Обява

Свий
Няма добавени обяви.

За трасето в СОПОТ !

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• За трасето в СОПОТ !

Колеги, преди доста време се върнах от инспекция на трасето в Сопот, но досега се опитвах да кача няколкото снимки, които направих, ала напразно ...
    Такива майни им теглих на БТК, че е хубаво дето не ги чуват!
    Докога ще се прави бийкот на някои доставчици от страна на БТК, не знам, но това според мен е абсолютно лайняна работа, която може да се случи само в България!
    Възмутен съм!!!

Както и да е, пратих снимките на Сабин и той ще ги пусне след около час в темата.
    Трасето в Сопот е със средна трудност, много добре маркирано, малко зависимо от дъжда, колкото и да е пороен и с три-четири "по-весели" момента, които са напълно превземаеми за окло 90% от състезателите дори и в най-тежки метеорологични условия. За останалите са предвидени заобиколни маршрути, но със съответните наказания
    Трасето е технично и по-бавно. Рядко има маеста, на които да се дава много газ и те са за кратко време. Едната обиколка е 40 км. Сигнализирано е с маркировката на БЕФ и на места са сложени оранжеви спомагателни връзки от лента!
    Днес карах след дъжд, а след 15-я километър отново заваля.
    Само на едно по-стръмно качване, моторът направи салто назад, но аз си бях виновен, тъй като му подадох рязко газ.
    Карат се предимно пътечки през гората по меки пътища, а в началото и в края има приятен пясичник, който никога не се разкалва. Там именно се минават две групи от меки, големи камъни и трябва да се намери най-точния път между тях!
    На много места ATV са отклонени, но не се тарикатете да минавате с моторите от там, тъй като трасето ще се наблюдава от много помагачи и всяко отклонение ще е свързано с липса на контрола или записване в "черния" списък и дисквалификация
    На екстрийм теста са поставени дървета, малко по-малки от Старозагорските, пясък, стръмно спускане и подобно качване през дере с малко вода, но с пясъчно дъно, така че затъване в кал няма да има. Ползва се част от мотокрос пистата на с. Слатина. Тя е с две-три малки скока (в зависимост от скоростта).
    Снимал съм по-атрактивните места и ще се убедите, че не са никак страшни.
    Това е за трасето край Слатина.
    До него се стига от центъра на с. Кърнаре, към Средна Гора, като следвате табелата за с.Столетово. Минавате през Столетово и Слатина е следващото населено място. Още след като наближите Слатина, мотопистата се вижда малко над селото, така че няма как да се объркате.
    Това е от мен.
    Желая на всички успех в състезанието!
    Ендурото и сексът не са шега работа !
    -------------
    Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
    http://crazy-job.com

Коментар

Сабине, благодаря ти за асистенцията!

А бе,ще се развеждам аз скоро с ...
      БТК.
      -------------

Коментар

На вниманието на всички състезатели участващи в 3-тия кръг на БЕШ:
        Състезател който се хване да кара по трасето по gps карта ще бъде дисквалифициран !
        Това се прави със цел всички състезатели да бъдат развнопоставени и все пак това е ориентиране а не каране по пътна карта! Моля да бъдем коректни във провеждането на това мероприятие ! Успех на всички !

Коментар

По снимките, които видях съдя, че трасето е невероятно и с удоволствие бих покарал по него след приклюването на състезанието, за да си правя тренировки там мисля, че ще ми отнеме време де, но все пак ))
          [CENTER][B]Не търся пътя, а ходя там където го няма, за да оставя следа след себе си ![/B] [FONT=&quot]®
          [/FONT]________________________________________
          [CENTER] [I][SIZE=1]..Победите се постигат с рискове и компромиси а не със очакване на момента..
          [/SIZE][/I][FONT=Lucida Console][SIZE=1][B]..[/B][/SIZE][/FONT][FONT=Tahoma][SIZE=1]Давай наставления само на този, който търси знания, осъзнавайки своето невежество. Оказвай помощ само на този, който не умее понятно да изказва своите заветни думи. Обучавай само този, който е способен, узнавайки за единия ъгъл на квадрата, да си представи останалите три[/SIZE][/FONT][FONT=Lucida Console][SIZE=1]..[/SIZE][/FONT]
          [/CENTER]
          [/CENTER]

Коментар

GPS-и на кормилото - ЗАБРАНЕНИ !
            GPS-и в раницата - ЗАБРАНЕНИ !

