Обява

Свий
Няма добавени обяви.

THESSALONIKI ADVENTURE TROPHY

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: THESSALONIKI ADVENTURE TROPHY

Току що се прибрахме в хотела, състезанието е много тежко от към организация, участват 80 екипажа от три държави - България- 11 , Румъния 2, Турция 2 и всичко останало от Гърция. Зписването се проточи, защото тук са много стриктни и проверяват всичко, най-вече дали си пълнолетен и имаш книжка !!! Техническият преглед мина по чисто "Балкански" стандарт, виждали сте как става в България

Преобладаващите автомобили бяха "SUZUKI", имаше три G-класи за цвят и доста "циркаджийски" автомобили

А така търпеливо чакахме да ни запишат, като през това време гърците си ни прескачаха...

Това е Председателя на Солунския клуб, много активен, гостоприемен и всеотдаен- Христос Воядзис

Пролога представляваше 200 метра движение в блато и излизане на стръмен бряг. Първите 15 минаха като на разходка, а след това стана драма-брега се изрони, изора се и без лебедка не се минаваше...това обясни веднага стартовите ни номера от 56 нагоре...

Първи от нашите тръгнаха варненските екипажи на Ваньо Иванов и Йосиф Йосифов, но за всеобща изненада "делфинските" представители затънаха и двамата Тук вещо се намеси Капитан Веско Войвода и Долфи и нещата потръгнаха...

Всички наши минаха нормално, с лебедки, като Вера пак обра овациите с практичното си каране и отбора им с Терзиев се нареди на 20 позиция.

Останалите екипажи се класираха между 25 и 30 стартова позиция. Първият етап трябваше да стартира в 17 часа, но поради честата намеса на трактора, промениха старта да е в 19 часа.
    А Вера се закани, че на нощния етап ще ги скъсат гърчолята...

А ето го и най-голямото автомобилно недоразумение в тунинга(според мен)
    Последно редактирано от ТОДОР ХРИСТОВ; 27-10-07, 01:51.

Коментар

Преди малко пристигнаха от нощния етап три наши отбора - Вера и Янчо , Иво и Иван Маринов, Ники Рафаилов и Жоро. Отбора на Иво е дал най-добро време засега, Вера и Янчо са след тях, а Ники Рафаилов е с тотална щета и си тръгва за България... Повече инфо ще пусна след час !

Коментар

В крайна сметка Иво Върбанов и Иван Маринов са на 6 място, а Вера и Янчо имат наказания и са назад Дидка се е наточила за скандал като се прибере...
        Вчерашния етап е бил много техничен, приятен за каране, а екстремите са били осветени с фенери.По трудна част са били изкачвания и слизания по планински тераси, а екстрем е бил движение по улей.Много от гърците вчера дадоха фира, обърнати, счупени, изскочили в пропасти и т.н. За щастие няма жертви, имайки впредвид, че тук каските не са задължителни... Резултатите излязоха към 5.30 сутринта, в 6.30 имаше брифинг и първия автомобил стартира в 6.45 ч. !
        Днешния етап бе доста дълъг, още не е финиширал нито един автомобил. Валеше и отмениха първия екстрем по съображения за сигурност. Трасето е технично, с малко бързи участъци и повече камъни и яки коловози на изкачване.Имаше няколко екстрема до средата (дотам стигнахме с Румен Петков), като най-зверския бил в края на трасето(така казаха по CP-тата). До средата на етапа Иво и Маринов се движеха много добре, Дънди пощуря от грешка в роудбука, но всички екипажи загубиха там около 15 мин. докато я открият... Останалите български екипажи не ги видяхме, но като цяло само около 20 екипажа бяха минали средата на етапа. Явно е станала тапа някъде и не ги дочакахме. От днес нямам снимки, Румен снимаше с камерата, а аз карах... Имам една от отменения екстрем с 6-те джипа които бяха стигнали до там.
        Последно редактирано от ТОДОР ХРИСТОВ; 27-10-07, 13:59.

Коментар

Ха - джипката на Иво отрязана. Много яко изглежда. А Иван връща ли си на Долфи
          RB Patrol Team

Коментар

Първоначално публикуван от Асен Василев Преглед на мнение
            Забавна група ...
            Групата наистина е силна, пропуснах да кажа, че Краси Вълков оказва неоценима логистична подкрепа вечер за заведенията Не пожела да пусне обаче AMG-то в трасето
            Отборите, които стартираха в Гърция са Веско Петков/ Николай Колев,
            Ваньо Иванов/ Йосиф Йосифов, Иво Върбанов/Иван Маринов, Ники Рафаилов/ Жоро Кирилов, Янчо Терзиев/Вера Лагадова и аз в индивидуалните. Борко ме изостави от България още и не ме пускат без навигатор в класирането и с Румен Петков се отдадохме на снимане
            За днес не са извадили още класиране, утре старта е в 9.00 и има само един екстрем от 500 метра в червена глинеста почва До тук организацията е перфектна, съдиите и организаторите са справедливи и безкомпромисни. Не се повлияха от никакви емоции на състезателите, не се стряскат от имена и клубове ! Присъствах на разрешаване на конфликтна ситуация с наш екипаж и се изненадах от експедитивноста и отношението ! Евала, дано се поучат и нашите организатори... Състезанието няма нищо общо с провежданото в Орестиада Еврос Трофи, тези са светлинни години напред, въпреки, че им е само за трета година !
            Иначе всички финишираха днес, живи и здрави и много доволни от трасето ! Долфи съжаляваше, че не е с бегачката, а Иван го хвали, че се справял като навигатор с ... лебедката

Коментар

браво на нашите екипажи че не се дават

Коментар

Първите се прибрахме вече. Има много за разказване, но в общи линии много ни хареса на всички.
                Състезанието се прави по същите правила като в Орестиада, но тук организаторите са предвидили, че от всякъде трябва да минат 80-те екипажа които бяха регистрирани. Имаше от всичко и за всички.
                Ако им видите черните пътища на гърците (малко по равни от нашата магистрала).
                Мога да ви дам класирането на нашите екипажи преди последния траял защото си тръгнахме веднага след това за да използваме светлата част от деня максимално.

9. Иво Върбанов - Дънди / Иван Маринов - Долфи
                12. Отбора на Всеко Делфина
                15. Вера - Дида Лагадови / Янчо Терзиев - Пламен
                2?. Втория Варненски отбор с Ваньо и новото попълнение Йосиф

Мисля, че класирането не се е променило много от траяла макар, че ние двамата с Иво се постарахме да минем по назад та чак си полегнахме на десните врати на две различни места за да си починем.

Това състезание доста се доближава до нашите разбирания за състезание макар, че се прави по схемата преходи за точно време и къси отсечки за най-добро време.
                Обаче на почти всички отсечки времето за преминаване беше направено да се кара с доста бързо темпо за терена, които преодоляваш и имаше етапи в които никой не можа да си влезе във времето. На първия ние закъсняхме с 5мин. и май бяхме с най-доброто постижение.

Задните номера на всички български екипажи в пролога (който влиза в класирането) ни ощети, но на нощния етап успяхме да върнем нещата в нормалните им граници нашия отбор от 20-та позиция мина на 6-та. същото направиха и другите ни отбори минаха на полагащите ни се по - предни позиции.
                На следващия ден късмета и техниката обаче малко ни изневериха, първо на една грешка в родбука от общо две загубихме над половин час и от там закъсняхме с 25 мин. за първия преход. После пък на двата следващи прехода двигателя на мицубишито губеше мощност от време на време (неясен електрически проблем може би) и това ни забави допълнително. Да не забравяме, че на мен и Долфи (той може би съжаляваше за това) ни беше за първи път да си разменяме ролите, но мисля че се получи.
                Преди втория ден беше валяло и организаторите отмениха единия специален етап за деня, но ако го имаше Долфи щеще да види какво ми е било на мен на Бистрица трофи 2007.
                Важното е, че всичко приключи с минимални щети и сега почваме да се готвим за другата седмица за
                “Булмикс Офф Роуд София 2007”
                Там ще има още подробности и весели коментари.

Коментар

Първоначално публикуван от IvanMarinov Преглед на мнение
                  Преди втория ден беше валяло и организаторите отмениха единия специален етап за деня, но ако го имаше Долфи щеще да види какво ми е било на мен на Бистрица трофи 2007.
                  Добре че ви се е разминало, че тоя път бях далеч . Още повече ме хваща яд, че не дойдох, ма пусти изпити .

П.С. А един тактичен въпрос - как е митсубишито
                  RB Patrol Team

Коментар

Значи аз трябва да кажа добрата новина ! Българския отбор е на II място в генералното класиране !!! В голяма конкуренция от 16 отбора !!! Имам уникални кадри от днешния ден, снимахме с Румен и за телевизиите и ще качим филмчето до края на седмицата ! Всички се представиха отлично на трасе, което не беше за нашата концепция за оффроуд, но всичко беше на ниво. Сега пристигам в София и нямам сили за повече, утре ще кача много снимки и подробен коментар !!! Българските оффроудъри направиха поредна крачка в утвърждаването си извън България !!!! Браво на новобранците Жоро и Йосиф, бориха се мъжки и заслужиха овациите на публиката !!!

Коментар

Първоначално публикуван от djipar69 Преглед на мнение
                      Значи аз трябва да кажа добрата новина ! Българския отбор е на II място в генералното класиране !!! В голяма конкуренция от 16 отбора !!! Имам уникални кадри от днешния ден, снимахме с Румен и за телевизиите и ще качим филмчето до края на седмицата ! Всички се представиха отлично на трасе, което не беше за нашата концепция, но всичко беше на ниво. Сега пристигам в София и нямам сили за повече, утре ще кача много снимки и подробен коментар !!! Българските оффроудъри направиха поредна крачка в утвърждаването си извъ България !Браво на новобранците Жоро и Йосиф, бориха се мъжки и заслужиха овациите на публиката !!!
                      БРАВО само така

Коментар

П.С. А един тактичен въпрос - как е митсубишито
                        А, Митсубишито си е добре...почти Виждат се някои леки заобляния и олекотяване по трасето...

А тук Маринов се опита да подражава на Иво, искаше и той да кара на задни колела и почти успя...

Коментар

Това, че Митсубишито е добре, може само да ме радва А ето един компромат:

RB Patrol Team

Коментар

Това, че Митсубишито е добре, може само да ме радва А ето един компромат:

Текат ли лиги?
                            0885 477 440 "Чибуратор-тЕАм"

Коментар

Състезанието беше отлично. Някой вече каза, че имаше от всичко за всички. Участието на нашите екипажи по мое мнение беше преди всичко за събиране на впечатления и сондиране на обстановката, но изглежда догодина всички ще дойдат още по-добре подготвени и с повече амбиции не само за узо и калмари, но и за класиране. Вчера имаше 150 километра по трасе с няколко екстрема. След като минаха първите екстремите станаха още по-тежки, защото беше вложно. Навигацията също не беше много проста на места.Имаше и скоростни отсечки и големи уловки, но всички бяха доволни и добре иморени. Днес беше голяма атракция. Джиповете на гърците са тунинговани в стил американски скални катерачи и донякъде трасето беше съобразено с тази особеност. Имеше страхотни претъркалвания, но определено екипажът на Иво и Иван заслужи на много аплодисменти за преминаването си, въпреки, че не бяха най-бързите. Иво измина 2-ина метри по десните си врати, след което с помоща само на Долфи и Иван успя да се върне на колела и след няколко изправяния на задни колела да завърши с бурни овации от цялата публика. Малко по-късно същите ръкопляскания получи и Вера, която мина много точно по трасето и сложи в джоба си доста от "големите майстори" с наточените джипки. Най-голям сеир направиха едни гърци с "Черокита". Двамата тръгнаха адски нахъсани. Първият явно владееше колата много добре, но втория се опита да държи темпото му и са преобърна, след което не позволи на никой да го пипа явно в очакване на съотборника му да помогне, а онзи продължи със същото темпо, преобърна се, но се изправи сам и в крайна сметка даде два пъти по-добро време от всички, което впоследдствие се умножи по 1.5 заради незавършването на втория, чиеот Чероки издаде багажа. Общо взето имаше фън и интерес и добър отзвук за БГ оф-роуд. Надявам се да успея да кача записа по-нататък. Сигурен съм ,че мнозина ще има какво да видят
                              Живей за всеки дъх!

Коментар

Даааа, Румен каза почти всичко ! Искам да допълня, че нашите екипажи бяха много задружни и всеотдайни, всеки насочваше и помагаше на екипажите, а Веско и Николай Колева минаха с "автобусите" по трасе правено за SUZUKI и WRANGLER ! Другата добра новина е, че гръцките клубове излязоха с предложение да направим Балкански Шампионат по Офф Роуд и едно голямо Балканско състезание, което да минава през България, Македония и да свършва в Солун !!! Оказа се, че в тяхното списание за оффроуд отразяват някои наши състезания и се договорихме с издателя( участваше в състезанието) за в бъдеще да разширим обмена на информация !През декември месец ще ни гостуват представители на няколко клуба за уточняване на подробностите !
                                А сега за трасето- в последния ден бе улей в скални тераси с дължина 500 метра, доста тясно и пригодено за малки машини с окачване за траял.

Интересно е да видиш колони от 80 автомобила участници ! Пожелавам го и при нас да е така...

Вера отново им се закани- " Ще ви обера овациите аз..." Браво и на навигаторката- толкова добре я водеше през трите дена, че не хвърли нито една лебедка

Ето това беше трасето, навигатора задължително трябваше на финала да е в колата с вързани колани и каска, за да се зачете !

Сузукитата бяха във свои води и минаха като скакалци по трасето...

Всички по-големи си полягваха, къде повече, къде по-малко...

Както каза Румен, тия си чакаха, помощ не искаха, а и не излизаха

Много инвестиции в окачване и мнооооого разгъване...

Първи от нашите беше Иво, а най-тежкия екипаж Иван и Долфи смаяха всички като го върнаха на колела с колани и голи ръце Много успешен дебют на навигатора, точно тук се искаха силовите му умения

Веско се затрудни само на един ров, където предната му броня опираше, но накрая заобиколи технично и продължи...Всички си мислеха, че е с мотор 4.2

Николай Колев гледаше как минава Веско и не направи нито една грешка, просто технично и спокойно преведе "автобуса" !!!

Янчо специално си смъкна бронята преди старта, не му се жертваха фаровете и успя да преведе G-точката без щети !

Вера си изпълни заканата и публиката пощуря от хладнокръвното и преминаване и запазване на колата, почти никакви щети

Последен мина Йосиф Йосифов, който в своя дебют показа хладнокръвие и не се притесни от нищо-мина си технично и спокойно !!!
                                Късно вечерта Веско е взел грамотите и купата за II място и днес ще се приберат и последните екипажи ! Изкарахме си чудесно и взехме поуки за участието догодина !!!
                                Последно редактирано от ТОДОР ХРИСТОВ; 29-10-07, 07:46.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X