Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бъги от Запорожец - продължението

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бъги от Запорожец - продължението

Когато бях на 16 години, видях за пръви път самоделно бъги с двигател на ЗАЗ и мигновенно реших, че и аз трябва да имам такова нещо! И между 16 и 18 години се захванахме с едно другарче на моята възръст и почнахме! От интернет гледахме, от вече направени бъгита гледахме, неможехме да режем и заваряваме, но се научихме и накрая стигнахме до тук . . .

За съжаление след като завърших гимназията трябваше да замина за Германия и бъгито седи в къщи в този вид, който е на снимките и така вече 3-та година! Та след около 2-3 седмици смятам да се прибирам на село , да запрятам ръкави, да паля електрожена и ъглошлайфа и да го почвам и докато съм си в България , за няколко седмици да го стегна!
    За целта ми трябва обаче Двигател (моя е свършил), носачи, спирачна и съединителна помпичка , цилиндърчета за спирачките, накладки , и разни други такива дреболии! За това ако има някой от вас в района на Пловдив тези части, или направо цял запорожец, който да използвам като донор да се обажда да го отъва от недвижимото имущество и да съживя моята недовършена детска мечта

Този вариант и аз съм го мислил като ученик,но за съжаление за разлика от теб не съм стигнал по-напред от мислене.Но снимките ти ме провокираха и събудиха стари спомени и желания.Къде са огъвани тръбите,защото на снимките виждам че на някои места има закръгления,които сякаш са правени на тръбогиб.

Коментар

Да тръбите на повечето места са огъвани с ръчен тръбогиб! Според мен така става най-добре на места има и огъвки които сме правили чрез рязане сгъване и заварка(задната П-образна тръба), но май така е по-зле. Има вариант и на ръка, пълниш с пясък и огъваш около нбещо , но така става кофти, неравномерно. Абе варианти бол

Коментар

А размерите как си ги подбирал?Дължина,база,колея?Би ли ги споделил?Произволно или са подчинени на някакъв принцип.Можеш ли да постнеш и някои по-детайлни снимки на захвашането на предното и задното окачване към тръбната конструкция?

Коментар

``Рамата`` я правихме от тези чертежи тук http://forum1.offroad-bulgaria.com/v...r=asc&start=20 а също взимахме идеи и от готови бъгита. И на снимкте се вижда добре как отпред директно сме заварили торсионите за тръбите, което го считам за грешка, можеше да се измислят някакви скоби или нещо от сорта ама от мерак и бързане стават и грешки, отзад по същия начин , планките за които са хванати носачите ги заварихме директно за тръбите.

Коментар

Защо мечтаете това дето аз мечтая??? Или пък аз мечтая това дето вие мечтаете
            Имам я колата остава изпълнението Амортисьорите не са от Заз нали? От какво са? Аз мойто си го представя подобно просто малко по късо(даже доста ), с някакво много яки гуми, панели(дъно страници), и ситна мрежа за предно "стъкло" То това е само козметика, но другото какво да го пипаме-идеално. Само предното окачване от Заз-а не е добро лесно и бързо се появява луфт!

П.П. А дали да не го запазя и реставрирам(не е някой барака а напротив-здрава кола)???
            о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Всичко е от заз освен тръбите

Коментар

Стоянчо доколкото си спомням дядо т има от старите,гърбавите Заз-ки.Ако е такава не я разваляй!А ако държиш да си правиш бъги с части от Зазка,обади се,аз ще ти намеря една от новите Заз-ки да я разменим за твоята стара,но непреработвана!

Коментар

Искам и аааааз, намерете ми и на мееен, ще си платя колкото трябва, стига цената да е разумна , трябвами 968А от тези с въздухозаборниците отзад

Коментар

Май ще се реставрира Колата наистина е запазена!!! само пода по шофьора е изгнил иначе няма грам корозия Миналото лято решихме да видим какво е останало от нея след като седеше в гараа 7 год без дори да е дигано покривалото. И резултат-само един нов акумулатор и запали от първия път Иначе единственото нещо което ми трябва е нова лява дръжка за врата-преди години едни мангали я шчупиха

Иначе тези новите зазски дето не са гърбави не са ли малко дълги за направа на бъги

Тук имам един самоделен макет за бъги-заз. Може да пусна снимки, ако искате

ГАЗ69 не ми харесва предложението-гърбавите зазски са по ценни
                    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Именно защото са поо-ценни ти правя предложението,за да разбереш,че са ценни и да не я похабяваш.Това ,че ще решиш да я възстановяваш е най-правилното решение,според мен.Колкото до това,че новите ЗАЗ-ки са по-дълги това няма никакво значение,защото те самите не са на рама и от ходовата им част можеш да вземеш отделно мостовете,двигателя,скоростната кутия и да ги прикачиш на изработената от теб тръбна конструкция на бъгито.

Коментар

Да съглесен съм с всичко това!
                        А за дръжка можеш ли да помогнш??? Дори знаеш ли дали някаде има цял заз дори и тенекиите да са в лошосъстояние-понедаа има важните неща. Иначе ние имаме резервен двигател

П.П. Поне тук говорим и за ретро коли, имам снимки отрали розова долина ако някой се интересува можедаги кача на фтп-то
                        о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Въобще не се чуди ама веднага слагай снимките и чертежите, за всички ще е интересно!

Коментар

До: Бъги от Запорожец - продължението

искам да питам дали продаваш бъгито и каква му е цената ако е до около 500 600лв мога да го взема а между другото има ли двигател работещ

Коментар

До: Бъги от Запорожец - продължението

Интересно ми е дали след толкова време при възстановяването на гърбавата зазка има развитие? Ще се радвам ако е така и ако има снимки за това

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X