Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ладога 08 от Chris Thomas

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Ладога 08 от Chris Thomas

    Този материал се публикува от името на Chris Thomas, регистриран във форума като wildrovers, и с използване на материали предоставени от него.



    Здравейте,
    моето име е Крис. Наскоро се преместихме с моята партньорка от югозападна Англия в България и създадохме Уайлдровърс, компания отдадена изцяло на офроуда.Разговаряйки с хората на офроуд събора в Белоградчик, останах с впечетление, че се интерисувате и бихте желали да чуете за моя опит в Ладога Трофи. Та, ето го!



    Навигатора ми и аз участвахме на Ладога през 2006 г. със Сузуки Джимни, което аз подготвих специално за това събитие.



    Етап 1 - вземете своя пропуск рано, започват да ги раздават около ноември и колкото се доближавате до датата на старта, таксата за вход нараства бързо.


    Етап 2 - паника!!! - като как да се подготвиш ти, твоя навигатор и машината за "off". Прочети правилата МНОГО ВНИМАТЕЛНО и изгради своята машина на МАКСИМУМА, който позволява твоя клас. Също препоръчвам да се снабдите с Panasonic toughbook лаптоп, както и с GPS за мотоциклети, тъй като те са водоустойчиви.Ще ви дават пътна книга всеки ден и организаторите ще копират пътя на твоя лаптоп и GPS. Също така и CB радио е задължително, но вземи с най-големия възможен обхват (съссилен сигнал),тъй като когато си в гората, сигнала е по-лош, и ако имаш нужда от помощ, ако си закъсал, това може да е животоспасяващо.


    Етап 3 - регистрация,мини техническата проверка и огледай останалите участници набързо. После иди си смени "бельото" като видиш вече с какво са се занимавали руснаците през дългите зимни студени нощи. J
    На старта си като на голям подиум - водещият те обявява, интервюта от руските телевизии. Веднъж когато те пуснат, не се мотай да гледаш другите след теб на подиума. Имаш дадено време да изминеш 100 и повече км. до твоя специален първи етап. Ако пропуснеш твоето време за тръгване, ще трябва да изчакаш докато всички останали тръгнат, след това те са изорали дълбоките дири по трасето, което прави нещата доста по-трудни за теб. След като си достигнал специалния първи етап, трябва да продължаваш към лагер за нощувка, което означава още около 100 км. Там можеш да си подариш малко лично време. Като терен – има плажно рали, което е много забавно и дава възможност на медиите да направят още интервюта и снимки от всеки участник. Има също и секция за нощна навигация, това е хаос от неориентирани превозни средства отиващи в различни посоки. J Когато видях най-бързото време, все още неможех да повярвам, че е възможно да бъде постигнато за такава голяма дистанция. Мисля, че имат зададено време, за което да завършиш етапа и разликата между това време и времето за което ти го изминаваш е времето което записват. Всичко останало е блата, БЛАТА и още Б-Л-А-Т-А, в които машините изчезват, които изглеждат бездънни. В един от етапите бяхме нагазили толкова надълбоко, че влизаше през прозорците.
    Всичкото това завършва със страхотно парти на плажа, след това посещение на Сейнт Петерсбург за награждаване.



    Ще го направя ли отново? ДА! Това е едно от истинските, най-страхотните офроуд събития.



    Ако някой се интерисува по-подробно за Ладога, моля пишете във този форум или на моята електронна поща, винаги се радвам да говоря за офроуд.
    Ето и малко снимки:




















    Всички снимки предоставени от Крис можете да видите тук

    Също поканих Крис да дойде на това събитие, и да покаже неща коите смята да предлага на българския пазар, за което от организатора г-н Тодор Христов ще му бъдат предоставени необходимите площи.

    PS. Снимки качени в "тялото" на поста избрани от мен, и ако не са дотам удачни моля Крис да ме извини

    PPS. Крис си търси преводач с добър англииски включваш владение на техническа терминология, в района около В.Търново. Телефона за връзка с него е 0884906944
    Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
    Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

  • #2
    До: Ладога 08 от Chris Thomas

    Виждам хидравлична лебедка ... Хитър избор !

    Коментар


    • #3
      До: Ладога 08 от Chris Thomas

      Допълвам снимките, първия път не можаха да се качат всичките....
      Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
      Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

      Коментар

      Активност за темата

      Свий

      В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

      Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

      Зареждам...
      X