Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТРОФИ БЪЛГАРИЯ 2012, коментари

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • ТРОФИ БЪЛГАРИЯ 2012, коментари

    Първоначално публикуван от venci67 Преглед на мнение
    Благодаря на всички, които участваха и присъстваха на това мероприятие.
    Ще бъдем благодарни за всякакви упреци и похвали.
    Информацията за класирането във всички класове беше обявена днес в бивака.
    Всички времена, наказания и други ще бъдат публикувани тук и в официалната тема http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=145960.
    Момчета ,още чакаме класиранията по дни с времена и наказания за "трофи" . Три дни карахме с дезинформация и незнаехме какво се случва. То е ясно че имаме "тактически" наказания за да запазим здрав автомобила особенно преминаванево под моста където дадоха фира много автомобили. Дайте да видим какво се е случвало. Няма предварително обявяване на класирането, няма време за контестации , няма нищо.
    За трасето:
    Първи ден , бързи свързващи етапи, 10 азимута които бе удоволствие да ги търсим и няколко екстремни етапа които за мен бяха безумие (като описания мост) и три дерета преди финала които ми харесаха.
    Втори ден, много добър за каране ден с разнообразни трасета- браво.
    Третия ден бе за публиката и медиите и присъстващите ще си кажат мнението.
    Като цяло добро трасе с малки изключения ,добра пътна книга без грешки и лоша организация заради неведението в което ни оставиха до последно. Последна критика- като кажете "етапа се затваря в 20,00ч то нека е така защото омаловажавате труда на първите влязли в контролното време.

    Специално искам да благодаря на момчетата с червената УАЗ-ка , че ни издърпаха от дерето след преобръщането ни. БЛАГОДАРЯ и честита ви почетна стълбица.
    Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
    Дий Снайдер

  • #2
    От: ТРОФИ БЪЛГАРИЯ: Пловдив 29.06-01.07. 2012

    Благодаря на всички, които уважиха това мероприятие (като участници, гости ... )!
    Благодаря на всички, които помогнаха да се случи!
    Няма да споменавам никой поименно защото най вероятно ще пропусна някой.

    Получи се сравнително тежко състезание, както за ралито, така и за трофито. Още не знам дали това е положителен факт или не ... ще го оставя на Вас до го прецените. Съжалявам, че адвенчърите останаха малко в неведение на първия си ден.

    Бих се радвал на всички Ваши мнения, за да изчистим всички грешки за догодина. Тогава няма да ни е за първи път и няма да имаме право на такива.

    Подробни класирания и друга информация ще обявим малко по късно като се осъзнаем, че в буквалния смисъл не сме спали 3 дни.
    BULGARIA TROPHY 2016 ... NO LIMITS ...

    Коментар


    • #3
      От: ТРОФИ БЪЛГАРИЯ: Пловдив 29.06-01.07. 2012

      Стана много добро състезание с малки забележки към организаторите . Първия ден трасето беше чудесно подбрано и включваше всички елементи от едно истинско трофи , само водата под моста биваше да е под 1,60 м и да имаше осигурена опорна точка за лебедката . Вторият ден също прекрасно трасе със изключение на 81 точка - спускането по 200 м почти отвесно осеяно с големи камъни дере ( мястото където се преобърна Реинджа ) . Тази отсечка трябваше да я направите като SSS с висока степен на трудност носеща 1 ч бонус и да очертаете алтернативен маршрут . Трасето на третия ден беше прекрасен естествен траял и стана хубаво шоу за нас и публиката . Общата ми забележка за трите дни е една - това , че трябваше непрекъснато да се съобразяваме с началните часове за старта на ралито , ни остави нас Трофито в шеста глуха и се налагаше да се пържим най голямата обедна жега със стартове около 13 ч ( вследствие от късния старт стана така , че се налагаше да се изтеглят аварирали джипове от трасето до полунощ ) -90 км тежко трофи с яки SS и старт по обяд малко не ми се вързва ...както и да е ...
      Благодаря на Орга тима за хубавото състезание и поздрави за всички участници в това наистина истинско Трофи !

      P.S. Горан и Небойша - поздравления 1 място , направихте много добро каране и се надявам скоро пак да се видим и да покараме заедно !
      VEREYA MOTORSPORT TEAM

      Коментар


      • #4
        От: ТРОФИ БЪЛГАРИЯ: Пловдив 29.06-01.07. 2012

        Първоначално публикуван от Бакалов Преглед на мнение
        Общата ми забележка за трите дни е една - това , че трябваше непрекъснато да се съобразяваме с началните часове за старта на ралито , ни остави нас Трофито в шеста глуха и се налагаше да се пържим най голямата обедна жега със стартове около 13 ч ( вследствие от късния старт стана така , че се налагаше да се изтеглят аварирали джипове от трасето до полунощ ) -90 км тежко трофи с яки SS и старт по обяд малко не ми се вързва ...както и да е ...
        !
        Ралито и трофито бяха две напълно отделни състезания, осигурявани от различни екипи.
        В ралито нямаше нито едно закъснение за брифинг или старт и всичко беше по програмата, предварително обявена.Адмирации за Георги!!!
        В трофито не се получи така с изключение на първия ден.
        Съгласен съм с Бакалов- Делев да си направи изводите!
        За Благой- не може да затворим етапа, при положение, че хора, който не са заобилаляли екстреми са на 5 км от финиширане. Съвсем нямаше да е честно. За неведението в класирането- да така беше(пак Делев не се справи добре) , но на много състезания е така. Тактиката е максимална борба в трасето. Което и вие (Номер 216) правехте доколкото са ви силите и възможностите .
        Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

        Коментар


        • #5
          От: ТРОФИ БЪЛГАРИЯ: Пловдив 29.06-01.07. 2012

          Да си кажа и аз мнението.
          Като цяло състезанието много ми хареса! Перфектна пътна книга, трудни и разнообразни екстреми. За нашия екипаж беше голямо удоволствие да участваме в това трофи! Разбира се има и неща, които не ми харесаха: и трите дни стартирахме в най-големия пек и жегата ни съсипваше. Мисля, че в събота и неделя спокойно можеше да стартираме по-раничко, в по-прохладно време. В съботния етап дерето, дето станаха големите търкали трябваше да е специален етап или поне да има означен обиколен маршрут. Според мен при настоящата подготовка на екипажите и машините, при толкова екстреми 80км. идва малко множко( до 20ч финишираха само 3 екипажа). За бавното класиране и промяната в движение на времето за затваряне на етапите колегите по-горе са писали.
          Знам, какви усилия са положили организаторите да направят това мащабно състезание, затова им е простено.

          "Трофи България 2012" ни показа слабостите в нашата подготовка и ни направи по-силни. Ще се радвам ако и другите трофи състезания у нас са с подобно ниво на сложност и подобна пътна книга.
          Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

          Коментар


          • #6
            От: ТРОФИ БЪЛГАРИЯ: Пловдив 29.06-01.07. 2012

            Да изкажа и аз моето мнение за Трофито.

            Най-напред да похваля организаторите за състезанието. Това е най-доброто Трофи правено досега. Трасето и двата дни беше много хубаво и трудно, за третия ден, то беше за кеф за публиката и нямаше драми. Всички обяснявахме, че искаме истинско трофи и го получихме. Екстремите особено спуканията по деретата от втория ден, баха най-трудните места, на които досега съм пускал. Видяхме и истински трофи машини, тези на сръбските участници, за съжаление нашата (а и не само тя, на повечето участници машините не бяха потдотвени за трасето) още не е на това ниво и много се узорихме, но пък не се предадохме и имаме участие и в 3-те дни. Това е пътя за развитие на Трофито в България, никой от участниците не иска рали и пътя е в подготовка на машините, обурудване и използването му. Ние още не мога да си обясня защо не се осигурявахме на деретата, ама в онзи момент изобщо не сме се сетили.

            Първата ми забележка е за дължината на трасето от 2-я ден, 82 км тежко трофи на този етап ми се струва твърде много, дължина около 40 км и за двата дни щеше да е перфектна и щеше да има много повече завършили екипажи. Факт е за 2-я ден до края на обявеното време за приключване на етапа 20:00 имаше само 3 финиширали джипа от 18. Нашия УАЗ и двата дни издържа точно около 40 км. Първия ден счупихме полуоска на 1 км от финала и пропуснахме последния специален етап за да можем да финишираме, а втория ден счупихме раздадката на 42-я км.

            Втората ми забележка е отворения финал за 2-я ден. Не може да се променят правилата по време на състезанието, при обявено затваряне на етапа в 20:00 то трябва да се спазва. В момента има 2 проблема с тази промяна:
            1. Участниците по трасето не знаят за нея, но имат технически проблеми, който могат да отстранят в рамките на 1-2 часа и 30 - 50 км до финала. Преценяват че вече е 18:00 и няма смисъл да продължат, а ако са знаели че може и до сутринта, в никакъв случай намаше да се откажат.
            2. Има два или три облагодетелствани екипажа, защото само 5 или 6 участници финишираха 2-я ден и от тях 3 в обявеното време. От снимките виждам,че 2-та сръбски екипажа завършват по тъмно. Това едва ли ще има някакво занчение за общото класиране, но така правилата не са еднакви са всички.

            И последно наистина много сериозна забележка имам за дерето на 38-я километър от 2-я ден. В никакъв случай не трябваше да се оставя така, без никакви хора от организаторите на него, както и без възможност за заобикаляне, и специален инструктаж на брифинга. Това си беше направо брутално спускане, за мен то трябваше да е супер специален етап с възможност за заобикаляне и бонус ако се пуснеш. Това е дерето в което самоковците направиха 6 кълбета, а ние 3 полягания и 2 кълбета на изхода му и след самоковците напрактика стана не преминаваемо, до неделя следобяд те още си вадеха джипа от там.

            Не смятайте от забележките ми, че съм недоволен от нещо. За мен това си е най-доброто Трофи организирано до сега.
            Последно редактирано от Стоян Францов; 02-07-12, 09:40.

            Коментар


            • #7
              От: ТРОФИ БЪЛГАРИЯ: Пловдив 29.06-01.07. 2012

              Първоначално публикуван от Георги Василев Преглед на мнение
              Да си кажа и аз мнението.
              Като цяло състезанието много ми хареса! Перфектна пътна книга, трудни и разнообразни екстреми. За нашия екипаж беше голямо удоволствие да участваме в това трофи! Разбира се има и неща, които не ми харесаха: и трите дни стартирахме в най-големия пек и жегата ни съсипваше. Мисля, че в събота и неделя спокойно можеше да стартираме по-раничко, в по-прохладно време. В съботния етап дерето, дето станаха големите търкали трябваше да е специален етап или поне да има означен обиколен маршрут. Според мен при настоящата подготовка на екипажите и машините, при толкова екстреми 80км. идва малко множко( до 20ч финишираха само 3 екипажа). За бавното класиране и промяната в движение на времето за затваряне на етапите колегите по-горе са писали.
              Знам, какви усилия са положили организаторите да направят това мащабно състезание, затова им е простено.

              "Трофи България 2012" ни показа слабостите в нашата подготовка и ни направи по-силни. Ще се радвам ако и другите трофи състезания у нас са с подобно ниво на сложност и подобна пътна книга.
              Аз мислех да пиша нещо подобно, но колегата Василев го е казал много по-добре от мен. Съгласявам се с всяко изречение. Единствено добавям това, че трябваше да има обходен маршрут за барата от първия ден, където излишно се съсипаха доста джипове.
              Нооооооо.... БОРБАТА СИ Я БИВАШЕ!

              Коментар


              • #8
                От: ТРОФИ БЪЛГАРИЯ: Пловдив 29.06-01.07. 2012

                Много труд се хвърли. Имаше доста пропуски,но като за първи път, и то с този мащаб си беше ОК.

                Коментар


                • #9
                  От: ТРОФИ БЪЛГАРИЯ: Пловдив 29.06-01.07. 2012

                  Дайте малко инфо за ралито , как беше трасето , пътната книга , защо имаше сериозни карачи с такива големи наказания , въобще всичко което се сетите ?
                  Аз не искам просто да съм първи , искам като се обърна въобще да не виждам втория !!!
                  Куражът не е липса на страх. Куражът е способността да действаш ефективно въпреки страха.

                  Коментар


                  • #10
                    От: ТРОФИ БЪЛГАРИЯ: Пловдив 29.06-01.07. 2012

                    Първоначално публикуван от kokocholi Преглед на мнение
                    Дайте малко инфо за ралито , как беше трасето , пътната книга , защо имаше сериозни карачи с такива големи наказания , въобще всичко което се сетите ?
                    Да споделя нашите впечатления от екипаж №125. За първи път караме рали и тръпката е различна от трофито. След третия ден пилота ми каза- утре продаваме лебедката.. Организацията беше перфектна. Всички часове се спазваха до секунда. На всички възлови места на асфалта имаше полиция. По мои си изводи установих, че траковете се проверявяха стриктно, което е предпоставка за честна игра. Адмирации за човека правил пътната книга на ралито. Всички разстояния и картинка бяха абсолютно точни, просто нямаше къде да се загубиш.
                    Съжалявам само за това, че се потрошихме и трите дни и нямаме реално финал със здрав джип. Вечерта го ремонтираме, на другия ден пак и пак. Имахме проблеми с двигателя и окачването.Общо за трите дни имаме около 100 км, които сме ги карали с откъснато окачване внимателно само за да можем да стигнем до финалите. Просто машината не издържа.
                    Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                    SSang Yong Kyron 2.0xdi
                    Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

                    Коментар


                    • #11
                      От: ТРОФИ БЪЛГАРИЯ: Пловдив 29.06-01.07. 2012

                      Здравейте колеги ние бяхме от публиката която бе малко разочарована защото не знаеше никакви подробности за състезанието най вече за трофито,само тичахме по Атанас за да го питаме каде ще е най-екстремно но така и не видяхме местата от снимките посочени по нагоре,също така един старт не бе направен по разписанието по посочено за трофито в събота и неделя.Честито на победителите.
                      Jeep Grand Cherokee WJ 2.7 CRD
                      Toyota Hilux III

                      Коментар


                      • #12
                        От: ТРОФИ БЪЛГАРИЯ: Пловдив 29.06-01.07. 2012

                        Благодаря эа въэможноста да участвам в това прекрасно приключение,браво на победителите.Съжелявам,че не можах да карам и трите дена,помислих си,че мога да бъда МЕТЕОР.Трасето беше много добро эа мен.Дано догодина бъде още по мащабно и с по добра органиэация.Благодаря ВИ......

                        Коментар


                        • #13
                          От: ТРОФИ БЪЛГАРИЯ: Пловдив 29.06-01.07. 2012

                          Първоначално публикуван от g_gosho Преглед на мнение
                          Да изкажа и аз моето мнение за Трофито.

                          Най-напред да похваля организаторите за състезанието. Това е най-доброто Трофи правено досега. Трасето и двата дни беше много хубаво и трудно, за третия ден, то беше за кеф за публиката и нямаше драми. Всички обяснявахме, че искаме истинско трофи и го получихме. Екстремите особено спуканията по деретата от втория ден, баха най-трудните места, на които досега съм пускал. Видяхме и истински трофи машини, тези на сръбските участници, за съжаление нашата (а и не само тя, на повечето участници машините не бяха потдотвени за трасето) още не е на това ниво и много се узорихме, но пък не се предадохме и имаме участие и в 3-те дни. Това е пътя за развитие на Трофито в България, никой от участниците не иска рали и пътя е в подготовка на машините, обурудване и използването му. Ние още не мога да си обясня защо не се осигурявахме на деретата, ама в онзи момент изобщо не сме се сетили.

                          Първата ми забележка е за дължината на трасето от 2-я ден, 82 км тежко трофи на този етап ми се струва твърде много, дължина около 40 км и за двата дни щеше да е перфектна и щеше да има много повече завършили екипажи. Факт е за 2-я ден до края на обявеното време за приключване на етапа 20:00 имаше само 3 финиширали джипа от 18. Нашия УАЗ и двата дни издържа точно около 40 км. Първия ден счупихме полуоска на 1 км от финала и пропуснахме последния специален етап за да можем да финишираме, а втория ден счупихме раздадката на 42-я км.

                          Втората ми забележка е отворения финал за 2-я ден. Не може да се променят правилата по време на състезанието, при обявено затваряне на етапа в 20:00 то трябва да се спазва. В момента има 2 проблема с тази промяна:
                          1. Участниците по трасето не знаят за нея, но имат технически проблеми, който могат да отстранят в рамките на 1-2 часа и 30 - 50 км до финала. Преценяват че вече е 18:00 и няма смисъл да продължат, а ако са знаели че може и до сутринта, в никакъв случай намаше да се откажат.
                          2. Има два или три облагодетелствани екипажа, защото само 5 или 6 участници финишираха 2-я ден и от тях 3 в обявеното време. От снимките виждам,че 2-та сръбски екипажа завършват по тъмно. Това едва ли ще има някакво занчение за общото класиране, но така правилата не са еднакви са всички.

                          И последно наистина много сериозна забележка имам за дерето на 38-я километър от 2-я ден. В никакъв случай не трябваше да се оставя така, без никакви хора от организаторите на него, както и без възможност за заобикаляне, и специален инструктаж на брифинга. Това си беше направо брутално спускане, за мен то трябваше да е супер специален етап с възможност за заобикаляне и бонус ако се пуснеш. Това е дерето в което самоковците направиха 6 кълбета, а ние 3 полягания и 2 кълбета на изхода му и след самоковците напрактика стана не преминаваемо, до неделя следобяд те още си вадеха джипа от там.

                          Не смятайте от забележките ми, че съм недоволен от нещо. За мен това си е най-доброто Трофи организирано до сега.
                          Относно отворения финал за втория ден: С това си действие организатора направо ни прееба за класирането. Трасето реално можеше да бъде преминато щом нашия екипаж успя след обръщането и последвалия технически проблем да продължим. С това си действие организаторите плюха в лицето ни и на другите екипажи успели да се вместят в предварително зададеното контролно време. Който не е пристигнал на време винаги се е слагало най- лошото време + два часа + наказанията за непреминатите контроли след контролното време.
                          Другото което не ми стана ясно е как така резултатите от третия ден имат тежест в класирането. Да обърнахме се и се отказахме но този ден уж бе за публиката медиите и спонсорите. Как стана , че шоуто за публиката е с по голяма тежест от първите два дни?.
                          Нека организаторите опишат тук цялата ситуация. Какво е класирането за първи, втори и трети ден как са образувани и как достигнаха до резултатите за крайното класиране. Ние от екипаж N:216 не приемаме генералното класиране такова каквото бе обявено и изсмукано от пръстите им. Не омаловажавам труда на останалие екипажи и на тези които бяха наградени но: С това си действие обявявам БОЙКОТ на организаторите на Трофи състезанието и очаквам подкрепа от участниците.

                          Искам да попитам - какво означаваше " искахте Трофи-ето ви Трофи" казано с подигравателен тон пред всички на брифинга? Как да го тълкуваме," Като не искате Рали с уставно съдийство, ето ви Трофи с неуредици ". Присмяхте се жестоко с всички участници.

                          Екипаж N:216 искаме преразглеждане на резултатите и адекватно награждаване на реалните победители. Доводи съм дал достатъчно.
                          Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                          Дий Снайдер

                          Коментар


                          • #14
                            От: ТРОФИ БЪЛГАРИЯ: Пловдив 29.06-01.07. 2012

                            А каква е причината това да е така , формата или организацията?. Тук причината е в организацията, трасето бе невероятно добро особенно втория ден. Наздраве и на теб
                            Неможе да вземаш трезво решение ако мозъкът ти е изгорял от наркотици и алкохол .
                            Дий Снайдер

                            Коментар


                            • #15
                              От: ТРОФИ БЪЛГАРИЯ: Пловдив 29.06-01.07. 2012

                              Верно, че Делев трябва да извади класирането по дни. Не знам какво чака. Да се промени класирането пост фактум за мен е нормално, разбира се при положение, че е грешно направено

                              А като разбрах, че Благой бойкотира организаторите веднага отидох да си вържа черно на елхата.На всички екстреми на които аз бях, и едно изключение 216 имат солидни наказания.

                              По-късно и аз ще споделя какво видях и кой екипаж с какво ми хареса и какво-не.
                              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X