Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЕНДУРО ШАМПИОНАТ 2005 (1 кръг Стара Загора)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

така е краси заслужиха си БРАВОТО все пак проблема с маркировката не е никак малък защото много изнервя цялото каране започваш да допускаш много грешки опитваш да наваксаш и става една каша от която на края никой не печели а може да предизвика и неприятни инциденти,за местните нищо не искам да казвам не ми се ще да обиждам никого но аз поне от предварителния регламент разбрах че няма да участват в класирането уви това не бе спазено не мисля че това е най добрия начин да се докажеш над някого иначе местните момчета не карат никак лошо но пък чак толкова имам чуството че и Стефан Мериман ако участваше щяха да му разкажат играта ФАКТ е че успяха да натупат двама участници в Париж Дакар и
    един многократен шампион по мотокрос а когато фактите говорят...знаете нататък

Коментар

Айде моля ви се някой ако има снимки от сала пуснете някоя да видиме

Коментар

Грешиш колега, не участват в класирането само тези които са правили трасето. Местните си yчастват. Хубавото на шампионата е че не всички състезания са на едно място, т.е. ако си добър пак ще станеш шампион. Ако навигацията беше на роадбук местните нямаше да имат толкова предимство!

Моля ви имайте предвид, че това все пак е 1-ва година и съм сигурен че ще има още много не доизмислени неща, та дори и в втората. Джипковите състезания вече 5-7 години не могат да си оправят правилата и вечно някой знае маршрута предварително и бие всички!

Коментар

ами именно трябва да извлечем нещо и от техния опит и да станат по бързо нещата а и нали трябва да се изкоментират работите а не някой като каже нещо и "аиде млъквай там бе кво се гевезиш" след състезанието всички коментираха някои от нещата които писах че и повече ама накрая всички си траят и аз излизам лошия
          пак повтарям състезанието беше чудесно и благодаря много на организаторите
          но даже и Жоро лично ми каза че ако имаме някакви забележки и предложения да кажем,ами нали и форума е за това всеки да каже какво мисли
          или да спазиме Сталинските традиции всички гласуват "за "никой нищо да не смее да каже щото става черната овца

Коментар

Митков, не се коси колега, всичко е ОК! Единствено не трябва да се задълбават дискусиите по тези въпроси, защото се казват неща, които се разбират погрешно и от там други неща и .... накрая има 100 мнения с разправии, кои какъв бил.... и добрата информация е трудно да се отсее - ТОВА ВЕЧЕ е излишно и създава лошо име за нас ендураджийте!

Първоначално публикуван от mitkov
            ами именно трябва да извлечем нещо и от техния опит и да станат по бързо нещата а и нали трябва да се изкоментират работите а не някой като каже нещо и "аиде млъквай там бе кво се гевезиш" след състезанието всички коментираха някои от нещата които писах че и повече ама накрая всички си траят и аз излизам лошия
            пак повтарям състезанието беше чудесно и благодаря много на организаторите
            но даже и Жоро лично ми каза че ако имаме някакви забележки и предложения да кажем,ами нали и форума е за това всеки да каже какво мисли
            или да спазиме Сталинските традиции всички гласуват "за "никой нищо да не смее да каже щото става черната овца

Коментар

О.К.

Коментар

Айде моля ви се някой ако има снимки от сала пуснете някоя да видиме

Коментар

еее тва се вика бърза и точна реакция
                  айде моля ти се ако са ме снимали и мене прати ми я или тук или на е-мейла че да показвам на децата мitkofi@abv.bg

Коментар

Състезанието в Стара Загора беше много на ниво
                    специални благодарности на Жоро и на екипа.

дано и следващите да бъдат така организирани както и това.

навигация по роутбук за джиповете а за моторите по маркери.

много е удобно и мисля че ако занапред ще се прави така ще има много участници и не е толкова опаснко колкото да се заблееш в роутбук и да нацепиш дърва...
                    при подминаването на отбивката един кур-връщашсе срещо движението.
                    просто внимаваш да не те връхлетят следващи изпуснали отбивки.

