Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Траяли

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Траяли

Хора темата която започнах найстина не беше на мястото си а беше в организацията на едно състезание което е опит на хора да развият офф-роуда в българия за любители.
    Но спорет мен всички който искат да организират такива състезания трябва да кажат в каква насока искат да отиват този вид състезания.Дали ще продължат да бъдат любителски или искат да ги професионализират.
    Ако ги направят профи няма лошо ще се намерят мераклий да карат както се намират и за шампионата.
    Но аз лично мисля че винаги ще се намират желаещи за аматьорски траял като съм сигорен че ще е купон ще има повече хора който ще се пускат там.Защото незнам колко човека в България са готови да си направят джип само за Траяли!
    Голямо желание имам да попитам всички тук.Освен на Близнаците и Виктор кой найстина има машина за истински траял?След като всички искат истински траял със трасе без време измерване а степенни на трудност защо нито една от тези машини не се записа за участие в европейско състезание.Аз лично мисля че трасе се прави от хора който преодоляват даденото трасе без проблеми!Смятам че примерно каскадьора може да направи трасе което нито един друг джип по-голям от самурай неможе да мине.Та можем ли да говорим за тежки състезания като няма нито един човек който да знае точно какво трябва и какви коли трябват.Аз лично не виждам смисал да застана на линия да се състезавам със Виктор на когото джипа не един път е показал че препятствия на което много джипки се затрудняват той ги минава с лекота.Трасе за 2 класа не виждам да се хване някой да прави.И дори да направи в единия клас колко участника ще има?5,10?Дали не е по-добре да се направи едно средно трасе в което хем да се покаже какво може даден карач и хем да покаже джипката какво може.
    Евалата правя на Георги Василев за първото Лазарово това беше състезание не толкова за показване на джипки а до толкова какво може някой.Точно на такива състезания се показва кой колко може да си управлява джипа.А не да си 3-метрова дупка и да си в позиция само за лебедка.
    https://www.youtube.com/watch?v=xvZ7xkufXn4 HEAVY BONE RACING TEAM

До: Траяли

Прав си колега. Които иска да се тини да го прави. За мен и два варела да се саберат да се таркалят пак е нещто. Траялите са си школа за пилот машина.

Коментар

Не сте прави. Съвременните тенденций са- 3-4 яки коли с яки мотори да са отпред. Всички други да духат супата. Примерно.
      За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Лично на мен ми се кара трофи. Примерно.

ПП. Профи при нас все още няма. Всички са любители.

ППП. Не е аматьори. Просто още никой не кара за зарплата.
        Ни шакл, ни, тем более веревоньки, рваться не должны!!! Все должно быть настолько прочно чтобы отрывало мосты!
        Ει ςεγα ςι εδα μαματα ςαβςεμ

Коментар

Само не знам как реши, че Виктор има траялна машина

Коментар

Това няма как да стане скоро в БГ. Времената на лесните пари свършиха, а дори и тогава част от лесните пари не отиваха за траял, а за мис мокра фланелка.
            "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
              Не сте прави. Съвременните тенденций са- 3-4 яки коли с яки мотори да са отпред. Всички други да духат супата. Примерно.
              Колега за духане има места по околоврасното на всеки град в страната ни. Ставаше дума за разходка с повишена труднос. И наѝ вече за каране хард по вазможностите на всеки зепален оффроадар.

Коментар

Първоначално публикуван от gorski691 Преглед на мнение
                Колега за духане има места по околоврасното на всеки град в страната ни. Ставаше дума за разходка с повишена труднос. И наѝ вече за каране хард по вазможностите на всеки зепален оффроадар.
                Съгласен. Това че не схващаш хумора ми е друг въпрос. То понякога и аз не го схващам. И на мен ми е тъпо да се надбягвам с вятъра. Не харесвам скоростното каране. Най важнот условие е да имаш мощна и бърза кола. Нямаш ли-всичко свършва, преди да е започнало. Може да си най-великия карач, но нямаш шанс. От друга страна обаче, не си ли много добър карач, пребиването ти е сигурно. И жестоко. Не е като да скъсаш полуоска. Както и да е. Мен ме влече трофито.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                  ... Не харесвам скоростното каране. Най важнот условие е да имаш мощна и бърза кола. Нямаш ли-всичко свършва, преди да е започнало. Може да си най-великия карач, но нямаш шанс. От друга страна обаче, не си ли много добър карач, пребиването ти е сигурно ...

Не си съвсем прав. Мощна и бърза кола хубаво, ама не е само единият мотор. Трябва и да можеш да го караш, трябва и да можеш да запазиш машината цяла до края на състезанието; трябва и навигаторът ти да може да намира верния път и да го прави добре и при по-висока скорост; трябва да имаш и хубаво окачване, защото иначе няма да имаш голяма файда от големия мотор; трябва ...

А бе, трябват много работи!

А да не би да мислиш, че в трофи-то големият двигател не дава предимство?!? А по-големите гуми, а бързата карданна или тунингована електрическа лебедка, която дърпа по-бързо, отколкото някои коли карат на ход ...

Навсякъде по-добрата техника дава предимство. Но, както показва практиката, повечкото пари много помагат, но само те не дават никаква гаранция. Все пак е най-важно задкормилното устройство ...
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                    Не си съвсем прав. Мощна и бърза кола хубаво, ама не е само единият мотор. Трябва и да можеш да го караш, трябва и да можеш да запазиш машината цяла до края на състезанието; трябва и навигаторът ти да може да намира верния път и да го прави добре и при по-висока скорост; трябва да имаш и хубаво окачване, защото иначе няма да имаш голяма файда от големия мотор; трябва ...

А бе, трябват много работи!

А да не би да мислиш, че в трофи-то големият двигател не дава предимство?!? А по-големите гуми, а бързата карданна или тунингована електрическа лебедка, която дърпа по-бързо, отколкото някои коли карат на ход ...

Навсякъде по-добрата техника дава предимство. Но, както показва практиката, повечкото пари много помагат, но само те не дават никаква гаранция. Все пак е най-важно задкормилното устройство ...
                    Аз друго ли казах?

Коментар

Ще участвате ли утре на трофито?
                      Ако не - къде ще го гледаш?/интересно място?/
                      Вече на две състезания си ме водил на много интересни места, за което съм ти благодарен!
                      Мен ме тегли към Паша дере.
                      Life is too short to drive dull cars!

Fight global warming !
                      ... turn on your A/С !

Коментар

Не се палиа колега. Извини ме ако сам се изразил грубо. Аз лично бих карал всичко ако имам вазможнос. Но колегата е прав ,че парата диктува правилаата. Ако всички имаме вазможност ниама да е гот. Колкото по трудно толкова по интересно.

Коментар

Кантара на Боровец се очертава интересно, ама не разбрах дали ще е утре. В хотела е пълна бъркотия. Сутринта ще решавам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                          X