Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Посещение на Offroad игри в Tekirdag Турция 29-31 октомври

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Посещение на Offroad игри в Tekirdag Турция 29-31 октомври

Колеги от Турция много настоятелно ни поканиха да вземем участие в техния събор по offroad, който се провежда тази събота в Текирдаг на брега на мраморно море около 250км от Бургас. Организатор на проявата е тяхната федерация по автомобилизъм като са направили трасе за начинаещи с леки препятствия обозначено с ленти. Събирали се 300 -400 джипки и карали дори по тъмно защото трасето е осветено,спомена дори че в състезанието има и задача смяна на гума със засичане на време. Мен лично ме заинтригува как се забавляват южните ни съседи и съм решил да отидем малка група от Vromos.com дори планувам да се включим в надпреварата. мероприятието е отворено за всички и всички да се чувстват поканени. Ние рано в събота ще сме в Чорлу там ще ни посрещнат и съпроводят до мястото.
    Знам че е няма време, но и аз в последния момент реших да ходя.
    Последно редактирано от Ясен; 28-10-10, 23:30. Причина: не било ноември

От: Посещение на Offroad игри в Tekirdag Турция 29-31 октомври

Успех !!! Чакаме да отразиш събитието в тази тема ...........
    0887 246718

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Слабов Преглед на мнение
      Успех !!! Чакаме да отразиш събитието в тази тема ...........
      Купите вече са в България, подробен отчет утре.

Коментар

Поздравления!!!. vini, vidi, vici

Коментар

Станахме рано сутринта и потеглихме към Малко Търново. Българската граница минахме безпроблемно, но на Турската се оказа, че не могат да заведат 3 регистрации на един паспорт. Системата им не била пригодена за това аз съм с Биг фута, който дърпа платформа, а на нея черната ми TOYOTA....не можело така, трябвало да запишат едната кола или платформа на друг . Казвам ок, а те че ще трябва пълномощно на Андрей, който беше с мен от мое име че може да управлява мпс-то в Турция такива очи им ококорих. Казвам им, че той няма да я кара ще си я дърпам с платформата. Нямало начин програмата не можела да го приеме..... тъкмо се чудих кой да вдигам в 6 сутринта да помага и служителя каза, че той ще направи пълномощно... аз трябвало само да го разпиша . Речено сторено, минахме границата по изгрев слънце и яваш, яваш към Текирдаг. По пътя този постоянно ни следваше от дясната ми страна.

Пристигнахме точно навреме на уреченото място,там вече ни чакаха домакините ни от Чорлу Айдън и брат му, български изселници преместили са там преди 20 години. Много искаха да присъстваме на това мероприятие и бяха много горди с нас.

В Турция доста са се специализирали в тунинга на Самурай и Витара. Предстоеше им да разберат защо карам ТOYOTA

От тук с полицейски ескорт цялата колона премина през града и се насочи към планината.

Тук е момента, в който разбрах че мястото не е достъпно за леки автомобили и джипове без кални гуми...2 дена е валяло дъжд, а снощи и сняг.
          Притесних се как ще ме вадят с Биг фута от лай..та или по точно с какво .

Асфалта свърши и подкарахме по тесен кален планински път с голяма денивелация това беше и бойното кръщене на биг фута, който се оказа доста по-проходим от колкото очаквах.

и първата тапа не закъсня, приключението вече беше започнало

тези момчета са от Истанбул и осигуряват асистенция на някой отбори в техния шампионат, а това им е експерименталната играчка обута с гуми от ATV

Вече сме на върха след 1 часова борба в калта.

Армаганите от България бяха нежно положени в снега.

Мханик арт

А така изглеждаше обстановката около нас, но на никой не му пукаше и настроението беше приповдигнато, всички много се радваха, че сме тук и предлагаха да помогнат, ако ни трябва нещо.

А но този не знам кой ще му помогне.

Последва кратък брифинг и разяснение на правилата, трасето беше очертано с ленти и врати с поредни номера, който трябваше да се следват. Старата е насрочен за 8.00 по тъмно Добре си казвам нали си имам ксенон във фаровете, ще го пробвам. Падна ни се 6 номер от 14 записали се коли. Снимки от нощния етап нямам защото нямам техника, която може да снима по тъмно . Повечето състезатели не можаха да се ориентират и прескочиха доста врати. Ние с Андрей бяхме безпогрешни и спечелихме безапелационно.

Много ни се радваха и поздравяваха за победата, доста хора се събраха в нашия лагер. Въпреки ниските температури и гадния вятър никой не се прибра на топло, а може и калния път да е причина за това, но на поляната до 3 през нощта хората се забавляваха и опитваха Български кебапчета Стара планина.

