Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бъгито на jordan

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Бъгито на jordan

За аматьорско бъги с което няма да се състезаваш бих казал че е супер

Коментар

Понеже jordan-bg ми е приятел, ми разреши да пиша какво се случи с бъгито му.
      И така:
      През голямата ваканция, която ни дадоха бъгито беше разглобено, почистено от кал, мазнотии, и други замърсители, грундирано основно (втори път) и боядисано. След известни колебания за цвета беше избран сребристият. Мислехме, че една кутия боя ще стигне, но се наложи да се купи още една.
      След две ръце ето резултата:

Последва сглобяване (най-приятната част, след карането, разбира се), и се получи това:

Накрая естествено бъгито беше изкарано на проба в "бойни" условия. Не заради друго, а за да видим дали с новата боя няма да върви повече.

За вървенето не знам, ама много се пързаля, в повечето случаи завива с "вратите" напред. Въпреки, че бъгито е обуто в зимни гуми, установихме, че са недостатъчни като сцепление, и май ще се премине на варианта "подковани" гуми. Но всичко с времето си...
      Вследствие и аз се запалих, и започнах моето бъги, но за него по-късно, в друга тема.
      Последно редактирано от Кольо; 04-01-09, 18:42.
      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Ето и едно видео как се качва замръзнал баир с Астра.
        Това е на една от пробните разходки дето да видим как върви бъгито, а аз се ядосах, че нямам с какво да лудувам, и газ на баба Астра
        Мога да кажа, че там където бъгито не се качи, и астрата не можа. Където бъгито успя, успях и аз. Т.е тези двете имат почти еднаква проходимост, с лек превес за бъгито.
        Но май като се замисля, превеса не е много лек, на някои места не бих си и помислил да тръгна с колата, а бъгито с малко по-голяма засилка си минава без да се замисли. Какво ли ще е като му сложи по-добри гуми...

http://www.youtube.com/watch?v=WCOxRZPCaoo

Коментар

Понеже Данчо не пише, хайде пак аз.
          В Събота, докато аз работех по моето бъги, Данчо се занимаваше с "подковаването" на едни стари гуми.

Докато ги направи, почти мръкна, но мерака да ги пробваме е голям, и леви-десни, на полигона за изпитване на бъгита. Дотам се кара с по-нормалните гуми, че е по асфалт, и на място се сменят с "правилните".

След операцията бъгито получи по-добър луук

И понеже вечерта ни беше малко, на другия ден, въпреки дъжда отидохме пак.

С тези гуми, бъгито става проходимо като танк. Изкачва кален баир, по който не си и помисляхме да се пробваме с обикновените зимни гуми. При спиране в най-стръмното, после тръгва без да пробуксува въобще. И е стахотен кеф, наистина.
          А ето какви следи оставят "подкованите" гуми:

На такава разходка не може без кал. То ако няма кал, значи нещо не е било в ред!

.

И след поредната смяна на гуми под дъжда, се завърнахме мокри, с все още неначесана краста, но все пак доволни. Последва мивка на бъги, кола и обувки, и с това приключихме за деня.

Ето и клипче от вечерта в Събота. Ама и глас има бъгито...
          http://www.youtube.com/watch?v=jMbptQVR9Bs

Коментар

Момчета поздрави справили сте се много добре с ВЪЗСТАНОВЯВАНЕТО на фиестичката.

Коментар

начи имах преди време един познат който взе протектор от гума и сложи така болтове като вас обаче протектора нали си го направи кръгъл и като закъса някъде спада гумата сложи го това нещо и надува гумата и то го изпъва така и с двете гуми седне запали кара кат стигне до твърд вече асвалт и обратната процедура

Коментар

Като идея-добре. Но нали трябва да се напомпи гумата, и то на два пъти-първият път, като слагаш протектора върху гумата, а вторият-като го махаш. А бъги с компресор?
                Нещо варианта с ръчна/крачна помпа не ми харесва.
                Разгевезили сме се нещо, едно време върхът на шофьорското щастие беше да си имаш компресор, та да не блъскаш на ръка помпата

Коментар

e има го и тоя момент но може ако ще го карате само по земя и кал да се направи само един път смисъл да не го сваляте попринцип той го правеше за през зимата в кризистни ситуации

Коментар

малка съботна разходка:

Коментар

Пък аз в това време си култивирах на нивата...
                      Той Данчо хубаво ме викаше да отида с тях, ама аз-Не, имам да да култивирам
                      Еееех, кога ще стане и моето...

Коментар

колега дали с едни Уазкови или Зилови фарове няма да изглежда по добре?

Коментар

фаровете наистина неизглеждат добре, но в общи линии добре светят.
                          по-нататък може да добавя още два по-големи и габарит отзат.

ето и малко видео:
                          (видеото е във формат 16:9 а vbox-а го визуализира 4:3 и не изглежда много добре но пък има звук!!!)

http://vbox7.com/play:f87b0735
                          http://vbox7.com/play:dea73283
                          http://vbox7.com/play:b65e763e

Коментар

Поздрави за хубавата машина!

Коментар

евала колега

Коментар

втория линк нещо не работи
                                този работи http://vbox7.com/play:0bf7c483

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X