Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Моето Бъги от ТРАБАНТ 2015 :)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Моето Бъги от ТРАБАНТ 2015

Хи хи, ако докараш по-малко от 400-450 кила ще черпя... Моето е 560(мисля, че, забравих точно), и пак е с минимално количество желязо по него.

И не се притеснявай да експериментираш. Всеки може да те критикува както си иска, но я да покаже какво е направил с ръцете си.
    Ако не стане от първи опит-от втори, или трети, важното е да виждаш грешките, и да ги поправяш.
    Много хора са обременени от това да се ползват именно тръби, та даже и безшевни, но това е повече по инерция от изисквания на FIA, и БФАС които са чели-за клетките на състезателните коли. И това се е пренесло навсякъде в живота.
    А истината е, че даже и с по-тънкостенни тръби, и даже с презрените квадратни профили може да се получи сериозна конструкция, която да удържи на натоварването като за бъги.
    Стига да се мисли като се прави, и да не се пренебрегват утвърдените неща-като триъгълници(диагонали), и други христоматийни истини.

Техниката и гъзарията нямат нищо общо...
    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от gaberov Преглед на мнение
      та да може с мен да е около 350кг иначе няма смисъл става много тежко.
      Непостижима цел си си поставил,само машината ще е между 450-550кг,просто няма как да го постигнеш с тези материяли,успех!
      Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Някой знае ли колко тежи един преден мост на трабант и колко тежи един двигател от трабант?

Коментар

Почти съм направил избивача за барабаните, като го завърша ще кажа дали работи и ще кача някоя снимка.

Коментар

Почти завърших клетката,Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150414_111212.jpg
Прегледи:1
Размер:54.2 КБ
ID:5654110 но ми свърши материяла сега остана да я усиля, а ето и педалите.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150414_110652.jpg
Размер:62.1 КБ
ID:5654102Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150414_110623.jpg
Размер:137.8 КБ
ID:5654103Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150414_110640.jpg
Размер:132.4 КБ
ID:5654104Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150414_110632.jpg
Размер:121.0 КБ
ID:5654105Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150414_111052.jpg
Размер:69.0 КБ
ID:5654106Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150415_191141.jpg
Размер:105.1 КБ
ID:5654107Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150415_191210.jpg
Размер:92.7 КБ
ID:5654108Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20150415_191217.jpg
Размер:89.0 КБ
ID:5654109

Коментар

Произвеждаш потенциално опасна машина!Намери някой който е в "час" със електродъговото заваряване за да ти оправи заварките,инак с тези "лястовичи гнезда" ще се разпаднеш без време.

P.S.Не ме разбирай погрешно,това е за "твоята" сигурност и за останалите наоколо.
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Колега послушай Пламен, аз не бих седнал в такова нещо. Завиждам ти на мерака, дано успееш.
                .Карам бавно стигам бързо. А...ма не всеки път.
                Киа спортаж2000тди 98г
                Ауди А3 1.9ТДИ
                Каравана Аdria 390Q

Коментар

Колега, аз бих се срамувал да пусна снимка на такава заварка.
                  Ако и другите приличат на тази-режи всичко, и извикай някой който е в час да ти го завари както трябва.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Защо ли имам чувството че темата ще последва съдбата на Щрака... Дано все пак автора на темата се окаже широко скроен човек и да приеме истинските съвети за собствената си безопастност и да има желание да се развие в правилната посока по мъжки без да се засяга , казвам го с най-добри намерения

Коментар

Не се засягам и преди да се кача в него всичко ще е както трябва. Никога в живота ми до преди 1 месец не съм докосвал електрожен, един заварчик на работа ме учи да заварявам до толкова, че да разбера какво трябва да се случи защото аз нямах идея как се заварява, а заварките от началото на темата с пълненето на 5мм фуга съм ги правил пак аз. И не не ме е срам да покажа такава заварка защото аз никога не съм претендирал, че мога да заварявам добре или че съм заварчик. За разпадане няма да се разпадне, получават се така защото заварявам 3мм профили с 3,25 електрод на 125-160А и просто ги прогаря много бързо и не мога да задържам колкото е нужно, за да стане красив шев, но във всички случаи е заварено. Имам и комшия който е професионален заварчик цял живот и има абсолютно всички тъпии и може да заварява на всичко ( и е доста търсен майстор в града), в интерес на истината той ми предложи аз да точковам само всичко и той да дойде да ги завари, но за мен това няма да бъде направено от мен така. След като си завърша всичко както и колкото мога аз, ще го извикам и той кадето сметне за нужно ще ги оправи. Благодаря за забележките поздрави.

Коментар

Защо заваряш на толкова висок ток запали електрода на 125 да речем и после намали на 100 може да вземеш и електроди 2мм.
                        И не бързай направи всичко добре да не преправяш пак .Успех !
                        ВНЕДОРОЖНИК УАЗ - БОГ РАЗБИТЫХ ДОРОГ

Коментар

Правилно те посъветвал,по добре прихвани и комшията да извари заварките че после много трудно се поправя заварка,аз се учих на парчотии докато постигна задоволителни шевове,успех с проекта.

Коментар

Да задължително ще ги прегледа и преправи професионалист преди да се кача в него, иначе върви добре за сега започнах да усилвам захванах вече амортесьорите и пуснах жилата за съединителя и газта

Коментар

По добре само прикапвай леко,ащото така само затрудняваш заварчика да ти поправя заварките.Успех!
                              0884 987 137
                              В българския език НЯМА дума, която в множествено число да завършва с "Й"

Коментар

Тамън ще го тестваме колко е про

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X