Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ендуро "Гората на страха" - Габрово (балкански шампионат по екстрийм ендуро- 1 кръг)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ендуро "Гората на страха" - Габрово (балкански шампионат по екстрийм ендуро- 1 кр

Първоначално публикуван от Pacharoza Преглед на мнение
    Нещо пак не схващам от къде имам 4 ч. Като съм карал по маркери.
    Това е класирането САМО за BG-X Enduro шампионата. Наказанието ти тук е че не си предал GPS(за втория ден навигация).

Коментар

От: Ендуро "Гората на страха" - Габрово (балкански шампионат по екстрийм ендуро- 1 кр

Първоначално публикуван от vpantev Преглед на мнение
      Това е класирането САМО за BG-X Enduro шампионата. Наказанието ти тук е че не си предал GPS(за втория ден навигация).
      Тоа ми е ясно само се чудя Византийците на кой се предадоха навигациите та нямат наказания.
      МОТОРА ТРЯБВА ТИ ДА ГО КАРАШ А НЕ ТОЙ ТЕБ 0888984256

Коментар

Пичове, тези състезания са ЯКАТА РАБОТА! Всички ги чакаме с голямо нетърпение и интерес. За мен лично е така ... За класиранията и недоразуменията - когато си бил коректен, карайки без да хитруваш по-трака и си се борил до-последно, а после си прецакан с резултата е нормално да се чувстваш кофти и дори да "мрънкаш". Но щом повечето продължаваме да ходим на тези състезания е явно, че позитивното в тези надпревари надделява. Доста голямо ЕНДУРО ОБЩЕСТВО сме но малцина са хората, които се нагърбват с тежката задача да организират състезание. Сега в Габрово прекарах по-голямата част от състезанието в болницата и не съм наясно какви организационни пропуски е имало, но дори от там усещах повече от добрата ендуро атмосфера ...и ми идеше да си изям чорапите от яд, че не не съм в играта! (друга гледна точка) Така, че нека подкрепяме организаторите. Предлагам да отправяме само градивни критики и коментари, които да са в ползва на това нещата да вървят към по-добро. Казах!

p.s. В моя случай организацията си беше на най високо равнище! Линейката бърза, медицинската сестра страхотна, рентгена последен писък на модата, болницата чиста и обновена по евро-проект ....

Специално БЛАГОДАРЯ на Бижо, Десо, Трипера и Мишо, че се погрижиха да ми приберат Катнис (Къртача) + каляската и ремаркето до бивака!
        Последно редактирано от EmoSKALATA; 17-05-16, 12:38.

Коментар

Организацията си беше добра. Поздравления на орга тийма. Но с тия класирания немога да се съглася! Както Емо пише, неможе да си коректен, точен и перфектен и накрая да си прецакан! Никои не обича несправедливоста. Повечето от нас карат за кеф и удоволствие и очакват честно справедливо класиране.
          Точно и поради тази причина спирам да пиша по темата. Със здраве и позитивно напред.
          Емо, радвам се че всичко е наред с теб. За нас беше задължение да ти помогнем. Не се чуствай задължен по никакъв начин. Всичко е от сърце.

Коментар

Мисля че се получи прекрасно състезание. Аз лично съм много доволен видяхме се ,покарахме - това е достатъчно. Дано да има по малко инциденти като този с Емо (Къртача) другото се оправя все пак сме АМАТьОРИ.
            Благодарности на организаторите, на габровската публика, на Пантев Гено и Жоро.
            Мисля ,че можем да бъдем малко по сдържани в недоволството си като състезатели, защото рискуваме да загубим и малкото което е останало от ЕНДУРОТО в България.
            Колев

Коментар

Всеки организатор нагърбил се да прави съзтезание трябва да се поощрява, а в Габрово определено си личеше че има доста подкрепа било то от Общината, Спонсорите или Доброволци. Всичко беше на ниво много по голямо в пъти от нашите възможности като съзтезатели, организацията наистина беше много добра. Прекрасно затворено трасе, без излишно трошене на мотори което ми хареса може би най много, за навигацията не мога да кажа нищо тъй като я посъкратих бая първия ден а втория даже и не я карах, за кетъринга ще оставя Генчев да направи професионална рецензия. Супер сте, живи и здрави догодина пак ако имате все още мерак.
              Съвеста ми е чиста, просто защото не я използвам.

Коментар

Ето по този начин в разкази с картинки протече състезанието:
                http://www.sport-gabrovo.com/index.p...=4749&Itemid=1

http://auto.offnews.bg/news/Motospor...ndu_11181.html
                NGO "SPORTS CLUB ЕXTREME RACING"

Коментар

Окончателно класиране за Габрово 2016:

Тоа ми е ясно само се чудя Византийците на кой се предадоха навигациите та нямат наказания.
                  Няма Византийци - няма проблеми!

