Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Идея за бъгито, което искам да направя

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Идея за бъгито, което искам да направя

Здравейте,
    имам иж спорт, имам и мн.тръби и искам да си направя бъги.
    Просто незнам от къде да започна. Най вече незнам как ще стане задвижването. Та въпрсът ми е, ако са зацепени и двете колела на завои нямали да е неуправляемо ?
    Или ако задвижването е само на едното колео нямали да боксува като олекне даденото колело на по екстремно каране ?
    Благодаря предварително.

От: Идея за бъгито, което искам да направя

Здравей колега,
    този вариант със задвижването на едното колело направо го забрави.Първо-реши как приблизително искаш да изглежда да бъгито,като модел или концепция,виж с какви материали разполагаш и действай.Помисли първо какво ще ти бъде окачването,какви шенкели и главини ще използваш за предницата,каква кормилна уредба и нещата леко-полеко ще тръгнат.Като почнеш от основата на рамата.
    Поздрави и успех.

П.П. Чертежи и идеи има из форума,разгледай се..
    Въчо Иванов Tel. 0899 837 607

Коментар

Колега,потърси чертежите на бъги Piranha II.Там според мен има много ценни идеи,които ще са ти от полза.Не е речено всичко да направиш както е дадено на чертежите.Вложи творчество и вярвам, че ще се получи.А като имаш въпроси питай. Успех.
      Последно редактирано от todger; 23-12-10, 19:19.

Коментар

Ще се получи нещо като задвижването на АТВ. Не е много добре за гумите, но върши работа. Но при АТВ-то гумите са доста събрани и не е толкова проблем. Ако направиш широка следа на задницата може и да има проблем с управляемостта. Ама пък ще цепи здраво...
        Има ли желание-има и начин!

Коментар

Re: Идея за бъгито, което искам да направя

колегата Кольо е прав. стига да не е много голамо разтоянието между задните гуми, ще си завива. виж АТВ-тата и картовете се завиват но ширината им не е по-голяма от 110 - 120 см. за напред си харесай подходяща рама от този раздел и започни с носещата конструкция. като видиш зор ще помагаме ,кой с каквото може и незабравяй да правиш снимки и някой чертеж. по-лесно се поправя на хартия, отколкото с флекса. успех.
          Honda CR-V I 2000 г.
          0 осем 96 осем три 3 сто и 10

Коментар

Благодаря колеги. Преди 2 дена попаднах на нещо, което незнам дали ще стане за бъгито. От некаква стара руска триколка вид деференциал, та дори и на него има и реверс за задна, и междуосовото пространство може да се променя. Е доста парици му иска 200 лв.но ако кажете, че ще устиска на напана с двигатела от спорта го вземам.

Коментар

Здравей!
              Добре си започнал с тази самоделка,но ще ти препоръчам още нещо-разбира се ако приемаш съвети.
              Вземи този редуктор,но за тези пари ми се вижда доста скъп.Виж да го спазариш нещо.Двигателя от Ижето не е лош като замисъл и ще го караш доста време-поне предполагам,че ще остиска на напъна,все пак са руски двигатели с японско-немски замисъл.С цяла задна ос ще завива,но ще е непредсказуема тази самоделка.Имаше една тема как е направено едно такова бъги и съм сигуреш ,че човека който го е направил ще ти помогне доста и той го е направил със същия двигател ,а ето и темата:
              http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=101474
              Още нещо,което забравих да напиша,виж да го направиш до около 170кг,иначе нищо няма да усещаш от вървежа на двигателя.Много ще гори и малко ще върви-всеки разбира се цели обратното.
              Поздрави!

Коментар

Този редуктор е прекрасен за целта,вземай го. А по отношение на цялата задна ос моята е 1,4м и нямам никакъв проблем със завиването, толкова е като го мериш от външния край на гумите(най широката част).Ако решиш да го правиш със цяла задна ос мога да ти предложа готово задно тяло със оста на мен скоро ще ми е излишно и ако остане ще се наложи да правя още едно бъги, но вече едноместно защото покрай първото ми остават части за още две.
                Поздрави.
                Въчо Иванов Tel. 0899 837 607

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X