Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ветроходна триколка ... съвети

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Ветроходна триколка ... съвети

здр. лятото свърши ,морето също и сега искае да реализираме един проект "които все още е в зародиш" с няклоко прятелчета ,тъикато сме от Бургас, вятър колкото щеш ,работилница имаме ,метални профили бол - цял корабен завод и свободно време събота и неделя ,искаме да си направим ветроходна кола на 3 гуми .Обаче се нуждаем от чертеш и вдъхновение ,същност и аз незнам какво търся ,но аз си го представям като SAILING CAR ненамерих кои знае какво ,но имам някакви планове ,погледнете

http://www.flickr.com/photos/8503364@N02/1224205801/
    за нещо такова говорим
    home.att.net/~rcsailcars/purchase.html

за сега имам един БМХ децки със супер гуми за отзаде и едно балканече дето незнам от каде да го фана ,ясно е че гумите ще се от колело,максималко лека и проска конструкция трябва да е,

нещо такова http://www.unclejohns.com/landsailer/default.htm

какво мислите .... тук има хора дето разборат каде каде повече от мен та ви моля за съвет ,мачта и платно все ще намеря .... приемам съвети ,мислих за размери 1,20 на 60 ,спирачки от колело ,гуми от бмх 30 см диаметър ,метални профили ,седалка от пласмасов стол и така ,за управлението още съм в процес на размищляване.

приемам съвети сякакви
    сяка стъпка ще побликувам тук

До: Ветроходна триколка ... съвети

Доколкото съм чел и гледал /без да съм професионалист/се ползват мачта и платно от уиндсърф,заедно с всичките му там окачвания на мачтата и др. атрибути.Но поне визуално май са по-големи.Конструкцията надолу ще си я направиш сам.Ако можеш да управляваш уиндсърф,ще се справиш и с това нещо.Гумите не трябва да имат напречен грайфер,за да не забират пясък или кал.Или надлъжен,или никакъв.Успех.
    Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
    -----------------------------------------------
    Питието определя съзнанието....
    0887770735

Коментар

тва не се бях замислял за граифера ... значи ако съм разбрал гумата трябва да има никакъв граифер,идеално гладки като бебешко дупе ,

бихте ли ми предложили някакво елементарно кормилно управление ,аз съм замислил едно от предница на балканче ,но приемам и по виши помисли...

за сега да направим триколката апък така или иначе ще си купя сърф за другото лято ... мерси за пожеланията ,дано да се получи ще ви поканя които иска да го покара...само да заприлича на нещо... междодругото маи в бг няма никаде такова нещо инфо на бг няма ... знам ли

Коментар

http://pterosail.com/ това е моята цел на видеото същото ама с две гуми отзаде и управление на предница на балканче ... яка работа ,апък платното му е се едно от чаршафите на маика ми

предложете кормилно управление ,искам да е като на болит

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
          Доколкото съм чел и гледал /без да съм професионалист/се ползват мачта и платно от уиндсърф,заедно с всичките му там окачвания на мачтата и др. атрибути.Но поне визуално май са по-големи.Конструкцията надолу ще си я направиш сам.Ако можеш да управляваш уиндсърф,ще се справиш и с това нещо.Гумите не трябва да имат напречен грайфер,за да не забират пясък или кал.Или надлъжен,или никакъв.Успех.
          Дамммм, а последната гъзария в този спорт е платно от Кайт-Сърф, гуми може да потърсиш от някой магазин за селско-стопанска техника
          DJ Иван Тодоров, Вашият парти диджей: http://djivantodorov.com/

Коментар

Относно грайфера имах предвид да няма напречни грайфери.Надлъжните мисля,че са желателни.Ако ще се кара по пясък гумите от велосипед са тесни и ще се забиват в пясъка.Както е написал колегата такива гуми има в магазините за селскостопанска техника,от разни редосеялки и др. такива.Виждал съм и такива ръчни колички с надуваеми гуми.
            Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
            Питието определя съзнанието....
            0887770735

Коментар

мммтакааааааа....
              Понеже си купих джипката за да мога да си практикувам хобитата, пък едно от тях е "Пауър Кайта" и практикуването му със сноуборд и триколка. Преди година си сглобих моя и бая пребиваници ставаха с нея. Разликата с това което се опитваш да направиш е че мойта се тегли с Кайт а не с платно от сърф.
              Принципно наще плажове са доста неподходящи за тия играчки, адски са тесни и пясъка много мек. Тия спортове се практикуват по изсъхнали езера, зарязани летища или по плажовете където има прилив и отлив, защото след отлива остава огромна ивица мокър и набит пясък. Това обаче не е прецедент да зарежете цялата идея.
              Що се отнася до гумите:
              При покупката им трябва да гледате леглата на лагерите им да не са пластмасови. Защото са направени само за вертикално натоварване. Тръгнеш ли да ги ползваш за тези цели, почваш да ги натоварваш странично и след третото кръгче си помлял всичко вътре. Същото важи и за велосипедните гуми.
              120 не е лоша идея за дължина, може и малко повече. Широчината не по-малко от 90.
              Внимавайте с радиуса на завиване. Трябва да е максимално малък заради нуждата от бърза смяна на посоката, когато искаш да завъртиш на 180 градуса и да се върнеш от там дето си тръгнал.
              ако можете да приспособите вилка с амортесьори ще е най-добре, както и по големи гуми. Просто ще пощръклеете и ще хукнете по полетата в един момент а там друсаааааа и ти изпускат колетата и не можеш да "катериш".
              http://www.kitebg.com/
              влезте тука и се свържете със Жоро. Колегата е в Сливен и непрекъснато оставя кожи по местното летище покрай разни проекти. На скоро му пращах и матеряли за изработката на Кайт Катамаран, ама незнам до къде стигнаха.Другия тел е моя, ама аз съм в София и съм далече
              ае и успех

Коментар

Първоначално публикуван от Максим... Преглед на мнение
                ...с две гуми отзаде и управление на предница на балканче ... яка работа...
                Много се колебах да се обадя в тази тема, защото не съм техничар. Но някакъв инстинкт ми казва, че при ветроходно задвижване по-стабилната конструкция е с две предни колела - съответно управление с нещо като волан. А има и подобни примери от приложените досега снимки.

Поздрави и успех! Ще продължавам да следя с интерес темата.
                Искам България чиста!

Коментар

тия снимки не ги гледай ...
                  Спорта е много буржоазна и скъпа мания с традиции. Едно такова нещо струва хиляди евра. Проверявал съм заради един клиент. Голяма играчка е и вдига около 100 км./ч. От тук си извадете сметката какви плажове трябват. А за волан въобще и няма място. Принципа на управление е съвсем друг
                  Всички подобни "кормилачки" са с 3 колела. Другото пречи

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X