Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дакар 2012 - Спортен клуб "RallyRaid.bg" и неговите участници.

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    От: Дакар 2012 - Спортен клуб "RallyRaid.bg" и неговите участници.

    Късмет и успех !!! Вие го заслужавате, поклон за професионализма и хъса !

    Коментар


    • #32
      От: Дакар 2012 - Спортен клуб "RallyRaid.bg" и неговите участници.

      Бих искал да ви покажа превода на Български за подробния маршрут който организатора го публикува.

      Какво да ви кажа - "A la guerre comme a la guerre" - "На война като на война" както казват французите...


      За да не смятате сумарно километрите са 8361 км.


      е, това ни чака:


      Неделя 1ви януари

      Етап 1: Mal del Plata – Santa Rosa de la Pampa
      Liaison sections, 796 km
      Special stage, 60 km

      Малки дюни, без слънчеви бани
      Морският курорт Мар дел Плата напомня за почивка, особено след като състезателите са се смесили с тълпата по време на публичната церемония по представяне на 31 декември. За кратко загряване в специален етап, те ще преминат покрай морето, където малките дюни, ще представлява първото препятствие. В това просто упражнение, най-бързото време ще определи позицията на всеки състезател в класацията. След това предизвикателство, ще има дълъг лиазон до Санта Роса де ла Пампа.


      Понеделник 2ри януари
      Етап 2: Santa Rosa de la Pampa – San Rafael
      Liaison sections, 486 km
      Special stage, 295 km

      Сивите дюни на Нихюил
      Състезателите ще имат по-ранен старт и дълъг път до началото на специалния етап. Но темпото, което състезателите ще трябва да поддържат на първата много бърза част от маршрута, веднага ще гарантира, че те остават изключително фокусирани. След големи, бързи завои, разположни върху твърда повърхност, навлизането в дюни значително ще забави тяхната скорост. В Nihuil, сивият на цвят пясък свидетелства за интензивна вулканична дейност, която е настъпила в региона преди няколко хиляди години.


      Вторник 3ти януари
      Етап 3: San Rafel – San Juan
      Liaison sections, 293 km
      Special stage, 270 km
      Андите, напомнящ на Атласките планини
      Андите Кордилера, винаги присъстват в Дакар, през 2012 г., ще е много трудно за състезателите. Пресичането на реки и много дупки и камъни, които шофьорите ще трябва да избягват по време на специалния етап за деня, ще направи терена особено изтощителен. Издръжливостта на двигателите ще бъде поставена на изпитание, ако шофьорите не са достатъчно внимателни. Но на тази надморска височина има красиви пейзажи, с всеки възможен нюанс на червено, и малки акробатични предизвикателства, като стръмно изкачване, дори на мотоциклетистите определено ще им се наложи да завършат на първа предавка.

      Wednesday 4th January
      Stage 4: San Juan – Chilecito
      Liaison sections, 388 km
      Special stage, 326 km

      Пазете се от голяма самоувереност
      Най-опитните водачи ще могат да се насладят преброявайки изсъхналите реки, които ще пресекат през деня. Те ще имат време да се възхитят на впечатляващите каньони на провинция Риоха, но е в техен интерес да останат изключително бдителни. Никой няма да бъде в състояние да поддържа стабилно темпо по време на специалния етап. Независимо дали става въпрос за навигационни умения в края на маршрута или за малки препятствия за преодоляване, ще има много поводи да се губи време тук. Вероятно е, че след като ралито е достигнало Chilecito, един или двама от състезателите ще вече ще са елиминирани от битката за титлата!


      Thursday 5th January
      Stage 5: Chilecito – Fiambala
      Liaison sections, 151 km
      Special stage, 265 km

      Всяка категория си има своя „Фиамбала”
      До сега никой не е останал невпечатлен от белите дюни на Фиамбала, където са затънали десетки мотоциклетисти в пясъка по време на първото си посещение там и също така прекъснаха надеждите на Карлос Сайнц 2 пъти – 2009 и 2011. Тази година, курсът е разделен на две, за да предложи оптимален комфорт при шофиране за всички превозни средства. За мотоциклетистите, ще бъде по-вероятно неуспехите да са в резултат на навигационни грешки, а не от преодоляване на трудности на терена. Те също така ще трябва да карат по тесен път от страна на планината, преди да навлязат в областите на дюните. Разбира се, марщрута за леки и товарни автомобили ще бъде съвсем различен.


