Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Световен шампионат МХ1 и МХ2 - 3 и 4 Юни 2006 + Снимки

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Много яко състезание!
    Сега пистата е много по-технична и състезателите показаха кой е най-по.
    То се знаеше предварително, ама все таях някаква надежда да стане изненада. Уви, Евертс не допусна такава и показа, че е класа над останалите! Той не караше много атрактивно, дори бих казал семпло, но толкова рационално, че ...
    Говорили сме и преди за многото прах и как това се отразява на класирането.
    Сигурно така са писали в някой американски форум след Купата на нациите за малкото момче с големите уши - Кармайкъл, ама това е дуга тема.
    Лошото за съжаление е, че нашите най-добри отстъпват регресивно назад, но и това си има своите причини. Липсата на пари, особено напоследък се отразява зле на подготовката им. А както каза Евертс, тайната на успеха е "много да го желаеш, да си повярваш, че можеш да го постигнеш и много, много работа".
    Знам, че тук мненията, както всеки път ще се поляризират, но истината за мен е липсата на пари. В доказателство ще кажа, че когато нашите са се засекли с Шипката на трасето край В.Левски им е направило впечатление окаяното състояние на екипировката и мотора на нашия състезател. Я си представете колко средства ще са необходими да се тренира двуразово, дори само по 4 часа на ден

Иначе състезанието беше грандиозно събитие за българския мотоспорт

Коментар

Българският народ явно е много прост, защото на световно по мотокрос в собствената ни страна на 200км от където и да било имаше толкова малко публика, че не ми се вярваше просто

Коментар

после защо няма пари.... ами щом на световно дойдоха толкова хора, какво остава за нормален кръг от българският шампинат. Кулев много правилно беше казал в една друга тема, че в основата на проблема е всеобщото мнение че моторите са за недорасли хора....

Коментар

Не е така Събине, просто от подобни спортове има отдръпване в световен мащаб. Само за сравнение най-голямото и мащабно състезание Лисабон Дакар, е отразено много по-малко в световните медии отколкото незначително регионално състезание по тенис... В тази връзка за ендуро и мотокрос е излишно да коментираме. А ако пък сравним посещението на този кръг от мотокроса с футболен мач втора категория съвсем ще стане ясно...
          VPetrov.photography

Коментар

Направи ми впечатление наистина, че нямаше достатъчно хора от съседните градове, като Севлиево и Габрово и селата, а това е район с население над 250 хил. души Хотелите в радиус от 30 километра и повече, бяха заети, което идва да покаже, че публиката е била преди всичко от далечни крайща на България.
            Ега ти отдръпването!

Коментар

Първоначално публикуван от sabin
              после защо няма пари.... ами щом на световно дойдоха толкова хора, какво остава за нормален кръг от българският шампинат.....
              По същото време е имало мотосъбор в София - Божурище ... и дочух, че там е било фраш в събота следобед, но предимно от софийски и околни мотористи ... може би ако не беше събора някои щяха да идат към Горна Росица ...

Първоначално публикуван от sabin
              ... Кулев много правилно беше казал в една друга тема, че в основата на проблема е всеобщото мнение че моторите са за недорасли хора....
              А по тоя въпрос на един приятел жената скоро каза: "Мъж в калта е като децата на пясъка, ама не заслужава после толкова пране"

Аз имах голямо желание да дойда, но напоследък все по-често се налага събота или неделя да се работи ... сигурно и други просто са били възрпепятствани ...
              Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Стана много хубаво състезание. Всичко си беше като по учебник. А и дъждът направи вторите маншове по атрактивни. "Малко" ни понакисна , ама при това зрелище не го и усетихме. За Евертс е излишно да коментираме какъв фактор е. Щеше да е хубаво, ако можехме да го гледаме в състезания заедно с Рики, Буба и компания, тогава може би щеше да стане още по-добър, защото тук/световното/ той няма сериозна конкуренция.
                А за публиката много лошо, защото това рефлектира върху бъдещите провеждания на кръгове от световното в България. Неразбираемо за мен защо не идват хора да гледат на живо. Какъв по-голям стимул от това - кръг от световното по мотокрос, хубаво време(не беше жега 40 градуса като предишните години, а и не беше дъждовно от началото на деня), по-добро от това за публиката здраве му кажи.

