Здравейте!От извастно време и аз сам любител на бъгита,и имам кола Форд Ескорт с мотор 1.6 16V 90h.p. EFI.Но от известно време ме ядосва нещо и искам да си направя едноместно бъги с мотора от Форда.Намерил сам много чертежи и размери на рамки,според мен рамката не е голям проблем,но много ви моля да ме посаветвате мога ли да сложа мотора след като е с предно предаване,отзад на рамката на бъгито.И как да го направя като отпред на колата гумите завиват,а нали отзад трябва да сочат само напред.Други главини ли трябва да купя и какво трябва да направя.Защото аз мисля да преместя цялото окачване с мотора както е отзад.Очаквам много съвети колеги.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Моля за съвет!
Свий
X
-
До: Моля за Помощ!
Първоначално публикуван от sepetchiev-vr Преглед на мнениеЗдравейте!От извастно време и аз сам любител на бъгита,и имам кола Форд Ескорт с мотор 1.6 16V 90h.p. EFI.Но от известно време ме ядосва нещо и искам да си направя едноместно бъги с мотора от Форда.Намерил сам много чертежи и размери на рамки,според мен рамката не е голям проблем,но много ви моля да ме посаветвате мога ли да сложа мотора след като е с предно предаване,отзад на рамката на бъгито.И как да го направя като отпред на колата гумите завиват,а нали отзад трябва да сочат само напред.Други главини ли трябва да купя и какво трябва да направя.Защото аз мисля да преместя цялото окачване с мотора както е отзад.Очаквам много съвети колеги.
Двигателя става отзад но трябва да блокираш рейката и да си намериш
още 2 предни главини и рейка за отпред.А иначе това че ти се струва направата на рамата лесна,е само миражестествено говоря за качествено изработена.Има и още десетки неща на които трябва да обърнеш внимание.
-
До: Моля за съвет!
Според мен като начинаещ,ще е най добре да гледам някаква готова конструкция за рамка,отколкото да напасвам всичко по двигател седалка,преден мост и т.н.А пък и другото че аз няма да ходя на състезания с него,на мен ми трябва да го карам малко по диво от колата.И друго искам да питам,как мога да намаля цялото предавателно движение на С.К. защото няма да карам на 5-та предавка в гората с 110.Или как трябва да го направя по точно,че ми е всичко пълна мъгла.Направо сами потънали гимиите?
Коментар
-
Здравеите
Здравеите
и аз съм почнал едно бъги да си правя но неми остава много време, а то иска доста. Това кадето каза 4е ти се струва лесна исработката на рамката повярвай не е изобщо така дори е доста трудно ако искаш да е права и здрава, а това е много важно за да остане6 здрав при експлоатацичта му.Следващия момент е окачването и то е трудно за изработка.Това че двигатела е от кола с предно не е никакъв проблем, просто го поставяш зад седалките,а отзад нети трябва рейка
за ухото което е на шенкела ште захванеш една щанга ,а другия и край ште захванеш за рамката, постедата ште сложиш вилка зада мижеш да регулиташ ъгъла на гумите впоследствие,а рейката ще си я ползваш за отпред. За съжаление сега съм точно до там и немога да ти покажа снимки вмомента.Един съвет измили добре как ще ти е окачването помисли да вземеш някакво магаре(гредата за която са захванати носачите) от някоя морга обаче не е лошо носачите да са чугунени че са по здрави така ще ти е по-лесно.
УСПЕХ
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар