Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Някой да е виждал такива накрайници в БГ ? Не мога да си сглобя бъгито без тях

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Някой да е виждал такива накрайници в БГ ? Не мога да си сглобя бъгито без тях

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:13032013209.jpg
Прегледи:1
Размер:98.4 КБ
ID:6007762
    диаметър на дупката е 12мм както и на вътрешната резба и на външната , намирам само от картинг , които са с 10мм дупка и резба .

От: Някой да е виждал такива накрайници в БГ ? Не мога да си сглобя бъгито без тях

Унибали се наричат,цените им няма да ти допаднат.https://www.google.bg/search?q=униба...Q&biw=1152&bih Затова хората са измислили ШП лагери(сверични),които са във пъти по-евтини,за корпус можеш да използваш стара кормилна щанга.
    Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

От: Някой да е виждал такива накрайници в БГ ? Не мога да си сглобя бъгито без тях

Имам каталози за тях - ще погледна и ще ти кажа кои номера са. Хубаво е да видиш и стъпката на резбата. Има ги и в евтин вариант - използват се по прикачния инвентар на селскостопанските машини
      Както и вида на резбата - лява или дясна , Като гледам външната резба е лява...
      Калин 0886 117877, Mercedes ML 270 cdi,Mercedes E250 CDI

Коментар

Прибрах се и проверих , външната резба е лява както се вижда , вътрешната е дясна .Колкото до стъпката на резбата тя е 1.5 . Диаметъра както съм писал е 12мм. Трябват ми по 2 бр от модел .Останалите които са по щангите ги рециклираха в един сервиз в софия до окръжна болница , но тези казаха че са много зле и отказаха да ги рециклират.
        Благодаря и на колегата petroffbg за линка от него намерих че се продават в софия в магазин хубата , но май пак са до 10мм отвор , утре имам път към центъра и ще го потърся да видя на място. Ако колегата kabak има такива ще се радвам да даде цени .

Коментар

В Хубата съм си купувал 12 мм размера на отвора и на резбата е един и същ

Коментар

Първоначално публикуван от dane78 Преглед на мнение
            Прибрах се и проверих , външната резба е лява както се вижда , вътрешната е дясна .Колкото до стъпката на резбата тя е 1.5 . Диаметъра както съм писал е 12мм. Трябват ми по 2 бр от модел .Останалите които са по щангите ги рециклираха в един сервиз в софия до окръжна болница , но тези казаха че са много зле и отказаха да ги рециклират.
            Благодаря и на колегата petroffbg за линка от него намерих че се продават в софия в магазин хубата , но май пак са до 10мм отвор , утре имам път към центъра и ще го потърся да видя на място. Ако колегата kabak има такива ще се радвам да даде цени .
            Виж тук: http://tuningpro-bg.com/index.php?pa...hk=1&Itemid=91
            Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Днес минах през магазинчето на хубата и останах невероятно доволен имаха от 6 до 14мм и с десни и с леви резби .Взех си 4 броя по 7.60лв бр.Направо смешна цена . Продавачката ме предупреди че са китайски и не са толкова здрави , но все пак цялото ми бъги е китайско .Доколкото разбрах от продавачката може да се поръчат японски такива и то цената не е кой знае колко по висока около 20 лв бр. Така че мисля да си поръчам по нататък .
              Мерси за помоща , и се надявам да се видим на феста в суходол .

Коментар

При "Хубата" в Пловдив преди година за пръв път заредиха ябълковидни съединения (на английски език се наричат "rod end"; "uni-ball" е без стебло с резба в края и в България погрешно ги наричат с този английски термин), точно от китайските. Сребристо тяло от лят метал и жълтеникави вложки от двете страни на ябълката, вкарани там с преса. После се нароиха същите и при "Тунинг.бг" и разни други магазини. Евтини са, но са опасни за употреба в кола! Препоръчам ти да не караш с такива, защото си е чисто самоубийство. Едно, че материалът, от който са изработени, е съмнително лек и съответно трошлив (на тази нищожна цена никой няма да ти предложи свръх-лека и здрава стомана от NASA), и второ - хлабината между основното тяло и ябълката е предпоставка за ускорено похабяване заради механичното действие тип "чук и наковалня", плюс влизащите там дребни песъчинки, които ще издерат всичко за отрицателно време. По-добре си поръчай такива от каталога на www.summitracing.com на фирмата QA1, 3/4 инча (19.05 мм) от по 26 долара парчето, изработени са от хромна сплав и по характеристики са до 4 пъти по-издръжливи от стандартните ябълковидни съединения. Търсиш нещо със здравина не по-малка от "Rod End Static Load Capacity: 31,680 lbs.". За препоръчване да си вземеш мъжки, защото при тях самото място за закрепване с носача е по-здраво от варианта с женски ябълковидни съединения. Вярно, че не са евтини като китайските боклучета, а с доставката ще легнат още повече на портфейла, но животът ти и този на хората около колата ти не струват няколко каси бира по-малко.
                Формотворец на коли

Коментар

Мерси за инфото аз моите ги карах само няколко излизания с бъгито след което видях че единия унибал се е спукал леко и ги подмених с читави шарнири .С тях го карам вече 300км и не са мръднали , даже след злополучното обръщане миналия месец .
                  Поздрави

Коментар

Хубаво е, че си се отървал навреме от тези китайски ябълковидни съединения и не се е стигнало до някоя голяма беля! Аз не бих ги използвал за нещо друго, различно от... примерно някой сгъваем сенник за терасата.
                    Формотворец на коли

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.

Зареждам...
                    X