От извествно време разработвам едно автомобилче.....
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Автомобилче
Свий
X
-
До: АВТОМОБИЛЧЕ
Хубава картинка.
Първоначално публикуван от chervendinev Преглед на мнениеИ аз не знам. Но знам, че по цял свят се произвеждат автомобили от сто години и е крайно време и ние да започнем да правим нещо.
Много силно ми напомня на Явор на рикшите които правеше преди години.. Констуктивно това няма как да мине тестовете в европейския съюз и да се регистрира като автомобил. По скоро като земеделска техника или самоходно шаси.
"...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
Не закон, а комплекс от закони и нормативни уредби. В момента най се набляга на екологията и сигурноста. Трябва всички компоненти в автомобила да са със евро сертификат. Трябва да има мин. две въздушни възглавници. Да отговаря на евро 4 а от догодина на евро 5 норми за вредни емисии и още доста подобни изисквания. Това ако си в Германия например с няколко милиона може да пуснеш дребна серия, но в БГ с нашата тромава бюрокрация не виждам как ще стане. С какво задвижване ще е, с какъв агрегат, с какво управление, с каква главно предаване и каква трансмисия? Мислил ли си по тези въпроси? Защото конструктивно в идейния проект не си оставил много място за механиката."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
Не закон, а комплекс от закони и нормативни уредби.
Да отговаря на евро 4 а от догодина на евро 5 норми за вредни емисии и още доста подобни изисквания.
Трябва да има мин. две въздушни възглавници.
Това ако си в Германия например с няколко милиона може да пуснеш дребна серия
но в БГ с нашата тромава бюрокрация не виждам как ще стане.
С какво задвижване ще е, с какъв агрегат, с какво управление, с каква главно предаване и каква трансмисия? Мислил ли си по тези въпроси? Защото конструктивно в идейния проект не си оставил много място за механиката.
Това е един проект в начален етап и проблеми ще има, но те имат много различни решения - въпрос на избор. А причините за да не се свърши една работа винаги могат да се намерят, но няма полза от това.
Коментар
-
Първоначално публикуван от chervendinev Преглед на мнение...просто сме с робска психика....
Моето мнение е, че всичко е възможно, въпрос на време и средства е. А струва ли си? Мисля, че съм реалист като човек с малки познания по автомобилите.
Не е въпросът в робското мислене а в реална преценка на възможности. Просто си нямаш идея с какво се захващаш. Колко според теб ще струва серия от 10 автомобила с бензиново задвижване. Говорим за автомобил, не за електроголф количка. Да подържа нормално 130, да е евро4, за има АБС, да има 2 въздушни възглавници, да има автономност поне 700км., да е НАДЕЖДЕН.
Само проектирането и опитите по деформационите зони струват мнооого пари. Ако идеята е и да се продава за да се вади печалба просто забрави за идеята.
Ако идеята е голф количка с този дизайн се свържи с Явор и за няколко седмици и няколко хиляди ще я имаш (ако е в настроение).Последно редактирано от Джамбазов; 04-07-09, 10:09."...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.
Коментар
-
Въпреки, че колегите са прави, не се отказвай. Светът се движи напред именно от хора с нестандартно мислене и големи мечти.
П.П. Автомобилчето е супер.Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
-----------------------------------------------
Питието определя съзнанието....
-----------------------------------------------
0887770735
Коментар
-
да попитам за варянта за регистрация като земеделска техника
Този проект е продължение на един мой предишен проект от който се произведоха дестина електромобила за голф, които в момента се търкалят по голф игрищата в Ихтиман и Сливен.
Ето и снимки:
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар