Обява

Свий
Няма добавени обяви.

"RALLY TUNISIE 2011"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: "RALLY TUNISIE 2011"

Каквото и да кажа все ще е малко! Благодаря Зори и Тодоре!

Тодоре, къде е по трудно за каране .. в Атакама или в Сахара? Разкажи моля по-подробно ако е възможно!
    Георги Танев (0+)
    Land Rover Discovery 1 300 TDi
    Land Rover Club Bulgaria
    0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Танев Преглед на мнение
      Каквото и да кажа все ще е малко! Благодаря Зори и Тодоре!

Тодоре, къде е по трудно за каране .. в Атакама или в Сахара? Разкажи моля по-подробно ако е възможно!
      Довечера ще разкажа подробно със снимки и видео за състезателните етапи и нашите премеждия
      Сега обаче искам да разкажа за най-добрия екип, който може да се падне на български състезатели !
      Нашата асистенция Калин Митов и Пламен Николов (Въшимура) заедно с Румен Петков са хората допринесли най-много за доброто ни представяне

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:ass.jpg
Прегледи:1
Размер:112.5 КБ
ID:5275966

Име:ass3.jpg
Размер:118.3 КБ
ID:5275968

Блаодарение на тях машините ни бяха без никакви проблеми, кемпера винаги ни чакаше подготвен, питиетата винаги студени, а фризера винаги беше зареден с лед

Име:ass1.jpg
Размер:112.7 КБ
ID:5275967

Пропътуваха над 2000 километра до Марсилия, после още 2000 из цял Тунис, справяха се перфектно с навигацията и асистентския роудбук, а на административния преглед сами преминаха през всички формалности.
      Бяха заедно с нас и на техническия преглед и научиха много полезни неща за следващите състезания и натрупаха страшен опит в пустинното оцеляване с кемпер 4х2 тежащ 8 тона
      Успяха да закъсат само два пъти, но според мен повече им беше за забавление

И понеже от BMW X-Raid им бяха фенове, веднага им се притекоха на помощ

Име:ass6.jpg
Размер:73.0 КБ
ID:5275969

А иначе изкараха много сериозен подход към пясъчната буря и веднага изнамериха предпазни средства

Име:ass5.jpg
Размер:77.7 КБ
ID:5275970

Име:ass4.jpg
Размер:92.4 КБ
ID:5275971

Благодаря още веднъж за професионализма на всички в групата, вече малко състезания могат да ме изплашат

Коментар

Браво на вас!

П.П. Румен тоя път прибрахте ли го без проблеми?
        edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

...Тодоре, къде е по трудно за каране .. в Атакама или в Сахара?
          След като видях километрите за различните етапи се зачудих защо са толкова кратки, около 200 до 300 км. на ден ?
          След "Дакар 2011" това ми се виждаше малко и нагласата ми беше за малко по-леко състезание
          След първия етап обаче "се светнах" и разбрах за какво иде реч...
          Дюните в Сахара (в случая в Тунис, че не съм ходил другаде в Сахара) са по-ниски и почти винаги остри от едната страна, за разлика от Чили.
          Това затруднява изключително много челното им атакуване (ако си срещу "отсечената" страна) или скачането от тях, ако трябва да я спуснеш.
          Опитах със скачане и скок, но след третия опит се отказах, защото щеше да се разкове Ренегада, а и аз преди него

Име:tra.jpg
Размер:88.0 КБ
ID:5277499

Другото, което много "пребиваше" мотористи и АТВ-исти бяха малките дюнички или както ги пишеха в пътната книга dunetes
          Това си е жива рулетка от мотокроса, като скачаш от едната на другата, ако имаш сили и възможности, а ако нямаш се движиш по-бавно.
          Това страшно изморява и пребива ръцете, а на амортисьорите им се плаче от жега

Име:tra3.jpg
Размер:78.0 КБ
ID:5277502

Там обаче където са високи дюните е готино, плавни са и много готини и рядко има изненади от другата страна.

