Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ХАРД ЕНДУРО САМОКОВ 2016

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #46
    От: ХАРД ЕНДУРО САМОКОВ 2016

    ...със собствени средства лично от джоба, и то не много няма как да има професионална организация. Претенций също е трудно да имаме защото всички си го знаем как се организира подобно нещо. Това което се получи не беше никак зле въпреки многото перипети за организаторите.
    В мое лице, аз съм доволен. Хубав трак за Про, хубав ендуро-крос. Имаше зайгравки и спортно напрежение. Времето също беше със нас! Много хубави моменти изкарани със много хубави хора!
    Поздравления за хубавия кръг.

    Коментар


    • #47
      От: ХАРД ЕНДУРО САМОКОВ 2016

      Първоначално публикуван от 121 Преглед на мнение
      Общо взето, стана едно приятно състезание, благодарение на хубавото време, хубавата природа и хубавите люде, колеги ендуристи, с които винаги с удоволствие се срещаме. Жалко за слабата организация. Смятам, че е по-добре да се откажете да организирате национални манифестации, от колкото да ги организирате по такъв начин. Траковете не бяха точни, и не бяха подготвени. Стартовете бяха давани непрофесионално, без да се държи сметка за фалстарт и без дори да има стартова линия. Беше позволено да се избягват препятствия от трасето. На по-голямата част от препядствията нямаше контроли... Речено с прости думички, момци, научете си уроците и догодина - на поправителен.
      Може ли да сте такива бе хора само знаете да ревете, направи ти състезание като толкова претенции имаш. Знаеш ли колко усилия е вложил този човек за да се случи това събитие е НЕ. Вместо да го похвалим, че се е постарал и ние е направил мероприятие в което да си направи кеф давай да го оплюваме. Винаги на всяко състезание има нещо което не е както трябва, но това е неизбежно случва се и винаги ще има недоволни! Бат Венци евала всичко беше на ниво, трасето на експерт беше уникално отговарящо на класа си мога да кажа само БРАВО, БРАВО!!!
      Нukога не се отkазвай от нещо nредu да uзnробваш всuчкu възможнu начuнu , за да го nостuгнеш !

      Коментар


      • #48
        От: ХАРД ЕНДУРО САМОКОВ 2016

        Не оплювам. Правя критика. Конструктивна критика. Не случайно написах "догодина - на поправителен" Знам, че да организираш състезание не е лесно. Знам, че се искат средства, но забележките ми са относно недоизпипвания, за които средства не се изискват. Изисква се опит, наблюдение, професионално отношение към една такава сериозна работа. Да. ЕВАЛА за куража, да се хвърлиш в такова мероприятие. Резултатът беше задоволителен, клонящ към добър. Но имаше неща, които можеха да бъдат направени, както пише по книгите. А дребните неща, правят едно отлично замислено състезание, да се превърне в посредствено. Ако не си го кажем в очите, всяко следващо състезание, рискува да става по-лошо, вместо нивото да расте. Така че, съвет към всички организатори: четете критиките, а не хвалбите и... ГАЗ
        Последно редактирано от 121; 25-09-16, 19:03.

        Коментар


        • #49
          От: ХАРД ЕНДУРО САМОКОВ 2016

          И аз да кажа, с риск да не ме прочетат.
          Състезанието беше повече от перфектно, трасетата подбрани много добре и по поръчка на самите състезатели.
          На всяка контрола имаше барбекю, бира и настроение.

          За останалото, моля четете "професионалистите", аз съм зрител-лаик, а Венци обикновен ключар.

          Коментар


          • #50
            От: ХАРД ЕНДУРО САМОКОВ 2016

            Пичове, аз съм доволен! Победих трака в ПРО, които си беше ЯКАТА РАБОТА и се заредих с много положителни емоции Благодаря ти Бат Венци, дори и за не-разчистените дървета от последното дере - така ми се наложи да приложа още по-гъвкав механизъм за оцеляване хахахах ... и също още да се сближа с Десо, че хич не можа да ми избяга въпреки заканите, че "ще ми сложи поне 2 часа"

            Естествено и мен ме дразнят многото субективни фактори, които често решават призови-те места, но не мисля да задълбавам по темата. Смятам, че всеки от нас трябва да оцени подобаващо тази като цяло много готина емоция, която ни дават тези състезания ... и да си занижи очакванията, че наистина тези хора дето ни организират тези веселби са само ЯКИ пичове! Такъв е и Венци! Не беше редно миналата година да бъде нападан във форума и по интервюта, че било лесно трасето! Помня как тогава той ни казваше, че "трасето е направено така, че всеки да може да го завърши" Какво по-хубаво. Всеки за това отива на това състезание и в крайна сметка времената и следата по трака определят най-достойните!


            Малко разводнявам темата, но Бих призовал организаторите да не се влиаят от провокации и нелепи коментари по отношение на сложността на трака. Според мен не нужно да се правят тракове за "носене на мотори"! Всеки предпочита да кара .. иначе щеше да го играе шерп в Непал!