МИТКОВ, доказателства за каране по трасето са контролите
            -------------

Коментар

С цялото ми уважение към организаторите искам да ви отбележа че забраната ви не е лигитимна, защото има правилник на БЕФ за провеждане на състезанията за цялата година и там подобни забрани няма. Утре може да забраните и моторите със стартер??? Докога организаторите ще си позволяват да менят правилата на играта по средата на сезона????

2-ро: скоростта на каране по маркери е 2 пъти по бърза от каране по ГПС

3-то: Жоро - забраната за носене на ГПС в раницата е абсурдна, по скоро би трябвало да карате хората да носят ГПС-и в раниците си, защото ако не дай си боже се случи нещо по трасето благодарение на ГПС-а ще може да се намери мястото на случката възможно най бързо. Жоро, удобно ли беше че бях мъркирал къде е момчето със счупената ключица?

4-то много хора са си купили ГПС-и и се кефат да си гледат къде, какво и т.н.т.

5-то ако някой се контузи и иска да приключи състезанието и да си тръгне от непозната местност - пак ГПС-а би му помогнал!

В заключение искам да кажа че ако организаторите са си направили трасето както трябва, то ГПС-а не би могъл да ти помогне да намериш някой по кратък път без подминаване на контрола, защото това е единственият плюс на подобна машинка в състезанието.

А можеби организаторите не са направили трасето както трябва и тогава определено бих разбрал защо искат да забранят ГПС-ите и още повече това ще даде ОГРОМНО предимство на местните, защото на тях ГПС-ите са им в главата, понеже си познават раьона и най вероятно това е което в същност целите с подобна абсурдна забрана!!!

Ако забранявате ГПС-ите тогава трябва да забраните и участието на всички в радиус от 150км от сътезанието!!!

Или просто искате да дадете преднина на вашите момчета????

Аз ще си карам с ГПС-а, пък ако искате ме диклалифицирайте!

Коментар

Точно затвотих телефона с Амбарев и разбрах каква е работата. Те се притесняват да не "изтече" трака на трасето, и някой ако го има да не получи тотална (според тях) преднина пред другите.

Затова взехме решение да се изтрият всички тракове, маршрути и точки на хора стартиращи с ГПС-и. Така че ако някой има важна информация в ГПС-а да си я свали, защото иначе ще бъде изтрита!

Коментар

Относно ГПС-a
                  Нека тези които искат да ползват тези устройства да изтрият траковете си предварително защото ще ги проверяваме лично за наличие на трак

Коментар

Сабине .. точно за това беше цялата работа с ГПС-а .. и затова го решихме това .. но и това с траковете и информацията е приемлив вариант .. всичко се прави с цел интересите за постигане на едно много добро състезание!

Коментар

Първоначално публикуван от Ambarev
                      Сабине .. точно за това беше цялата работа с ГПС-а .. и затова го решихме това .. но и това с траковете и информацията е приемлив вариант .. всичко се прави с цел интересите за постигане на едно много добро състезание!
                      Разбрах колега всичко е ок. Извинявам се ако съм те обидил с нещо от горенаписаното!

Коментар

а бе съби не се ядосвай

щом организаторите искат да не се носят ГПС и нека ги уважим

те сигурно имат някакви основания да го искат

макар че при темпа на каране от последните две състезания...последното нещо за което имаш време е да се кьориш в екранчето на гпс а
                        да не говорим ако ти е в раницата например докъто го извадиш...че да го видиш хората вече ще са на финала

Коментар

а.... то докато пусна съобщението вие сте се разбрали
                          айде успех на всички в това състезание

Коментар

Абе Миков, ако караше толкова бързо колкото пишеш, щеше се да си последен

Коментар

Има споразумение удовлвтворяващо и двете страни
                              Някой да изтрива траковете на тези които искат да карат с GPS-и!
                              Наистина ако някой си мисли, че GPS-а сам кара мотора и ти само стоиш и се возиш, жестоко се лъже. Карането по трак е горе-долу два пъти по-бавно от това по маркировка, особено напоследък,откакто маркировката е много добра. Това ще стане ясно за всички на Бузлуджа - Емине !!!

Чакай пак да разлая кучетата!
                              Ако имаш покет писи, дори и да са ти изтрити траковете, много бързо може да се вкара нужния!
                              -------------

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X