искрено се надявам че и следващите състезания ще са на този принцип.
                    чем лучше джип,тем дальше до деревни за трактором бежать!!!

Коментар

Поради това че нашите на старта са снимали много нямало място в картите Мисля че от медиите трябва да са били на това интесно място

Коментар

ами именно трябва да извлечем нещо и от техния опит и да станат по бързо нещата а и нали трябва да се изкоментират работите а не някой като каже нещо и "аиде млъквай там бе кво се гевезиш"
                        Митков,не ме разбирай погрешно и недей да се засягаш моля ти се Писах това защото наистина бяхте 'почнали да попрекалявате с коментара за трасето и най-вече за асвалтовата част.Мисля,че трасето беше перфектно!!И за да стане така,че да минем по местата на които всички се възхитихме нямаше начин да не стъпим за малко на асвалт.Какъв е проблема?Колкото до черните питища,които намирете за много и скучни...Да беше дошъл в Шумен на състезанието (декември) да видиш прави участъци Инъче писах още в понеделник,че трябва да направим тема в която всеки да пише какво му е харесало и какво не,за да се подобряват занапред нещата.
                        Аз кво да кажа...От грешките пострадах най-много аз май,ама не се оплаквам
                        Това което смятам,че трябва да се промени при следващите състезания е:
                        Маркировката трябва наистина да бъде през определен някакъв минимум от разстояние,защото аз също се връщах няколко пъти неоснователно.
                        Всъщност по-големия проблем не е трасето каквото и да е то,защото все пак то си е едно за всички,а това,че май още не е ясен начина на точкуване и какво става в края на годината когато двама души най-вероятно ще бъдат с равен брой точки (ако са били двойка в продължение на целия шампионат)?
                        За проблема с местните състезатели незнам какво да кажа...Организаторите не могат да опазя трасето от тренирещи в дните непосредствено преди състезанието.Някой по-амбициозен може даже да прекърши логиката,че "ако си добър в края на годината пак ще станеш шампион" като започне да ходи и разучава маршрута в петък преди състезанията Ето и идея как да се предотврати това: Забрана за преминаване по трсето преди състезанието.Не че това ще блокира 100% възможността някой да мине предварително,но до сега не сме го казвали изрично...И за това не можем да се разсърдим на момчетата от Ст.Загора.
                        К. Кулев

Коментар

Здравейте, Пичове!
                          Тази вечер се върнахме от похода по Стара Планина. Беше много "адвенчър". Карахме от Емине до Стара Загора само по билото.Имаше много паднали дървета от бурята, оголени камънаци от пороите, скрити паднали дървета в листата (всички знаят какво става като се плъзнеш по него), дъжд, каране по сняг, а за капак ни валя под връх Чумерна и град. Но за това друг път, а и ще поместя няколко снимки по-късно за да видите.
                          Сега искам да взема отношение по състезанието в Стара Загора.
                          Благодаря за хубавите думи и за критиките. Аз също видях слабите места по организацията и трасето и ще си взема бележка за следващото състезание. Всички имате право! Митко, не се притеснявай да критикуваш, аз няма да ти се разсърдя. Критиката гради бъдещето, така че спокойно си казвай всичко.
                          Знам че за едни трасето е бързо, за други по-бавно, за едни лесно, а за други по-трудно. Това значи, че сме намерили оптимално разнообразния вариант, както някои се изказаха:"за всекиго по нещо". Събин каза едни много хубави думи по които се водих при съставянето на трасето:" Не трябва да го правим така,че много да отпаднат, а да стимулираме хората, като всички завършат". Мисля, че това е правилната насока. Който имаше необходимата техника имаше възможност да се изяви и да "дръпне" чрез нея в трудните участъци. А я си представете, че беше паднал дъжд! Убивали сме се да тикаме в такова време по хлъзгавите камъни на "Римският път". То и така някои потикаха доста. Ако някой желае траял, можем да направим и такъв, но да си бъде обявен траял, а не ендуро.
                          Както казах по маркировката търпим доста критики и ако някой от следващите организатори сподели с нас, ще му помогнем с удоволствие подобни грешки да не се повтарят.
                          Много се шумя и за домакинската победа в Ориентирането. С чиста съвест мога да кажа, че само аз и Данчо мислихме и маркирахме трасето! Местата и участъците са многократно минавани най-малко от 10 човека от Стара Загора поне три години подред. Те знаят накъде ще тръгне следващата отсечка още като видят първите маркери. И друго. Тези седемдесет километра маркирахме в продължение на 15 дни. Никак не се прави маркировка лесно. Може би и затова имаме пропуски. Накрая вече сънувах жълти петна. Не мога да гарантирам, че някой не се е пробвал да кара преди това по трасето! Трето. Мога да ви уверя, че първите ни двойки бяха много добре подготвени и много тренираха последния месец и това те ще покажат и в следващите стартове.
                          И накрая, искам да предложа никой отбор да не получава точки в генералното класиране, когато е домакин. Т.е. от кръгът в Стара Загора всички наши двойки да са с нула точки. Така мисля, че ще е най-справедливо.
                          Искам да изкажа възхищение и благодарност специално към Калин Кулев, който грабна категорично приза "Марко Тотев" на старозагорското състезание и се държа мъжки, както подобава на един истински състезател! Благодарим ти Калине!
                          Както споменах по-рано ще поместя и сканиран протокол от крайните резултати, но май нещо не съм ги качил правилно в домейна си и не излизат като имиджи, та ще закъснеят.
                          Благодаря и на София, че ме отмени!