Коментар

състезанието бе хубаво и макар че ...и аз за малко да не ида сега не съжалявам
                  отначало като отидох за малко да се окаже че журналистическите карти издадени от списание офф роад БГ не .....важат
                  в България а само в европа -на ерзберг и на световното по ендуро

дори някои хора с фамилия започваща с "н" и завършваща на ..иколов
                  малко ми се понакараха но ...може би имаше защо

както и да е нещата се оправиха
                  специални поздрави и за Мими от "авто журнал" и Ралица от пресцентъра ако въобще четат този форум де

на състезанието бяхме с моя приятел от австрия Албин който бе дошъл като представител на някакви швейцарски вестници но и иначе редовно си идва
                  според него ако приятелите му знаят колко е било готино със сигурност са щели да се исипят на тумба
                  много бе впечатлен и от концирта на слави да не говорим за балета...
                  вечерта до късно слушахме забавните истории на Хари Евертс башата на Стефан който е пълен с какви ли не истории от цял свят и ги разказва много забавно :lol
                  снимки малко направих но...има и интересни
                  като цяло още съм под впечатление от ерзберг /и умора/ и ме мързеше да гледам даже ,на това състезание

иначе трасето наистина е обновено и вече НАИСТИНА е МНОГО ХУБАВО
                  Много ме накеф и наистина е много изменено и то към по добро
                  браво за което на организаторите

в боксовете пък се разви ожесточен алъш вериш
                  особенно със стари гуми
                  имаше и щанд на някакво българско момче който бе доста добре снабден ...само не разбрах защо момчето ми се караше толкова много при все че изкара само от мене 20 евро печалба за 3 минути
                  но...как да е явно това е някакъв особен наш български маркетинг -да се караш и надуваш на клиентите си обяснявайки им колко велик си ти и колко нищожни те ..което да ги стимулира да купуват като луди от теб ...но работи

както и да е
                  всички от чужденците с които говорих бяха много доволни като основният проблем да не идват много от тях е отдалечеността на България и това че трябва да се премине през Сърбия
                  което за тях е голям проблем-искат им визи спец застраховки спедиции пари и тн итн и тн
                  а през Гърция им е далеч и скъпо

снимки понаправих но толкова съм заспал неска че си забравих апарата в къщи виж Жоро със сигурност ще пусне нещичко а аз ще се включа утре най вероятно

Коментар

надали има някой на който да не му е харесало състезанието, според мен беше на много много високо ниво като цяло. Всички от отборите са останали страхотно доволни от всичко, имам в предвид наистина всички (състезатели механици мениджъри гости и т.н.) размених няколко приказки с няколко от екипите и всичките казват че това е най-добрата писта в европа (какво има в предвид като казват най-добрата незнам) но просто казват това.

по отношение на публиката мисля че това е проблем от край време. найстина хората от другите части на българия бяха повече отколкото местните хора. може би проблема е психологически, защото хората май се умориха да слушат колко сме велики и как сме направили най доброто трасе, а в същото време града е пълен с дупки и неуредици. отделно че тука се шири мнението "а ще им давам 10 лв. на тия да им дишам пепеляка и жегата" но точно тия и 2 лв да им направиш билета те пак няма да дойдат. просто тука повечето на повечето хора им е направена уминизация срещу мотокроса по ред причини и доста време ще мине докато тия същите евентуално пак дойдат на трасето наистина е много жалко.

и въпреки всичко имаше немалко хора, даже и палатков лагер който несъм виждал поне 15 години да не и повече от времето на мотокросите "Друбжа и братство" по татово време.

