Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бъги със задно разположен двигател

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бъги със задно разположен двигател

отдавна се каня да я почна тая тема ама се няма време.имам работещ двигател със всички кабели и инсталация от деу есперо 1.5 шестнайсет клапана.на около 90хил .колата аз я блъснах и до последно двигателя вървеше доста добре.идеята е тръбна рама с профилни тряби и задно разположен двигател.двуместно щото сам е кофти да караш. окачването ще е с пружини и амове с голям ход.в скоби още търся амове с голям ход.отпред с хидравлична рейка.щото си я имам де. отзад двойни а рамена.може да лагеруват или на лагери или втулки.ще видим.мисля да ползвам моите си главини от есперото за отзад само несъм го доизмислил още как ще стане с втория шарнирен болт.за отпред още нямам идея от какво да са главините.ама или от опел или размер от кола с подобно разтояние на болтовете.джанти от опел 15 цола с джипови гуми.имам пружини незнам от какво са дълги и меки с малък диаметър.засега толкова.

До: бъги със задно разположен двигател

Този форум може да ти помогне много ,
    http://www.buggy-plans.ru/forum/
    LZ1NBN

Коментар

До: Бъги със задно разположен двигател

Ако ползваш главините от Есперото,няма ли да е по-лесно "ботуша" за амортисьора да се отреже над шенкела,да се разпробие напречно и с нещо като ос,да се осигури движението нагоре-надолу,все пак там вече няма да е необходима да завива.Незнам,дали се изказах ясно,но....Понеже и на мен ми се търкалят разни останки от подобни автомобили,няква такава идея ми се беше заформила.А за отпред дали няма да свърши работа шенкел с главина и спирачен апарат от Опел Омега,пак с някаква пеработка,за да се монтира горен шарнир.
      Онзи,който не слуша съвети е обречен да слуша упреци.

Коментар

Първоначално публикуван от taran Преглед на мнение
        Ако ползваш главините от Есперото,няма ли да е по-лесно "ботуша" за амортисьора да се отреже над шенкела,да се разпробие напречно и с нещо като ос,да се осигури движението нагоре-надолу,все пак там вече няма да е необходима да завива.Незнам,дали се изказах ясно,но....Понеже и на мен ми се търкалят разни останки от подобни автомобили,няква такава идея ми се беше заформила.А за отпред дали няма да свърши работа шенкел с главина и спирачен апарат от Опел Омега,пак с някаква пеработка,за да се монтира горен шарнир.
        и аз така ги мислех с разпробиване и да стане отвор в който да влезе още един шарнир.обаче остава малко месо.и незнам дали ще издържи.а пък е чугун.и кофти заварка ще стане.било то и с чугунен електрод и загряване.ама ще се проба

Коментар

Сигурно не се изразявам правилно...Моита идея е,да се отреже само тръбата и през диаметъра на "ботуша",да се прекара ос,като мине през двете стени на шенкела ,мисля ,че ще е достатъчно здраво.Оста ще позволява движение само нагоре-надалу,то даже и отдолу не е нужен шарнира,но ще е по-трудно да се преработи.

Коментар

ето за това става на реч.
            Прикачени файлове

Коментар

Тъй,ето и аз да визуализирам идеята си.Снимките са на набързо"зготвен" макет.За реално използуване,според мен,си трябва и долния носач,да се смени с А-рамена,и отгоре,да се направи прецизно.
              Прикачени файлове

Коментар

разбрах.ама има проблем както е така.ъгъла който прави горния шърнир се разминава с ъгъла който ще направи долния шарнир.при ход нагоре и надолу.или няма .трябва да се сложи на временна стойка и да се премери

Коментар

защото правих на едно атв подобно окачване и ако има разлика з горния и долния гумата се накланя наляво и надясно.поне при атв то това е проблем.

Коментар

Незнам,нищо чудно да си прав.Това е идеята,а дали ще стане,само проба ще покаже.Аз все не мога да отделя време,да спретна някоя самоделка

Коментар

Koko,

Не съм гуру в автомобилостроенето но според мен ако има разлика в дължините на горния и долния носач/рамо колелото ще се накланя странично, на снимките разликата в дължината е значителна...освен ако носачите не са разположени под различни(специално подбрани) ъгли спрямо хоризонтална равнина, тогава може би ще се компенсира разликата в дължината им...

Не съм 100% убеден, че съм прав.

Поздрави,

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                      разбрах.ама има проблем както е така.ъгъла който прави горния шърнир се разминава с ъгъла който ще направи долния шарнир.при ход нагоре и надолу.или няма .трябва да се сложи на временна стойка и да се премери
                      Бъдете живи и здрави!

Коментар

Точно подбрани ъгли.Много точно казано.Обикновено горния носач е по-къс от долния.Но пък шенкела е крив.Това е за стабилност,най-вече при завиване.За страничен ъгъл при завой.Принципът е днакъв навсякъде.И при целите мостове има лагери(втулки,шарнири...),които го определят...
                        0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

както го мисля с еднакви рамена и шарнир отгоре и отдолу се пропуска меренето на ъглите и различната дължина на рамената.става като на кола.лада например има и бъгита на такова окачване има и такива с различни дължини.както и на шенкелно въртене на самата главина.

Коментар

Здравей Коко,

Интресува ме точно такова бъги, но не мога да си направя сам рамата. От доста време търся нещо читаво без резултат до сега - вече ще се радвам и на такова от ЗАЗ .Мога ли да си поръчам направата на рама при теб Ще се съм благодарен на всякаква помощ. Пиши на скайп alex72bg, icq 111072600
                            Поздрави.
                            tuning-parts.bg

Коментар

Първоначално публикуван от alex72 Преглед на мнение
                              Здравей Коко,

Интресува ме точно такова бъги, но не мога да си направя сам рамата. От доста време търся нещо читаво без резултат до сега - вече ще се радвам и на такова от ЗАЗ .Мога ли да си поръчам направата на рама при теб Ще се съм благодарен на всякаква помощ. Пиши на скайп alex72bg, icq 111072600
                              Поздрави.
                              сега правя от есперо.на теб какво ти трябва.за какво дае рамата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X