Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Central Europe Rally 08 - списание OFF-road BG ще е там!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Central Europe Rally 08 - списание OFF-road BG ще е там!

Първоначално публикуван от izo4x4 Преглед на мнение
    Баце, не са кахъря, просто питам, отдавна не съм пътувал с кола в тази посока.
    Нека да е дървен Дакар, нека е та**к. И кво, Чагин и Де Рой като се пребиха през 2007-ма да не би пък ралито да затъпя. Видя се, че има и други камионджии. Лично на мен ще ми е интересно как ще се справят тези пилоти с коренно различен терен. И като сме голяма група ще не се опитаме да докараме тая полюция и до България някога? Ще кажете,че е невъзможно, ама така мислехме и за Румъния. Нека идем и да видим. Аз лично трудно ще имам шанса да видя толкова топпилоти накуп. Фен съм им и за мен и това е нещо.

Ами слагаите националния флаг на джипката и гас проблеми нема. Спестени са поне огромни разправии и разходи.От унгария може да се върнете и на авто-стоп Това с което ще се борят пилотите не е терен а път няма я пустинята дюните.За такова рали в българия стига толкова сме се излагали както и по други направления.Тия от АСО верно избират бедни държави да си разиграват коня но непредсказуеми както се видя не смеят да пробват.Дано само времето да е добро иначе много тъпо ще се получи това издание.В Африка колоната се разпростираше на стотици километри ще видим как ще стане в Европата.Само в едно може да бъдем сигурни това май ще е пръв и последен опит.Нека повече хора да идат да наблюдават това събитие та да разберат на какво ниво ПРИ СЪСТЕЗАНИЯТА са белите хора. Всеки които има възможност трябва да отиде и усети за какво става въпрос.Дакар обаче е идеята мечтата и финала на едно друго предизвикателство което вече го няма.Колкото и да е жалко е така.Не ми казвай само че лично на теб повече ти допада да го отразиш по селските пътища в румъния вместо при безкрайното синьо и тихо като в мароко мавритания и сенегал.Може и на марс да го направят и пак няма да е същото който го е изживял в Африка знае защо.

ГОВОРИ С ПИЛОТИТЕ ТЕ ЩЕ ТИ КАЖАТ КАК Е...
    Последно редактирано от PETER BLIZNAKA; 14-04-08, 06:00.

Коментар

В много отношения си прав Пеко... Да, предпочитам Африка, ама край - свърши. Ти имаше късмета да го видиш, аз не! Но пък ще видя тези на които се кефя най-много - хора и машини.

Коментар

Ицо,
        Приятно и безпроблемно пътуване и дано да сте винаги на интересни места за снимки и отразяване.

А иначе Близнака е прав, че атмосферата на Истинския Дакар не може да се пресъздаде на друго място. (Или може би единствено "Дакарския брой" на сп. "OFF-road BG" прави изключение ).
        Ама няма вече.
        Последно редактирано от Ivich; 14-04-08, 14:51.
        ... to be continued

Коментар

Е-е, Ице... забравихме семките бе...

Коментар

Здравейте и първи свежи новини от Будапеща!
            Тръгнахме рано-рано от София тази сутрин. Минахме през Сърбия и колкото и да се притеснявахме да не ни правят проблеми, нямахме никакви грижи. Минахме за 5 минути нашата граница и за 6 сръбската, че им беше интересно какви сме и за какво се борим. Прелетяхме Сърбия на един дъх и рано следобед влязохме в Унгария. Пътят бе прекрасен, времето също.
            Още с влизането в Будапеща започна да се усеща атмосферата на предстоящото Central Europe Rally. Имаше доста билборди

А ако случайно не разберещ за какво става въпрос, имаше и многобройни указателни табели.

Стигнахме до хотел Stadion, резервиран за пресата и участници. Вече се бе понапълнило с кандидати за слава, а лоби-барът на хотела пращеше от хора, повечетo от които досега съм виждал само по “Евроспорт”. Тук е целият отбор на Mitsubishi, на КТМ, на MAN, Iveco и много частници.

Постоянно прииждат нови и нови пилоти, а атмосферата е много яка.
            Утре са регистрациите на журналистите и асистенциите, а вдругиден същинския технически преглед. В център на града е организиран огромен шоу-парк, от който ще пуснем снимки утре.
            А сега малко снимки с коментар:

Организаторите са строили колите, които ще разкажат играта на участниците – съдиите на чекпоинтите правилно са избрали същата кола като нас.

Разликата между стандартно Mitsubishi Outlander и асистентско такова е огромна – второто има ролкейдж, пълна хомологация по FIA и поне 10 см по-голям клирънс от “цивилката”. За съжаление бегачките на Mitsubishi са старателно скрити на около 300 м от хотела ни. Утре ша са бегаме с тях по булевардите...

С ето това EVO, което ми пасна на цвят
            А колегата Жоро (err0r) директно мина на камион Iveco, че джиповете му се малеят.

Асистенцията на КТМ акостира в късна доба. По това време Сирил Депре е на 3 бири (броих му ги в лобито).

Хироши Мацуока разпива със сънародниците си. По това време Петерханзел, Нани Рома и Люк Алфон се въртят като обрани евреи, щото им взехме масата в бара и няма къде да седнат. А им се поркаше на умирачка... Така ни се разсърдиха, че не ни дадоха да ги снимаме...

Но пъри в неравна битка с алкохола падна колегата ми.

толкова за днес, утре живи и здрави пак се включваме. Мам*а им, 100 минути wifi са 20 лв. тук, дано хванем ръка в пресцентъра...

Коментар

Привет отново от Маджарско!

Днес не се случи кой знае какво, успяхме да се акредитираме, надойдоха всички отбори и т.н.
              Сутринта преди регистрацията както му е ред си измихме автомобила. Тойотата на Руси впечатлява минувачите, или поне го правеше докато не напъплиха състезателните болиди...

Смятаме да ударим по една оранжева баданарка и да направим чекпойнт за тези дето не ни кефят...

Както си се разхождахме из Будапеща изведнъж налетяхме на MAN-а на Ханс Стейси. А до него беше небрежно паркиран асистентския Хамър на Роби Гордън. Между другото участници, организатори и преса са пръснати из целия град... Много ме кефи рекламният девиз на MAN - Man with a mission...

Mitsubishi-то на Люк Алфон е паркирано небрежно пред хотел Хилтън, където беше официалната пресконференция. Когато мосю Алфан запали двигателя, всички в радиус от 200 метра скочихме едновременно стреснати. Егати саунда вади тоя звяр...

Пресконференцията беше на много високо ниво. Организаторите почти ни убедиха, че никога не е имало проблеми с "Дакар" и всичко е ОК. Central Europe Rally беше предоставено подобаващо и много силно. Всички топпилоти присъстваха на откриването. Нямаше надути звезди, само мъжки момчета...

Този до мен е Бруно Саби, победител в "Дакар" преди години. В момента кара за BMW на мястото на загиналия Колин МакРий.

Жоро е върл фен на BMW и затова съвсем естествено налетя на тим-лидера Ал Аатиях... Мисля, че в този момент му обясняваше как да се дрифти гъзарски.

Dakar Dream team - всички големи са се събрали за обща снимка. Между другото няма напрежение между пилотите, всички си бъбрят приятелски и непринудено. Роби Гордън (вторият отляво) ни гледа и се чуди как близнаците са пораснали толкова от Баха 1000 насам

ТРИМАТА ГОЛЕМИ

С моите стари приятели Стефан и Карлос обмисляме стратегията за ралито и на кого да се падне победата... Двамата обаче се скараха и трябваше да взема тежко решение - догодина им пращам Долфи. И точка по въпроса.

Жоро вика: "Ник'ъв Долфи! Петерханзел че ги гази и тоя път!" и го пита "Що не караш баварче, ами си се хванал с тая японска ютия Pajero?"

Запознахме се с екипаж от Украйна. Момче от тима говори идеално български, живял е доста време в София. Решихме да полеем повода както си е ред - с много "самагон"!

Лллогично, вече мми е ттрудничко да ппиша, затва ддо утреее!

Коментар

В момента тече техническият преглед на ралито. В центъра на града е весела лудница, има съпровождащо шоу.

Нашите украински приятели вече са трезви и сериозни. Предстои им тех чека.

Това все още се опитвам да разбера какво е:

Колите направо ги разкостват

Готино Audi, за разлика от тулупа Q7, не мислите ли?

Марк Кома се е наточил за победа. Разправяли му за някакво страшно племе "Луди глави", дето не може ли да тръгнат да карат мотор докато не опънат една-две надуваеми кукли, както и да гръмнат по някой глиган или змей...

Интересен SEAT,и отвън и отвътре...

Бъгитата VW Tarek. Те бяха предшественик на Race Touareg, сега ги карат частници.

МАРАБА КОМШУ!

Турски отбор на Central Europe. Има и сърби, словаци, словенци, румънци. Една нация ми се губи само. Не е гръцката...

Трасето щяло да бъде толкова леко, че тея каки с тея коли ще са отварящ и затварящ автомобил

Толкова засега, адиос!

Коментар

Здравейте от финала на първия етап на Central Europe Rally!

Рано сутринта бе официалният старт на ралито, след което протече 69-километров специален етап недалеч от Будапеща.

Етапът беше доста зрелищен, за съжалени е изтървахме големите докато стигнем до точката за гледане.

сътоборникът на Роби Гордън - Robert Baldwin (специално за Петър Близнака - ако това е вашият човек от CORR ми звънни задължително и дай инструкции).

Това е McRae Enduro, последен тест преди да започнат малосерийно производство.

Марк Милър от VW се е "тунинговал" яко някъде по трасето...

Ето как се кара камион на една гума, така че мотористите да не си мислят колко са добри

Въпреки късото трасе, текат сериозни ремонти.

Тръгваме към Румъния за следващия етап утре. Било кално и дъждовно, ще видим. Имаме 400 км преход.
                  С нас е и Митко Дилков, снима за BF Goodrich.
                  Надявам се репортажът ми да ви допада (което не си личи по липсата на коментари и посещения на темата).
                  Чао и доскоро!

Коментар

Харесва ни много,
                    ама сега бива ли да разваляме хубавата тема с коментари.
                    Свали малко апарата да видим и отдоло.

Коментар

А четириколки не участват ли Мен ме интерсуват и снимки на АТВ-та, ако може

Коментар

Уникални кадри ИЦО ! БРАВО
                        0886/706147 Тунинг на Vitara & Grand Vitara

Коментар

браво
                          [url="http://forum.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=8870"][IMG]http://ftp.domainbg.com/krasi-atv/Razni/50.jpg[/IMG][/url]
                          blood group 0+

Коментар

Старата лисица Сайнц се е измъкнал с 41 секунди на Гордън Добре че е бил той да отсрами яките фирмени отбори.Утре ще е мазало всички ще карат на макс.Дано да няма много кал.Ако Гордън задържи и утре преднината ще се получи много интересна ситуация ще хвърчат коли и хора. Големите отбори не пускат лесно кокала.Соуса също е много добър на такива терени.. само че сигурно още се услушва.Жалко че не виждам Шлесер

Ицо що сте снимали на старта Нали три дни имахте да снимате хората на прегледа.Тръгвайте доста по рано щото стават задръствания и докато намерите мястото първите вече са минали.Бързо се движи групата а
                            Ама така е като не четеш списание Оф-роуд бг Сложете на Тойотата един буркан и два червени кръста и гас...Линеиките на организаторите са същите. Ще минавате с преднина навсякъде ...

Браво добри попадения имате утре още по добри.Утре ще ти звънна..Надявам се тия дни и да се видим.

Коментар

Днес беше Забавно.
                              Прикачени файлове

Коментар

Здрасти от Румъния!

Етапът днеска беше много труден, опасен и зрелищен. Караше се по много тесни пътищата из планината. След SS2A трасето слегна с над 1 педя, а на места след камионите имаше коловози по половин метър. Затова организаторите решиха да скъсят втората част на етапа.
                                Големите новини - Марк Кома се преби и отпадна, защото си е раздробил коляното. Сирил Депре изостана доста заради технически проблеми.
                                При колите първата част на етапа и целия етап спечели Дитер Депинг - най-новият във VW отбора, втората пък - Ал Аатиях от BMW. В генералното поведе Петерханзел.
                                Не мога да ви опиша какво е чувството покрай теб из тесните горски пътчета да прелитат болиди с по 150 км/ч! Като WRC, ама колите са 3 пъти по-големи и има и дизели...
                                Вчера се разбихме от път, но определно си заслужава... Може да не е "Дакар", ама е Голямо рали, вервайте ми
                                В момента точа снимките, след малко ще пусна нещо!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X