Уважаеми г-н Аngryyy. След като сте изключително близък с потърпевшата защо нито веднъж не споменахте името и?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ЗА БОГА ХОРА ОТ ПУБЛИКАТА - НЕ ХОДЕТЕ НА ЕНДУРО СЪСТЕЗАНИЯ
Свий
Темата е затворена.
X
X
-
Уважаеми г-н angryyy,
съжалявам, че толкова късно ви отговарям, но и аз съм пострадал и то при най-обикновено тичане!
Искрено съжалявам за инцидента!
Аз не бягам от отговорност и утре ще направя всичко възможно да се свържа лично, за да проверя и да направя каквото мога по случая.
Изказването ми в поста за състезанието бе такова, тъй като така ми бе отговорено на въпроса, когато запитах за момичето дежурния лекар на състезанието.
Г-н angryyy, по цял свят тези състезания се правят по един и същ начин и при едни и същи мерки за безопасност. Тук публикувам снимки от Световния шампионат по ендуро в Серес - Гърция, за да разберете, че състезанието е организирано напълно в нормите на световната практика!
Относно инцидентите по време на тези състезания, то тях ги има навсякъде. Стават и с най-добрите състезатели. Ето отново кадър от Серес. Падналия тук на екстрийм теста е известният ендуро състезател от Германия Маркус Керн.
Това е екстриймно състезание и в него всичко може да се случи, както със състезател, така и с човек от публиката!
Не мисля, че е правилно отношението Ви към този спорт, който практикуват хиляди хора от България. Нашата цел бе популяризацията му и искрено се радвахме на големия брой зрители. В този ред на мисли, трябва да забранят и движението на коли, тъй като ежедневно стават катастрофи.
Като още веднъж изказвам съчувствия на пострадалото момиче и на всички роднини, искрено се надявам всичко да завърши благополучно и да ни разберете и нас, които вярвайте не сме лоши хора!
Надявам се, че ще можем да поговорим с Вас лично и при не толкова изострена атмосфера!
-------------------------
Жоро ХаджиевЕндурото и сексът не са шега работа !
-------------
Животът се измерва с броят на издишванията !
http://sixdayscrazyjob.com
http://crazy-job.com
Коментар
-
Хора не го обръщайте на спорове и дебати защото темата е безкрайна и накрая ще се изпокараме и ще трябва администраторите да я заключат. Човека е афектиран и е разбираемо защо е написал това което е написал. Никои не е перфектен на този свят. Дайте да си извадим малко поуки от случая, да направим каквото е по силите ни на ограничим до минимум подобни инциденти и ако можем да помогнем нещо на момичето.
Коментар
-
Искрено съжалявам за пострадалото момиче! Разбирам Ви,че сте много афектиран от инцидента,но съдите доста строго.Този нещастен случай потресе и нас.Според мен публиката посещава такива състезания,за да се наслади на зрелището и до момента,в който се случи нещо лошо изобщо не оценява риска.На трасето непрекъснато ехтеше гласът на съдията,който предупреждаваше многократно,цитирам:"моля публиката да освободи трасето;одръпнете се от обезопасителните ленти;не стойте близо до загражденията;стойте на голямо разстояние от препятствията,защото машините са опасни...."Мисля,че Жоро Хаджиев не би могъл да предвиди всяка реакция на публиката,за да защити всички.Има моменти,които не могат да се предотвратят,просто се случват.Нашия спорт не е театър и състезателите и публиката трябва да са много внимателни и толерантни едни към други.От все сърце пожелавам на момичето да се оправи по-бързо,да няма усложнения и никакви последствия!Моля Ви,ако имате нужда от каквато и да е помощ пишете във форума,ще се отзовем.УСПЕХ!ЗА ЛУД И ВЯТЪР ПРЕГРАДИ НЯМА!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от sabinХора не го обръщайте на спорове и дебати защото темата е безкрайна и накрая ще се изпокараме и ще трябва администраторите да я заключат. Човека е афектиран и е разбираемо защо е написал това което е написал. Никои не е перфектен на този свят. Дайте да си извадим малко поуки от случая, да направим каквото е по силите ни на ограничим до минимум подобни инциденти и ако можем да помогнем нещо на момичето.
Живей за всеки дъх!
