Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Автомобилче

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Автомобилче

От извествно време разработвам едно автомобилче.....
    Прикачени файлове

До: АВТОМОБИЛЧЕ

Само на комп или.

Коментар

Сега на комп. а после и по пътищата

Коментар

не знам как ще погледнат на това органите на КАТ

Коментар

И аз не знам. Но знам, че по цял свят се произвеждат автомобили от сто години и е крайно време и ние да започнем да правим нещо.

Коментар

Хубава картинка.
            Първоначално публикуван от chervendinev Преглед на мнение
            И аз не знам. Но знам, че по цял свят се произвеждат автомобили от сто години и е крайно време и ние да започнем да правим нещо.
            Произвеждат автомобили, а и голф колички.....
            Много силно ми напомня на Явор на рикшите които правеше преди години. . Констуктивно това няма как да мине тестовете в европейския съюз и да се регистрира като автомобил. По скоро като земеделска техника или самоходно шаси.
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Констуктивно това няма как да мине тестовете в европейския съюз и да се регистрира като автомобил.
              Защо? Има ли закон или изискване в европейските страни, което да не може да се изпълни от едно такова автомобилче, или само си приказваме празни приказки?

Коментар

Не закон, а комплекс от закони и нормативни уредби. В момента най се набляга на екологията и сигурноста. Трябва всички компоненти в автомобила да са със евро сертификат. Трябва да има мин. две въздушни възглавници. Да отговаря на евро 4 а от догодина на евро 5 норми за вредни емисии и още доста подобни изисквания. Това ако си в Германия например с няколко милиона може да пуснеш дребна серия, но в БГ с нашата тромава бюрокрация не виждам как ще стане. С какво задвижване ще е, с какъв агрегат, с какво управление, с каква главно предаване и каква трансмисия? Мислил ли си по тези въпроси? Защото конструктивно в идейния проект не си оставил много място за механиката.
                "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Не закон, а комплекс от закони и нормативни уредби.
                  Зад тези гръмки слова се крие списък с обективни изисквания, на които ако отговаря едно превозно средство, то се узаконява без никакъв проблем (и без рушвети). В европа има стотици малки фирми, които произвеждат автомобили в малки серии или единични бройки. В България все още няма такива производства и като гледам коментарите, май никога няма да има - просто сме с робска психика.

Да отговаря на евро 4 а от догодина на евро 5 норми за вредни емисии и още доста подобни изисквания.
                  Не си представям двигателя да се произвежда у нас (поне за сега). Има достатъчно световни производители на готови двигатели, които имат съответните сертификати. Така, че екологията изобщо не е проблем. Може да се разработи и в електро вариант, като количките за голф игрищата.

Трябва да има мин. две въздушни възглавници.
                  Ако има наистина такова изискване, в което силно се съмнявам, то ще се монтират и такива възглавници - не е невъзможно. Но мога да намеря стотици модели на автомобили, които се произвеждат и узаконяват без въздушни възглавници.

Това ако си в Германия например с няколко милиона може да пуснеш дребна серия
                  Изобщо не са милиони.

но в БГ с нашата тромава бюрокрация не виждам как ще стане.
                  Тук и аз не съм оптимист, но съм убеден че трябва да има първи път. Все пак се надявам, че не всички българи са с мислене на роби. Ако някой има опит в това отношение ще се радвам да науча повече.

С какво задвижване ще е, с какъв агрегат, с какво управление, с каква главно предаване и каква трансмисия? Мислил ли си по тези въпроси? Защото конструктивно в идейния проект не си оставил много място за механиката.
                  Мислил съм за различни варианти, от електро задвижване, през малолитражен ДВГ до мощен V8 агрегат. За всички тези вариенти има достатъчно пространство под седалките и около задния мост. Може да се "качи" и на трансмисия 4Х4 със заден двигател.

Това е един проект в начален етап и проблеми ще има, но те имат много различни решения - въпрос на избор. А причините за да не се свърши една работа винаги могат да се намерят, но няма полза от това.

Коментар

да попитам за варянта за регистрация като земеделска техника
                    има ли някакви изискваня към машината

Коментар

Пожелавам успех на проекта , но не мислиш ли че щом научаваш основни неща от форума май нещо липсва в проекта ти. Почнал си отзад напред, но все пак ти пожелавам успех.

Коментар

Първоначално публикуван от chervendinev Преглед на мнение
                        ...просто сме с робска психика....
                        Няма да цитирам целия ти пост.
                        Моето мнение е, че всичко е възможно, въпрос на време и средства е. А струва ли си? Мисля, че съм реалист като човек с малки познания по автомобилите.
                        Не е въпросът в робското мислене а в реална преценка на възможности. Просто си нямаш идея с какво се захващаш. Колко според теб ще струва серия от 10 автомобила с бензиново задвижване. Говорим за автомобил, не за електроголф количка. Да подържа нормално 130, да е евро4, за има АБС, да има 2 въздушни възглавници, да има автономност поне 700км., да е НАДЕЖДЕН.
                        Само проектирането и опитите по деформационите зони струват мнооого пари. Ако идеята е и да се продава за да се вади печалба просто забрави за идеята.
                        Ако идеята е голф количка с този дизайн се свържи с Явор и за няколко седмици и няколко хиляди ще я имаш (ако е в настроение).
                        Последно редактирано от Джамбазов; 04-07-09, 10:09.

Коментар

Въпреки, че колегите са прави, не се отказвай. Светът се движи напред именно от хора с нестандартно мислене и големи мечти.
                          П.П. Автомобилчето е супер.
                          Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                          -----------------------------------------------
                          Питието определя съзнанието....
                          -----------------------------------------------
                          0887770735

Коментар

Направи го това автомобилче и после му мисли за регистрация и производство.Сега да се разтягат локуми няма смисъл.

Коментар

да попитам за варянта за регистрация като земеделска техника
                              Това е добър вариант и мисля че изискванията са лесно постижими.

Този проект е продължение на един мой предишен проект от който се произведоха дестина електромобила за голф, които в момента се търкалят по голф игрищата в Ихтиман и Сливен.

Ето и снимки:
                              Прикачени файлове

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X