Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос относно бъги......

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Въпрос относно бъги......

Здравейте колеги,гледам че в тоя форум има доста добри проекти на бъгита а и доста хора които разбират от тия неща,та въпроса ми е може ли в България да се сътвори такова
    http://www.youtube.com/watch?v=m3m2a...eature=channel
    http://www.youtube.com/watch?v=0b5Qh...eature=channel
    http://www.youtube.com/watch?v=nG9xV...e=channel_page
    http://www.youtube.com/watch?v=-tWRrIPImis&NR=1 чудо и има ли кой.Като не е задължително и задните колела да завиват като на тези.Имам предвид да се използват донори от морги само конструкцията да се направи от здрави безшевни тръби,и евентуално нещо по окачването...амортесьори нещо...да се купи....знам ли.И не на последно място колко би струвало това с все части и труд.?

До: Въпрос относно бъги......

Много на едро се хвърляш.В БГ няма морги за такава машина.
    Тръбите са ти най малкия проблем.
    А основния едни 20 хилки поне може и в евро.

Коментар

Като гледам с какви системи са накичени може и да са малко колега. Да ли няма да излезе по-евтино да се закупи вече готово. Със сигурнос някой ги прави, има доста еднакви по клиповете, като визия и системи.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
        Много на едро се хвърляш.В БГ няма морги за такава машина.
        Тръбите са ти най малкия проблем.
        А основния едни 20 хилки поне може и в евро.
        Май не сте ме разбрали колеги.Не казвам да стане точно същото.Говорим за двигател от морга(някой по мощен),мостове с блокажи от морга(от някое 4x4),конструкция от безшевни тръби(ако има кой да я направи,изчисления разни),джанти и гуми(от някой трактор или селскостопанска машина някаква).Скъпото нещо тук са амортесьорите и пружините евентуално.Нали съм писал че не е задължително(а не е и желателно)да завиват задните колела.Ама не казвам и че ще стане за 1000 лева.Въпроса е има ли кой да се захване да прави такова нещо?

Коментар

Първоначално публикуван от jgcwj Преглед на мнение
          Май не сте ме разбрали колеги.Не казвам да стане точно същото.Говорим за двигател от морга(някой по мощен),мостове с блокажи от морга(от някое 4x4),конструкция от безшевни тръби(ако има кой да я направи,изчисления разни),джанти и гуми(от някой трактор или селскостопанска машина някаква).Скъпото нещо тук са амортесьорите и пружините евентуално.Нали съм писал че не е задължително(а не е и желателно)да завиват задните колела.Ама не казвам и че ще стане за 1000 лева.Въпроса е има ли кой да се захване да прави такова нещо?
          Доста неясно беше зададен въпроса. Въобще за бъги на базата на по-едра джипка - със сигурност има кой да го направи. Коко11 имаше нещо от сорта, в Габрово съм виждал и по-голямо от неговото (нямах време да оглеждам, но като че ли беше на базата на Молотовка), миналата събота мернах и още една ултрасвирепия на базата на виетнамка. Със сигуност има и други, някъде в съседна тема имаше линк към бъги (приблизтелно) от Уаз.
          Хайде да уточним малко.
          1. Искаш някой да ти направи подобна машина или просто питаш дали може?
          2. Искаш роккроулър или просто голямо, ама наистина голямо бъги? Или машина за работа в гората?
          3. Пружините са ти най-малкия проблем. Амортисьорите - там вече зависи какво точно искаш. Може да се разминеш с 50 кинта на бройка, може и с по $600, че и нагоре.
          4. Гумите не са чак толкова евтини.
          5. Дай поне някаква ориентация - или нещо по-конкретно за база или приблизителни габаритни размери. Или поне размера (горе-долу) на гумите. Или до какви килограми трябва да се вписва. Или какъв товар да влачи - поне някаква "зацепка" от която да се тръгне.
          6. За колко време го искаш и за какви пари, поне ориентировъчно.

