Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Относно области на приложение на бъги

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Относно области на приложение на бъги

Здравейте - обикновено във форумите предимно чета и рядко се обаждам.
    Та имам едно питане - в какви условия може да се използва едно бъги с мотоциклетен двигател. Из нета е пълно сас сайтове, в които бъгитата се наричат Sand-rail или Dune buggy, което аз лично свързвам изцяло с плажовете. Не съм кой знае колко запален по off-road, но се кефя на такъв тип превозни средства и определено имам желание да се захвана с конструирането на нещо подобно, но дали има къде да го карам ?

Ще го караш където си искаш, и според каквото си направиш Просто плажа по определение е място основно за гъзария, сигурно затова и повечето интерес и сайтове да плажни. А иначе и англичаните и американците имат бъгита например в разузнавателните роти на танковите си съединения.
    Бъгито е просто нещо с опростена, или съвсем без кабина. Работата зависи от парите, времето и силите които имаш. Ако ти се прави тежко бъги, направи си например от УАЗ, ако стане хубаво със сигурност ще се прославиш. А тука сума народ е правил, вярно средни - с автомобилни мотори. Що не погледнеш във "форуми", имаше тема ...

Коментар

Привет
      Относно бъгито- взех си едно прили4аи на трактор4е- изцяло от самоделка с двигател от москвич в друга тема повече съм го описал. Относно приложението му- ами взех го и още не научил се да го карам се натресох на места където до сега техника не бе ходила- най технологичното нещо стъпвало та ме било някогащна волска каруца а сега супер кеф бръмчиш подскачаш и знаеш че си ти там човека- голям кеф но трудно ми се откъснаха по4ти 2 000 лева за нещо хем не толкова бързо но нали затова е човека човек - да се кефи!!!!
      ОБОЖАВАМ ДА ЦАПАМ В КАЛТА
      Начин на живот- за някой:)Honda Shutlle 4WD 16V, Suzuki Samuraj SJ413, Toyota Runner 2.5TDI, Мургаш

Коментар

За мен лично бъгито е лека тръбна конструкция със задно предаване и задно разположен двигател, едноместно или двуместно и е по скоро за скоростен офф-роад , демек на право с не много дупки (извън пътя) останалото са разни самоделни неща (кои по-хубави , кои по-лоши) !

Коментар

поред мен е добре да доразвием тази тема,че нещо изостава.Повече се набляга на заводски тунинговани джипове.Но да си направиш сам машина за офрод и то на сравнително прилична цена също си има тръпка.Така че ако някой има по-подробна информация и особено чертежи за бъгита не е лошо да ги качи във форума и евентуално да си понаправим някое!

Коментар

Някъде имаше чертежи или препратка във форума че аз от няколко дни съм тук пък го свалих по4ти целия и вечерно врем малко позаспивам над лаптопа като заиманосвам по балкана
            ОБОЖАВАМ ДА ЦАПАМ В КАЛТА
            Начин на живот- за някой:)Honda Shutlle 4WD 16V, Suzuki Samuraj SJ413, Toyota Runner 2.5TDI, Мургаш

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/viewtopic.php?t=141

Коментар

Тия чертежи естествено ги знам,но според мен не са достатъчни.Пък да тръгнеш да експериментираш ще отнеме доста време.Все пак трябва да има някакви закономерности при построявеането на бъгито,за да може конструкцията му да е здрава и да понася натоварванията ,за които е предназначено.

Коментар

Ако си мислиш, че като започнеш да строиш бъги няма да има импровизации , жестоко се лъжеш, ако не ти се занимава , гледам че американците имат готови рамки готови окачвания и готови двигатели, копуваш , сглобяваш, караш , но това ако имаш пари , а някой във форума каза нещо което ми хареса, май беше go go go , ``всеки може с пари`` ! Вярно трябва да се обмисли добре , но за мен импровизацията е най-якото, като правиш нещо подобно (е не винаги най -сполучливото но ...)

Коментар

Нямам такива книжки((( Значи отиваш в библиотеката на МЕИ-то, на Военната академия, и търсиш. Има поне за година четене. Малко на български и много на руски. Автори не знам, въртиш се около "задноприводни автомобили", "високопроходими автомобили", "управление на автомобила в сложни условия", "спортни автомобили" ...
                    Чертежите са ти точно последната грижа.
                    Но общо взето рама от Костенурка, мотор от нея, ЗАЗ, Шкода-100/120, или какъв да е друг, обаче ще трябва да го обръщаш. Което не е и толкова лошо, защото ти оправя развесовката към предния мост. И се почва ... То си е до човека, но вероятността да се побъркаш завинаги още по средата на тая разправия е повече от 0,5, много повече)) Или ще зарежеш още в началото.
                    За вкусовете не се спори, аз бих се захванал с тежко бъги 4х4. От УАЗ, ГАЗ-69, кво да е друго което намериш катастрофирало за стотинки ...
                    Казвай кво става и питай. Квото бог дал, както се казва ...

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан
                      За вкусовете не се спори, аз бих се захванал с тежко бъги 4х4. От УАЗ, ГАЗ-69, кво да е друго което намериш катастрофирало за стотинки ...
                      Казвай кво става и питай. Квото бог дал, както се казва ...
                      Стефане прав си!
                      Тежко бъги си е най-хубаво!
                      Обаче тая работа е много трудна с намирането на рама и мостове от Уаз или Газ за стотинки!
                      В днешно време всеки иска пари за абсолютно всичко!
                      До кенеф да идеш пари ти искат,камо ли за друго...
                      Луд умора нема,само се поти!!!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X