Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защо откраднаха мотора от Ридо Самоков

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Защо откраднаха мотора от Ридо Самоков

предполагам валекс мисли,че мотора е откраднат,защото сико се бори за челната тройка тази година.аз обаче съм далеч от тази мисъл.защо иначе ще му се обаждат и ще искат пари да му го върнат,така разбрах,може и да не е било вярно.
    [URL="http://www.facebook.com/group.php?gid=163613893278&ref=nf"]
    [/URL]

Коментар

Радвам се че има различни мнения, ще съм благодарени ако се присъединят и още хора
      ----------Moto lud-Troyan----------
      няма непреодолим път за упоритите

Коментар

Мотора му го върнаха срещу 5000лв.Аз също мисля че има умисъл в тази кражба-не е само заради пари!
        crazyfox.bg@gmail.com

Коментар

Според мен е глупаво да се търси под вола теле... Дали е имало друг умисъл или не за мен лично важи само резултата - откраднали са го и толкова... Пет хиляди лева съвсем не са малко. Липса на охрана или и аз не знам какво. За мен лично е интересно ако мотоциклета е на състезател, защо са го върнали? Нали можеше просто да го продадат в някоя съседна страна и този човек повече да не отиде на състезание? Или пропускам нещо?

Коментар

Благодаря доста интересни мнения

Коментар

Каква е точно целта на тази тема ?

Някого упрекваш, от някой искаш обяснение, някого държиш отговорен, просто искаш акъл, или чакаш да се съберат мнения и накрая да извадиш заека от шапката и да кажеш, "ааа, не е така, ей сега ще ви кажа как е" ?

Понеже работата по описание звучи достатъчно просто:

- нямало е охрана, минали са крадци, свили са наточена машина като за първите трима в шампионата, и са я върнали срещу кеш.

- Машината предполагам е била достатъчно наточена и с достатъчно специфични чарколяци по нея та да представлява солидна инвестиция за собственика и трудно реализируема торба части за крадците. Чарковете са достатъчно специфични и "горещи" за да могат да ги изловят по тях, а и в тая криза надали могат и разфасован да му вземат пет бона на тоя мотор.

- От там нататък - за крадците остава опцията "да продавам с месеци рискови части за 6 бона или за три дена да върна машината цяла за 5 бона". А за износ в чужбина - смешка. Ще се съдерат чужденците да пазаруват състезателни карантии. Това са толкова специфични неща, че пласирането би било занимавка навсякъде по света.

- Заговор от злата конкуренция за да го прецакат в шампионата. Ако да - не виждам защо ще му връщат мотора в съботата, а не в понеделник. А и не виждам защо въобще да го връщат. Щом са достатъчно мръсници да я свият - достатъчно мръсници ще са да го върнат в първи клас качествено, а не временно.

И въобще - цялата тема може да се сумира с един отговор: "Защото не е имало охрана, и защото не са го пазили". Всичко останало е "лаф да върви". Ако някой вярва в легендата че и другаде по света неопазен състезателен мотор ще остане в ремаркето повече от час - вероятно вярва и в Дядо Мраз. Елате да видите каква е охраната по щатските състезания. Пиле не може да прехвръкне. Сигурно е защото и тия не крадат
              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Благодарен съм че колегата Goblin ми разясни някой неща. Темата вече може да бъде затворена.Благодаря на всички казали мнението си тук.ПАЗЕТЕ СИ МОТОРИТЕ !!!! ПОЗДРАВИ

Коментар

Редно е да чуем и вашата версия!
                  Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                  Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Да прави сте на края да чуем и моята версия !!! Аз смятам че всичко е нагласено и направено не само за тези мръсни пари.Това е моето мнение.Немога и неискам никой да опреквам или набеждавам, само мога да ви благодаря отново на всички за съдействието.Поздрави

Коментар

Шит история, не е задължително да има теле под вола, самата случка е супер неприятна и не го пожелавам на никого. Не е задължително да има неква версия за да изрази възмущение човек пък било то и по странен начин.

п.п. Поне Аз така я разбрах започването на тази тема.
                      Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

По същата причина по която откраднаха мотора и в Добринище.Това го правят само най долни и първобитни пе....аси които си нямат нищо общо с този мъжки спорт,хора еднодневки които живеят като цигани ден да мине друг да дойде.Всеки он нас знае на каква цена си е купил мотора и какво му е коствало,добре е че на вас поне са ви го върнали.При нас ни вест ни кост.Не е вярно че няма оправия има,като спрем да купуваме крадени машини и каквото и друго да било,ние не го осъзнаваме но по този начин има голяма вероятност да ги ограничим.
                        Последно редактирано от Жоро Донечки; 07-09-10, 18:02.

Коментар

А как да разберем дали купуваме крадени машини ? Ако е ендуро ,трябва да има поне талон и там някакъв документ, но при кросовите мотори нещата са по-сложни . Сигурен съм че приблизително 20 процента от кросовите мотори които се карат в Бг са крадени (извън Бг) . Този проблем не може да се оправи , когато едно нещо е популярно към даден момент, определени хора виждат в него средство за печелене на пари ! Когато бяха на мода пистовите мотори ,пак имаше много кражби на такива , скоро да е краден пистов мотор? Ендурото и мотокроса са популярни както никога досега , и просто трябва да сте внимателни ...за съжаление така е в нашата страна !!
                          "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Първоначално публикуван от yurgana Преглед на мнение
                            скоро да е краден пистов мотор?
                            Постоянно се крадат!

Малко хора купуват крадени мотори, дори и да е само заради риска за тях самите. Човек купил си краден е съучастник в кражбата (било то волно или не).
                            К. Кулев

Коментар

Първоначално публикуван от Калин Кулев Преглед на мнение
                              ... Човек купил си краден е съучастник в кражбата (било то волно или не).
                              Прав си Калине, но как да го обясниш на такива...
                              Land Rover Discovery I; Jeep Wrangler 4.0; Jeep Grand Cherokee 5.2.
                              Honda Transalp XL600V; Suzuki DR-Z400; BMW F800GS.

Коментар

Уфф ,мерака какво ли не прави... затова казвам че моторите са магия , карат ни да откачаме понякога! Като купувам мотор ,ползвам жокер "обади се на приятел" да проверя дали не е пуснат за издирване , но за съжаление не всички имат тази възможност...
                                Късмет!!
                                "Суетата, е любимият грях на дявола"!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 9,962 в 11:28 на 09-12-25.

Зареждам...
                                X