      Friday 6th January
      Stage 6: Fiambala - Copiapo
      Liaison sections, 394 km
      Special stage, 247 km

      Вашите документи, моля
      В южното лятото има няколко изненади, включително и отрицателни температури, които може би ще бъдат изпитани от мотоциклетистите, които ще се справят с дълго изкачване до Пасо Сан Франциско по средата на нощта, където те ще преминат границата на надморска височина от повече от 4.700 метра. След като състезанието е стигнало до Чили, специалният етап първоначално ще се състои на твърд терен, в суровото безводие на пустинята Атакама. Шофьорите вече няма да бъдат обезпокоени, за тяхната максимална скорост, когато се изправят срещу дюните на Копиапо, които ще бъдат представени четири пъти по маршрута. Умелото шофиране ще бъде единственото решение тук, за да се избегне затъване в гигантски басейн от пясък за дълго време. Някои от тях няма да могат да избегнат това.


      Saturday 7th January
      Stage 7: Copiapo - Copiapo
      Liaisons, 154 km
      Special stage, 444 km

      Изобилие от дюни

      Веригата ще бъде най-голямото предизвикателство на седмицата, въпреки че в началото на специалния етап, който ще бъде сред хълмове и кактуси, може да изглежда лесен. Но след това умората от изминатите километри от Мар дел Плата ще започнат да вземат своя дан, точно по времето, когато голям брой от дюни ще следват една след друга. Последният низ от дюни, които се пресичат, толкова близко и все пак толкова далеч от финала, може и да приличат на бивак, преместен до средата на пустинята. За щастие за новодошлите, които опъват палатките си, регламента позволява на състезателите да завършат до 18:00 на почивния ден.


      Monday 9th January
      Stage 8: Copiapo – Antofagasta
      Liaison sections, 209 km
      Special stage, 477 km

      Състезанието тръгва отново

      На този етап от състезанието, броят на претендентите за титлата ще бъде намален до по-малък брой във всяка категория. Но въпреки значителен брой километри, които трябва да бъдат изминати, в първия етап след почивния ден не трябва да се очаква да създаде значителни разлики между състезателите. Най-дългият специален етап на ралито ще позволи на конкурентите да се върнат в темпа на състезанието. На каменистите участъци, които ще доведат до Антофагаста, темпото ще бъде доста интензивно, но това няма да попречи на опитните състезатели да уловят недостъпни за някои великолепни гледки.


      Tuesday 10th January
      Stage 9: Antofagasta – Iquique
      Liaison sections, 9 km
      Special stage, 557 km

      Внимавай, тръпката гарантирана

      Участниците ще се борят в етап от две части, продължавайки изкачването на север през континента, между океани и планини. Две секции, разделени от неутрализация са в дневния ред с разнообразни черти и пейзажи. В началото на деня, състезателите ще преминат през каньони, ще карат през чисти участъци и ще затъват във fesh fesh! Вторият специален етап ще изпита пилотите и навигаторите, които ще трябва да вземат решения, въз основа на много ограничени следи, оставайки концентриран върху WPM. Да ги възнагради за тези интензивни усилия, те ще карат по спускане в Икике, вече черта на маршрута за 2010 г. "Дакар", до бреговете на Тихия океан.


      Wednesday 11th January
      Stage 10: Iquique - Arica
      Liaison sections, 317 km
      Special stage, 377 km

      Сесия по сърфиране

      Шофьорите ще изпитат още по-интензивни усещания, рано сутринта. Именно в началото на специалния етап, те ще бъдат дълбоко развълнувани от грандиозен изглед, съчетаващ пясък и вълни, който продължава няколко километра. Темата ще остане непроменена, тъй като най-опитните експерти ще могат да сърфират върху дюните, които се простират в продължение на около сто километра. От друга страна, трудната fesh fesh площ, която ще трябва да бъде прекосена в края на специалния етап ще върне всички обратно към тежката реалност на дългото рали.


      Thursday 12th January
      Stage 11: Arica - Arequipa
      Liaison sections, 171 km
      Special stage, 538 km

      Подход към клуба на моциклетистите

      За първия ден на "Дакар" в тяхната страна, перуанците ще имат право на два специални етапа и допълнителни километри за мотоциклетистите. След ден, прекаран в сменяне на секции извън пистата и райони, примесени с реки, те ще се възползват от момента на приятелство - специален бивак ще бъде създаден за тях, преди да продължат проучването на Перу. Концепцията, която не е била изпробвана от лагера на Foum Zguid в Мароко по време на Дакар 2007, ще създаде сериозна пречка, която ще се отрази на управлението на състезанието. Помощните превозни средства няма да бъдат разрешени в областта за подръвка, където само, мотоциклетисти и атв-исти ще могат да си помагат взаимно.


      Friday 13th January
      Stage 12: Arequipa – Nasca
      Liaison sections, 259 km
      Special stage, 246 km

      Дракона на Наска

      Само един полет над региона може да позволи на линиите на Наска, мистериозни мотиви, създадени преди повече от 2000 години в земята, да бъдат оценени! Маршрутът на специалния етап създава друга линия на картата на Перу, който изглежда като пясъчен дракон. Въпреки че областите на дюните са равномерно разпределени, конкурентите със сигурност ще запомнят една от тях, които е направила дълбоко впечатление на разузнавателен екип. Дюните следват една след другаа в продължение на почти двадесет километра, транспортирайки шофьорите към едно ново измерение. Както пясъкът ще остане твърд в този низ от дюни, той ще помогне на шофьорите да ги прескат без особено затруднение. Но най-квалифицираните дюно-преминаващи все пак ще бъде в опастност от изненада, по-специално три дни преди крайния завършек. Тези, които си спомнят как да изпълняват “Mauritanian swerve”, може да спестят малко скъпоценни минути.



      Saturday 14th January
      Stage 13: Nasca – Pisco
      Liaison sections, 76 km
      Special stage, 276 km

      Тихоокеанска атмосфера

      Дюни са величествени в тази част на страната. Те ще гарантират, напрежение до самия край, за тези които ще бъдат победители и как ще бъдат разпределени на подиума. В същото време водачи, които се движат по-бавно не трябва да вземат нищо за даденост, дори ако започват да мислят за облекчение от достигане на финала. Те също ще трябва да преодолеят значителен брой дюни, да избегат объркването на долини, които си приличат, но в действителност са различни, и да се борят с неизбежната умора след хилядите изминати километри. Тук всеки един от състезателите ще си спомни това, което тук означава екстремна издръжливост.


      Sunday 15th January
      Stage 14: Pisco - Lima
      Liaison sections, 254km
      Special stage, 29 km

      Време за празнуване

      По време на кратък специален етап, който ще установи окончателно крайното класиране на състезателите и могат да се насладят на малките дюни, но да не се подценяват. Въпроса за времето сега е незначително и удоволствието от приключване на състезанието ще вземе надмощие. Героите на издание 2012 ще бъде в състояние да разчитат на тържество в сърцето на столицата, която е на равна нога със своите емоции. Тези, които успешно са оцелели приключението ще осъзнаят всички трудни моменти, които те са преживели по пътя. Предизвикателството е дошло до край, но ще остане забележителности, усещания и сувенир от изключителен жизнен опит.
      Последно редактирано от pepino c; 12-11-11, 22:33.
      Стреми се към звездите. Ако не ги достигнеш, поне ще се научиш да летиш....
      Петър Ценков - Спортен клуб Рали Рейд.БГ
      www.dakarbg.bg
      www.rallyraid.bg

      Коментар


      • #33
        От: Дакар 2012 - Спортен клуб "RallyRaid.bg" и неговите участници.

        Ще трябва доста да се по трудим ако искаме да хванем купона за финала...

        Коментар


        • #34
          От: Дакар 2012 - Спортен клуб "RallyRaid.bg" и неговите участници.