            Господа организатори, не залитайте повече в тази посока, че за да угодите на единици - губите масовите участници! Не е работа по каманака да си суркаш мотора, за които си дал една чанта пари - по наклон дето си е за спускане Алпийски способи ... Също Ви призовавам траковете да бъдат с различни сегменти като на Самоков. Още веднъж ЕВАЛА на Бат Венци, че включи и хилклайминги ... определено изкара от "зоната на комфорт" доста отворковци от ПРО! (съдя по клиповете в страницата на Enduro Samokov https://www.facebook.com/Enduro-Samokov-305722939591305/?fref=ts )


            П.С. Разните там отворковци да не съм Ви чул повече да ми плямпате против петстотинарките, че ще ме амбицирате с моята Катнис да Ви объркам сметките! Спете спокойно, за сега не ми е приоритет


            Казах!

            Коментар


            • #51
              От: ХАРД ЕНДУРО САМОКОВ 2016

              Организация нямаше. Обясняваха ми как за 30лв такса участие толкова! Абе вие добре ли сте? Като не можете да го направите за 30лв направете я 60лв. Или не се занимавайте. През кура ви беше на всички. Както каза колегата нито фал старт се гледаше нито нищо! Аматьорска селска Самоковска работа!


              Sent from my iPhone using Tapatalk

              Коментар


              • #52
                От: ХАРД ЕНДУРО САМОКОВ 2016

                Чинел, трън ти в петЪ, ако работата опираше до кебапчетата и веселбата, нямаше да идваме с мотоциклети а с тонколоната на Ренди. Емо, за тебе запазвам остатъка от поговорката, не критикувам, сложността на траковете. Въпросът е, че при затвореното трасе не бяха спазени елементарните стартови процедури. Така се дава старт на състезанията (кушиите), дето ги организират по сватбите в Айтос. Там обаче, на състезателите им дават по 50лв стартови и ядат и пият на корем. Щом твърдите, че сте доволни, значи сте сбъркали шампионата. Венци, не познавате стартовите процедури ли, или ги познавате, ама смятате, че за състезанията от BG X-enduro championship не е необходимо да се прилагат? Ей, и на мен ми беше кеф, и аз си покарах, видях се с приятели и си създадох нови такива. Абе, готино състезание си стана. Ама ако бяха пипнали ей толкова, само 3-4 детайла, щеше да стане СУПЕР готино състезание. Татко, бог да го прости, казваше, че на една каца мед, едно лайно и стига. И аз ей това искам, лайно да няма повече в кацата с мед. АНАДЪНМУ!? Ако, трябва, и аз, дето съм един НЕМОЙКО, мога да ви разкажа на грубо какви са предстартовите и стартовите процедури. Едно време, БМФ, в началото на всеки сезон, раздаваше на лицензираните книжки, в които бяха описани. Все нещо ми е останало в кухата манерка. Пак повтарям, не искам да охуля Венци. Искам само догодина тук да напиша: Супер сте брат, изпипали сте всичко от игла до конец. И така за всеки друг организатор.

                Коментар


                • #53
                  От: ХАРД ЕНДУРО САМОКОВ 2016

                  За трудноста на трасетата не само за това състезание ще отговоря малко тревиално. Има три класа, като на някои му е трудно, минава в по-долния. Като му е лесно се качва в по-горния. Нормално е ПРО да бъде тежко, експерт приятно натоварващо и стандарт да бъде въвеждащ клас за ендуро състезания с лека трудност.
                  Изобщо не мисля че ПРО е на такова ниво каквото е нивото по международните състезания. За другите класове също си мисля че леко се доближаваме. Има състезатели които се готвят за международни участия, има и такива дето си ги кефят хард траковете и карат в по горен точно заради почети невъзможни неща. Та невиждам проблем или нереална преценка за сложноста на траковете. Само ще вметна че Теодор си е минал целия трак без да му се помага(май) и то за доста добро време. Значи всичко е наред!

                  пп . Фалстарт се решава само по един правилен начин -рампа. Всичко останало си е несериозно!

                  Коментар


                  • #54
                    От: ХАРД ЕНДУРО САМОКОВ 2016

                    Преди да се изпишат 10 страници с критики,самокритики и похвали искам да благодаря на всички които оважиха Хард ендуро Самоков.Не смятам да се оправдавам за нищо и поемам цялата вина за всички причинени Ви неудобства.Образованието ,квалификацията и средствата ми не са достатъчни за да покрият Вашите изисквания.Сама птичка пролет не прави.Затова обявявам Хард ендуро Самоков за история.Или поне в никъкъв случай с мое участие по какъвто и да е повод.На критиците им пожелавам успех в организираните от тях състезания .Благодаря.