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев
                            И накрая, искам да предложа никой отбор да не получава точки в генералното класиране, когато е домакин. Т.е. от кръгът в Стара Загора всички наши двойки да са с нула точки. Така мисля, че ще е най-справедливо.
                            Жоро, разбирам добрите ти чувства, но това не се практикува никъде!

Да си чувал в някой спорт подобно нещо?

А как ще определиш кой е домакин? 10км радиус, 100км радиус? Дай да не издребняваме толкова!

Вярно е че домакините имат предимство, но не всички състезания се правят на едно и също място, така че който е добър и постоянен пак ще стане 1-ви, независимо дали са го били тук-там домакини, който също трябва да са били добри карачи в крайна сметка!

Коментар

Жоро наистина добри идеи радвам се че се прибра жив и здрав щтото малко се бях попритеснил с тоя ранен крак из тия дебри
                              Калин също повдига интересни въпроси но в крайна сметка вие съм сигурен че ще намерите най доброто разрешение все пак не ни се сърдете ако казваме по нещо.Относно маркировката наистина имаше кво да се желае от начало беше добре но към средата явно ви е писнало интересно че и към края я биваше.Все пак смятам че и жълтия цвят не е подходящт за това има няколко много важни причини които не ми се изреждат сега ,затова се позамислих какъв цвят може да се използва вместо жълтия и ми дойде на ума за розов.ОКАЗА се обаче че хич не съм открил Америка щтото като гледах световното по ендуро тия дни видях че и те точно розово използват Явно вместо да се мъчим да откриваме топлата вода бива да гледаме кво се прави другаде където отдавна са се сблъскали с тези проблеми

Коментар

Сега като бяхме с австрийците в планината надълго и широко ги разпитвах за подробности около ендуро състезанията. Те казаха,че цветът, който най-често се ползва е оранжевият, тъй като се вижда най-добре, а 150м след кръстосване на черни пътища на грешните се поставя ярко червена голяма точка, за да може объркалият се да се върне по-навреме и да търси правилният път.
                                Над 75% от ендурото в Европа също се провежда по маркировка, а само дългите състезания от типа "шестдневки" като Бахата в Румъния и Хърватска са по роудбук и трипмастер.
                                Дадена ни беше и интересна идея за затвореният кръг. Сега се практикувало масово, тъй като интереса от страна на публиката бил по-голям. Затвореният кръг продължавал 4 часа, като двама състезатели през интервал от време се изреждат на трасето и накрая се отчита разстоянието, което са минали за тези 4 часа. Мисля кросът да го направим така следващата година в Стара Загора, но ако някой иска, може да го пробва и още тази година.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X