Все пак машинка с мостове от Уаз е едно, с редукторни от Прага - съвсем различно. За състезания ли, за собствен кеф ли, за работа? Едноместно, двуместно, товарно, за влачене? Двигател от джипка, от камион?
          Възможните комбинации се разминават поне 10 пъти като цена и поне 5 пъти като време на изработка.
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
            Доста неясно беше зададен въпроса. Въобще за бъги на базата на по-едра джипка - със сигурност има кой да го направи. Коко11 имаше нещо от сорта, в Габрово съм виждал и по-голямо от неговото (нямах време да оглеждам, но като че ли беше на базата на Молотовка), миналата събота мернах и още една ултрасвирепия на базата на виетнамка. Със сигуност има и други, някъде в съседна тема имаше линк към бъги (приблизтелно) от Уаз.
            Хайде да уточним малко.
            1. Искаш някой да ти направи подобна машина или просто питаш дали може?
            2. Искаш роккроулър или просто голямо, ама наистина голямо бъги? Или машина за работа в гората?
            3. Пружините са ти най-малкия проблем. Амортисьорите - там вече зависи какво точно искаш. Може да се разминеш с 50 кинта на бройка, може и с по $600, че и нагоре.
            4. Гумите не са чак толкова евтини.
            5. Дай поне някаква ориентация - или нещо по-конкретно за база или приблизителни габаритни размери. Или поне размера (горе-долу) на гумите. Или до какви килограми трябва да се вписва. Или какъв товар да влачи - поне някаква "зацепка" от която да се тръгне.
            6. За колко време го искаш и за какви пари, поне ориентировъчно.

Все пак машинка с мостове от Уаз е едно, с редукторни от Прага - съвсем различно. За състезания ли, за собствен кеф ли, за работа? Едноместно, двуместно, товарно, за влачене? Двигател от джипка, от камион?
            Възможните комбинации се разминават поне 10 пъти като цена и поне 5 пъти като време на изработка.

Охо колега,то ако имах отговор на всичко това нямаше да питам тук?Ето все пак ще се опитам да отговоря на някои въпроси.
            1.Ами питам дали може и съответно ако може бих помислил и за правене.
            2.Е тука не съм на ясно какво точно е роккроулър и каква е разликата с голямо бъги(надявам се да ми обясните).А дали е за работа-нали съм писал нещо като това http://www.youtube.com/watch?v=m3m2a...eature=channel нали не мислиш че това го използват за работа в гората...?
            3.Ами и тука нямам отговор ама затова питам някой дали е правил такова нещо и съответно той ще знае какво трябва.
            4.Съгласен съм че не са евтини ама то да опре до гумите работата пък все ще измислим нещо.
            5.Ами това е ориентацията-линковете горе.Немога да ти кажа размери щото не съм иждал такова чудо на живо.
            6.Ами времето няма значение(хубавите неща стават бавно ).А парите-нямам идея.Който знае как да го направи ще знае и колко струва.
            А като казваш за мостове от уаз или прага за мен има разлика само в размера,ама щото не разбирам.За предпочитане е да е двуместно,за кеф е,както вече разбрахте,и затова ще се търси качествена изработка-както като здравина така и като визия.Някой по голям двигател от джип мисля че ще свърши работа ама и това е въпрос на умуване.Ами това е общо взето което ми се върти в главата.Доста рових тук ама не намерих нещо правено което да се доближава до това което съм показал.Все пак ако съм пропуснал моля да ми дадете линк или снимки.Поздрави

Коментар

Ето все пак ще се опитам да отговоря на някои въпроси.
              1.Ами питам дали може и съответно ако може бих помислил и за правене.
              3.Ами и тука нямам отговор ама затова питам някой дали е правил такова нещо и съответно той ще знае какво трябва.
              4.Съгласен съм че не са евтини ама то да опре до гумите работата пък все ще измислим нещо.
              5.Ами това е ориентацията-линковете горе.Немога да ти кажа размери щото не съм виждал такова чудо на живо.
              6.Ами времето няма значение(хубавите неща стават бавно ).А парите-нямам идея.Който знае как да го направи ще знае и колко струва.

Колега
              Няма невъзможни неща. Опа има само едно нъвъзможно нещо но това е за друга тема.
              1.Всеки който е малко по сръчен в ръцете би могъл да ти направи такова нещо.
              2.Двигател от джип според мен няма да ти свърши работа. Този звук който вадят е от двигател на комион (пак казвам според мен)
              3.Гумите ти са най важни, не можеш да го направиш и след това да започнеш да търсиш гуми/джанти и прочие.
              4.За времето си прав хубавите неща стават много бавно.
              5.Имаш ли всички налични части и прочие ми се обади ще те свържа с бащата да ти даде идея или око се навие да го започне.

Коментар

...
                Някой по голям двигател от джип мисля че ще свърши работа...
                По скоро мощен и с голям въртящ момент в ниските обороти. Силово предаване, което да издържи мощноста между гумите и мотора. Окачване, конструкция. Абе се едно да правим нова кола, не каква да е.
                Кажи какъв е бюджета и ще мислим какво може да се направи.

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
                  По скоро мощен и с голям въртящ момент в ниските обороти. Силово предаване, което да издържи мощноста между гумите и мотора. Окачване, конструкция. Абе се едно да правим нова кола, не каква да е.
                  Кажи какъв е бюджета и ще мислим какво може да се направи.
                  Бюджет та бюджет.Да кажем 8000(+/- няколко) лева айде.Аз очаквах да има предложения от рода на "мисля че мостове от еди какво си.....двигател от еди какво си.....окачване еди какво си....гуми от еди какво си",пък накрая да видим какъв бюджет изисква качествената направа на нещото,ама айде според бюджета да правим.

Коментар

Бюджет та бюджет...
                    Разбира се, че е най важен бюджета! Правиш това което може в неговите рамки. Как си го предстявяш с тия пари да направиш това което си показал - формула офроуд, дето мощноста на двигателя е от порядъка на 1000 к.с.!
                    Айде да почнем от гумите - колко големи? Скромно - 37-ци. Мотор със скорости - от 200 коня нагоре и прост, че някой трябва да го насади и пусне. Раздатка, главно предаване, блокируеми диференциали, полуоски - яки. Спирачна система - яка, че тоя звяр трябва да спира. Кормилно управление и хидравлика, че трябва и да завива. Окачване - да работи според изискванията и да издържа цялата тая конструкция. И обемна рама, която да събере всичко това, и ние вътре.
                    И сигурно съм пропуснал още един куп неща. Айде сега кажи колко струват едни 37-ци с джантите и кво правим с тия 8000 лв.!

Коментар

Ето ти нещо подобно на това което ти искаш.Тия машини се използват в шампионата "Формула оффроуд"

Tова е направено да прилича на Лотус 7 =))

А тази на джип =)

Прочети тази тема и виж снимките, погледни какви амортисьори използва, гумите разбира се не е необходимо да са като на тия машини-и едни съвсем обичайни оффроуд гуми пак стават.Тръбите които се използват са безшевни 45х2,5 или 50х2.Виж конструкцията
                      http://forum.difflock.com/viewtopic.php?t=32701

тук също има снимки на друга машина обаче http://www.rustanmotorsport.no/cpg14...lbum=15&pos=12

В едно предаване по дискавъри също имаше една готина машина-шаси, двигател и мостове от форд Ф250 и клетка от тръби.

http://www.channel4.com/science/micr...e_vikings.html

Лично аз бих го направил по късо.

Ама от където и да го погледнеш тия машини са скъпи, не са за човек за без пари.Конструкцията от тръби, както и тръбите са си цифра, човека който ще ти ги прави и той си иска цифра за труда.

Коментар

Ееей къде отидохте бе колеги....какви формули офф-роуд какви чудеса пишете?То ясно че ако искаме да направим същото като това ще струва майка си и баща си.

Пак обяснявам сега или предполагам по точно,защото не разбирам,но горе долу да стане ясно.Евентуално за донор може да се ползва Молотовка или Прага или нещо подобно(става въпрос за мостове и евентуално двигател,а защо не и други неща).И като мостовете са от Прага примерно,джантите и гумите също.Примерно се взима една Виетнамка и се прави от нея НЕЩО което прилича на това(колкото може разбира се).
                        Пък за бюджета нали съм писал +/- няколко хиляди,макар че аз мисля че 8000 са предостатъчно.