                    Коментар


                    • #55
                      От: ХАРД ЕНДУРО САМОКОВ 2016

                      Това,българите сме ужасно племе.Тази година успях да се докосна до организацията на Балкан-Бреслау рали.Как един от толкова хора,пропътували по 2000км и повече,внесли такса от 1800евра,не мрънкаше и не се оплакваше от нещо,а много от тях спяха на палатки.Как никой от германци,французи,австриици и други,не каза,лошо е трасето трудноми е или калта е много.Страшни сме най-ни е страх да не се минем или да не настинем.С това темпо бавно и сигурно ще останат едно две състезания с огромни такси за да може да се организира така както го харесват всички.

                      Коментар


                      • #56
                        От: ХАРД ЕНДУРО САМОКОВ 2016

                        Състезание като състезание - със силните и слаби страни, пропуски и добри попадения, заради които сякаш забравяме най - важното - труда на тия, които са се погрижили да ни организират и създадат събитие, с което да ни съберат и да ни дадат възможността да правим това, което очевидно много ни кефи.

                        Може би поради обстоятелството, че ендурото беше представено като съставка на ултра-мега-великото Баха България или не знам там както му е точното наименование, очакванията на много от нас са били по-високи, но като погледнем малко по-навътре в организацията се оказва, че шепа ентусиасти, начело с Венци, са отнесли основната част от нея и най-малкото е несправедливо да бъдат хулени и обругавани

                        А на мен за сетен път ми се затвърди убеждението, че ендурото няма място при жипките и ако искаме да бъдем полезни за нас и нашия спорт не трябва да позволяваме да бъдем пълнеж, масовка или за квото там ни смятат "висшите офроудъри"

                        Тъй че, Венци - не бързай да хвърляш кърпата, преброй преди това до 10 - ние си ви обичаме и благодарим за труда и вниманието !!!

                        Коментар


                        • #57
                          От: ХАРД ЕНДУРО САМОКОВ 2016

                          +1 за мнението на Змея.


                          Като се направи такова голямо оффроуд събитие има много минуси и малко плюсове за ендурото. Единия такъв е голям и охраняем парк с тоалетни. Също и озвучаване, но тази кака, която виеше и плашеше микрофона ми беше много противна, поне на мен. Кетъринга също беше навсякъде и на ниво. Микс от печени зеленчуци на скара не предлагат и в доста от квалитетните ресторанти, а го имаше в пепеляка. Е имаше и пропуск-нямаше чаши и трябваше да пия бирата от кенче, но пък беше студена.
                          Бях зрител в неделята и ми направи впечатление липсата на информация /реклама/ и в следствие липсата на зрители на затвореното трасе.
                          Също много лошо впечатление ми направи не спазването на разпоредбите от състезателите, фал стартовете бяха редовно срещани, а четириколките не знам защо решиха, че е по-лесно да се заобиколи калта. Господа състезатели, като сте се съгласили да се състезавате се съгласявате с всички условия, организация, съдии, времеизмерване и т.н.т.
                          Не знам също какво се случва с АТВ експерт от хард ендуристи да станат ралиджии дали са удовлетворени от смяната на формата.
                          Очаквам да видя и класиране.
                          Поздрави и до нови срещи.
                          Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

                          "Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

                          Коментар


                          • #58
                            От: ХАРД ЕНДУРО САМОКОВ 2016

                            Да кажа на градивните критици, че като се криете зад мониторите и мрънкате от там не постигате нищо положително. В место това може следващия път да си вдигнат задниците, да отделят от свободното си време, да пренебрегнат умората и семействата си, да отделят от бюджетите си по някой лев и да вдигнат телефоните да се обадят на някой от организаторити и да кажат "Ей кога да дойдем да помагаме да направим всичко перфектно". Това е начина да се върви напред, с действия а не с приказки. И на края изкам да кажа едно голямо БРАВО на Венци, ти си човек с голямо сърце и душа който много уважавам, поздравления и благодарности за положените усилия.

                            Коментар


                            • #59
                              От: ХАРД ЕНДУРО САМОКОВ 2016

                              Като не могат да се справят само и им трябват хора да кажат! Има тука теми, има телефони спокойно може да се организира. А не да ми казват "За 30лв. толкова. Ако таксата беше 300 евро щеше да е както трябва". Ами като не можете да го направите за 30лв не го правете! Как другите го правят, а на вас не ви стига не знам!

                              Коментар


                              • #60
                                От: ХАРД ЕНДУРО САМОКОВ 2016

                                Първоначално публикуван от i.ivanov01 Преглед на мнение
                                Като не могат да се справят само и им трябват хора да кажат! Има тука теми, има телефони спокойно може да се организира. А не да ми казват "За 30лв. толкова. Ако таксата беше 300 евро щеше да е както трябва". Ами като не можете да го направите за 30лв не го правете! Как другите го правят, а на вас не ви стига не знам!
                                Ама таз година кат не ти е харесало не идвай повече на Самоковско състезание и готово или може би ти правиш Софиско такова и твоето е по добро знам ли? Много ми е чудно било винаги на такива като теб хем да не са го правили хем акъл да ръсят ми не си доволен ми наеми се за идната година спретни едно па прасни една тема тук еее Венци тетака се прави а не като тебе.

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X