Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Плачевно медийно отразяване на мотоциклетизма в България

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Плачевно медийно отразяване на мотоциклетизма в България

Първоначално публикуван от BulAf Преглед на мнение
    Е тука се правиш на "ощипан" .
    Не са забравили хората, даже и попитки си правят, ама мисля знаеш - само за да лапат .

Към авторката - много си права!
    Специално за мотокроса, добре че е БНТ, та поне дават световното. Е, друг е въпроса, че заради "секретността" на програмата им го хващам на късмет.
    И другата телевизия е Хоби ТВ... и то благодарение комаи - само на Рени Христова.
    И сега като няма световно кой остана Рени Христова и Хоби ТВ и гледат само тези с Булсатком.
    МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Кака Рени е желязна да - спор няма Ама БНТ - само световното, Motorsport Extra като знам как си правят предаванията на живо. Все пак... поне ги има за разлика от другите!!! Тук БФМ и в частност Иво Цветанов трябва да се задействат. С тоя новия "сладур" няма да се получат нещата... От мотоциклетизъм пари не се правят, ако тоя си е помислил нещо друго.
      Последно редактирано от Ice_queen; 03-04-15, 22:45. Причина: допълнение

Коментар

Първоначално публикуван от Pacharoza Преглед на мнение
        И сега като няма световно кой остана Рени Христова и Хоби ТВ и гледат само тези с Булсатком.
        Мани... че и аз нямам . Крада от юТубата каквото ми попадне качено...

То като се замисля - е затова е и такова отразяването .
        Между другото - замислете се (журналистите) да натиснете в тая посока - разпространение в интернет .
        Мисля всички чакат какво ще изкарат като клип ония "идиоти" от ендуро клуб "Копер" например.
        Да не говорим за върха на сладоледа - King of the hammers" .... цялото състезание - на живо, в реално време... Ама за там има още баяяя да ни помиришат чорапите

Коментар

Колеги, въпросът не е толкова елементарен. Всичко днес е пазарна икономика, дори и в спорта и няма смисъл да ви го обяснявам. Там от където се печелят парите, там ще се инвестира и в съоръжения, и в медии, и в залагания. Когато футболът е на ниско ниво, ще се компенсира със скандали, за да може да се поддържа свеж интереса към него. Машината за пари работи винаги безотказно. Напоследък вярвам сте забелязали, когато има скандали, когато в публичното пространство се лансират псувни и сбивания, тогава и на журналистите им е интересно. На никой не му пука за някакво спортно събитие, което е преминало на високо ниво, ако няма в него нещо скандално. Това е положението и такова ни е възпитанието.
          Ясно е, че с призиви няма как да привлечем по-голямо отразяване на мотоциклетните спортове и никой няма да се трогне от този зов. Начинът е, да се правят популярни и атрактивни интернет медии, които да отразяват изявите, само заради добрата идея и за разширяване популярността на мотоциклетния спорт. Мисля, че през последните години ендурото дръпна напред от такива отразявания, въпреки че пари в него не се инвестират. Понякога това е по-добре, защото намесят ли се пари в едно начинание, апетитите от страна на акулите се изострят и начинанието неминуемо са опорочава.
          Тук искам специално да благодаря на Рени Христова, която прави много за популяризацията на ендурото в България ! Какво, като това не става в набедените за ТОП медии ? Така или иначе, все по-малко свестни хора гледат тези изкуствено превъзбудени и поръчкови телевизии. Който се интересува, той ще намери !
          В нашия спорт съществува едно противоречие между онова, което желаят зрителите и това, което желаят състезателите и всички го знаят. Едните искат кръв, другите искат да се приберат след състезанието цели. Аз лично се стремя в състезанията, които правя да има няколко места, които да са атрактивни и които да не са толкова опасни за състезателите. Пример - последното състезание около Копринка. "Голямото давене" в реката го гледаха над половин милион души в интернет, а то не беше опасно за самите състезатели. Призовавам колегите, които организират състезания, да се ориентират към подобни кратки атрактивни елементи и е необходимо повече да се снима ! Снимки, клипове непрекъснато трябва да се разпространяват из нета, трябва и някой като Зори и да пише.
          Нямаме друга алтернатива на този етап. Няма и как да накараме всички родители да купят на децата си мотоциклети, макар огромното желание на подрастващите за това. Такъв е спорта по принцип и той няма как да стане по-масов от това.
          Знам, че поразводних малко темата, но всичко, което съм написал е сврзано пряко или косвено със заглавието й. Нещата от страна на държавата ще вървят така, освен ако ние не си ги направим по-различни и атрактивни, и то само заради самата идея !
          Ендурото и сексът не са шега работа !
          -------------
          Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
          http://crazy-job.com

Коментар

Здравейте почва пак да се дъвче едно и също и то от ГОДИНИ. Аз да ви попитам :
            -ЗАЩО МОЖЕ ДА СЕ ПРАВИ В ДРУГИТЕ ДЪРЖАВИ И ДА СЕ ПОДДЪРЖА А САМО В БГ НЕ СТАВА ?

