Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тема за въпроси относно VII кръг от НЕШ

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Тема за въпроси относно VII кръг от НЕШ

Днес окончателно завършихме ендуро теста. Стана много хубав. Кара се в гора и в река. Има изкачвания и спускания, но са много приятни. Дължината му е 1700 м. Изкастрихме всички храсти и клонки.
    Мисля, че всички ще го харесат.
    Близо е до старта и ще може да се наблюдава и ще е ефектен за снимане!

Коментар

Извинявай , че пак не разбрах , но на коя дата ще е теста(разбирам ,че ще е най - удобно за гледане)
      PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
      КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
      0899187766

Коментар

Питане от мой приятел:
        ,,Ще има ли джуниър клас?" Синът му е на 13 г и чат пат се пуска по състезания.
        PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
        КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
        0899187766

Коментар

Да, ще има клас "Джуниър" за деца до 15 год.
          За тях има специално, олекотено, маркирано и изцяло контролирано трасе около старта, като за всеки отделен ден то ще бъде различно.
          За този клас също ще има призове и награди.

Така че, могат да заповядат всички "джуниъри" до 15 г. възраст с придружител и попълнена и нотариално заверена декларация от родителя

Коментар

Най атрактивни за гледане и снимане ще бъдат:
            "Пролога" - 11.08. (събота) от 14:00 часа, който ще съдържа "X-track" и "Ендуро тест" ;

Ден четвърти - 14.08. (вторник), но до тези интересни пътеки няма как да се качи джип.

И през другите два дни ще има по някое по-интересно място, но точките ще съобщаваме вечерта, преди деня на старта на дадения етап

Коментар

А, много ценна информация е това
              Hristo Draganov
              http://htftp.domainbg.com/HD/

И аз искам България чиста ! ! !

Коментар

ВНИМАНИЕ !

Във връзка с многото пожари, възникнали напоследък на територията около Стара Загора, молим всички колеги да оборудват своите мотоциклети или ATV със стандартни ауспуси, съдържащи искрозагасителна решетка !!!
                Това лесно може да се провери. Ето как са го написали колегите от Австрия и Германия:
                "Die Lautstärke darf 96db nicht überschreiten."
                или
                "Exhaust noise must to be no more 96 db."
                и те всички ще го спазват !

Машини с т.н. "издънени" ауспуси няма да се допускат до участие
                Колеги, въпросът е много сериозен ! Ако само за минута се отзовете пред един от пожарите, които вилняха тук, ще разберете за какво става въпрос.

Коментар

Ето един нагледен пример, който разбира се за повечето от членовете на форума е излишен но все пак.

Откакто съм си го сложил много от колегите ми казват да махна мрежата за да се отпушел ауспуха и да върви по добре мотора, но аз съм абсолютно против и ето вече причините са налице.

Коментар

..колеги-приветствам това решение на организаторите...
                    -крайно време беше да се поцивилизоваме в това отношение
                    -НИКЪДЕ по света в никоя нормална държава няма да ви пуснат да карате и то из гората без спарк арестор..така се казват тия мрежички-които всъщтност може да не са мрежички а има и турбинни модели-при които вътре има в ауспуха вградено приспособление прибличащо на турбина ..но пак върши същата работа-по белите страни тези ауспуси трябва да имат специално одобрение което се дава от.. горските служби -разбира се ..нашите горски ..имат много по важна работа..като например -от къде колко дървета могат да се резнат..и то така че всичко да е "легално" ../димитър да не се засяга/
                    -децибелите-също-се затягат навсякъде..ние тука още си караме и по без ауспуси

-мярката не е страшна-на тези изисквания отговарят -всички ауспуси стандартни на ендуро мотори /включително и 2тактови/ ..както и "тихите" серии на FMF, pro circuit, CRD, LEO VINCE и други
                    -на практика не отговарят само щатските чисто кросови ауспуси..като даже и там при по новите модели-има опции да се оправят..
                    а при AKRAPOVIC доколкото знам на всеки от моделите има опция за спарк арестор а и за децибелите си отговарят на изискванията -въобще -европейските производители произвеждат много по "цивилизовани" ситеми ..и пак не пречат на мощтността от американските производители -най популярни такива ауспуси са Q то на FMF и "горският " ауспух на ПРО ЦИРКУИТ ..

Коментар

Благодаря на колегите за разбирането
                      Специални благодарности на Митков и Чинела за разясненията!

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                        ...Машини с т.н. "издънени" ауспуси няма да се допускат до участие

Ако удържите на тази закана, мисля че повечето АТВ не трябва да бъдат допуснати до старта, защото мисля, че едва ли ще им се разправя да си сменят ауспусите.
                        Аз лично подкрепям идеята. Бил съм свидетел на запалване на житен блок от камион без искрогасител. По закона на Мърфи винаги се случва неочакваното.

Коментар

Spark Aresster може да се добави и на вече "тунингован" ауспух. Виждате от снимките на Чинела какво представлява всъщност - една решетка на самия изход на ауспуха. Само дето решетката е съставена всъщност от две, разделени и разминати такива в две равнини, за да поемат евентуалните искри, да ги разбиват и това да не пречи на мощността.

Сега малко хора оценят призива ни, но ако стане случайно беля, знаете за какво става въпрос. И съответни органи и общество ще ревнат срещу нас и ще са прави !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Десислав Преглед на мнение
                            Ако удържите на тази закана, мисля че повечето АТВ не трябва да бъдат допуснати до старта, защото мисля, че едва ли ще им се разправя да си сменят ауспусите.
                            Аз лично подкрепям идеята. Бил съм свидетел на запалване на житен блок от камион без искрогасител. По закона на Мърфи винаги се случва неочакваното.
                            90% от АТВ-тата са кфх700 а които са си ги сменявали почти всички са с Йошимура която има искрогасител дори и да е някоя друга генерация пак имат защото АТВ-тата са сравнително отскоро в България /от 2-3 години/ и генерациите в повечето случаи са като тези които Митков описва, а иначе заводските генераций нямат такива искрогасители дай и тях да не се допускат, който е с оригинален да го ..........
                            Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
                              90% от АТВ-тата са кфх700 а които са си ги сменявали почти всички са с Йошимура която има искрогасител дори и да е някоя друга генерация пак имат
                              Това е важното

Коментар

Леле, каква дандания стана за тия мрежики. Поне разбрах за какво са били че незнаех.
                                с Йоши съм и ги бях свалил до днес, вече пак си ги сложих.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X