Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане за сглобен мотоциклет

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане за сглобен мотоциклет

Здравейте колеги отдавна чета форума и събирам идеи и знания,това ми е първата тема и се извинявам ако сбъркам нещо.Въпроса ми е мога ли да регистрирам мотоциклет с направена от мен рама?Един вид чопър,имам голяма желание за чопър с твърда рама отзат и ниско оборотен двигател,знам за технотест но без подробности около преминаването му и дали още регистрират самоделки понеже преди 7/8 години така регистрирахме едно ремарке направено от баща ми по чертеж на фирма от град Попово(не съм много сигурен за града).
    П.п.Ако някой има чертеж на рама с размери ще съм много благодарен ако я сподели в темата.Като бющет за сега съм определил 1000лв и мисля да ползвам втора ръка части(капли,предница,резервоар,двигател той задължително ще го взема с фактура от морга или с договор от човек ако е не е проблем при регистрацията)

От: Питане за зглобен мотоциклет

Ако попълваш документите така, както пишеш тука, няма да ти го регистрират. Старай се повече.

Коментар

И като си направиш този мотоциклет , преминеш незнайно как технотест в КАТ в талона на местото марка и модел самоделка ли ще напишат .

Коментар

Първоначално публикуван от ivo-police Преглед на мнение
        И като си направиш този мотоциклет , преминеш незнайно как технотест в КАТ в талона на местото марка и модел самоделка ли ще напишат .
        Имаше си съвсем обикновен термин за такива машини. Но рядко се ползва в талоните.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          Имаше си съвсем обикновен термин за такива машини. Но рядко се ползва в талоните.
          Подсети ме стар съм и забравям . Няма да се разсърдя! Имаше едни л.а. София на времето но не знам как бяха регистрирани.

Коментар

ОК ясно че е трудно,аз за това и питам.
            Явно законите в България са морално остарели,оставам на варианта със стар мотор и след регистрацията му да започна с рязане и преправяне.
            Благодаря за вниманието,което ми обърнахте,моля да изтриете темата за да не цапа форума.

Коментар

Нищо им няма на законите в България, поне в това отношение. А теми не трием, поне докато няма нарушения в тях.

Коментар

ако двигателя който използваш е от мотор с регистрация може да си го караш с нея. може да минеш и техно теста ако преправената рама е направена и оразмерена за двигателя който ще ползваш.
                Honda CR-V I 2000 г.
                0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Заблуждавате човека бе! Номера на рамата /VIN/ е най-важния от всичко , когато иде реч за регистриране. След 2007г. в родната република самоделки не се регистрират поради все още липсваща наредба за изпитване.

Илияне, ако има от къде да вземеш рама с документи на базата на която да преработваш така ,че да те удовлетворява крайния резултат - имаш някакъв шанс да го регистрираш. Да строиш сам рама и да я регистрираш е мисия невъзможна за сега. Нито Технотест нито Декра имат указания кои възли и детайли следва да ти изпитват и .....
                  0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Човек може да си направи каквото му душа поиска, САМО ЧЕ :
                    Нещото което се прави трябва да отговаря на определени изисквания, които човек трябва да знае преди да почне работа. Номера на рамата е най (ама НАЙ, НАЙ)-малкия проблем. За повече информация http://www.technotest.bg/bg/company.html.
                    Първоначално публикуван от Жоро Нешев Преглед на мнение
                    Заблуждавате човека бе....... Нито Технотест нито Декра имат указания кои възли и детайли следва да ти изпитват и .....
                    Заблуждаваш се ти. Има изисквания визирани в съответни натедби ( директиви за нови МПС, възли и агрегати и т.н.). Свържете се с ТЕХНОТЕСТ за да разберете за какво говоря. Лично аз питах относно предна защита (разбирай предна броня), щото всички си правиме, ама не дай боже стане беля, ще стане супер голям проблем (има изисквания за разни наклони, височини и др.).
                    Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

Свали си това и действай

https://htftp.offroad-bulgaria.com/N...f%d0%b5%d1%80/
                      LZ1NBN

Коментар

Първоначално публикуван от Sariones Преглед на мнение
                        Човек може да си направи каквото му душа поиска, ....

Заблуждаваш се ти. Има изисквания визирани в съответни натедби ( директиви за нови МПС, възли и агрегати и т.н.). Свържете се с ТЕХНОТЕСТ за да разберете за какво говоря. Лично аз питах относно предна защита (разбирай предна броня), щото всички си правиме, ама не дай боже стане беля, ще стане супер голям проблем (има изисквания за разни наклони, височини и др.).
                        Колега първо си направи труда да почетеш повечко и тогава излизай с категорични мнения. Нормативната уредба прави принципна разлика между серийно произвеждани МПС с модификации по тях и единични бройки МПС. Последните по презумпция нямат VIN. От там тръгва разплитането на кошницата.

Повтарям и подчертавам дебело за недоразбралите. В републиката ни няма приета наредба за легализиране на сглобени единични бройки МПС.
                        0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

От: Питане за сглобен мотоциклет

Да не влизам в спор, НО. Сглобената единична бройка трябва да се сглоби от одобрени възли и агрегати. Иначе трябват чертежи, изпитания и т.н. А местата където трябва да се изпитват трябва да имат съответната нормативна база. Иначе няма как да се издаде протокол, с който да се регистрира съответното ППС. Просто ППС-то трябва да отговаря на определени изисквания (директиви и наредби). Ето един пример за регламентиране на предна защита (в случая (това намерих веднага) за категория N2). Та тука става въпрос за регистрация, а не дали не може нещото да се сглоби. Съвета ми е, преди да се направи нещо, да се провери дали няма да се появи проблем след това.
                          Животът е това, което се случва, докато ние кроим планове....

тел. имаше преди, ама сега е в профила щото ...

Коментар

От: Питане за сглобен мотоциклет

Добре де, това за което пита човека не са ли така наречените Custom made мотоциклети - Слави Трифонов мисля че кара такъв, ама му е правен в Щатите във фирма с която с това се занимава.Някои заводи предлагат заводски тунинг на някои възли (за КТМ съм сигурен).

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X