в крайна сметка мисля че организаторите може да получат похвала и то заслужена и както и в нашия шампионат както и тук който не го е изпитал на гърба си, неможе да разбере що за блъсък е това. е както винаги ще има и такива който ще плюят но това си е тяхна работа.
                    Аз останах страхотно доволен от 2-та дни и нямам търпение другата година отново да сме домакини на това събитие.
                    Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Ето малко снимки от мен

момчетата от мишелин които не се включиха с алъжвериша с гуми

Кавата на Порсел

само зелено

опппссс , имало и от любимия цвят ... в изобилие

а това е на Рамон

бокса на Champ KTM

yamaha-ta на Кайроли, полукарбонова

новия скок по спускането към бившия "черен" трапец

и други места по трасето

старта на МХ2

старта на МХ1

моменти от награждаването

един добър наш познайник се пребори за каската на рамон

огънатото кормило на Кайроли след падането

мноооого каааллл
                      Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Вече има и интересни снимки на саита на Youthstream

http://www.motocrossmx1.com/photos.aspx?ct=1

особерно тия в раздела Other

Wanna drink ?

Коментар

И аз имам 20-тина снимки за качване, ама FTP-то ми прати съобщение да го д..... м !

Коментар

Krasi strahotni snimki si napravil goliama borba stana za tazi kaska imam snimki s stevan-everc i detetomu ne sam gi izvadil 6te gi ka4i

Коментар

Страхотно състезание. Но малко публика. Изключително много се изкефих на Кристофър Порсел и на Гарсия Виго. А относно големия Порсел не останах очарован, защото толкова много се е надул. Без да искам станах свидел на една грозна сцена в Събота между него и механиците му и мисля, че и по тяхнители лица изглеждаше, че май май си мисли, че е Кармайкъл. Но както става в приказките и в двата манша брат му му го тури...

Ето малко информация за билетите. Общо продадени около 8000 бр. Това са за Събота, Неделя и за Шоуто на Слави. Имайки в предвид, че в падока всички бяха с пропуски, ленти и т.н. Тоест 10000 човека публика горе долу. Радостно е, че имаше два автобуса с гърци, всички мъже. Което само по себе си говори за ранка на състезанието.

Според мен за догодина самото съоражение има нужда от две неща. Една голяма трибуна точно срещу пистата, на големият баир, от където едно време се коментираше. И още една по малка трибуна долу в падока. При наличието на това поне още 2000 - 3000 човека, ще посещават състезанията. Дано наистина Богдан Николов да осъществи някои от проектите.

А относно алъж вериша за гуми, спроед мен няма нищо лошо в цялата работа. За разлика от обикновенно, не ние българите го наложихме, а сами гумаджии го предлагат. Пък и задна гума Пирели МТ32 за 50 Евро и то чисто нова кой няма да откаже
                              Или както Ангел Тончев обича да казва: "Кой привари той натовари!"

Коментар

Ето малко снимки и от мен.

Групи от ендураджии от всички краища на България. Софийската.

Старт МХ 2

Първи скок и голяма навалица.

Тук все имах чувството, че някой ще си изпъне каската в рекламата,

RED POWER!

KTM-те в този клас дадоха много добри времена!

Няма хънта-мъната, ендурото е навсякъде!

Новите бабуни! Много готино, но иска и много точна преценка за оптимално преминаване.

Красив момент! Себастиан Пурсел.

Тук VERTEX направо трябва да почерпят!

Срамота! И това ми било член на УС на БЕФ! Предупредих го, че още веднъж ако го засека с три жени сам, без да ми се обади, ще го санкционирам!

Пистата - поглед от горния край.

Тоз пък ще го наколадя на Данчо. На всичко отгоре продава любимото ни СЕМОТО!

Малко ЙЕКШЪН кадри !

Този Green team бе, направо грее от зелено!

Тази серия направих специално за моя любимец Браян Йоргенсен! С тази каска на Lazer караха доста пилоти. Наистина е красива! Трябваше да се обадя на Суйката да ми намери една ...

Йоргенсен я слага.

Вижте само какво напрежение, всички вени са му изскочили!

По едно време мина някакъв мишок. Обърнете внимание на мускула на ръката му Как мислите се прави такава ръка ?!

В това време "моят човек" напуска бокса и се отправя към старта.

Голямото летящо трио: Леон, Рамон, Йоргенсен.

Добре кара Йоргенсен, но като че ли малко все не му достигаше да се вмъкне в голямата тройка.

Край. Нашият Green team се прибира. Холандецът Верховен е в златната среда на класирането. Е, по-добре така, отколкото извън финала!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X