Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ХРИСТОВ И ЦЕНКОВ НА "DAKAR 2011"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: ХРИСТОВ И ЦЕНКОВ НА "DAKAR 2011"

Днес от колко часа (българско време ) ще карат и колко дълга е отсечката?
    Your conscience is all you can take to your grave.

Коментар

Етап 4 - 01/05

Сряда 5-ти януари: Сан Салвадор де Юлулу – Калама
      Върхът на ралито
      554 км - пътна секция
      207 км - специален етап

Дакар напуска Аржентина, за да пресече Андите през прохода Пасо де Яма. За
      да достигнат тази точка, катеренето започва през нощта. Веднъж пресечена,
      границата, отборите ще се изкачат до височината от 4800 метра, същата
      височина като Монт Бланк, само че без пикели и котки. В спортен план,
      пристигането в Чили също означава, че започва и етапът в пустинията
      Атакама. Специалният етап ще се развие на височина от 3300 метра, там ще
      трябва да се преборят с каменистия терен и дюните.
      От www.dakarbg.com
      Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Интересно, че в стартовия списък за днес Пепи е на 9 позиция, а Маркос Патронели е отишъл на 11. Дали последният не е отнесъл някоя минута наказание?!?
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Още е рано за обобщения, но като гледам как нашите уверено пълзят нагоре в класирането ми се струва вярно писаното за Can-am-а: че изморява по-малко от Yamaha-та и това ще се усети към края на състезанието. Дано е така...! Пожелавам на Yamah-ите в Атакама да затънат в пясъците и се проявят предимствата на Can-am с 4х4 задвижване.
          Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

Състезанието е в началото още... Има още 10 дни каране !!! С това темпо - тепърва ще започнат да отпадат състезатели. Рано е за всякакви прогнози и класирания. Побеждава този, който завърши... При това натоварване...Това са 2 седмици, по 700+ км дневно при тежки условия. Дори не мога да си представя какво им е на състезателите...
            Вярата в конспирации е опростяване, което ни помага да обясняваме всичко.

Коментар

Първоначално публикуван от TigerHunter Преглед на мнение
              Днес от колко часа (българско време ) ще карат и колко дълга е отсечката?

Ако правилно разбирам информацията от официалния сайт:
              4,30 ч. местно време т.е. 9,30 българско-тръгват от бивака
              следват 554 км. асфалт(преход-свързващ етап)
              12ч 12мин местно време 17ч 12мин българско , по състезателния етап стартира първия участник при АТВ

ПП.Днес ще е интересно-след 550км асфалт(при това планински проход с много завои) гумите на всички ще са сликове (вижте снимката на АТВ-то на Тодор), а тепърва ще е офф отсечката.За всички АТВ-та без диференциал ще е кошмарен ден.Май довечера половината ще се приберат в бивака по капли...

ПП2.
              Чили - България, часовата разлика не е ли 6 часа?
              -възможно е да греша-но горе-долу така го смятам(по моята информация Чили и Аржентина са в една часова зона)
              Последно редактирано от ЕМО; 05-01-11, 10:55.
              Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
              Джон Кенеди

Коментар

Чили - България, часовата разлика не е ли 6 часа?

http://www.convertworld.com/bg/time-zone/
                Животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни!

Коментар

Асвалта също много измаря,особено с тези агресивни гуми!
                  Тук нашите имат малко предимство,с хидравликата блъскането в ръцете не е толкова голямо.....така мисля аз,иска ми се да е така!
                  Ако е много горещо,по асвалта "Ренегада" започва да вдига градуси!
                  Дано всичко да е наред и довечера да се изкефим пак!

Тюркеджиев старши
                  sigpic

Коментар

Добре де, някой по-запознат да ми отговори на следния въпрос - като имат 500+ км асфалт преди СС-а, защо не го карат с други гуми и да ги сменят преди старта? Забранено ли е?
                    “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                    Walter Rohrl
                    GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Според мен големите предимства на нашите са , че са с диференциали което относително ще съхрани задните гуми и ще им осигури тракшън на състезателната отсечка и освен това ще са със сравнително съхранени сили заради по-комфортната возия на Ренегата.
                      Мисля , че днес ако всичко е наред ще са с доста добро класиране.

Всички АТВ-та са без диференциал,при тях както и при другите работни АТВ-та отзад са с редуктор.
                      Упс!
                      Последно редактирано от ЕМО; 05-01-11, 11:59.
                      Това на снимката естествено не съм аз.Обикновено тия изпълнения ги правя без да искам!

"... ние ще направим това не защото е лесно , а защото е трудно! "
                      Джон Кенеди

Коментар

Първоначално публикуван от javoresku Преглед на мнение
                        Добре де, някой по-запознат да ми отговори на следния въпрос - като имат 500+ км асфалт преди СС-а, защо не го карат с други гуми и да ги сменят преди старта? Забранено ли е?
                        Няма как да си носят 4 бр. гуми за пълна смяна. Забранено е предварителното складиране на резервни части, където и да било по трасето. Можеш да ползваш само резервни части, които носиш сам, които носи друг състезател, или които се превозват в асистиращата машина, но последното само в случай че: а) по време на свързващ етап маршрутът на асистенцията съвпада с този на състезанието б) по време на специален етап - след затваряне на етапа.

Ако си спомняш, миналата година Кома беше наказан за смяна на гума.

Отделен въпрос е дали биха имали време за пълна подмяна на гумите преди старта SS-а.
                        Ние не сме неутрални!

Коментар

Имах предвид бърза асистенция в трасето да им ги вози на джанти. Тогава смяната е въпрос на минути. Но незнам как ще стане с часовите графици - АТВ-тата са доста преди камионите.
                          “When you see the tree you’re about to hit it’s called understeer. When you can only hear and feel it it’s oversteer.”
                          Walter Rohrl
                          GSM: нула, три осмици, две двойки, девет, пет, девет, две.

Коментар

Имах предвид бърза асистенция в трасето да им ги вози на джанти. Тогава смяната е въпрос на минути. Но незнам как ще стане с часовите графици - АТВ-тата са доста преди камионите.
                            Бързата асистенция, колкото и да е бърза, обикновено е часове след пилотите, така че няма много шанс нещо такова да се случи...

Коментар

Джиповете тръгват 2 часа след мотори и АТВ, камионите - 4. Никакъв смисъл няма да чакаш с часове за смяната на гуми, защото след това можеш да си тръгнеш директно за в къщи ...
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

Всички АТВ-та са без диференциал,при тях както и при другите работни АТВ-та отзад са с редуктор.
                                Стоян Козаров

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X