Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Състезания с Газки и ЗиЛове . . .

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Състезания с Газки и ЗиЛове . . .

Даже и бъгита си правят от тях . . . харесват ми кофти само дето не разбирам много руски

http://www.asport.ru/archive/2003/11/truck_cross/

До: Състезания с Газки и ЗиЛове . . .

Хареса ми темата и в интерес на истината от доста време търсих такава (от както видях снимка на скочил на два метра от земята ЗИЛ).
    Това е един от наи-старите шампионати в русия-провежда се от 1951 насм
    Иначе доколкото разбрах има 3 класа :
    1. ГАЗ 51/52 те са наи-бавни и стари но постепенно състезаващите се с тях пилоти преминават към клас 2 и клас 3 .Двигател:3500 кубика
    2. ГАЗ 53 това е наи-оспорвания клас ,поради относително евтината подготовка на машината.Двигател:4700 кубика
    3. ЗИЛ 130 това са наи-мощните машини ,проблем при тях е липсата на младежи и конкуренция.Двигател 7000 кубика

ШАМПИОНАТ ЕСТОНИЯ

В този шампионат машините участват на рали-крос (камиони) ,авто-крос(бъги на базата на камиони) ,както и на рали(!).
    Това е и единствената страна в света в която се е сахранил авто-кроса с камиони които наричат крокодили.Тези бъгита са се появили в следствие на забраната през 80-те години ,която гласяла ,че камионите нямат право да участват в състезания (защото работата им е да пренасят фураж ,каманак ,пръст.....) ,в този момент те ги направили на бъгита ,защото в този им вид неставали за нищо друго освен спорт.
    Класове:
    1. ГАЗ 51/52 -за разлика от русия в естония на тези машини им е обърнато сериозно внимани ,в резултат на което някои от тях достигат до скорости от 150 км/ч(!)
    2. ГАЗ 53 -руснаците повече наблягат на тези зверове и в резултат са по-бързи

Надявам се да съм бил полезен за тези които не са наясно с руския.

*нека се има в предвид ,че дивизиите са повече ,но съм наблегнал на наи-същественото от написаното.
    много преди старта...

Коментар

С БЕНЗИНОВИЯ двигател ГАЗ-ката е като лека кола,а ние с тия перкинси за какво състезание сме
      К мирной жизни не пригоден.
      Най обичам, обстановката да е максимално близка до бойната.
      ГАЗ 69 ГАЗ 53 ЗИЛ 157

Коментар

Луда работа
        Случайни хора УАЗ не карат

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
        X