Коментар
-
не знам защо но хората много често като се случи нещо и искат да разберат защо се е случило ,накрая решават че -еди кой си човек е виновен
а това много често не е така
истината е че животът може да бъде и доста суров
всеки от нас в една или друга степен го е изпитал на гърба си
инциденти се случват всеки ден и навсякъде около нас
знам за хора които са умирали по много нелеп начин а и за такива които са се оттървавали от невероятни ситуации без никакви наранявания
мен също като дете докато гледах мотокрос един участник бе изскочил и ме бе блъснал и то полицая който охраняваше трасето бе на няколко метра от мен
другата истина е че хората сме -много лоши
на световното в севлиево когато ПИТ БАЙЕРЕР падна и едва не загина докато умираше пред очите на публиката имаше хора които се смееха и им бе много забавно
и на това състезание като бях край колата и някой паднеше -голям кеф беше на повечето от публиката
ако някой от участниците бе паднал атрактивно и да се пребие на много зрители щеше да им стане супер кеф което е..жалко и страшно
от друга страна и доста състезатели не ги притеснява много дали няма да блъснат някого
но така е общо взето на никого не му пука за другия и всеки се спасява по единично ...което е жалко ...но това е действителността
не знам защо сте останали с впечатление че на мотокрос стават малко инциденти но аз съм присъствал на доста мотокросове и трябва да ви уверя че това съвсем не е така а както стана въпрос по нагоре и лично съм го усещал, повечето световно известни състезатели потвърждават че ендурото и траяла е един от най безопасните моторни спортове
все пак момчето което е пуснало темата донякъде е прав че е опасно да се ходи на ендуро състезания- да така е има риск
и наистина за в бъдеще всеки който прецени че не иска да го поеме по добре да не ходи на такива прояви
освен това е добре да пресича винаги по пешеходната пътека и само на зелено пътното платно
да слага колан като се вози в кола
да спазва всички ограничения и предупреждения
и да внимава във всяко нещо което прави как къде и защо
така може би ще доживее до 99-100 години ...но в един прекрасен ден все пак и с него ще се случи това от което се е страхувал през целият си живот
в по горните редове няма и капка насмешка или подигравка казвам ви тези неща най сериозно
света в който живеем наистина не е най доброто и безопасно място
но друго за сега нямаме така че моя личен призив е нека наистина всеки от нас да се постарае да е маалко по добър
маалко по разбран мааалко повече да се постарае да помогне на другият когато има нужда
както е казано на едно място " да не правим на другите това което на нас не искаме да правят"
тогава ми се струва че все пак ще може да преминем през всичкото това по един по добър и достоен начин
Коментар
-
Съжалявам за случилото се, дано момичето се оправи.
Но съм съглесен с постовете на хората преди мен, че всеки си предценява и поема риска, както състезателите знаят че има опастност да паднат, така и публиката е наясно с риска. Естественно най-трудните за състезателите места са и най-интересни на публиката, и там се събира най-много такава всеки се бута иска да застане по-близко за да види/усети напрежението което изпитват състезателите, и естественно на тези места обикновенно стават неприятните инциденти. Но както Вие слагате състезателите и в частност енураджиите под един знаменател така и публиката на всяко високоскоростно състезание се държи по един и същ начин, тя е отишла там и иска зрелище. Няма да забравя преди години на състезанието писта "София" стана инцидент точно на една от правите, на една от колите и блокира колелото и се забива в публиката, тогава пак организаторите бяха обвинени за случката, но в паметта ми е запечатан момента в който публиката разбра че е станала катастрофа, и че има ранени, че има кръв. Около инцидента се събраха толкова много хора че линейката не успя да достигне веднага до пострадалите!!!
Със всяка изминала година предпазните ленти на писта "София"се одръпват от трасето и със всяка изминала година то става все по безопасно за публиката, сам разбирате че това става постепенно, а състезанието на което Вие сте присъствали е първото и е нужно време за да стане то перфектно.
Мисля че темата е полезна както за бъдещите организатори на подобен род състезания така и за Вас, защото ще разберете че хората не са безпричастни и са готови да помогнат винаги, както и аз съм готов да помогна с каквото мога!