Аз не мисля че е само заради парите. ХОРАТА са важни не се ли променим като манталитет и характер няма нито мотокрос нито спорт.

Една молба към организаторите на Традиционните Мотокрос Състезания от там се почва всичко, тези състезания трябва да са най най най шумно показаните.
            Всичко се почва от най малките дребни рибки.
            Една Държава, една Фирма, едно Звено, един Отбор и т.н. нямат ли стотици дребни хорица да теглят цялото тегло и от тях да има 10 който да са каймака на всичкото няма как иначе да се получи.

Има много много работа още да се поработи преди да искате нещо да отразявате.

Коментар

Първоначално публикуван от charko Преглед на мнение

Има много много работа още да се поработи преди да искате нещо да отразявате.
              Да ама не, не ли се ОТРАЗЯВА няма спонсори а без тях нищо не става.

Ти правил ли си състезание без спонсори защото аз да.
              МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Ами една новина за Пеевски или Цветан Василев е много по интересна от колкото състезанието в Порой.
                Че ЦСКА нямало да вземе лиценз вече беше равносилно на, трагедията със самолета в Алпите, ама мотокроса кучета го яли .....!
                Това е,народа иска хляб и зрелища,както е било в древния Рим.

П.П. Добре че е Жоро, да пуска по нещо че, Ендурото ще се запикае съвсем.Като форума.

Коментар

Госпожо Ice_queen, не знам Вие за кои медии списвате, но като чета Вашият пост, с който откривате темата ми става тъжно за цялата журналистика. Изразът Ви ми напомня за някои чалга канали или други такива подходящи за кръчма след вечерен час. Не ми е ясно защо федерация се пише с главна буква, но понеже от журналистика не разбирам, надявам се, че ще ми простите.
                  Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                    Госпожо Ice_queen, не знам Вие за кои медии списвате, но като чета Вашият пост, с който откривате темата ми става тъжно за цялата журналистика. Изразът Ви ми напомня за някои чалга канали или други такива подходящи за кръчма след вечерен час. Не ми е ясно защо федерация се пише с главна буква, но понеже от журналистика не разбирам, надявам се, че ще ми простите.
                    Генчев, имам те за точен пич, ама позволи ми тук да не се съглася с теб...
                    Кой от вас ще ми спомене някой освен Рени от хоби, Зорница от Мотозона/Офроадмотонюз (плюс материалите при мен) и понякога Любо от Лап.бг, дето го бръсне през трибуквието за мотокроса, камо ли за ендурото?
                    Момичето като фен и отдадена на мотоспортовете във форумен стил ви попита "що тъй" пък вие и скочихте за стила, сбърканите букви и други простотии. И аз като пиша във форума или фейса като Ицо, не си спирам пръстите по клавиатурата, за да излезна много учен, а си пиша за нещо дето ме вълнува на момента с Фсичките му грешки от бързане, течене на мисълта и т.н. Ак отрябва да се публикува в официална медия (каквато тази тема тук определено не е) ще го нагласим така, че свят да ви се извие, затова сме редакторите...
                    Все пак, далеч по-важен е въпросът, който е поставен, а не начина на излияние, нали? Та по него ме интересува конкретно мнението ти, тъй като знам че си от редовните участници и наблюдатели в ендуро спорта у нас. За изказ и грешки, може книга да се спише... Ето, вземете пример от Жоро Хаджиев, който общо взето се е аргументирал без да се заяжда, а по мъжки, както винаги и на място... Но пък ще му опонирам, че интернет медия не може да излъчва лайв от баирите около Кърнаре, а пусне ли се после запис или поредица от яки снимки примерно тук или във фейса просто ще потънат в морето от клипове, клипчета, клипченца и изливане на sd карти в темите (справка уникалните фотки на Събин, за които някои измучаха, че им тежели)... И тогава се връщаме на добрата старта традиционна ТВ, която може да ви синтезира нещата, или един информационен сайт, който може да канализира смислените моменти, които да не потънат измежду десетките безсмислени такива... А такива, както споменах вече, са много малко.
                    Без лоши чувства,
                    Ицо