Извинявам се ако говоря глупости ама не съм много на ясно....размишлявам просто.Поздрави

Коментар

Започва да се изяснява.
                          Предложение: Виетнамка (някой да знае колко струва? 2500 решават ли въпроса с донора?)
                          Първа стъпка - ремонт на всичко, което ще се използува - раздатка, мотор, мостове, кардани. Да речем още 1000лв за чаркалак. Може и да бъркам, не съм се занимавал с камиони от много тдавна. Сигурно може и с доста по-малко, но едва ли искаш машина, която да отказва на всеки 250 метра.
                          Чесане по главата, подреждане на агрегати, седалки, педали. Оригиналното разположение на 66-тицата е идиотско, но за това си има причина. Е, бъдещата машина няма да се мята с парашут, така, че нищо не пречи да я направим малко по-удобна.
                          Малко смятане (може и "на око" ако майстора е достатъчно в час, но това не съм го казал ), купуване на тръби, заигравка с тръбогиби и заварки, монтаж, рязане, половината цирк отначало.
                          Гуми, проби, обратно в бокса, пак рязане, мамчене и заваряване.

До тук половин година при готови пари и 7-8 бона стигат, ако си го правиш ти. Или ако някой няма нищо против да си заеме един гараж за половин година и да го прави повече заради приключението, отколкото с идеята да има някаква печалба.

Втори вариант. Взима се едно к'во да е.
                          Кабини, каросерии - на ворични.
                          4 тръби за ролкейдж, половин от въпросното к'во да е на части в един сандък зад седалките и пълен комплект инструмент за полеви ремонти + зареден GSM и познат тракторист и газ.
                          4-5 бона, 20 дена работа, стига да не ти пука от постоянните ремонти и проблеми. Само не знам кой ще си заложи репутацията за подобна машина.

Опитвам се да кажа, че няма невъзможни неща, въпроса е с кое какъв компромис си готов да направиш.
                          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Точно казано.

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
                              Започва да се изяснява.
                              Предложение: Виетнамка (някой да знае колко струва? 2500 решават ли въпроса с донора?)
                              Първа стъпка - ремонт на всичко, което ще се използува - раздатка, мотор, мостове, кардани. Да речем още 1000лв за чаркалак. Може и да бъркам, не съм се занимавал с камиони от много тдавна. Сигурно може и с доста по-малко, но едва ли искаш машина, която да отказва на всеки 250 метра.
                              Чесане по главата, подреждане на агрегати, седалки, педали. Оригиналното разположение на 66-тицата е идиотско, но за това си има причина. Е, бъдещата машина няма да се мята с парашут, така, че нищо не пречи да я направим малко по-удобна.
                              Малко смятане (може и "на око" ако майстора е достатъчно в час, но това не съм го казал ), купуване на тръби, заигравка с тръбогиби и заварки, монтаж, рязане, половината цирк отначало.
                              Гуми, проби, обратно в бокса, пак рязане, мамчене и заваряване.

До тук половин година при готови пари и 7-8 бона стигат, ако си го правиш ти. Или ако някой няма нищо против да си заеме един гараж за половин година и да го прави повече заради приключението, отколкото с идеята да има някаква печалба.

Втори вариант. Взима се едно к'во да е.
                              Кабини, каросерии - на ворични.
                              4 тръби за ролкейдж, половин от въпросното к'во да е на части в един сандък зад седалките и пълен комплект инструмент за полеви ремонти + зареден GSM и познат тракторист и газ.
                              4-5 бона, 20 дена работа, стига да не ти пука от постоянните ремонти и проблеми. Само не знам кой ще си заложи репутацията за подобна машина.

Опитвам се да кажа, че няма невъзможни неща, въпроса е с кое какъв компромис си готов да направиш.
                              [SIZE=5][SIZE=2][/SIZE]

[/SIZE]

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X