Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Akrapovič Off Road Weekend

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Akrapovič Off Road Weekend

Ха да напиша и аз нещо... Вече се прибрахме... Идеята за това състезание доиде още миналата година след покана на вече познатите ни приятели от Словения Igor Fabiani и Bostjan Kremzar. По тяхните думи още миналата година това състезание е доста сериозно и събира доста добри състезатели от цяла европа. След дълга зимна пауза (за мен) решихме да се организираме и да отидем до там. Предварително видяните снимки и видео ни предразположи за по веселяшко и не до там сериозно състезание. Групата естествено в първия си вид беше голяма, но в последствие оредня. Та след няколко дневна подготовка с документи, техника и други работи бяхме готови. Патувахме с буса на Ники Гочев и с едно двуосно ремърке което побра четирите машини + всичкия ни багаж.

Вече на път, и Трипера:

Ники Гочев:

Гого Гочев и аз.

... и след 12часа магистрали бяхме вече на трасето, което беше подгизнало във вода.

Fabiani ни посрешна и настани

Това ни беше апартамента в нещо като вила, доста добре!

На вечерта се събрахме пред камината

.. А Трипера постоянно ме успокояваше да не се притеснявам за Fabiani... в последствие разбрах какво е имал предвид.

Това беше изгледа на сутрината от вилата. На ляво беше морето на дясно беше планината. Уникално красиво и тихо място.

На сутрината вече бяхме в "падока", малко беше просъхнало.

И за първи път видяхме пистата.

А Fabiani, започна с допинга!

При подготовката ни за тренировките имах лек проблем, неможех да запаля...

И след слагането на десетки карти останових че четри месечната пауза ми се е отразила много зле. ... не бях сложил кил суйча...

А междувремено падока се пълнеше:

Започнаха да идват Австрийци, Холандци, Словенци, Румънци и Хървати..

...

Коментар

... след една обиколка нещата бяха погледнати през други очи... всички бяхме смаяни какво трасе са направили.

Тук Трипера си лепи гумата, и не само неговата и на Гого трябваше. Нямаше как да не стане това след изкараната обиколка по каменистото трасе.

Беше ужасна кал...

По машините се натрупа доста кал...

А Трипера продължаваше да лепи още спукани гуми...

Fabiani, обаче не пожела да кара на тренировките, който се плащаха по 7 евро защото беше тренирал предната седмица и вече знаеше трасето.

... и да си доидем на думата. Много камани и едно от най-кофтите места.

Много хора имаха проблем с качването на този екстийм. Много се пързаляше.

А това е Гого на един от опитите му.

Втория е Трипера, трети Ники а четвъртия е Гого които и закъса...

...

Трасето в 90% беше като тук, осеяно с камани.

МХ часта се летеше...

Гого на един от скоковете:

А Ники по него:

Тази двойка изглежда май само аз съм я скачал ! Но по време на състезанието никои неискаше и да си помисли нещо подобно.

Гочев:

определено Трипера беше скиптично настроен за това състезание и си мислеше че е елементарно. Обаче както тои така и всички ни се перобърна представата за хард състезание..

А тази кал е по зле от на Дълбок дол.

А това беше на Fabiani екипа за състезанието!

А това беше автомивката!

Да вметна само... Организацията не беше на познатото ни българско ниво от Чалендж къп , даже не се доближаваше. Интересно бе че всички се съобразяват с другите, не карат на задни гуми, не вдигат прах, не ручът и тем... подобни.

Шатрата на организаторите:

На въпросните камани и 4х4 имаха много проблеми...

Всички тук вървяха на клизма...

... има много снимки от трасето които Гочев и Трипера направиха, част от тях са пуснали, надявам се да пуснат още. Трасето беше накъсано само с коловози, камани, дънери и наклони. Супер яко изцеждащо.
      ...

Коментар

...

Вече във вилата където си бяхме поръчали да ни направят барбекю.

Човека с подноса бе домакина и беше невероятен човек, казваше се Фикри.

...

и вече на съдовния ден...

калта беше спекла и нямаше махане.

