Обява

Свий
Няма добавени обяви.

идеи за бъги от Брава 1.6 103кс.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• идеи за бъги от Брава 1.6 103кс.

колеги захванал съм се с нещо което до сега не съм правил, така че всякакви идеи не са ми излишни, целта е да стане нещо от сорта по-високо и проходимо най вече за разходка и ще е двуместно,горе долу нещата седят така,донора е фиат брава 1.6 103кс,с два предни моста,за сега с гуми 14- ски, до момента съм фиксирал предния мост към основната рама която за сега е един правоъгълник,между осово 210см. което ми се вижда малко голямо но все още има възможност да се намали,шасито е от кутия 60-40-3мм. а на горе смятам да е от безшевни тръби 45х3мм,в момента проблема е захващането на задния мост с двигателя към основната рама.утре ще направя малко снимки.Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo-0217.jpg
Прегледи:2
Размер:108.3 КБ
ID:5922907Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo-0218.jpg
Прегледи:2
Размер:116.7 КБ
ID:5922908Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo-0217.jpg
Прегледи:1
Размер:153.4 КБ
ID:5922910Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo-0216.jpg
Размер:127.9 КБ
ID:5922909

От: идеи за бъги от Брава 1.6 103кс.

Това което си го приготвил за преден мост няма да ти върши работа.От опит го знам и много хора ще го потвърдят-Успех.

Коментар

колега за разходка поне трябва да го направим да става,носачите на предния мост имат доста голям ход но вече ще зависи от хода на амортисьора за сега ще го пробвам така,в момента въпроса е какви тръби да взема без шевни 45х3 които ми се виждат малко скъпи или 42х2.6 или 3.2 шевни поне такива открих в района на пловдив като тези без шевните са с доста ръжда.

Коментар

Първо-2100мм база е малка. За да е стабилно при скорост се иска поне 2400 мм.Изобщо дългите бази са по-стабилни при високи скорости. А като знам каква е тръпката-високите скорости са нещо доста често срещано при бъгитата.
        Второ-слушай нас-патилите. И аз бях сложил цял преден мост от Шкода, но бързо-бързо го махнах и си сложих правени носачи. Разгледай темата за моето бъги, има и снимки, постарах се да опиша как го правих на разбираем език.

Относно тръбите-много хора казват безшевни. Аз пък питам защо е нужно да е безшевна? Обикновена шевна тръба си държи много добре на натоварванията, и няма никакви проблеми. Предните ми носачи са направени от най-обикновени черни шевни тръби, и не са мръднали, а колко бой са изяли... Това със слагането на безшевни тръби навсякъде където се налага използването на тръба е излишно вманиачаване.
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Първоначално публикуван от kiril72 Преглед на мнение
          поне такива открих в района на пловдив като тези без шевните са с доста ръжда.
          Провери ли в http://www.master-sp.com/page/bg/home_page_MSP.html
          Там има голямо разнообразие

Коментар

колега за предният мост вероятно си прав че с по дълги носачи е по-стабилно но не смятам да се кара с голяма скорост понеже целта ми е да е двуместно и проходимо най вече за разходка но искам да е по здраво за горски пътища.

Коментар

колега за предният мост вероятно си прав че с по дълги носачи е по-стабилно но не смятам да се кара с голяма скорост понеже целта ми е да е двуместно и проходимо най вече за разходка но искам да е по здраво за горски пътища.
              Точно късите носачи ще ти изиграят лоша шега с проходимостта често ще си на 3 гуми и от там нататък смятай.Ще пусна снимки в моята тема и ще видиш за какво говоря -дълги носачи,меки пружини и получаваш това което искаш.Няма да са ти от полза 2 спестени дни от предница-ти решаваш.

Коментар

колега за разходка поне трябва да го направим да става,носачите на предния мост имат доста голям ход но вече ще зависи от хода на амортисьора за сега ще го пробвам така,в момента въпроса е какви тръби да взема без шевни 45х3 които ми се виждат малко скъпи или 42х2.6 или 3.2 шевни поне такива открих в района на пловдив като тези без шевните са с доста ръжда.
                не ти е необходимо цялото бъги да е от безшевни тръби
                при моето бъги съм ползвал само за двете успоредни тръби които служат за основа и са 42 х 2.6 останалите са обикновенни тръби и нямам никакви грижи
                важно е как ще изградиш клетката като цяло
                аз имам вече около стотина скока от по метър и нещо и намерих само едно слабо място в рамката / нямам разпънка между задните амортисьори/

Коментар

вече ги взех тръбите 42х2.6 и 27х2.6 а основата я започнах с кутия 60х40х3 и 60х40х2.5 и за сега се двуомя дали на предния мост да ползвам долните носачи и да направя само горни или да сложа амортисьора без горни носачи.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo-0222.jpg
Размер:129.3 КБ
ID:5266099Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo-0220.jpg
Размер:212.9 КБ
ID:5266100Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Picture 542.jpg
Размер:199.5 КБ
ID:5266101

Коментар

основата я започнах с кутия 60х40х3 и 60х40х2.5
                      За основата какви са железата смисъл шевни или безшевни???

Коментар

профила е шевен но ще има още една надлъжна в средата и още две от тръби в външния край така че мисля че няма да има проблеми с рамата,но сега се двоумя дали да не намаля дължината между осово от 215 на около195 за да е по проходимо.

Коментар

За рамата и мене ме касае пряко понеже и аз ще я правя такава.Не знам защо още не се намесват старите кучета да се изкажат и те за рамата.Колкото до проходимоста ако го караш из кърищата около Пловдив мисля,че няма да има проблеми с проходимоста,а ако е из Родопите тогава ще си ти трябва определено проходимост.Между другото ако е удобно някой ден да хвърля един поглед на твоя проект,че вече толкова много неща изчетох,че ми стана каша в главата за тея бъгита.Тва ми е скайпа poxipol7419
                          Поздрави Теодор

Коментар

когато решеш можеш да видиш какво се опитвам да правя тел.ми е 0895695854

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo-0233.jpg
Размер:226.1 КБ
ID:5273499Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo-0231.jpg
Размер:236.5 КБ
ID:5273500Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Photo-0232.jpg
Размер:263.3 КБ
ID:5273501малко нови снимки

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X