Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Картинг; някакви идеи?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Картинг; някакви идеи?

Мой приятел има картинг с двг. двутактов 100 см3 на Ротакс. Двигателя е "затегнал". Правиха му ремонт, но нещо не беше успешен. С какъв двигател може да се замени този, по възможност 4 тактов и с мощност над 35 к.с.
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

До: Картинг; някакви идеи?

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение

Мой приятел има картинг с двг. двутактов 100 см3 на Ротакс. Двигателя е "затегнал". Правиха му ремонт, но нещо не беше успешен. С какъв двигател може да се замени този, по възможност 4 тактов и с мощност над 35 к.с.
    С подобни на тези, които са по пистите за "РентаКар", има двигатели на Хонда и мисля Брикс бяха другите може да има и др.
    Мисля, че няма да е мнго удачно с тези двигатели- доста по тежки са на тегло от сега "недействащия", тръпката няма да я има с такива двигатели (все пак Ротакса достига до 18000 об.), друго, шаситата ползващи тези двигатели са само със задна спирачка, ако при вас не е по различно. Ако ви се дават парички да закърпите този ще ти помогна с информация къде и кой да ви помогне.
    [SIZE=5][FONT=Garamond][B][COLOR=red][COLOR=blue][/COLOR][/COLOR][/B][/FONT][/SIZE]

Коментар

в Приморско веднъж се возих на картовете с Мз-тови двигатели,не са истински но набират доста бързо.
      най-добре намерете повреден карт,и му вземете мотора,този в Приморско продаваше по 250-300лв. без гуми и задна ос.ако не може да вземете универсален мотор за селскостопанска техника,те са по 20коня някои ,но са тежки и скъпи както спомена колегата,най-добре с оригинален или моторски двигател.

Коментар

Първоначално публикуван от ДОБРИН Преглед на мнение
        С подобни на тези, които са по пистите за "РентаКар", има двигатели на Хонда и мисля Брикс бяха другите може да има и др.
        Мисля, че няма да е мнго удачно с тези двигатели- доста по тежки са на тегло от сега "недействащия", тръпката няма да я има с такива двигатели (все пак Ротакса достига до 18000 об.), друго, шаситата ползващи тези двигатели са само със задна спирачка, ако при вас не е по различно. Ако ви се дават парички да закърпите този ще ти помогна с информация къде и кой да ви помогне.
        Рентакарска "косачка" не ми трябва. Не знам на ротакса точна какво му има и от къде могат да се купят части, бих го ремонтирал, но приемам и идеи за 4-тактов двг. от някое ендуро.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Въпроса е доста неправилно поставен.

Този приятел със затегналия Ротакс, какво мисли да прави с карта?

Ако е да си го кара тук-таме за кеф, да му слага каквото намери.

Преди години МЗ 250 , добре разпилен, с клапа под карбуратора, беше страшен фаворит..
          после се появиха двикателите от ЧЗ125 крос - 36 коня мисля че бяха, със 6 скорости - невероятни...

Ако, обаче, смята да се състезава с него, оттам насетне избора се стеснява до обезсмисляне на въпроса почти.

Тоя двигател, тая рама трябва да са хомологирани, и оттам насетне вариантите са много малко.

Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
            Рентакарска "косачка" не ми трябва. Не знам на ротакса точна какво му има и от къде могат да се купят части, бих го ремонтирал, но приемам и идеи за 4-тактов двг. от някое ендуро.
            Идеята ти да сложиш 4Т двигател ендуро, дори и 250 куб. би превърнал този карт в "копачка", без да се впрегаш много.
            Оправи Rotax-а да е тръпката истинска.
            [SIZE=5][FONT=Garamond][B][COLOR=red][COLOR=blue][/COLOR][/COLOR][/B][/FONT][/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
              Въпроса е доста неправилно поставен.

Този приятел със затегналия Ротакс, какво мисли да прави с карта?

Ако е да си го кара тук-таме за кеф, да му слага каквото намери.

Преди години МЗ 250 , добре разпилен, с клапа под карбуратора, беше страшен фаворит..
              после се появиха двикателите от ЧЗ125 крос - 36 коня мисля че бяха, със 6 скорости - невероятни...

Ако, обаче, смята да се състезава с него, оттам насетне избора се стеснява до обезсмисляне на въпроса почти.

Тоя двигател, тая рама трябва да са хомологирани, и оттам насетне вариантите са много малко.

Успех!
              Не смята да ходи на състезания, а да го остави на рентакарска писта, да си го кара и поддържа със свои средства просто за кеф.
              А по времето, когато съм се качвал на карт макс. обем на двг беше 150 см3, ако не се лъжа. А в европата беше 125 к.с. И всички бяха 2 тактови. Нас със МЗ-тата ни пускаха при 125-ците, защото те и без това не вървяха колкото техните.
              А ява съм карал и ми беше мечта да си купя такъв двг., но не знам колко к.с. могат да се извадят от него.
              Та да се върна по въпроса: карта ще е само за кеф.
              Очаквам идеи!

Коментар

Първоначално публикуван от ДОБРИН Преглед на мнение
                Идеята ти да сложиш 4Т двигател ендуро, дори и 250 куб. би превърнал този карт в "копачка", без да се впрегаш много.
                Оправи Rotax-а да е тръпката истинска.
                Извинете ме, но това "копачка" как да го тълкувам?
                Идеята е карта да запази прилична динамика, да се кара за удоволствие без да се правят излишно високи разходи. Знам, че 1 комплект гуми ги стопявам за 2 часа, а знам и колко струват, ама все пак някакъв компромисен вариант.

Коментар

Все пак някаква идея с какъв двигател да заменя двутактовия ротакс.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X