Обява

Свий
Няма добавени обяви.

XC -крос кънтри шапионат на България ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• XC -крос кънтри шапионат на България ?

..снощи ми се обадиха слатинци и ме помолиха да споделя във форума една тяхна идея
    ..замислили са да направят състезание с дължина макс до 30км старта ще е от мотокрос трасето и то ще се минава на всяка обиколка ендуро частта от трасето ще е пътеки и улеи ще има и ендурокрос участък/гуми дървета/ около старт финала,състезанието ще е няколко обиколки така че да стане около 120км цялата дължина.
    от други две населени места също искат да направят подобни състезания ..този формат прилича много на така популярните в щатите а вече и в европа т нар "крос кънтри" състезания в гърция също имат такъв шампионат казват му SKRAMBLE в щатите има няколко разновидности -GNCC, WORCS, HARE S HOUND ,HARE SCRAMBLE и прочее
    а в европа са най често наричани крос кънтри-XC тези състезания дотолкова набраха популярност че ктм хусаберг хускварна и др фирми започнаха да пускат специални модели като за тях.../нещо средно между кросовите и ендуро техни модели/

след като поговорихме идеята се оформи състезанието да е:
    -само в 1 ден /по ниски разходи за спане загуба на работно време и прочее/
    - да има опознавателна обиколка
    -класове ще си има както си е в ендурото
    като идеята на слатинци е и да няма такса а дори мислят да предвидят да има някакви минимални СТАРТОВИ пари за участниците както е по принцип на традиционните мотокросове които организират в областта а и на други места в страната,
    -трасето да е гъсто маркирано а и не дълго /до макс30км/ както стана вече въпрос и да се кара без да е необходим гпс
    а друга идея е и за следващи години да си е същото или почти същото за да знаят участниците къде отиват а и да не се разравя целия баир..
    ,като цяло нещата ще са така че да е по достъпно и да могат да се включат и повече хора с по малък разход на средства спрямо участие на Ендуро шампионата ,предвижда се също състезанието -/та/ да бъдат само за мотоциклети -т.е без атв
    няколко официални вносители на части и аксесоари също имат идеята да подкрепят такива състезания
    както споменах на още няколко места в страната също имат желание да се включат в организирането на подобни за това идеята е те евентуално да се обединят от догодина в т нар крос кънтри шампионат

..помолиха ме да споделя идеята във форума а и се интересуват дали ще има желаещи за такъв тип и формат състезание
    ..аз лично съм за..довечера ще имаме събрание на нашият клуб
    /ще има представител и от общината/ и ще обсъдим също евентуално организиране и при нас на такова мероприятие..
    Последно редактирано от mitkov; 22-10-09, 10:56.

До: XC -крос кънтри шапионат на България ?

Вече сме разработили подобна идея за "Enduro Challenge Cup" и през следващата седмица ще я обявим официално
    Разликата е, че ще има и АТВ-та (логично ) но по различни трасета, а местата, които сме избрали са Варна, Троян и Враца !
    Но...до другата седмица

Коментар

Първоначално публикуван от mitkov Преглед на мнение
      ...
      като като цяло нещата ще са така че да е по достъпно и да могат да се включат и повече хора с по малък разход на средства спрямо участие на Ендуро шампионата...
      Митков, с това изказване ме обля в кръв от горе до долу
      Участието в Ендуро Шампионата е най-евтиното удоволствие в момента както и да го погледнеш
      Ако някой не може да си позволи 30 лева за участие и 100 лева за две нощувки ( в най-тежкия случай) то нека да си кара на селската мера !
      Силно се съмнявам да намерите спонсори, от които да покриете най-належащите разходи - линейка, маркировка, съдии озвучаване и тем подобни
      Ако нямате силен спонсор, идеята ви е мъртва в зародиш или ще си остане селска друсни полянка за юнаците от околните села

Коментар

1. Идеята за 30 км трасе само по маркери никога не ми е допадала. Ще има пак Наши и Ваши, пресичания, преебани, спорове, нещата ще стигат до бой и т.н.
        ПРИМЕР: Хисаря ИЕЕШ На 30 км трасе половината българи пресичаха, та чак ме беше срам пред чужденците ! Не искам да посочвам имена, че голям смях ще настане. Имам и снимки ! За да се получи такова състезание в България трябват най-малко 200 човека наблюдаващи, че и повече.
        2. Тодор добре е казал относно таксите, стартовите и т.н. Така казано, това е кауза пердута ! Без пари не можа да се направи свястно ендуро състезание, защото ендурото изисква голям ресурс
        3. По този начин направено, състезанието ще прилича на едно времешните селски мотокросове. Първо нашите хора (кмета, попа, горския и местните) и после останалите.

Моторциклетните спортове не са за бедни или за цънцари !
        Всяка добра идея се опорочава при липса на контрол !
        Ендурото и сексът не са шега работа !
        -------------
        Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
        http://crazy-job.com

Коментар

така както са го замислили това няма да е ендуро състезание а по скоро ще е по близо до мотокроса или.най вече си е отделна дисциплина ..както си е отделна мотокроса или триала..
          ако трасето е 30 км ..наистина ще е проблем охраната за това като си говорихме най вероятно ще е много по-късо мотокрос трасето и някой и друго близко дере или баир..както бе примерно на Ст Загора 1 ви кръг 2005 та затвореното трасе а пък обиколките ще са повече
          ..засега май идеята допада и на "кросаджии" и на "ендуристи"..на едните ще им се наложи да поизлязат от крос трасетата и да видят че е хубаво а на другите да минат през тях и предполагам също ще им хареса

Коментар

Първоначално публикуван от ТОДОР ХРИСТОВ Преглед на мнение
            .....
            Ако някой не може да си позволи 30 лева за участие и 100 лева за две нощувки ....
            Това не е вярно! Аз бях посъщия начин леко прецакан когато си мислех, че са само 30! Да ама Не. Лиценз, участие, застраховка - 90 лв. Бензина маслата и храната без никакви пари за нощувка и части за мотор - 100 лв.
            Абе 200 лв. най-мизерно и то само за едно състезание! Ами ако има повреди ами спане ами ако е на др край на България.... и т.н.
            Не казвам, че е чак толкова скъпо, но не е и 30 + 100 и си готов състезател!
            Също съм съгласен, че за самата организация се искат средства и най-добрия вариянт са яки спонсори!

Като вид на самото състезание идеята ми допада!
            Kawasaki KDX 220 R (Jabcho tuning)>Gas Gas EC300>Beta 300RR

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение

Моторциклетните спортове не са за бедни или за цънцари !
              Да ама колкото и да неприятно за слушане точно тези бедни-цънцари са най добрите и в тях е заложено.
              Има доста примери че не става от всяко дърво свирка,ако щеш му напълни задника с мангизи.
              Абе те научиха мечката да кара колело в цирка,че няма да се научи някой да кара мотор!

Коментар

То това е до манталитета на хората,никога няма да се научим да не хитруваме.Наложете им глоби или им отнемайте лицензите за години да видите как ще се научат да се спазват правилата.Пример ви давам онзи ден на един приятел който кара в едно състезание ендуро го дисквалифицираха за това че е показал предната гума на мотора само преди да изтече времето му за тръгване от контролата,и нищо не можеш да кажеш .Правилата са за всички с тази разлика че шампионата в БГ е шампионат на познати,гъзари и мангизлии.Не се обиждайте но все още сте много далече от истинското ендуро.А хората които карат за кеф са най истинските ендураджий .
                Живейте и вярвайте в това в което не вярвате. Обичам природата и нейните красоти.
                0887 543 312 ,Land Rover Discovery 300 Tdi, КЛИМАУТО АВТО КЛИМАТИЦИ И ДИАГНОСТИКА.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X