Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Бъги за автокрос

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Бъги за автокрос

Здравейте приятели на бъгитата.
    От доста време ми се върти в главата една идея за сглобяване на състезателно бъги. Четох доста из темите на форума, и засега съм замислил използването на двигател от Хонда Сивик 1.6 . Мисля да е система 4х 4 .
    Но не мога да намеря точни изисквания за бъгитата в форума. Ако някой може да ми каже някой работи ще съм много благодарен. Имам малко опит в направата на разни самоделки. Обаче там беше както ми харесва и каквото си реша това правя, режа заварявам докато ми хареса . Сега искам да направя нещо истинско , може да не стигне до състезания , но поне ще си начеша крастата. Разглеждах бъгитата на доста колеги от форума , много ми харесаха изработките на petroffbg и todger .
    При тях направо професионално е изработено всичко, при мен няма да стане така .Няма да преправям скоростна кутия и двигател , ще си останат заводски, засега. Някой ако има възможност да каже какви изисквания има за безопастност и други като тегло ,размери на бъгито .
    Благодаря предварително

От: Бъги за автокрос

Ти май си си отговорил на въпроса двамата които си изредил -има още един колега в раздела kotarakafeliks той е доста напред с материяла.Направо се обръщай към тях.

Коментар

Първоначално публикуван от SLAVIKA1980 Преглед на мнение
      Ти май си си отговорил на въпроса двамата които си изредил -има още един колега в раздела kotarakafeliks той е доста напред с материяла.Направо се обръщай към тях.
      Да днес разгледах и неговите изработки, обаче в темите са дадени повече общи работи , няма точни изисквания. Аз съм се спрял на хонда шатъл 4 по 4 . Мисля да ползвам задвижването с малко преправяне . Двигателя ще си бъде напред и валовете който задвижват по принцип предния мост ще задвижват в случая задния и с някаква раздатка мисля да изведа движение за преден мост с кардани. Задния диференциал ще мине отпред , разбрах че има някаква система подобна на виско муфа . Това са само идей засега , предстой закупуване на цял автомобил за да ползвам частите. Разбрах че за рамата има изискване да е от безшевни тръби с размери ф45x3 или ф50 x2 , а за носачите какви трябва да са ?

Коментар

Виж на тази скица:http://www.picvalley.net/u/1803/1341...S9V13JxfqJ.JPG Размерите с +-,са ориентировъчни,останалите задължителни.Носачите са свободни и може да ги направиш от ф25-27мм примерно за предни.За 4х4 никак не е задължителна виско-муфа,междинен диф и други простотии,няма смисъл.Машините се движат по земя и приплъзването компенсира евентуални разлики във въртящите моменти на преден и заден мост,ела на някое състезание и ще ти стане ясно.Моят съвет е да го подкараш само със задно,след изчистване на евентуални грешки,пристъпи към 4х4,за там трябва сериозно засилване на мотора,направа на предавки и т.н.Разгледай тази тема:http://www.offroad-bulgaria.com/show...=113614&page=1
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

Благодаря за информацията , за ширината на клетката има ли някакви размери , или както аз реша. За виско муфата бях писал в смисъл, че самата скоростна кутия е с виско муфа за
          задния мост, не съм много добре запознат с нейното действие , но предполагам ,че въртящият момент е по малко от този който се подава на предния мост.
          P.S до petroffbg писах ти на скайпа , намерих го тука из форума някъде

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X