По международният календаро обмен току що получих последната версия на календара на родната федерация....
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Календар 2006 БФМ v.09.03.06
Свий
X
-
Колеги, в ендуро календара аз поне съм на мнение да не правим никакви промени повече. Календарът е обявен, излезе и в някои издания в печата. Трябва да сме точни, за да ни уважават
Всичко вече е съгласувано с организаторите с голям труд и те са си направили сметката. Каквото съпоставяхме, съпоставяхме го до обявяването.
Да, има някакво разместване в календара на БМФ. Някои кръгове са отпаднали, други са се появили, но мисля че трябва да се съобразим вече и с нашите организатори, защото те не са по-маловажни, а не да ги лашкаме насам-натам по свободните дати отново.
И на мен ми се иска повече момчета от кроса да участвуват в ендурото, но нека всеки си подрети участията по интерес и приоритети
Коментар
-
Ситуацията е такава,че се опитахме да избегнем съвпадения,но вече не можем да принуждаваме организаторите да местят състезанията си.Няма как.Но в никакъв случай,не трябва да принуждаваме организатирите и да НЕ променят датите.Според мен,който иска да избегне съвпадение с друго мероприятие и да мръдне датата си е свободен да го направи,но НЕ И В ПОСЛЕДНИЯ МОМЕНТ.Така,че ако някой иска,да казва докато е време.Според мен добър срок за реакция (може би краен срок за промени в календара) е примерно първото състезание (Ст.Загора 08.04.)
Прав ли съм?К. Кулев
Коментар
-
Гледам Жоро веднага се застрахова..спокоино...никаде не съм казал поне аз лично че искам да се местят кръгове..просот константирам факта...БФМ не се съобразявят с БЕФ /защо ли?!/ тогава и БЕФ не е длужна да прави обратното...ако си мислите че и на мен ми е приатено също да си порменям плановете...наи вече в работата ми защото от сега до октомври месец си правя планове там..а това е важен фактор за мен..иначе..мотори нанаиси...лъжете се....мен лично ми се иска да карам и крос и еднуро...с стария кланедар и бях преценил на кои крос и на кои ендуро кръгове ще участвам..сега нещата станаха още по сложни..да речем 4е преди можех да компенсирам и с двата шампионата и да бъда горе-долу еднакво активен и в двата..сега ситуацията е такава 4е трябва да избера..само 1...а изобра е труден..при мен...и така...
Part time racer.Full time RIDER.
Коментар
-
Стига бе колега - не ми казвай че 10 състезания са ти малко за годинатаПървоначално публикуван от JRC2Гледам Жоро веднага се застрахова..спокоино...никаде не съм казал поне аз лично че искам да се местят кръгове..просот константирам факта...БФМ не се съобразявят с БЕФ /защо ли?!/ тогава и БЕФ не е длужна да прави обратното...ако си мислите че и на мен ми е приатено също да си порменям плановете...наи вече в работата ми защото от сега до октомври месец си правя планове там..а това е важен фактор за мен..иначе..мотори нанаиси...лъжете се....мен лично ми се иска да карам и крос и еднуро...с стария кланедар и бях преценил на кои крос и на кои ендуро кръгове ще участвам..сега нещата станаха още по сложни..да речем 4е преди можех да компенсирам и с двата шампионата и да бъда горе-долу еднакво активен и в двата..сега ситуацията е такава 4е трябва да избера..само 1...а изобра е труден..при мен...и така...
абе вие работите ли въобще
Не мисля че е толкова важно да няма покриващи се дати, защото и да няма - никой няма да издържи да кара всичко!
п.п. Богдан да се съобразява с който и да било... мечтаете на глас
Коментар
-
Re: Календар 2006 БФМ v.09.03.06
Жоро, мисля, че ако има вратичка може да мръдните някои мероприятия с по една седмица напред или по рано. Не искам да кажа, че трябва да се съобразявате с БФМ, все пак те некоректно до една степен преместиха кърговете, което според мен се дължи главно на провежданията на международните състезания в България, и засичания няма да станат, напротив, ще станат последователни кръгове ендуро и крос, от което никой няма да загуби!
Ето как да стане според мен! Нахвърлях върху таблицата на БФМ датите, надявам се никой да не ме упрекне за стореното, а вече решението е вашо
Коментар
-
Събине,бате.и 20 да има и на тях ще карам
жъпроса не е в това дали ми стигат или не..разбира се че ми стигат...миналта година само на Шумен ходихме и ни беше достатучно да начешаме крастата както се казва...въпроса е че някои интерестни според мен разбира се кръгове които предстоят и в двата класа се засичат....пък мен просто ми се искаше да у4аствам ако трябва и в 4-5 състезания и от двата класа..ама..няма...няма начин ще трябва да се насочим по конкретно кум единия клас...но да видим кои ще е....
/ееехххх кои ни кара да ходим на Шумен..и да се впуснем в дебрите на Ендурото
/
Коментар
-
Смърф, благодарим за цялостния календар!
Искам да разбере всеки, че ние сме изключително добронамерени и не стоим на позицията си защото се заяждаме.
Обещавам, че ще говоря с всеки един от УС на БЕФ, както и с организаторите на кръговете и при най-малката възможност, ще направим корекции.
Мисля все пак, че е мого кофти това, дето календара се променя след като са го обявили в сайта на БФМ, вестници, списания и т.н. Сигурен съм, че някои състезания отново ще отпаднат, както всяка година, но искрено желая това да не става!
Много ми се иска ендурото да не страда от това заболяване, а за да не страда и да не се задълбочи и при нас тази порочна практика, трябва да сме точни и стриктни. Само така се гради авторитет!
Ние не сме по-маловажни, че все от нас да минава и да правим компромиси. Всеки знае, че миналата година в полурегламентирания шампионат по ендуро взеха участие над 200 човека. Тази година навярно ще са повече, а това не е според мен никак маловажно и си мисля, че е крайно време да се съобразяват и другите с ендурото
Отделно имаме добри участници и от супермотото и пистата като Калин, Вендо и др, с 4Х4 пък публиката ни в голяма част се припокрива, а да не говорим, че и от там имаме участници, от ралитата - също.
Нека прибавим към тази бъркотия и календарите на Автомобилната федерация, този на 4Х4, мотосъборите и направо ще се окажем в матова ситуация!
Разбира се приоритет имат колегите, каращи мотокрос, тъй като те са най-много, ама нали гледаме да не обидим никого?!
Организаторите пък от своя страна вадят понякога здрави аргументи, с които няма как да не се съобразим, защото тези хора са най-важни за нас
Върху техния труд и себеотдайност се гради изцяло ендуро шампионата.
Затова аз лично ви обещавам, че ще направя консултации с всички тези хора и ако нещо е възможно, ще променим в името на мотоспорта в България!
Коментар
-
Жоро,човек го уважават когато си стои зад думата,за мен лично не трябва да се правят промени в БЕФ....бъди коректен с хората...и ще те уважават...аз още от сега почнете с тези номера хората ще гледат с други очи на вас...като федерация имам предвит...тва разбира се е мое мнение...пък ние всички останалите състезатели..ще си се разполагаме според чергата...имаш пресен пример с БФМ,...обявиха календар...след 1 месец го сменят...а хората вече си правят планове...и после седнали да ми обясняват как нямали свободна събота и неделя..от незнам си кога до незнам си кога...врено е МХ1 и МХ2 промениха нещата..но...аиде че не ми се впуска пак в ненужни и заълбочени размисли...
със здраве
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 117,215 в 10:38 на 20-06-26.
Коментар