Всички се подготвяха за дългото състезание. Този е 2-ри в МХ на Словения.

При потвърдени заявки 56 при 2WD в неделния ден останаха само 28. Видях счупени джанти, скъсани гуми, изтръгнати носачи!

...

Първи стартираха четворките.

Тук се заговори че имало фирмен пилот на Can-Am при 4х4 от Румъния. И наистина си личеше класта му, мисля че направи разлика от втория сигурно 20мин. и повече. Не върна газта за секунда.
        Мисля че много наши пилоти при 4х4 имаха шанс за влязат в тройката.

И при 4х4 доста отпаднаха от тренировките пък и от самото състезание започнаха да се прибират така:

Имаше и още много други които не успях да снимам. Но не съм виждал толкова много счупени машини.

Ето и награждаването от 4х4:

На първо место е Румънеца за които ви писах.

И след супер драматична битка при 2WD, крайното класиране беше така.

Това е класирането на "оцелелите"

...

Коментар

...

Това е тамошния Тодор Христов - Ален, супер готин и отзивчив човек.

...

Искам да Благодаря на Igor Fabiani и Bostjan Kremzar за всичко където направиха за нас.
          Thnks everything, Febo - Bojo!

...

Това състезание ми промени представите за издръжливост и трудност. Не съм вярвал че може да се организира подобно трасе на толко малко място и да бъде толкова атрактивно за публиката която беше навсякъде. Карането беше 1,5ч. и мисля че първите няколко вървяхме на много високо темпо. Незнам как издържах, може би защото се кефех на всяка обиколка и ме държеше адреналина. Отпаднаха много фаворити поради редица грешки които можеха да се случат на всяко едно метърче от пистата. Трасето беше дълго към 8км. като аз лично мисля че почивката беше на крос часта. Имаше много тапи и много проблеми за абсолютно всички. Мисля че направихме достойно класиране на фона на взелите участие състезатели, можеше и по добре но нямаше кога да тренираме. Това за мен беше супер яка тренировка, и след нея си мисля че пистата на дълбок дол е както казва Fabiani като бебешка!
          Изкарахме си супер един уикенд сред приятели!
          Последно редактирано от Desislav Cekov; 01-03-10, 20:10.

Коментар

Утре ще напиша малко инфо за някои състезатели! Направи ми впечатление че всичките са мото кросисти.
            Norbert Thaler е втори на Ерцбер след Stefan Schreiber!
            Последно редактирано от ТОДОР ХРИСТОВ; 01-03-10, 23:08.

Коментар

Сега разбрах защо навънка са добри, ами хората си карат наистина тежки трасета, в случая пистата беше много малко крос(за релакс) и наистина тежко ендуро, имаше много които се отказаха още на тренировките и опознавателната обиколка поради невъзможност да минат част от нещата. Иначе си прекарахме повече от чудесно, ама с такава компания няма как да бъде по различно. За начина на организиране на съзтезанието всички участници допринесоха много, всичко беше много спокойно и нормално, ама те хората отдавна са в Европа каквото и да си говорим. Имаше поне 10 човека където караха на много високо ниво, просто Десо наистина се раздаде много яко и класирането му е повече от отлично. Победителя и още 3-4ма които нямаха същия късмет като него(но част от съзтезанието е и да си запазиш машината здрава) бяха извънземни дори и Охана трудно ще се вреди между тях.
              Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Браво за представянето, Десо!
                Разкажи за развоя на състезанието. Виждам че сте финиширали заедно с 2-рия и 4-тия.
                К. Кулев

Коментар

Браво!!!От тук на там, все така.
                  WWW.FBRALLYRAID.COM

Коментар

Какво да Ви кажа освен, че съм горд с вас и с постигнатото.
                    Благодаря Ви за това, че ни направихте съпричастни и нас в това шоу.

Коментар

Сигурно ще се потретя, но това състезание много ми хареса и е много интересно организирано.
                      Меренето ставаше с транспондери, както забелязвате (супер точно). Старта е: Машините са на стартова линия, водача отива на 30м. срещу тях, съдя хвърля една бомбичка, всички взимат нисък старт и при гръмването всички като Бен Джонсън се изтрелват към машините. Много е интересно да се тича с пълно бойно! . Палиш и как се вредиш в първия завой. В случая аз успях да се вредя 7-8 заедно с Fabiani, други познати не видях... и се започна яката гонка. Мислях първоначално да се пазя и да се движа в средата, но състезанието с толкова хора така те увлича че всичко си започна с яка ръчка. Още на крос часта (началото) се отделихме 10-тина и другите видимо поизостанаха. Движехме се много дълго в пакет като много кратно се изпреварвахме с Фабиани и още няколко. Първите три обиколки бяха на смърт и всички правеха грешки. В последствие виждах свалени кори от дърветата и останали печати от пластмаса и алумин по камани и дънери. Колкото и да е насечено трасето държахме доста високо темпо. Нагледах се на всякакви идиотщини и то от добрите майстори. То не бяха катерения по дървета, откъснати носачи... мани мани. Успях към 5-тата обиколка да изпреваря всички освен Thaler, като доста се бях доближил до него, но и зад мен всички останали се движеха неотлъчно. Бях изгубил Fabiani които мислех за най-сериозна конкуренция (все пак е печелил това състезание последните 2-а пъти) но на 6-та обиколка той беше отбил на едни камани и провикна че двигателя му е заковал. Подобни проблеми имаха и още няколко фаворита. Имаше много от участниците които бях застигнал с обиколка и ме бавеха, много и ме пускаха. Но каквото беше за мен такова беше и за останалите. Kremzar успя да застане зад мен и на няколко пъти се изпреварвахме и с него. На две обиколки аз го изпреварвам защото тои се завъртя на едни камъни и се надъни в едно дърво (два пъти) а после тои ме изпревари защото пък аз се въртях на други камани. С него се бяхме откъснали доста напред почети зад Thaler когато стигнахме супер гадна тапа която беше направил Гого Гочев. Там Бранко и MRAK и останалите се събрахме, след тапата се изтреляхме като до финала всеки се мъчеше да изпревари другия, като не сме знаели че това е края на времето. Не съм се кефел от много време така както там. Имаше десетки изпреварвания и много ама много катастрофи и проблеми. Аз обаче успях да се запазя както мен така и машината до края с изключение на падането ми на 2-ката което беше безобидно.

Коментар

Първоначално публикуван от Desislav Преглед на мнение
                        ...

Това е тамошния Тодор Христов - Ален, супер готин и отзивчив човек.

Благодаря, благодаря...такива качества да съм имал, а да не знам...
                        Радвам се за представянето на всички българи и непременно ще вкараме някакво ноу хау и в Чалънджа
                        Да му мислят клас " Адвенчър"

Коментар

Браво на Десо,фамилия Гочеви и Трите-пера!
                          Споделете още нещо за 4WD сигурно и там емоциите са били в изобилие като гледам щетите по машините!
                          Последно редактирано от TROMBA; 02-03-10, 07:27.

Коментар

Без много да му мислите,напълнихте едно ремарке с АТВ-та и отидохте!Не само отидохте,амии с медал се връщате! Поздравления за БГ-отбора!А Десо направо изби рибата....БРАВО!Това с тапата на Гого ме съмнява,че е част от отборната тактика!
                            Тюркеджиев старши
                            Последно редактирано от brake; 02-03-10, 08:21.
                            sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от TROMBA Преглед на мнение
                              Браво на Десо,фамилия Гочеви и Трите-пера!
                              Споделете още нещо за 4WD сигурно и там емоциите са били в изобилие като гледам щетите по машините!
                              +1
                              0887 246718

Коментар

Първоначално публикуван от TROMBA Преглед на мнение
                                ...
                                Имаше и там много проблеми, даже повече от при нас. Определено клас не беше на високо ниво и си мисля че много от нашите щяха да се справят. Само Румънеца си караше здраво докато другите определено се возеха. В този клас имаше счупени полоски, амортесьори, изкъртени носачи и много ама много спукани гуми. Те също карат 1,5ч. преди нас. И всички караха на 4х4 постояно, но и трасето си беше....

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X