Обява

Свий
Няма добавени обяви.

новак в действие

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• новак в действие

здравейте колеги,дълги години бих казал практикувам моторноте спортове и преживявания на две колела,но на асфалта.от скоро се запалих и по карането на черен път.от половин година съм собственик на радио-управляем модел бъги и реших да го реализирам в мащаб 1:1.доста време се чудех какво да използвам като донор.спирах се на доста марки автомобили и все не можех да взема решение,докато не си купих една хонда сивик(понеже съм влюбен в тази марка).регистрирах се във вашия форум с цел обмяна на опит и събиране на информация както за грешките които са допускани с времето така и за сполучливите проекти които са реализирани.може малко игоистично да звучи това което написах до тук но човек незнае кое може да му е от позла докато не се сблъска с проблемити с които се е захванал и затова реших че във абсолютно всеки форум има място за всекиго.искам малко съвети за избора ми и ако може да си напишете мненията за това което съм си взел,че то е:както бях написал вече хонда сивик 86 г. 1.4 двигател шист карбуратор.говорим за около 80к.с.несам сигорен,но мисля да му сложа задалжително 4карбуратора от мотор за да вдигна малко мощ на ДВГ-то.И проблема който остановявам в прочетеното ми във вашия форум е че самата хонда е с автоматична скоростна кутия.близо 3 дена чета за автомата офф-роад и не мога да взема решение дали да продалжа да проектирам бъгито с това което имам или да си търся друга кутия.ако може всеки който прочете това да си изкаже мнение за което много ще съм му благодарен.благодаря ви предварително

п.с.:съжелявам ако има правописни грешки,но за съжаление рядко пиша на кирилица

До: новак в действие

достатачно е и информацията като то сорта:издържа ли кутията,двигателя достатчно мощност има или няма и т.н.мисля да го правя двуместно по модел на "пираня"ако сте гледали клипове в youtube но не с двигател на мотор и на автомобил и не професионално за състезания ами за удоволствие в горите.благодаря ви

Коментар

За какво мислиш да използваш машината?Ако мислиш да ходиш на състезания,забрави за автоматична кутия и определено ще ти трябва по-сериозен двигател.
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

От друга страна, ако не е за състезания, конете са повече от достатъчни. Моторчето като че ли е малко по-високооборотно от колкото трябва, но какво пък, все от някъде трябва да се започне

И аз известно време си чуках главата как да докарам ниски обороти на едно 4G92, накрая реших, че и така си е добре, иска още някоя друга тръба и ... ще видим
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

хахаха,обичам двигателя да е нервен ,но този автомат ме притеснчва малко затова искам малко съвети за него.става ли или нестава имам и един друг много важен проблем:трчбва да удалйа с малко полуоските може ли или не.нчкоъ ако е правил да сподели.благодарности

Коментар

Ако го караш в гората не ти трябва автоматична скоростна кутия успех.

Коментар

Първоначално публикуван от ghost_rider22 Преглед на мнение
              хахаха,обичам двигателя да е нервен ,но този автомат ме притеснчва малко затова искам малко съвети за него.става ли или нестава имам и един друг много важен проблем:трчбва да удалйа с малко полуоските може ли или не.нчкоъ ако е правил да сподели.благодарности
              Зависи с колко искаш да ги удължиш.Ако е около 100мм. можеш да направиш фланци на каретата,ако е с повече могат да се надят полуоски,които са тръбни - с вложка в тръбата заварена с инжекции и цял шев на надата.Ако са плътни забрави за удължение.Заварките не издържат.Ако не съм ясен - питай по конкретно.Успех.

Коментар

благодаря ти за вниманието което ми отделяш мисля че ще са с около 150мм по къси от колкото трябва,защото ДВГ-то застава на малко по високо ниво от ходовата част,както е при базовия модел.затова си мислих да направя удължители със фланци в двата края.режа полуоската на две заварям фланци и към нея и с болтове хващам полуоската.но незнам дали ще е удачно,мисля си че ще са дебалнсирани и нищто няма да направя.затова днес намерих при нас в отпадаците(работя в автоморга и пункт за изкупуване на черни и цветни метали) някакви малки карданчета от селскостопанска техника,което карданче е на шлици и може да стане от 20см до 35см.разтяга се и се свива в шлиците си.мисля да омувам около него.за окачване отзад мисля да използвам по два амортисиора един вархо друг със добар захват за да имат голям ход с цел по-добро обиране на ситните вибрации и преодоляването на по големи неравности.несам сигорен дали е правилно но ще го пробвам.със такав ход на амортисиора ще трябва да има подвижна част на полуоската,поне това е моето мнение.ако греша за нещо в описанието си отгоре със сигорност ще се радвам някоъ да ми даде съвет за грешките ми.благодаря ви,поздрави

п.с.: извинете ме за правописните грешки,но несам свикнал с писането на кирилица

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X