Коментар
-
Дявол Коледа
Kато сме тръгнали да спираме състезания що не вземем да спрем и рали дакар та там умират не само състезатели ми и публика тази година умряха две деца немога да разбера защо като стане нещо и после се почва тоя виновен ония виновен ама не се замиосляме дали случайно и нещо в нас не куца аз лично съм присъствал за сега само на 4х4 ралитата ама и там е така и там по пет пъти се казва на публиката не пресичайте лентите не ходете там и там ама не ние по джипа ще се заврем пусти сеир и после друг ни виновен че сме безхаберни към себе си мене в габрово преди две години яха да ме бутнат пред вранглера на Краси Колев снимах с камера и бяхме на има няма 1 метър от треасето на място където джип нямаша как да скочи и всичко се виждаше ма не те се бутат не им пука че снимам че не виждам какво става зад мен за малко беше да видя дофовете на джипа друг момент е полицията по състезанията свидетел съм на това как в Бухово миналата година на Мургаш Трофи три пъти гониха едни хора от трасето на джипките и те три пъти пак си се връщаха но както и да е не смята че трябва да се обвиняват организатори и състезатели просто щото така е най-лесноДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
тел.088четири 9едно9 4нула4
-------------------------------------------------------
Коментар
-
Re: Дявол Коледа
Първоначално публикуван от Дявол КоледаПрав е човека бе трябва да се спрат състезанията Жоро вземи организирай състезания с бебешки колички така ще е по безопасноа и като сме тръгнали да спираме състезания що не вземем да спрем и рали дакар та там умират не само състезатели ми и публика тази година умряха две деца немога да разбера защо като стане нещо и после се почва тоя виновен ония виновен ама не се замиосляме дали случайно и нещо в нас не куца аз лично съм присъствал за сега само на 4х4 ралитата ама и там е така и там по пет пъти се казва на публиката не пресичайте лентите не ходете там и там ама не ние по джипа ще се заврем пусти сеир и после друг ни виновен че сме безхаберни към себе си мене в габрово преди две години яха да ме бутнат пред вранглера на Краси Колев снимах с камера и бяхме на има няма 1 метър от треасето на място където джип нямаша как да скочи и всичко се виждаше ма не те се бутат не им пука че снимам че не виждам какво става зад мен за малко беше да видя дофовете на джипа друг момент е полицията по състезанията свидетел съм на това как в Бухово миналата година на Мургаш Трофи три пъти гониха едни хора от трасето на джипките и те три пъти пак си се връщаха но както и да е не смята че трябва да се обвиняват организатори и състезатели просто щото така е най-лесно
П.С. стискам палци момичето да се оправи и да няма последствия за организма и психиката и.no signature no problems
Коментар
-
Всяко събитие е съвкупност от закономерности и случайности. Понякога човек има лошия късмет да е на неподходящото място в неподходящото време.
Жалко за момичето. Много съжалявам за случилото се. Искрено се надявам да се оправи.
Много ми беше трудно да напиша нещо, защото каквото и да е - звучи тъпо в случая.2010 CRF 250 R
Коментар
-
Дано пострадалото момиче оздравее по-бързо ! Не пожелавам на никого да му се случва такава трагедия !
Въпреки това не съм съгласен и с това да се търси персонана вина !
Да се обвинява , точно Жоро Хаджиев в некомпетентност е меко казано неумесно (макар че ми идват други думи) ! Къде остава вината на ПЪЛНОЛЕТНАТА публика !От снимките се виждат прекрасно лентите , които не са поставени за красота ! Трагедията си е налице и нищо не може да я омаловажи , но така да се обвиняват другите... !!!
А защо сте изоставили момичето на това опасно място ?PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
0899187766
Коментар
-
.... че за миг не бях около нея, и тя се оказала точно там след гумите .....
Като знаете къде я водите , нямате ли и Вие някаква вина ?
Дано момичето се оправи , пожелавам и го от все сърце и душа и си мисля , че щом всичко се размине ,точно тя ще ви доведе на следващото състезание !PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
0899187766
Коментар
-
Ако можем да помогнем с нещо за лекуването - кажете, тогава това ще е наистина полезно.
А иначе, и на цивилните кранове пише "Не стой под стрелата!". Предполагам че нормален пълнолетен човек трябва да може да прецени къде може и къде не бива да застава. Светът пълен с машини не е безопасен по принцип. Ако трябва баш Жоро Хаджиев да е виновен, тогава съм виновен и аз, солидарно. Хем го познавам, хем не съм му попречил да се занимава с мотоциклети. Но не мисля че въпросът може да се постави така. Защо и колко ние рискуваме животът си така, да кажем знаем. Правим го за себе си. Оценяваме това като не нормално в смисъл на излизащо от рамките на очевидно разбираемото ежедневно поведение и не караме никого да застава под винта. И винаги казваме на всички около себе си - никога не правете така, това е наистина опасно!
Когато обаче някой иска да стане дотолкова съучастник в нашия риск, но не умее това, то ние няма как да сме виновни. Хоро Хаджиев - също.
Коментар
-
Re: Дявол Коледа
Първоначално публикуван от fanatic
Абе Дяволе мисля че в темата на човека няма място за ирония. Просто никой не виня но хората които не са преживявали подобен инцидент нямат право да коментират кой какво, шока е невероятен а психическите травми остават с години. Човека е афектиран и шапка му свалям за въздръжанието и добрия тон който спазва в изказванията си. Такаче ако обичаш....
П.С. стискам палци момичето да се оправи и да няма последствия за организма и психиката и.ДИМИТЪР ДОРОСИЕВ(Дявол Коледа)Хард Suzuki Samurai 1.6(каквото е останало от него),и паркетен Samurai 1.3.
тел.088четири 9едно9 4нула4
-------------------------------------------------------
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар