Обява

Свий
Няма добавени обяви.

НОВО БЪГИ НОВ КЪСМЕТ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• НОВО БЪГИ НОВ КЪСМЕТ

ЗДРАВЙТЕ, НОВ ЧЛЕН СЪМ НА ФОРУМА НО ОТДАВНА СЛЕДЯ СТАТИЙТЕ В НЕГО . ПРЕДИ МЕСЕЦ С ЕДИН АВЕР ДОКАТО СЕДЯХМЕ НА ПЛАЖА РЕШИХМЕ ДА НАПРАВИМ БЪГИ. ЗА ЦЕЛТА КУПИХМЕ ЕДИН 20 ГОДИШЕН ВАРТБУРГ И СЕГА ЗАПОЧВМЕ ДА ГО ПРЕРАБОТВАМЕ.

ИДЕЯТА Е С МИНИМАЛНИ СРЕДСТВА ДА СЕ КОНСТРУИРА БЪГИ ВЪРХУ КОЕТО В ПОСЛЕДСТВИЕ ДА СЕ ПРАВЯТ ДОРАБОТКИ .
    ВЗАИМСТВАЛИ СМЕ ДОСТА ИДЕЙ ОТ КОЛЕГИТЕ ОТ 2Т ФОРУМА ,ЗА ДВИГАТЕЛЯ НОМИСЛИМ ДА ГИ ОСТАВИМ ЗА ПОСЛЕ
    СМЯТАМ, ЧЕ ИМЕННО ТУК МОГА ДА ПОЛУЧА СЪДЕЙСТВИЕ С ИДЕИ И ТЕХНИЧЕСКИ ПОЗНАНИЯ , КОЕТО ДА НИ ПОМОГНЕ ДА НАПРАВИМ ДОРАБОТКАТА НА РАМАТА /СМЕТАМЕ ДА Я СКЪСИМ И ТАКА ДА НАМАЛИМ МЕЖДУОСИЕТО/.
    ОКАЧВАНЕТО Е ПРОБЛЕМА ЧИЯТО ОПТИМИЗАЦИЯ Е НАИ НЕОБХОДИМ А И ЗА БЪГИТО . ДОРАБОТКА НА ИЗПУСКАТЕЛНА И ВСМУКАТЕЛНА СИСТЕМА СЪщО СА ПРЕДВИДЕНИ .

ПРЕДВАРИТЕЛНО БЛАГОДАРЯ ЗА СЪДЕЙСТВИЕТО
    НЯМА НЕВЪЗМОЖНИ НЕЩА -ИМА САМО ПО ТРУДНИ И ПО СКЪПИ
    Всички искат да се върнат към природата, но никой пеша...

Здрасти добре дошъл, като за начало пиши с малки букви защото иначе излиза че КРЕЩИШ !
    no signature no problems

Коментар

С какво предаване замисляте да е бъгито? Щот ако е с предно няма смисъл.
      Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

то ако е със задно няма да е с минимални средства както е написал.... а пък с едни злобни гуми ще има да дига пясък по 2 метра ;-) но мисля че ще срешне голям проблем като скъси рамата двигателя ще натежи много напред и ще се окопава много лесно и при рязко натискане на спирачките има голяма вероятност да вдига задница
        no signature no problems

Коментар

Той двигателя ще отиде отзад.
          Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

Коментар

Абе ако инвестирате и в една ЗАЗ-ка, може да направите нещо което доставя удоволствие с малко пари , иначе не виждам как ще го направите със задно предаване ?? А с предно няма да е бъги а нещо като вартбург без ламарини

Коментар

Незнам дали с малко пари ще можете да направите бъги от варбург, ако преместите двигателя-това са доста проблеми Може да вземете др. кола със заден двигател като Шкода, някои Фиати или Заз. Сега се сещам че можеби много удачно е Фиат 500-малка оличка с къса база, задно разположен двигател......Аз лично имам един Заз но е ми дава сърцеда го пипна

П.С. Потърси Евгени Енудро!Той ми беше разказвал че негови приятели са правии нещо такова от Трабант
              о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Ето това е проектана, за който научих от Евгени Ендуро: https://htftp.offroad-bulgaria.com/s...abant-bagi.jpg
                о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Добре, но за не мога да разбера, защо е необходимо бъгито да е с задно предаване. Какаво пречи да е с предно - завиващите колелета са + за проходимостта-всеки е карал зиме. Все пак не е 4x4 мпс, и според мен предното е +, що се касае за разпределението на тежестта върху осите- да явно тоа ще е проблем , който смятаме да компенсираме частично с изграждането на ролбара- комбинация от по-тежки и по-леки тръби с различен диаметър / доколкото стане де/. Сметам да изнеса някой части отзад .
                  За варианти като ЗАЗ ,ФИАТ ,ТРАБАНТ сме мислили , но те нямат нито мощността за идеята,нито наличие на зап части , все пак с доработките двг-то ще стане до към 80-90 коня на около 400-500 кг маса на цялото бъги което не мисля за лоша пропорция.
                  Като цяло благодаря за мненията и съветите , все пак в спора се ражда истината. Ако бъркам за нещо , моля убедете ме в това. Все пак нямам кой знае какви познания в областта.

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic
                    ...но мисля че ще срешне голям проблем като скъси рамата двигателя ще натежи много напред и ще се окопава много лесно и при рязко натискане на спирачките има голяма вероятност да вдига задница
                    fаnatic ти е на писал кои са "-" и според мен "+" които ти посочваш почти няма да усетиш Но ако хората не бяха пробвали различни неща едва ли щяхме да сме до тук вие сте купили и колата и имате идеите такаче действайте ние само може да помагаме и да очакваме снимки
                    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Това за по-проходимо през зимата не го казвай защото е смешно. Напротив, зимата по-добре се чустват коли със задно и заден двигател. А предното просто не става, опитайте и ще видите. Повечето време се кара с боксуване. Ако ти боксуват предните колела с които управляваш управлението практически изчезва. Не напразно никое от професионалните бъгита не е с предно, ако беше хубаво хората щяха да го правят, изобщо не е трудно. Да но не го правят, замисляли ли сте се, че нещо гнило има в цялата работа?

Коментар

Лошо , ////питай да ти бъде казано////
                        Въпреки всичко сме направили първата крачка и няма връщане , ще се прави с предно . А по въпроса за ходенето на двг -то отзад какво точно се има впредвид и как трябва да се реализира ,че нещо не ми е съвсем ясно.

Коментар

Ами грубо казано двигателя барабар със скоростите и полуоските отива отзад и върти задните колела.

Коментар

Много грубо казано , доста въпроси изникват така- опори на двг, щанги на скорости, лагеруване на главини , охлаждане ....
                            Доста ангажиращо на време, пари , техн. ресурс .
                            Аз май не трябваше да продавам УАЗА

Коментар

Първоначално публикуван от quadra
                              Ами грубо казано двигателя барабар със скоростите и полуоските отива отзад и върти задните колела.
                              на теория звучи супер ама на практика е много трудоемко и с купища проблеми. По лесно е да се вземе кола с задно....
                              Техният проект е за бъги с предно, колкото и недостатъци да има, и май такъв ще си остане, в което няма лошо, човек се учи с практиката :-)
                              LZ1RED

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X