Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дали ще има достатъчно желаещи за такова състезание...?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Дали ще има достатъчно желаещи за такова състезание...?

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
    Но първо трябва да се уточнят максималните килограми на количките.
    130кг. мисля, че е добре.
    Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
    -----------------------------------------------
    Питието определя съзнанието....
    0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от trajal Преглед на мнение
      130кг. мисля, че е добре.
      На количките бре, не на състезателите.
      подаръци за мъже от FACOM
      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Да, това със жребия е малко тъпо. По-добре да се отчита време, но все пак "масовият" стар за мен е задължителен. Състезаниеот ще стане много по-динамично и интересно както за състезатели, така и за публика.
        На мен 130 кг ми се вижда много стабилна конструкция. Ще се пуснат всякакви конструкции от винкели и П-лайзени. А и пак ще кажа - високото тегло е по-опасно.

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
        До тук само бираджии... А къде са състезателите?
        Аз бих участвал с удоволствие. Като се избистри организация (т.е. някой е приеме присърце и се заеме сериозно) съм сигурен, че ще има още много желаещи. Иначе за сега само си говорим...
        о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Ограничението на килограмите трябва да се смята като общо тегло.
          Возило + пилот примерно 250кг.
          Щото аз като съм 70 кила с мокри дрехи - къв ми е шанса срещу 100 кила райдър.
          ........................
          Иван Маринов
          CRF 250 X
          Не шансът определя съдбата на човека,а изборът!

Коментар

И според мен,ограничението трябва да е в общото тегло.Поне да има равнопоставеност пред гравитацията...И колкото по малко е теглото,толкова по безопасно ще бъде...
            Иначе и аз бих участвал,ако няма ограничение в ЕГН то...
            Последно редактирано от fill; 26-02-15, 18:27.

Коментар

Първоначално публикуван от petroffbg Преглед на мнение
              Идеята е добра,но трябва ясни правила за да няма разминавания и сърдити.Трябва да уточним няколко неща:
              1.Маса и вид на возилото.(дву,три или четириколесно)
              2.По какъв терен ще се кара,ако е асфалт с малка денивелация може да се изключи окачване и "евентуално" спирачки.Ако е пресечен терен със стръмно спускане,ще трябва окачване и по-сериозни спирачки,това трябва да е съобразено с т.1.
              3.Водачи,Жоро спомена 130кг(надявам се без машината)от ...год-до ...год,мин кг-макс кг,със или без тапия за МПС
              4.Предпазни средства(против сакатлъци)и тест със дрегер преди старта.
              5.Съдийски екип,проверяващ машините за годност,времеизмерване.
              6.Организатор(без малко да пропусна най-същественият елемент),който да се "навие" да проведе мероприятието,като подаде дата за предстоящият старт,предполагам 120 дни ще са предостатъчни за целта.

Това се сещам на първо четене,моля да допълвате или коригирате горенаписаното,със сигурност ще има още много въпроси.
              Първоначално публикуван от borko_ruse Преглед на мнение
              7. Максимален размер на гумите, по-големите гуми се засилват повече
              Аз също бих участвал с кеф, още помня как се спускахме с лагерни колички-самоделки по баирите
              До тук,нищо ново,само предложение за минимум три колела,спирачки и допустимо тегло..Аз съм против трите колела,при високи скорости(над 35-40км/ч)са опасни.Предлагам задължителни 4-три колела,със допустим максимален диаметър....?За допустимата обща маса съм малко скептичен,не уточнихме точният терен,но явно ще трябва окачване,което автоматично изключва допустима маса от 130кг,може би по-реални ще са 150-160кг.Спирачки,минимум две на задният мост(очаква се,че теглото на водача ще е точно там концентрирано).
              Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

не уточнихме точният терен
                Терените може да са всякакви...
                Що трябва да е едно състезание...
                А, може и да е комбиниран теренът.
                Всичко готино на този свят е или незаконно,или неморално или вредно за здравето.
                0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от pimax Преглед на мнение
                  Ограничението на килограмите трябва да се смята като общо тегло.
                  Возило + пилот примерно 250кг.
                  Така ни мереха в картинг шампионата.
                  Съгласен. Ковем го на 250 кила.!
                  0887770735

Коментар

Така ни мереха в картинг шампионата.
                    Съгласен. Ковем го на 250 кила.!
                    Значи ако реша да участвам возилото ми трябва да е 190 кг., а аз да пазя диета между кръговете.
                    Предлагам да има ограничение само на теглото на болида и да е 65 кг.
                    Как милата ми родина се падна в толкова скапана държава?

Коментар

А защо трябва да е толкова сложно всичко?
                      Големи хора сме - всеки си има глава на раменете да прецени как да се претрепе. Като спести от спирачки или от електроди.... или просото направи всичко както трябва и пак се вмести в теглото.

Важна част от тези състезания е конструирането - да се създаде "болид", който да е максимално здрав и с възможно най-добра конструкция. Теглото не винаги е предимство!!
                      о 88 з 417 оо 4 - Стоян

Коментар

Takaaa, по кое време да се спретне това мероприятие? ...Треа погледнем в календара да няма друго състезание по това време или около него и да не е по време на събора на форума( началото на Септембър). Предложения?
                        Ако се закове Пашалийца, то организацията е елементарна.

Коментар

Първоначално публикуван от didogen Преглед на мнение
                          Значи ако реша да участвам возилото ми трябва да е 190 кг.
                          Това е максимално разрешеното тегло, бе Дидоо...!
                          0887770735

Коментар

Първоначално публикуван от stojan_defender-a Преглед на мнение
                            А защо трябва да е толкова сложно всичко?
                            Големи хора сме - всеки си има глава на раменете да прецени как да се претрепе. Като спести от спирачки или от електроди.... или просото направи всичко както трябва и пак се вмести в теглото.
                            Важна част от тези състезания е конструирането - да се създаде "болид", който да е максимално здрав и с възможно най-добра конструкция. Теглото не винаги е предимство!!
                            Не е баш така,организатора на мероприятието носи пряка отговорност,ако някой си счупи главата или се претрепе,независимо например,че си подписъл декларация която го освобождава от отговорност.

Първоначално публикуван от goshko-loshko Преглед на мнение
                            Takaaa, по кое време да се спретне това мероприятие? ...Треа погледнем в календара да няма друго състезание по това време или около него и да не е по време на събора на форума( началото на Септембър). Предложения?
                            Ако се закове Пашалийца, то организацията е елементарна.
                            Ако си намерим сериозен организатор,трябва да се съобрази със примерният 120-дневен период за изработване на возилата и евентуална свободна дата.Ще трябва и известно време за рекламна кампания,че тъй като гледам сме около 5-6-7 мераклии...
                            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

че тъй като гледам сме около 5-6-7 мераклии...
                              Като определим датата и мястото, ще го пуснем и във ФБ. Мисля, че ще има достаъчно мераклии.
                              Най-реалистично ми се вижда края на м.юли.
                              Пък, потръгне ли веднъж.......
                              0887770735

Коментар

Като определим датата и мястото, ще го пуснем и във ФБ. Мисля, че ще има достаъчно мераклии.
                                Най-реалистично ми се вижда края на м.юли.
                                Пък, потръгне ли веднъж.......
                                И аз за края на Юли си мислех.Но по моето скромно виждане,добре е бъдещото трасе да е асфалтово покритие без дупки,за да са елементарни возилата и да има масово участие,пък догодина,може да "вдигнем" мизата и да сътворим два класа,аматьори(по хасфалт) и профита (смесен терен),като последните ще трябва да се постараят на тема окачване.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X