От: Верига състезания Bulgaria Trophy Challenge 2015
Летвата се вдига щото Експертите и парите намаляват и отиват в Хоби, а там разходите, най вече след състезание, са по малко.
Първоначално публикуван от Milen Dechev
Преглед на мнение
на Хоби клас да стане още този сезон. Понеже съм се друсал на няколко такива състезания в такъв клас, и смятам засега да не предприемам стъпки към Хард Трофи класа понеже летвата към автомобилите се вдигна доста, а не всеки може да си позволи да подготви състезателен автомобил с който да се дават някакви добри резултати. Защото за мен не е приемливо някой да влиза в битка с автомобил който е стоков погледнат отвсякъде. Най-лесно е да се направи една клетка от 20м. тръби и по правилник да отговаря за Екстремният клас и да кара там, аз не бих го направил. Може би в по-горните коментари е отбелязано, че Хоби класа е с най-многобройни участници, а кой организатор не иска повече бройки участници. Някъде видях коментари за това, че в този клас джиповете не били подготвени и трябвало да се организират хора евентуално за спасителни акции в трасето. Мога да дам за пример, състезанието което се проведе началото на Декември 2014г. което трасе беше толкова много напоено от валежите и имаше адски много кал, та там нямаше един от клас Хоби/Калфи/ който да иска помощ за изваждане от трасето. Другият пример е за състезанието в началото на Ноември 2014г. където имаше пак съответният клас за който говорим и пак не помня някой да е имал нужда от помощ/освен инцидента с влака/, помня че заради големият клас където имаше още джипове по трасето късно вечерта, ни съкратиха нощният етап. И на двете състезания които споменах се изкефихме адски много, затова и тази година ще караме пак!
Коментар