Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Застраховката за БЕШ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Застраховката за БЕШ?

Жоро, значи аз искам да попитам нещо за застраховката.
    Без да намесвам БФМ, просто искам да отбележа, че един познат участва в мотокрос шампионата и за лиценз му искат застраховка живот, която струва за тази година в Алианц България 330 лв.

Такава ли застраховка трябва състезателят да си направи или обикновенна застраховка. Мисля че това е сериозна работа и трябва да се обърне повече внимание и да се даве повече информация. А за тези застраховки които предлагаш, моля те да уточниш към коя са застрахователна компания и какво покриват. Защото застраховката Живот покрива телесни щети на стойност мисля до 10000 Евро.

Мисля че информацията ще е полезна за всички.

Благодаря предварително

Точно така...в БФМ искат застраховка живот която е "застраховка за спортисти-мотоциклетизъм" така поне пише в моита,и пир нея застрахователната стоиност трябва да е мин 10000 лв... обикнованивте застраховки коит не са за посртисти за до 1000 лв и струват някаде между 30-50 лв според зависи компанията...а иначе другата е от 100 до 200...поне в тази компаниии които аз съм питал...
    Part time racer.Full time RIDER.

Коментар

На тая тема се опитах да говоря на две различни места. Реакцията на кресливите шумно саморекламиращи се застрахователи ме стресна.
      Моето искане беше за висок реален риск за човека и машината за фиксиран, уговорен в договора кратък срок. Вместо цени чух мънкания за месец и прочее очевидно несвързани с нашите проблеми условия и покрития.
      Съществено предполагам че общодостъпните чиновници на застрахователните фирми са просто папагали, по-високопоставените в добавка имат и правото да четат на глас пред клиентите ценоразписа изразително. Не си падам да присъствам на репетициите на кръжока по театър на 4-ти Б клас, и предложението ми е такова:
      По въпроса да бъдат изгърбени разни и без това нарочени хора като Жоро Хаджиев, Братята, Доктора, с общ белег - фигурирани в разни съдебни регистрации. Те и да бъдат изпратени при реално отговорни чиновници, поне директори, от които и да бъде изтръскан смислен отговор. Нито късите поли нито пиенето на кафе ще доведат до полезен резултат, значи трябва като как си требе.

Коментар

Ако БЕФ се интересуват от такива лица в една от големите застрахователни компании мога да помогна. Пък може и да излезе нещо.
        За да не правя реклама на застрахователя и да не слагам каруцата пред магарето, нека Жоро ми пише лично съобщение ако има интерес в БЕФ за подобна среща.

Коментар

аз предлагам направо да обявим конкурс ли търг ли както искате го наричайте за застраховател на шампионата като си кажем и условията де
          естественно пак без разговори с големите клечки няма да мине тъй че председателя на беф да се стяга

Коментар

Аз пък предлагам ако ще използвате някоя застрахователна компания да се ориентирате или към Алианц България или ДЗИ, поради простата причина, че другите са пирамиди и нищо на никому реално не плащат!

Коментар

Да ви кажа как по принцип стои този пъпрос.
              Проверявахме в 3 компании. Днес имам среща с представител на още една. Ако трябва да се прави застраховка живот с голямо покритие т.е. 10000-20000 лева, ще трябва да платите сума пари, които не всеки може да си позволи и състезателите с лиценз по тази причина ще останат 10 човека
              Има и друг вариант - спестовна застраховка, при която ако нищо не ти се случи през това време, си теглиш парите накрая.
              Лощото при нас е, че се водим най-рисковата група и особено като се чуе за мотоциклетизъм и става още по-страшно.
              Няма как да се застраховат самите кръгове на състезанието, тъй като самото застраховане е за минимален срок - един месец, т.е. ние имаме по едно състезание в месеца и застраховката се налага да бъде годишна.
              Най-минималното, което може да се направи е застраховка "Злополука", която е с покритие 1000 лв. и цена 47 лв. Тя е в случай, че се контузи някой и застраховката му покрие разходи по болници, лекарства или нещо такова, което е все пак нещо!
              Ако трябва да говорим реално, и такава за 10000 евро не може да компенсира смърт, та затова ще дадем право на избор на всеки.
              Ще изчакам и днешната оферта и ще решим как да процидираме.
              Днес чакам офертата именно на "Алианс"
              Ендурото и сексът не са шега работа !
              -------------
              Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
              http://crazy-job.com

Коментар

Не знам зашто сте се спекли с тези застраховки няма нищо сложно. аз всяка година година сиправя по 2_3 рискови плюс спестовна а за миналата година имах и спортна за 10000 лв защото ни я искаха когато се пуснахме с Кокера на супермото в Плевен. Същата година си счупих глезена но не на състезание и спортната нея признаха но за другите ми платиха 1500 лв а рисковите сттруваха около 50 лв за година а спортната 12 лв за месец.
                много разбирам !!!

Коментар

Тази спестовна застраховка е много удачна обаче ако си я направиш за по дълг период 3-5-8 години. На месец може да решиш по колко да внасяш и на база на това ти се определя колко ти е застрахователната стойност. Освен това както Жоро каза в края на периода ти връщат кинтите заедно с лихвите и мисля че е независимо дали си ползвал застрахователната сума накрая пак ти дават парите дето си внасял. Мисля че това е добра застраховка и инвестиция ако може така да се нарече

Коментар

Тия дни си сменях дебитната карта и госпожата в банката ми каза, че към новия договор за картата имам безплатна застраховка "злополука". Освен това имам заем от банка, която прави безплатна застраховка "живот" на кредитоискателите. (то безплатни неща няма де ама .....)
                    Дали тези застраховки ми вършат работа за шампионата по ендуро или трябва да попитам в банката какви са точно условията на тези застраховки
                    2010 CRF 250 R

Коментар

Първоначално публикуван от smyrfa
                      Тази спестовна застраховка е много удачна обаче ако си я направиш за по дълг период 3-5-8 години. На месец може да решиш по колко да внасяш и на база на това ти се определя колко ти е застрахователната стойност. Освен това както Жоро каза в края на периода ти връщат кинтите заедно с лихвите и мисля че е независимо дали си ползвал застрахователната сума накрая пак ти дават парите дето си внасял. Мисля че това е добра застраховка и инвестиция ако може така да се нарече
                      Проблем обаче е, че минималната месечна вноска е 20-25 Евро (в Алианц) ... а както стана дума не всеки може да си го позволи ... това са си 50 лв на месец ...

Във всички случаи ако може да се направи "групова" застраховка би трябвало да излезе най-евтино ...

Още по-добре, ако тази "групова" засраховка може на е на нива и който иска за си плаща повече за по-големи обезщетения ...

Не знам обаче какво може да предложи българския застрахователен пазар ...
                      Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Първоначално публикуван от Димитър
                        Тия дни си сменях дебитната карта и госпожата в банката ми каза, че към новия договор за картата имам безплатна застраховка "злополука". Освен това имам заем от банка, която прави безплатна застраховка "живот" на кредитоискателите. (то безплатни неща няма де ама .....)
                        Дали тези застраховки ми вършат работа за шампионата по ендуро или трябва да попитам в банката какви са точно условията на тези застраховки
                        Най-добре питай, понеже е много вероятно някъде с малки букви да пише, че това е за злополука "паднала керемида от народното събрание" и не покрива злополуки при участие в екстремни спортове ...

А тази от заема е в полза на банката ... т.е. ако се пречукаш да си изплатят заема от дзастраховката ... което на теб вероятно не ти върши работа ...

Да не се случва на никой да си ползва застраховката ...
                        Път без препятствия обикновено не води до никъде.

Коментар

Сега ми се обадиха от Алианс и отивам там да видя и тяхната оферта, а после ще ви кажа за какво става въпрос.
                          -------------

Коментар

Ето офертата на Алианц за групова застраховка на Шампионата, при условие че ние сме най-високата рискова група - пета:

1. За 1000 лв. покритие при злополука или смърт - 21 лв.
                            2. За 3000 лв. покритие при злополука или смърт - 63 лв.
                            Ние най-вероятно ще платим около 75% от стойността, тъй като ще застраховаме 8 месеца само, докато трае сезонът
                            Изборът е ваш! Повтарям, който желае може да си направи лична застраховка и както казахме, спестовната излиза най-изгодна, тъй като след 5 години например ще имаш спестени 1000 или 2000 лева при покритие 5 или 10 хил. лева и ако не я използваш през това време, ще си изтеглиш парите обратно или те ще стоят за да се застраховаш на много по-високо ниво
                            Това е положението.
                            -------------

Коментар

Жоре,какво стана със сметката на БЕФ
                              айде дайте я тука че да се ориентират хората
                              "91 KDX200 "95 RM250 "99 YZ400F "00 YZ426F "04 CRF450R "07 CRF450R "08 WR450 "15 Beta300RR
                              MG Racing Team

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X