Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Иж АТВ
Свий
X
-
До: Иж АТВ
Така като гледам, добре върви проекта. Само малко ме притеснява двигателя-това е ИЖ-на ниски обороти има доста вибрации, дали няма да направи някакви поразии по железата. Но времето ще покаже, дано да няма проблеми. Сигурен съм, че ще дава достатъчно кеф като тръгне.
Идеика-може да се използва двигател от мотокултиватор-4 тактов, нискооборотен, макар повечето да са с малка мощност, има оитенциал мисля.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
тва ми се види доста елементарно гледам че са започнали с рама от мотоциклет с леки модификациипросто но ефектно. А като гледам задния мост е 1:1 със задния мост на моя картинг (dirt devil) жалко че е зависимо окачване
обаче има едни чертежи из интернет на Пираня 2 там има чертежи със задно независимо окачване ако някой се навие да си прави такова атв по добре с независимо да си направи че така със зависимо няма влизане в завой.
И съм напълно изкефен от газовите амортисьориПоследно редактирано от Smaxnatiq; 02-04-09, 12:53.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеТака като гледам, добре върви проекта. Само малко ме притеснява двигателя-това е ИЖ-на ниски обороти има доста вибрации, дали няма да направи някакви поразии по железата. Но времето ще покаже, дано да няма проблеми. Сигурен съм, че ще дава достатъчно кеф като тръгне.
Идеика-може да се използва двигател от мотокултиватор-4 тактов, нискооборотен, макар повечето да са с малка мощност, има оитенциал мисля.
Ако се бодне едно 250цц от пистов около 60+++ коня тва ще прави нещо страшно
Коментар
-
Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеТака като гледам, добре върви проекта. Само малко ме притеснява двигателя-това е ИЖ-на ниски обороти има доста вибрации, дали няма да направи някакви поразии по железата. Но времето ще покаже, дано да няма проблеми. Сигурен съм, че ще дава достатъчно кеф като тръгне.
Идеика-може да се използва двигател от мотокултиватор-4 тактов, нискооборотен, макар повечето да са с малка мощност, има оитенциал мисля.
Висок въртящ момент в ниските - достатъчна мощност и издържливост (особено ако му сложиш вентилатор за охлаждане) Недостатък - висок разход. Калпаво динамо...
Мотокултиваторът изобщо не става - много слаб... За да движи изобщо това му трябва много понижаваща предавка, а оттам ниска скорост и никакъв кеф.
Пистовият двигател - изобщо го забрави - тук се търси предимно въртящ момент, а не коне. Ще се наложи огромна разлика в пиньоните и пак никаква радост...
Най-добре е от някое 4т ендуро 400 - 600 см3 - особено със стартер"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
Коментар
-
-
Ето още едно от ИЖ,
http://www.photoshare.ru/photo2915056.html
и едно от Урал,
http://www.forum.buggy-plans.ru/viewtopic.php?t=4037,
към последния линк разгледайте целия форум-заслужава си.LZ1NBN
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар