Обява

Свий
Няма добавени обяви.

VIII кръг от БЕШ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Няма страшно, няма да е трудно, но не е лошо всички ATV-та да имат лебедки !!!

Коментар

Аз имам едно въпросче: Кой организира този кръг, чух че клуб "Боляри" са се заели, а аз знам друго . И ако наистина те го организират, ще участват ли

Коментар

Не ми е особено приятно да го кажа, но АКО СЛУЧАЙНО има балотаж на изборите за президент, то той ще съвпадне с датата на състезанието...Което май означава, че състезание не може да има
        К. Кулев

Коментар

Има такова нещо за изборите, въпреки че прогнозите сочат за резултат още на първи тур. Все пак, ако се наложи, ще го отложим с една седмица, но засега датите са 28 и 29 октомври
          Кръгът ще се прави отново от БЕФ, тъй като "Болярите" се отказаха, но силно се надявам да помогнат поне с хора за контроли!

Ето малко снимки, които направих в събота. Някои са с шибано качество, но батерията ми на малкия канон свърши и снимах нататък с GSM-a.

От тук ще е началото. Скалите са меки и заоблени. Лесно, но ефектно!

Ето го старото ATV на Чемшира. Кара го Аделин, който е на такава машина за трети път

Тук сме по средата на първа пътека. Някъде 800 м надморска височина показва GPS-ът.

Към края на пътеката. Виждате, че ATV-то едвам се промушва между камъните.

Едно от хребетите по които се слиза. Виждате пътеката в началото. После става по-стръмна и по-камениста.

Пътят минава изцяло през букова гора.

Ще се кара по билата, забулени в облаци 3-4 километра, докато започне да се слиза пак надолу.

Това е най-стръмният наклон. Както виждате, нищо особено!

До сравнително лекия горски път в дерето намерих тази газ-ка, която бе направила поне четири салта надолу. Така, че внимавайте !

По този хребет се слиза.

... а по този се качва.

Цветята вече са увяхнали, но има пък сърнели, така че брането сега ще е на гъби!

Коментар

VIII -кръг от БЕФ

здравейте ,колеги искам да ви кажа 4е този кръг от БЕФ ще бъде много интересен и ви умоляваме да вземете активно участие.Теренът е много мек и ще бъде приятен за каране

Коментар

Е, меко/твърдо е приблизително в съотношение 50/50

Коментар

Здравей , Жоро ! Имам идване до Ст. Загора точно на тези дати и имам голямо желание да доведа малкия звяр да погледа . Ще имали атрактивни места за гледане някъде по трасето?Мисля да дойда с джипа и ако дадете някакви координати ще ви бъда благодарен.
                Успех на всички учасници!
                PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                0899187766

Коментар

Даааа ела, ела, че като съм слушал кви дерета има няма да е зле да има джип с лебетка на близо

Коментар

Първоначално публикуван от churov
                    Здравей , Жоро ! Имам идване до Ст. Загора точно на тези дати и имам голямо желание да доведа малкия звяр да погледа . Ще имали атрактивни места за гледане някъде по трасето?Мисля да дойда с джипа и ако дадете някакви координати ще ви бъда благодарен.
                    Успех на всички учасници!
                    Янко, добре си дошъл! С радост ще ти покажа "весели места"!
                    Обади се като идваш де. Ем ще избягаш от... когото трябва!

Коментар

Жоре , ще се опитам да пристигна навреме в петък и ще ти звънна!Знам ,че няма да ти е до мен , ама ще ти донеса едно шише корупция
                      PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                      КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                      0899187766

Коментар

КОЛЕГИ,

няма да се отлага датата на кръга !!!

По-следващата седмица в Троян е закриването на 4Х4. Има състезатели при нас, които карат и там, а освен това някои сигурно ще отидат да гледат, така че, който желае да гласува на евентуален балотаж, нека си вземе бележка от местната секция и може да даде вота си на мястото на състезанието По този начин не пренебрегваме вота ви и не ощетяваме никой.
                        Ако отложим състезанието за 11 и 12 ноември, според прогнозата за месеца, тогава се очаква лошо време, а може на билото да има и сняг.

Винаги БЕФ е държала датите от календара да се спазват стриктно и до сега нямаме изключения, така че, кръгът "Пътеките на Стара Планина" ще се състои на 28 и 29 октомври, както е в календара

Подробна информация за него чакайте в понеделник.

Коментар

Здравейте

Радвам се че кръгът няма да се отлага,ще си остане на същите дати защото следващата седмица е закриването.
                          Жоре как се разбираме с тебе какви задължения ще ми възложиш,ако искаш пиши на АС-то.

Коментар

Ето и повече подробности за предстоящия кръг

Състезание:
                            VIII кръг от Български Ендуро Шампионат

Официално наименование:
                            "Пътеките на Стара Планина"

Дати на кръга:
                            28 и 29 октомври 2006 г.

Организатор:
                            Българска Ендуро Федерация

Район на състезанието:
                            Средните дялове на Стара Планина около връх Бузлуджа

Място на старт/финала:
                            Село Енина (стадиона)

Съдии:
                            Съдийска бригада - Шумен, Гл.съдия: Валентин Пантев

Трасе:
                            42,5 км с общ стрт/финал

Обиколки:
                            - мотори: 2 Х 42,5 км = 85 км
                            - ATV и Junior: 1 Х 42,5 км = 42,5 км

Сигнализация:
                            маркировка на БЕФ, сигнални ленти - червено/бяло;
                            Оградените места с непрекъсната лента - задължителни за преминаване. За заобикаляне на същите, вж Правилник на БЕФ.

Особености на почвата:
                            50% тесни, каменисти пътечки; 50% меки горски билни пътища и пътечки

Тестове:
                            - екстрийм (качване и слизане по стъпала - повече за атракция на публиката)
                            - ендуро ( качвания и спускания по бреговете на дере - един километър след старта)

Възможност за оглед на тестовете и тренировки по трасето:
                            27 октомври (петък) - от 9:00 до 16:00 часа

Съдийско време на стартовете:
                            събота 11:00 часа - навигация; неделя 10:00 часа - 10 км затворен ендуро тест за време

Класиране:
                            По сбор от точките за двата дни !

Награди:
                            Купи за победителите и грамоти за всички състезатели

Настаняване:
                            Комплекс "Гущеров", мотел с. Крън, тур. хижа с. Долно Изворово , хотел "Тюлбето" - гр. Казанлък.
                            Най-отдалечения хотел е на 3 км от старта. Информацията за цени и точни бройки ще получите утре в темата.

Резервации:
                            Утре ще ви бъдат дадени телефони за връзка направо с хотелите !!!

Записване:
                            Петък след 18:00 часа в кафе-аперетива на центъра на с. Енина.

Колеги,
                            този път ще имате възможност да карате трасето в петък и затова повече подробности за него, няма да давам.

Пак повтарям, тези които желаят да гласуват на балотажа, могат да го направят с отчислителна бележка в секцията в с. Енина или когато се приберат. Казанлък е в центъра на страната и най-далеч са софиянци, като пътят до там е 2-2.5 часа , така че можете да гласувате и след като се приберете.

Трасето се затваря за тренировки в 16:00, за да имате време да го обиколите цялото по светло

ATV и Junior ще правят по една обиколка, тъй като за тях трасето няма да е толкова леко !!!

Цялото трасе е много компактно, но никъде няма място за шорткъти, защото отделните отсечки са разделени от дълбоки пропасти. В това ще се уверите на място!

Контролите, разбира се ще бъдат поставени в най-отдалечените места.
                            Наблягам на правилото: за пристигане от грешна посока, контрола няма да се заверява ! Компромиси в това отношение - никакви

В събота отново минах трасето. Тo е от лекa до средна трудност с няколко по-засукани елемента и е много приятно !
                            Публикувам го снето с GPS и точно разположено върху сателитната карта на местноста, за да получите първоначална представа.
                            Искам да заостря вниманието на всички, когато карат по тесните пътечки, да се придържат по-близо до високия склон, а не към урвата, защото има канавки, засипани с листа и може да се получи неприятен инцидент. Това се отнася особено за първата пътека след старта, чиято продължителност е около 10 км !!!
                            Още веднъж, успех на всички!

Абе, върти ми се в главата една идея за тези трупи, ама нямах под ръка мотор. Ще го направя лично в сряда и тогава ще преценя ...

Снимката е правена снощи вечер с GSM.

Коментар

Трака не може ли да замени карането в петък за тия дето работят и не могат да дойдат в петък

Коментар

Трасе:
                                42,5 км с общ стрт/финал

Общ старт ли ще има?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X