Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питанка

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питанка

здравейте,имам един въпрос към вас.Може да ви се стори смешен ама съм забелязал че на картовете и на повечето бъгита състезателни които са с двигател от мотор да речем 600cc са с автоматична С.К. ?? как става този номер

От: Питанка

Не е АСК, а центробежен съединител и ремъчни вариатори, както на скутерите.
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Ахам а това как точно става бихте ли ми обяснили защото с двигателите на мотор не съм в час.
      Смисъл каде се слагат и такива
      П.С. Благодаря предварително

Коментар

Явно си виждал състезателно бъги много от далеко,няма такова с автоматична кутия,нито с вариатор.Останалите бръмчилки дето ги има на пазара си имат такива екстри.
        Вива: Което само доказва, че земята е била плоска, преди да я намотаят на глобус...

Коментар

А става ли по някъкав начин да се измисли нещо такова,защото нЕзНАМ как да направя скоростите.
          Мсилех четОх схема на но нЕзНАМ, нещо не ми преЩраква, моля ви давайте сЪвети.

Коментар

плати си на някой

Коментар

Аз питам дали става и няма да платя.
              Сам ще си го направя.

Коментар

Първоначално публикуван от izcrazy1993 Преглед на мнение
                Аз питам дали става и няма да платя.
                Сам ще си го направя.
                Става!!! И още как. Само трябва да си смел в опита си! Първия скок с парашут винаги е с инструктор, защото всяка грешка е фатална, докато при теб , можеш да си импровизираш и разработваш, каквото си пожелаеш и няма да е фатално за нищо, дори и без инструктор.Хубаво е да стъпиш на някаква "база" и оттам да отскочиш на където си тръгнал иначе времето и парите ти има опасност да не постигнат желаната от теб метаморфоза.Като начало напиши в Гугъла CVT Transmition а после и в Ютуб и ще разбереш с какво си се захванал.За всеки случай пожелавам ти успех , но с малко консервативен тон обаче , който не да те отчайва а да те амбицира, за да докажеш че не съм прав.
                Последно редактирано от kotarakafeliks; 16-05-11, 18:43.

Коментар

Колега, съдейки по цифрите от заглавието ти виждам, че си доста малд. Което не е лошо, даже е много добре, но ознчава липса на опит.
                  Затова да те попитам-защо отхвърляш ръчната трансмисия? И защо непременно двигател от мотор? Доколкото знам само Андрей(котарака феликс) кара с такъв. Не, че е лошо, но не са "повечето" бъгита.

За да се заемеш с тази задача се искат доста познания за двигатели, трансмисии, окачване, а те трябва да се научат главно чрез практика. Мисля, че именно тя ти липсва. Но все отнякъде трябва да се започне, давай, и пиши какво си направил, и питай смело(а въпроси ще има, вярвай ми), все ще се намери кой да ти отговори.
                  Успех.
                  Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                    Колега, съдейки по цифрите от заглавието ти виждам, че си доста малд. Което не е лошо, даже е много добре, но ознчава липса на опит.
                    Затова да те попитам-защо отхвърляш ръчната трансмисия? И защо непременно двигател от мотор? Доколкото знам само Андрей(котарака феликс) кара с такъв. Не, че е лошо, но не са "повечето" бъгита.

За да се заемеш с тази задача се искат доста познания за двигатели, трансмисии, окачване, а те трябва да се научат главно чрез практика. Мисля, че именно тя ти липсва. Но все отнякъде трябва да се започне, давай, и пиши какво си направил, и питай смело(а въпроси ще има, вярвай ми), все ще се намери кой да ти отговори.
                    Успех.
                    Еми почти на 18 съм, разбирам си д/г имам си понятие от окачвания кое как се слага.
                    Работил съм в сервиз за коли известно време и мисля че за моите години си разбирам д/г.Защо държа да е точно двигател от на мотор и аз незнам,според мене защото е по малак като обем,тегло и ще се прекрепи по лесно към рамата,отколкото двигател на кола(ако имаш това предвид) там трябва да правя кожух за С.К. трябва да измисля каде да хвана петата на мотора,маншони на двигатели да не вибрира и така.

Коментар

Заигравката с двигател от мотор не ще да е по-малка. И при двата варианта трябва да намериш три точки за захващане към рамата. На мотора са доста по-близки, но пък двигател и кутия от кола се доближават повече до теглото на бъги отколкото мотор.
                      Моето бъги е с двигател 1,3 от форд, и вече ми идва слаб, мисля за смяна с нещо от рода на 2 литра.
                      Но ти си знаеш, каквото ти е на мерак-това прави, иначе ще ти бъде като насила. А така със сигурност не става.

За заварките по рамата търси опитен заварчик, че съм почти сигурен,ч е няма да можеш да ги направиш както трябва, а са важни. Най-вече заради това да не си строшиш я глава, я крак...
                      Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение
                        Заигравката с двигател от мотор не ще да е по-малка. И при двата варианта трябва да намериш три точки за захващане към рамата. На мотора са доста по-близки, но пък двигател и кутия от кола се доближават повече до теглото на бъги отколкото мотор.
                        Моето бъги е с двигател 1,3 от форд, и вече ми идва слаб, мисля за смяна с нещо от рода на 2 литра.
                        Но ти си знаеш, каквото ти е на мерак-това прави, иначе ще ти бъде като насила. А така със сигурност не става.

За заварките по рамата търси опитен заварчик, че съм почти сигурен,ч е няма да можеш да ги направиш както трябва, а са важни. Най-вече заради това да не си строшиш я глава, я крак...
                        За заварките няма да е проблем баща ми е завършил като заварчик и е работил доста време като такъв предлайгай нещо колега.

Коментар

http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=115939

Ето ти една готова талига :-) която идва от тук http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=114225

Защото с този двигател и окачване нещата не стават.

Не ми е работа да нравоучителствам. Преди мене са се включили хората, чиито съвети би трябвало да слушаш ако не искаш да правиш излишни грешки.
                          0888932647

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник".

Коментар

Първоначално публикуван от izcrazy1993 Преглед на мнение
                            За заварките няма да е проблем баща ми е завършил като заварчик и е работил доста време като такъв предлайгай нещо колега.
                            Ами той пъзела май се нареди! Дръпни си чертежите на бъги Пираня (едноместно, с двигател от мотоциклет), купи си необходимите тръби и профили от някой склад за метали и двигател от Жоро, баща ти ще ти помогне за заварките и стругарските работи и за 2-3 месеца си готов!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X