          Първоначално публикуван от pepino c Преглед на мнение
          Започвам темата за нашето участие в рали Дакар 2012 с ИЗВИНЕНИЕ към всички Вас - най-вече за голямото закъснение за пускане на тази тема.
          Но се надявам, че ще получа оправдание разказвайки Ви всички подробности около подготовката на нашия клуб.
          А повярвайте ми - това се оказа много по-сложно от това което си мислехме.

          И така, след Дакар 2011, окуражен и вдъхновен от Вашата подкрепа и на още много приятели, познати и непознати, реших че си заслужава да се продължи Българското участие в това недостъпно място наречено рали Дакар.
          За целта се опрях на най-близките приятели от форума и състезанията и учредихме спортен клуб "Ralliraid.bg" с една единствена цел - участие на добре подготвени състезатели от България във всички категории - мотори, атв и джипки. С утвърждаване авторитета на клуба, потока от средствата от рекламодатели и спонсори трябва да осигури средства за подготовка на състезатели и машини и участие в световните надпревари.

          И така на 17 май на пресконференция обявихме нашите намерения:
          - участие в Дакар 2012
          - състезатели - Аз и Младен с АТВ - 100% Българи
          - подговка на машините - 100% в България
          - асистенция - 100% Бългаска - собствен камион 6Х6 и Бъгарски механици

          Подозрението че средствата за първото самостоятелно участие на Българският отбор няма да са достатъчни, ни накара още на тази фаза да изключим участието на мотористите и на автомобил. С надеждата за повече средства 2013 година.

          Ето малко снимки от представянето



          Наложи се и да се раздават малко автографи за журналистите и феновете



          Да не мислите че е лесно да кажеш нещо умно пред толкова камери



          Е, тука отвън на атв-то е далече по добре



          Събин и Цвети ще трябва да изчакат отбора да понасъбере сили за догодина





          А за подобряване на резултатите тази година ще разчитаме на Младен - дупе да му е яко....




          Така, това беше замисъла и представянето пред публиката на нашия клуб, състезатели и деятели.

          Сега да видим докъде я докарахме 3 месеца перди дкар 2012
          А ето и обширно интервю с Петър Ценков!
          http://www.offroad-bulgaria.com/cont...hte-prez-april

          Коментар


          • #35
            От: Дакар 2012 - Спортен клуб "RallyRaid.bg" и неговите участници.

            Първоначално публикуван от Mladen Vachkov Преглед на мнение
            Ще трябва доста да се по трудим ако искаме да хванем купона за финала...
            Да, освен това трябва и да научим занаята на Омбрето - 11 етап ние ще си обслужваме машините
            Стреми се към звездите. Ако не ги достигнеш, поне ще се научиш да летиш....
            Петър Ценков - Спортен клуб Рали Рейд.БГ
            www.dakarbg.bg
            www.rallyraid.bg

            Коментар


            • #36
              От: Дакар 2012 - Спортен клуб "RallyRaid.bg" и неговите участници.

              За камиона подробно има и тук - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=130914.
              Факта, че основната подготовка на камиона се прави в Пловдив, даде възможност на колегите да покажат на какво са способни. Чест им прави свършеното със сърце и мерак. И на други мераклии не ни е липсвало желание, но разстоянието си е фактор. Когато камиона дойде при нас в София, първо малко хора разбраха въобще, и второ, нещата бяха стигнали на един етап, в който трябваше квалифицирана работна ръка( особено по електрическата част, на който етап аз частично присъствах).
              Какво се предвижда за официалното изпращане, на летището ли ще го правим, или ще има прощална пресконференция?
              LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
              www.ADV-Bulgaria.com

              Коментар


              • #37
                От: Дакар 2012 - Спортен клуб "RallyRaid.bg" и неговите участници.

                Първоначално публикуван от pepino c Преглед на мнение
                Да, освен това трябва и да научим занаята на Омбрето - 11 етап ние ще си обслужваме машините
                Аз смятам че от части го знаем,ако пък не се справим ще викаме неволята!!

                Коментар


                • #38
                  От: Дакар 2012 - Спортен клуб "RallyRaid.bg" и неговите участници.

                  Събин, ясно. Мениджър.
                  А Руси и Руслан?
                  ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

                  Коментар


                  • #39
                    От: Дакар 2012 - Спортен клуб "RallyRaid.bg" и неговите участници.

