Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Сливен 4х4 Еxtreme 2016 /23 -24 април /
Свий
X
-
От: Сливен 4х4 Еxtreme 2016 /23 -24 април /
Напълно си прав Коле,но това означава край на този клас хоби!Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеВальо, с призиви нали знаеш, че не става.
Сам виждаш, че на уж нищо и никакво трасе има доволно много възможности да стане някой сакатлък.
В този клас се раздава най-много газ, защото и терените са такива, а има ли много газ-адреналина е неизбежен спътник. Тогава човек спира да мисли за безопасност, и само по-бързото преминаване на трасето му е в съзнанието. То няма лошо де, нали точно това е състезанието, но пак питам:
Трябва ли да има смъртен случай, или такъв със сериозно осакатен човек, за да се осъзнае, че това е автомобилно състезание, с възможност за тежки увреждания?
Досега ни се е разминавало, но не може да се разчита само на късмета.
А и един такъв инцидент автоматично означава край на досегашната практика за лесно организиране на състезания.
Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
Като не можеш да помогнеш на някой не пречи!
Коментар
-
Сега поразгледайте снимките по горе.Първоначално публикуван от Стоян Францов Преглед на мнение3. Безопасност
Машините трябва да отговарят на следните точки.
1. Да имат адекватна клетка за безопасност – Няма да се допускат видимо лошо изработени клетки. Няма да се допускат клетки изработени от винкел, тънки тръби (с диаметър под 30 мм.) и други несвойствени материали.
Клетките трябва да имат един диагонал или X от типа показани на картинките:

Горната част на клетката трябва да е усилена. Примери за такова усилване са показани на следните картинки:

Защо са тези компромиси?
Коментар
-
Липса на спонсори мерак има ама нема финикийски знаци!Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнениеСега поразгледайте снимките по горе.
Защо са тези компромиси?Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
На човек му трябват ум,сърце и две ръце всичко останало е прах,пепел и валерианови капки!
Коментар
-
3 метра тръба не струва един човешки живот.Първоначално публикуван от scorpion1972 Преглед на мнениеЛипса на спонсори мерак има ама нема финикийски знаци!
Правилникът е затова за да се спазва.
Коментар
-
Първоначално публикуван от scorpion1972 Преглед на мнениеНапълно си прав Коле,но това означава край на този клас хоби!

Кое е по-добре-състезание без клас с детевози, или гадни случки?Трябва ли да има смъртен случай, или такъв със сериозно осакатен човек, за да се осъзнае, че това е автомобилно състезание, с възможност за тежки увреждания?
А уж аз съм най-големия непукист, и ме обвиняват в това, че не съм мислел за последствията, а действам според случая и първосигнално.
Пак казвам-на състезание като на състезание. Я идете на някое асфалтово рали и се пробвайте да се запишете с ежедневната си кола за участие.
Онзи ден Игнат ми припомни една стара истина-правилата за безопасност са написани с кръвта на жертвите от нещастните случаи.
Трябва ли да го изживяваме наново?Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Точно и ясно!Първоначално публикуван от Пламен Исаев Преглед на мнение3 метра тръба не струва един човешки живот.
Правилникът е затова за да се спазва.Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
Коментар
-
За стандарт няма изискване за клетка, единствено за дъга, ако няма фабрично монтирана такава.
Та правилникът е спазен, ама той в тази си част е лош.
За всички класове трябва да има клетка, иначе е компромис със сигурността на участниците.
А организаторите какъв ще го ядат, ако нещо недай Боже...
Пламка, защо си мислиш, че не отговаря? Имам си всички атрибути-хикс зад седалките, обхваща цялостно купето в областта в която са хората...
Вярно, че в правилника не се споменава нищо за тествана клетка
, но това е реално доказателство за ефективността на клетката.
Сега следва да се каже, че клетка с колена вместо огъвана тръба е по-слаба...
Вярно е, няма спор, но също така няма спор, че за нашите състезания такава клетка върши достатъчно добра работа.Последно редактирано от Кольо; 26-04-16, 23:11.Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Пак си прав,бях на два метра,когато Гошо се изплющя,кат гол шаран на цимент.Всичко утихна и се вцепени помислих си край или врат или гръбнак ужасно беше!Като излезе ми олекна и се замислих,какво щеше да е ако недайси боже беше станало най-лошото!Щеше да е лошо и за Гошо и за всички приятели на офроуда!Тъй,че Коле си напълно прав!Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнение

Кое е по-добре-състезание без клас с детевози, или гадни случки?
А уж аз съм най-големия непукист, и ме обвиняват в това, че не съм мислел за последствията, а действам според случая и първосигнално.
Пак казвам-на състезание като на състезание. Я идете на някое асфалтово рали и се пробвайте да се запишете с ежедневната си кола за участие.
Онзи ден Игнат ми припомни една стара истина-правилата за безопасност са написани с кръвта на жертвите от нещастните случаи.
Трябва ли да го изживяваме наново?Само спомените остават да греят в нашите сърца. 0887 51 80 51
Коментар
-
Траяла ще става по-удобен и по-лесен за провеждане като оффроуд мероприятие,за напред във времето в сравнение с останалите профили на този спорт в България.
Всичко се затяга и усложнява около провеждането на едно качествено трофи или ралирейд състезание,така както е било и в много други страни в които е имало състезания а сега нямат.
Или имат,но карат затворени трасета тип баха !!!!
Познайте защо ???
Та във връзка с това,аз си мисля,че скоро ще имаме повече участници и трябва да има добра основа за развитието на траяла в България !
А Ние,градим в момента тази основа.
Състезатели ще има,катко и ясни правила,изисквания,като за траялен Шампионат.
Коментар
-
Това не е проблем!Първоначално публикуван от Кольо Преглед на мнениеЯ идете на някое асфалтово рали и се пробвайте да се запишете с ежедневната си кола за участие.
Записвал съм се и съм карал с таксито........и все още е възможно,ако някой реши мястото е писта Дракон с.Калояново
"АСК ЗАГОРА 4х4"
0897937797....по всяко време!
Коментар
-
И все пак всеки трябва да се пази и защитава сам!Лично за нас ни е по спокойно с клетка и на двете машини макар и в Стандарт и се ползват за евридейки.КЛЕТКАТА ДАВА КРИЛА И ЧУВСТВО ЗА БЕЗСМЪРТИЕ и основа за по горен КЛАС
!А за участници ще има!Поздрави
Sent from my HUAWEI G750-U10 using TapatalkХристо Георгиев-0889022988
Jeep Wrangler YJ 4.0l 1995г
Коментар
-
Както казах ,това е дилема .
При трасетата за стандарт ,а често пъти и за другите винаги сме се старали ,ако има обръщане ,да е най-много полягане.Обаче Гошо се оказа майстор и направи кълбо на най-неочаквано място ,където никой не е и помислял за такова нещо.
Трябва да мислим как ще решим проблема .0887/400121 Антон Донев
Коментар
-
Още нещо .
Пропуснах да благодаря на още един много важен човек .
Казва се ДИМИТЪР ,доколкото разбрах е от Тетевен .Занимава с кетъринг .На събранието на организаторите го предложиха и решихме да работим цялата верига с него .Две-три седмици преди състезанието се чухме контролно и каза ,че всичко е ок . 3 дена преди състезанието се чухме и каза ,че всичко е наред .
В петък на обяд/в деня преди състезанието/,КОГАТО ТРЯБВАШЕ ДА ПРИСТИГНЕ И РАЗПЪНЕ ОБОРУДВАНЕТО , ми звъни някакъв негов роднина и ми казва ,че няма да може да дойде ,защото щял да пътува за Англия .
Добре ,че кетърингът ,с който бяхме работили предишни години и ,на който отказахме , се нави да дойде ,след като го помолихме още на същия ден .
Така ,че искам горещо да препоръчам на всички колеги да ползват услугите на ДИМИТЪР ,много е коректен и сериозен ,ТЕЛ. 0887 973 3210887/400121 Антон Донев
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар