Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпрос за двигател и капитанско право

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Въпрос за двигател и капитанско право

    Здравейте. Бих искал да Ви попитам няколко въпросчета относно лодка за разходка в морето. На нашето море, в Гърция примерно.
    Значи разполагам със следната лодка JoyCraft

    http://www.joycraft.co.jp/products/d...11.html?id=022

    както и с двигателче хонда 4-ри тактово 2.3hp, сигурно съм направил 8-10 часа с него тъй като ми се видя слабичко за лодката, в язовир добре, но незнам дали за морето ще е ок.
    На плочката на лодката и дават до 8hp и макс товар 470кг, не съм я мерил ръчно, но предполагам е 3метра 3.30м макс.
    Лодката е с надуваем кил, пода също е надуваем, бордовете са като на риб, високи са 42см.
    Живот и здраве имам планове за ъпгрейт на двигателя на 10кс. или може и повече ? можеби ще се возим 2-3ма човека, но и сам. Прочетох, че по приницп давали 25% по-малко от максимума за двигател на лодката т.е. можело и 25% повече от това, което са дали производителите ( нямам опит и нищо не мога да кажа за това )
    Прочетох из форумите и видях различни мнениея, относно какъв точно двигател 10кс. Гледам, че хората с подобни лодки влизат в морето, аз лично не съм рибар, просто за разходка.
    За това ако може съвет за двигател дали да е втора ръка или нов зависи от цената, модел и евентуално ако е втора ръка към какво да се насочя, колко употребяван, на колко часа.

    Друг въпрос освен за двигателя, дали ще е необходимо капитанксо право в морето за нашето за в Гърция, Турция.. за такава лодка 3м-3.30м. Прочетох по въпроса, но така и не намерих отговор, четох ,че за Гърция не държали ( когато си взимаш лодка под наем ), имало значение ако ловиш риба или имаш харпун. Също така съм си набелязал плажове точно след границата с Турция при Резово.

    Та въпроса е дали с тази лодка ще стане за морето с двигател 10кс. и какъв точно да е и изисквали се капитанско право.

  • #2
    От: Въпрос за двигател и капитанско право

    Аз съм със триметрова гуменетка. 8 коня Меркюри. Нямам капитанско валидно към момента. И по нашето и по гръчко и по турско не съм имал проблеми. Особено в гръчко. Там имам чувството,че лодките са повече от колите.
    Не слагай по-голям мотор от предписаното - има вероятност да разпори лодката. Иначе допълнителни криле тип хидрофоил, вършат чудна работа.http://www.google.com/webhp?sourceid...3e0cc39af96e6f
    За морето става при липсата на вълнение, или малки вълни. После мястото Ви е на бара.
    Ама кефа е голям. Аз моята основно по язовири я ползвам и за там е супер.
    А за мотрите - Меркюри е марката, не че няма и други.

    Коментар


    • #3
      От: Въпрос за двигател и капитанско право

      Моя двигател го взех от Гърция втора ръка. Имат много сервизи и там местните си оставят моторите за продажба. Задължително се прави пълна профилактика и подмяна на консумативи и това е в цената. Вече ще почне четвърти сезон и за сега нямам никакви ядове с него. Интересното е, че ходихме при нотариус за сделката.

      Коментар


      • #4
        От: Въпрос за двигател и капитанско право

        Пенчо, благодаря много за инфото ! Относно капитанското, може ли да се провери някъде законово дали не се изисква за такава лодка по нащо море в Гърция и Турция ?
        А относно двигателя, никой не познавам в Гърция и ще ми е малко трудно да купувам от там двигател.., относно Меркюрито някъде бях прочел, че Меркюрито малките двигатели не били много добри в сравнение с японските, хубавите меркюрита били големите..50-100кс, но в България много се е славело Меркюрито също така добре познавано в местните сервизи, това е важно ако не дай си боже се наложи да се прави някакъв ремонт, също така си имал и сервиз на Меркюри за България, предполагам, че и на другите марки също има. Не съм имал такъв двигател и за това само питам и споделям какво съм прочел из форумите, докато за Тухатцото били доста добри, но местните сервизи нямали особен опит с тях.. Имам една хонда 2.3, 4-ри тактов, който съм го ползвал 10 часа в язовир, мислех, че по - бързо ще се движи с тази лодка, но опита учи.. И не на последно място, разхода на гориво, на Хондата за тези 10 часа е някъде около литър на час верно 2.3кс
        Благодаря още веднъж.
        Btw сега забелязъх, че темата ми не е точно в раздела за плавателни съдове, ако е възможно ще помогля админите да я преместят. Извинявам се за грешката.
        Последно редактирано от DJ Art; 24-02-11, 20:12.

        Коментар


        • #5
          От: Въпрос за двигател и капитанско право

          Относно капитанското право:
          Отиваш в някоя от регионалните дирекции на Морска администрация във Варна, Бургас, Русе,Лом или София и питаш всички по въпроси, които те интересуват в сектор "Малки кораби" или посещаваш сайта на Морска администрация - www.marad.bg вътре има телефони на всички отдели и звъниш и пак питаш.
          От сайта можеш да видиш разпореждане № 68 или 68А за неконвенционалните плавателни съдове.
          Техниката в ръцете на дивака е парче желязо.
          Dacia Duster 4WD

          Коментар


          • #6
            От: Въпрос за двигател и капитанско право

            Константине, Благодаря за инфото !

            Коментар

            Активност за темата

            Свий

            В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

            Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

            Зареждам...
            X