                    Първоначално публикуван от zzlatev Преглед на мнение
                    За камиона подробно има и тук - http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=130914.
                    Факта, че основната подготовка на камиона се прави в Пловдив, даде възможност на колегите да покажат на какво са способни. Чест им прави свършеното със сърце и мерак. И на други мераклии не ни е липсвало желание, но разстоянието си е фактор. Когато камиона дойде при нас в София, първо малко хора разбраха въобще, и второ, нещата бяха стигнали на един етап, в който трябваше квалифицирана работна ръка( особено по електрическата част, на който етап аз частично присъствах).
                    Какво се предвижда за официалното изпращане, на летището ли ще го правим, или ще има прощална пресконференция?
                    Да, клубът ще направи пресконференция тип коктейл - в хотел Вега София - малко преди коледните празници.
                    Там ще поканим освен журналистите, всички съмишленици и приятели, помогнали до завършека на нашата мисия.
                    Датата допълнително ще уточним.
                    Допълнително тогава ще обявим дали сме успяли да постигнем тв излъчване на Дакар 2012....
                    Стреми се към звездите. Ако не ги достигнеш, поне ще се научиш да летиш....
                    Петър Ценков - Спортен клуб Рали Рейд.БГ
                    www.dakarbg.bg
                    www.rallyraid.bg

                    Коментар


                    • #40
                      От: Дакар 2012 - Спортен клуб "RallyRaid.bg" и неговите участници.

                      Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                      ...
                      А Руси и Руслан?
                      Шофьорчета за собствена сметка, единия ще кара асистиращата кола, която си е лично негова и подготвена за негова сметка, другия ще кара асистиращия камион, пък може и да се сменят от време на време. А ако питаш за догодина... Първото издание на Дакар е печелено от Рейндж Ровър, та има чия чест да защитават пак
                      Последно редактирано от zzlatev; 15-11-11, 08:30.
                      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                      www.ADV-Bulgaria.com

                      Коментар


                      • #41
                        От: Дакар 2012 - Спортен клуб "RallyRaid.bg" и неговите участници.

                        И таксите са за тяхна сметка.
                        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

                        Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

                        Коментар


                        • #42
                          От: Дакар 2012 - Спортен клуб "RallyRaid.bg" и неговите участници.

                          Браво.Така се прави отбор по време на криза.УСПЕХ.

                          Коментар


                          • #43
                            От: Дакар 2012 - Спортен клуб "RallyRaid.bg" и неговите участници.

                            Новинарският екип на OFFRoad-Bulgaria.com пое ангажимент пред Петър Ценков да помогне с популяризирането на участието на българския отбор на "Дакар 2012".
                            Тук пускам линкове към информации на други медии, които веднага проявиха интерес:
                            http://www.focus-sport.net/index.php?action=cat&id=6
                            http://www.bta.bg/bg/c/SP/id/246635
                            www.offnews.bg

                            Коментар


                            • #44
                              От: Дакар 2012 - Спортен клуб "RallyRaid.bg" и неговите участници.

                              Утре от 10,30 часа пред офиса на Карго Еър ще има презентация на АТВ-тата преди изпращането им за Аржентина. Добре че го има в раздела Новини на Форума, та няма да го изпуснем, както стана с пресконференцията. А някой знае ли къде е точно офиса на Карго Еър?
                              LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
                              www.ADV-Bulgaria.com

                              Коментар


                              • #45
                                От: Дакар 2012 - Спортен клуб "RallyRaid.bg" и неговите участници.

                                Заповядайте на 18 ноември, петък, от 10:30 часа пред офиса на авиокомпания Cargo Air.
                                Намира се на Терминал 1 (стария) на летище София. На завоя преди входа на паркинга на летището трябва да продължите направо, където има 2 бариери - неработещи и будка "Police". Продължавате до края на алеята и вдясно е входа за складовете и офица на Cargo Air.


                                Стреми се към звездите. Ако не ги достигнеш, поне ще се научиш да летиш....
                                Петър Ценков - Спортен клуб Рали Рейд.БГ
                                www.dakarbg.bg
                                www.rallyraid.bg

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X