Коментар

Ице, прав си, но аз визирах отразяване със скромен бюджет или без бюджет, каквито в повечето случаи са състезанията ни. Знаеш добре, повечето твлевизии по какъв маниер работят !
                      Поздравявам специално списанието ви, като една от големите трибуни на ендурото и off road-a като цяло, но не го споменах в предния пост, за да не бъда многословен, че вече масово не обичат да четат дълги постове
                      Колкото до Генчев, дал съм му права да се изказва само за кетеринга, ама слуша ли !
                      Ендурото и сексът не са шега работа !
                      -------------
                      Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                      http://crazy-job.com

Коментар

Само да ти отговоря колега Pacharoza не съм правил състезание нямам и намерение не ми е работата. Бих помогнал със Съвети или Идей винаги. Аз друго имах предвид. Ние Българите имаме един проблем все си мислиме, че ние все знаеме всичко по добре от другите. Все гледаме да измамиме някой или да прикриеме нещо, все сме много силни като сме на Масата. Ние сами си се наказваме това е.

Относно Медийте майко мила в кой Университет преподават този странен БГ Език на който те говорят незнам.

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                          Госпожо Ice_queen, не знам Вие за кои медии списвате
                          Здравейте, г-н Генчев, мисля, че не се "срещаме за първи път". В отговор на горния цитат - едни от малкото медии, които отразяват най-важните събития от българския и световния мотоциклетизъм - списание "Off-road", Offroadmotonews.com и Moto-zone.bg.

но като чета Вашият пост, с който откривате темата ми става тъжно за цялата журналистика.
                          На мен също, защото журналистиката се е съсредоточила върху футбола, кеча, тениса и ММА, но не и мотоциклетизъм. За справка: нямаше никакво прессъобщение за изминалия първи кръг от ИЕШ, който се проведе в Гърция този уикенд. Ние, които не ставаме за журналисти, си намерихме резултатите и коментарите сами.

Изразът Ви ми напомня за някои чалга канали
                          Ааа много се извинявам, ама винаги съм била мнооого далеч от чалгата. Тука наистина се засегнах
                          Не ми е ясно защо федерация се пише с главна буква
                          Нарочно...

Иначе, извинявам се за правописните грешки. От друга страна, щом се коментира, значи темата е интересна, което ме радва. Сега, ако всички напишем едно писмо до БТВ може би в едно друго УТРЕ няма да се коментира кеча, тениса или ММА, а мотокрос или ендуро. Друг е въпросът как да накараме БФМ да обърне повече внимание на това...
                          Последно редактирано от Ice_queen; 06-04-15, 22:11. Причина: корекция

Коментар

@izo4x4:Добре, че ме имаш за точен пич, и нямам нищо против да не се съгласяваш с моите писания. Написах това, което мисля. Така съм осъзнал това, което съм прочел и затова така съм написал. Не мога да се мазня и да "лайквам", съжалявам. Вчера си мислех да напиша за "възстановяването" на пистата край село "Порой", за ограждането й и лишаване от възможността на любителите да врътнат някоя и друга обиколка, но си помислих, че каквато е федерацията, такава е и организацията, такива са и "спортните" журналисти. *@Жоро Хаджиев: Благодаря за дадените ми права, ще се възползвам от тях при следващ удобен случай. Споделям мнението ти за списание off-road.bg и много се радвам, че има издания с такава насоченост. За наше голямо съжаление са малко и това е една от причините участниците в клас "45+" да са повече от тези в "джуниър". * @Ice_queen Журналист е професия и е нормално да е пазарно ориентирана. Там където има повече пари като при футбола има и по-голям интерес и от журналистите. Може би Вие работите "за спорта" и не получавате заплащане за труда си и допринасяте за съществуването на списание off-road.bg за което аз и всичките фенове на калта и моторните спортове сме много благодарни. И да, темата е точно натиск по болното място, но като си пишем тук и дреме на Федерацията на ...
                            Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Г-н Генчев, темата за трасето в Порой сме я подхванали и ще има подробен материал в един от следващите броеве на списанието. Радвам се,че я споменахте. На Федерацията наистина не им дреме още, но не само тук се вдигна шум и е време да ни обърнат внимание.
                              Последно редактирано от Ice_queen; 07-04-15, 18:08. Причина: допьлнение

Коментар

Ще следя, че ми е много интересно каква е ситуацията в дълбочина, че аз само виждам пистата отвън, но не знам подробностите от кухнята.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X