Предварително бяхме решили да преспим на хотел, но Айдън и дума не даде да се каже по въпроса...ще спим в неговата къща, която се намира в Чорлу. Предстоеше ни среднощна разходка надолу по калния път, след час и половина бяхме в Чорлу, хапнахме по едно шкембе и право в леглата.

Ето ги и тях, детската стая беше за нас тази вечер.

Утре ще продължа с втория ден от нашето гостуване в Турция.
          Последно редактирано от Явор-Vromos.com; 01-11-10, 22:34.

Коментар

Aз си помислих , че тази стая е специялния нощен скоростен етап ! А то какво било ...........
            Човек първо е изобретил колелото а после премазаните животни !

Коментар

На сутринта обстановката беше такава, кал кал и още кал.

За днес трасето просто беше обърнато на обратно и имаше една заигравка, след последната врата екипажа трябва да смени предна гума да натовари всичко в колата и тогава взима финал.

На брифинга колегите се размрънкаха че е много кално и криковете щели да потъват, и затова отмениха това упражнение.

Късмета беше с нас, вчера стартирахме 6 което беше перфектно, можехме да наблюдаваме първите 5 екипажа от къде и как преминават и преди да се е разкаляло много стартирахме ние. А днес бяхме първи но вече по светло се ориентираш по-добре и всяка следваща кола кара по по-разкопано трасе.

Стартирахме като малко върнах газта нямаше смисъл да напъвам Йотата, правеше ми кеф да копая с 35" гуми разкаляните участъци по трасето с което доста затрудних следващите коли.

Това са момчетата класирали се на 2ро място

Това е домакина ни Айдън с Витара, тук се засади като чесън в саксия

А и не само той

Взехме финал успешно и седнахме доволни да наблюдаваме останалите участници
              Всички финишираха а ние пак си запалихме скарата за да довършим кебапчетата.

Не минаха 30 минути и по уредбата ни привикаха за награждаване.

Медали за първия ден:

Медали и за втория ден.

Съответно и купата беше връчена на нашия екипаж, като за 3то място имаше награда акумулатор за 2ро крик HJ а за нас 100% блокаж за Витара. Всички знаете коя е моята марка джипове затова подарих блокажа на Айдън

Всички бяха много усмихнати и приятни хора

Това е offroad клуба на Чорлу почти в целия му състав много държаха да се снимаме пред биг фута, благодарение на тези хора аз участвах в тази надпревара за което им благодаря.

Така изглеждаше пътя по който трябваше да се приберем, поне още 2-3часа щеше да има тапи и чакащи да минат по него.

Забелязахме че коли се изнасят и в другата посока след като махнаха загражденията на трасето. Оказа се че има и друг път които обикаля малко повече и бил стабилен.

Качих се първи с биг фута и се озовах на една прекрасна поляна с езеро. После ми обясниха че това езеро било предвидено да се минава през него,но заради дъждовете отхвърлили и тази идея.

Пътя се оказа много красив с много панорамни гледки и същевременно много трудни участъци за мен с тази кола.

На няколко пъти оставах с по 3 гуми на земята а страничните наклони ме караха да се припотявам като усещах топли вълни пи гърба ми

Съответно голяма колона се събра зад мен

Долу в селото без да се уговаряме всички спряха и последва традиционното пиене на чай в Турция

Така почти завърши нашето двудневно приключение в Турция, предстоеше ни само 300 километрово прибиране до Бургас. Натоварихме композицията разделихме се с нашите домакини с уговорката следващия път да се видим на състезание в Бургас организирано от мен.

И така по живо по здраво се прибрахме в Бургас доволни от хубавия weekend.

Коментар

Браво. Хубав репортаж. Поздравления за представянето.
                I get High by going Down

Коментар

Браво Яворе не се и съмнявах във вас и възможностите на тима ви!
                  ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
                  тел.088четири 9едно9 4нула4
                  -------------------------------------------------------

Коментар

Браво момчета, честита победа.
                    MITSUBISHI MONTERO 3.0 V6
                    (А1+)
                    О877ООО98О

Коментар

Ей, пак трябва да черпиш,ама като гледам добре сте си изкарали.

Коментар

Ашколсун

Биг фута имаше ли предно ?

Коментар

Ашколсун!
                          Чудесно представяне!

Коментар

Първоначално публикуван от Венци- малкия Преглед на мнение
                            Ашколсун

Биг фута имаше ли предно ?
                            Има даже и работи

Коментар

Машала Хаджи!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X