Име:tra1.jpg
Размер:61.4 КБ
ID:5277506

От такава дюна се спуснах на скорост втория ден и в последния момент видях овраг от надветрената страна, но беше късно...последва "забиване", уред в трипмастера, сцепена устна и четири шева на СР-то

Име:joro.jpg
Размер:157.8 КБ
ID:5277508

Име:joro1.jpg
Размер:133.2 КБ
ID:5277507

В Сахара няма отвратителния и досаден феш-феш (прах на пудра) както в Атакама и камъните (поне в Тунис) не са толкова много
          Ужасни са единствено каменните пътища, че е голяма тресачка и чак ти падат пломбите
          Твърдите пясъци са като цимент и се кара много бързо по тях, стига да няма ровове и напречни оврази

Име:tra4.jpg
Размер:130.0 КБ
ID:5277509

Като цяло етапите в това състезание (с изключение на последните два) ме измориха и изтощиха повече от Дакар и за мен и Зорница беше голямо предизвикателство да стигнем до края.
          Затова и радоста от успешния финал беше голяма и я поляхме подобаващо със спонсорско уиски Blak Ram
          Последно редактирано от ТОДОР ХРИСТОВ; 09-05-11, 23:28.

Коментар

Браво! Голям екип сте.

Поздравления!

Коментар

Тошко благодаря за изчерпателния отговор! Не знам за теб, но на мен много ми се иска Дакар да се завърне в Африка .. вече две години го гледам в Южна Америка и някак не ми се същото, като в Африка. До някъде разбирам, защо Шлесер не иска да излезе от Сахара.
              Георги Танев (0+)
              Land Rover Discovery 1 300 TDi
              Land Rover Club Bulgaria
              0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Тошко благодаря за изчерпателния отговор! Не знам за теб, но на мен много ми се иска Дакар да се завърне в Африка .. вече две години го гледам в Южна Америка и някак не ми се същото, като в Африка. До някъде разбирам, защо Шлесер не иска да излезе от Сахара.
                От това което видях, не вярвам в близките 5 години да се върне...заради хората...
                Никъде не ни се радваха, а на първи етап гоних с АТВ-то местни ологофрени, които бяха запречили пътя и удариха по АТВ-то на Зори с клони...
                Просто там народа живее в друг свят, 50 години назад и 20 вляво от световното развитие...да не говорим за комуникации, телефони, пътища, съпорт и т.н.
                Освен това района е изключително нестабилен, организаторите нямат 100 % гаранции, а и от Африка "АСО" няма от кого да извади лев
                След като видях и Африка и Южна Америка, невярвам скоро да се върне...

Коментар

А?! Че кога Румен е имал проблеми?
                  Живей за всеки дъх!

Коментар

Първоначално публикуван от roumen5 Преглед на мнение
                    А?! Че кога Румен е имал проблеми?
                    Ааа, извинявай! Не знаех, че четеш! Ама то вече по летищата има нет навсякъде....
                    Поздрави!
                    edoors.bg- Джаджи за врати и врати

Коментар

И жестокото видео от цялото състезание

Коментар

Жестоко преживяване .............. КЕФ!!!
                        0887 246718

Коментар

Първоначално публикуван от ТОДОР ХРИСТОВ Преглед на мнение
                          И жестокото видео от цялото състезание
                          ...Неее мооога да спра да гледам...размазваща жесточина...!
                          ...А има моменти, които спират дишането...!
                          0889/ 634 448 - за приятели по всяко време...

Коментар

И още няколко готини снимки, а скоро ще има и много видео, сега се обработва и подготвя

Име:zori.jpg
Размер:132.7 КБ
ID:5277911

Ето с тези 5 питки изкарахме няколко дена Левче парчето

Име:biv1.jpg
Размер:54.7 КБ
ID:5277912

Име:va1.jpg
Размер:151.5 КБ
ID:5277914

Име:va.jpg
Размер:111.4 КБ
ID:5277913
                            Последно редактирано от ТОДОР ХРИСТОВ; 13-05-11, 15:08.

Коментар

И в днешния брой на "Стандарт" имаше цяла страница

Име:standart-ne.jpg
Размер:136.0 КБ
ID:5278381

Коментар

И жестокото видео с уникални кадри, много интервюта и емоции Румен този път надмина себе си

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X