Извинявам се за закъснението и корекциите които се наложиха.
                  Прикачени файлове

Коментар

Не мога да разбера, защо са тези полемики около участието на чужденците ?! Онези от нашите, които караха добре си ги биха и с GPS-и. Толкова ли е важно, всички да бият едни посредствени хобита ? Правилно беше решението, в случая да се покажем гостоприемни домакини, тъй като нищо съдбоносно нямаше да излезе от това, дали Пачароза щеше да се класира преди гърците или сред тях. Понякога си има чисто морална страна на въпроса, която е много по-важна от резултата. Вярно е, че на повечето състезания по екстремно ендуро по света, траковете на състезателите се записват на GPS, за да няма "този минал от там, онзи от другаде", но за следващия път и гостите вече ще го знаят. На Балканите само ние и румънците караме екстремно ендуро, гърците си карат от край време стандартно и не са наясно с регламента в детайли. Е, ако бяха дошли румънците и силните гърци, състезание щеше да стане, но това е положението. Никой от добрите ендуристи не уважава поне засега тази балканска верига и всеки кара у дома си, колкото да отбие номера, така че, престижното представяне си остава класирането на състезания като "Ерзберг Родео", "Редбул Романякс" и другите от рода. Затова, там си мерЕте пишките с добрите, а не тук ! Това си беше на практика един кръг от българския ендуро шампионат и толкова.
                    Не беше така обаче за организатори и спонсори ! Те се помъчиха да се представят по най-достойния начин и го направиха. Много награди, страхотен финал и закриване в центъра на Габрово ! През последните години е нямало никъде такова нещо, нали ?! За всичко това, мисля че трябва да ги поздравим и да им пожелаем все така да се правят кръговете в иначе стиснатото Габрово Жалкото беше, че никой от БФМ не удостои това прекрасно състезание с присъствието си, а организаторите го направиха така, именно за да представят България ! Лично искам да се извиня на състезателите от клас "PRO", затова че ги убеждавах да си оправят документите, за да можем да бием и гърци, и румънци, и турци, и всякакви, а то се получи пореден кръг от нашата верига, само че с лицензи. Обещавам, че повече няма да лобирам за такива съмнителни мероприятия, колкото и да ми се иска да покажем, че на този етап сме задобрели много !
                    Не е редно да се сърдите за грешките в резултатите, защото се изчисляваха едновременно класирания за два шампионата. Отделно имаше контроли, за да не могат гърците да прецакат Пачароза, но всичко това трябваше да изчака и да се обработи, а някои от резултатите позакъсняха. Затова, аз съм бил винаги превърженик на простите правила, за да няма много условности и вратички за различно тълкувание. Ето ти трака, карай по него и това е. Не съм превърженик на "No help" зоните, на зоните с умерена помощ, на зоните с екипна помощ и т.н. Който е добър, инат, здрав и мислещ, ще се справи, който не е - губи. То това е ендурото.
                    Отделно, никак не е приятен факт напоследък признаването на резултати по разкази на очевидци или чрез кълнене в майки, бащи и деца. Счупил си или си повредил GPS-a, край на състезанието, това е. Длъжен си да си опазиш мотора и навигацията ! На Габрово имаше такива случаи. "Карах с Иванчо, той ще потвърди !" Питам Иванчо и той вика: "Ами, мярнах го един-два пъти, ама ..."

Колеги, искам да стане ясно, че това не са задължения, а само препоръки към организаторите, за да се улеснят състезанията и да има по-малко спорни моменти. BG X-Enduro Championship е класиране от резултати - сбор от различни състезания на различни организатори и за мен организаторите са най-важни, защото без тяхната инициатива, без техния труд и без тяхната търпимост към псувни, нищо свястно няма да се получи, колкото и шапки с гръмки имена да стоят отгоре ! Ние сме приятели, трябва да проявяваме разбиране, търпимост един към друг и да се уважаваме, заради онова, което правим.

От мен: "Браво на Смилен и компания !"

За Генчев, снимки от състезанието има тук, ще има и още:

https://www.facebook.com/media/set/?...3447875&type=3
                    Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 19-05-16, 14:04.
                    Ендурото и сексът не са шега работа !
                    -------------
                    Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
                    http://crazy-job.com

Коментар

Първоначално публикуван от Tpunep Преглед на мнение
                      Всеки организатор нагърбил се да прави съзтезание трябва да се поощрява, а в Габрово определено си личеше че има доста подкрепа било то от Общината, Спонсорите или Доброволци. Всичко беше на ниво много по голямо в пъти от нашите възможности като съзтезатели, организацията наистина беше много добра. Прекрасно затворено трасе, без излишно трошене на мотори което ми хареса може би най много, за навигацията не мога да кажа нищо тъй като я посъкратих бая първия ден а втория даже и не я карах, за кетъринга ще оставя Генчев да направи професионална рецензия. Супер сте, живи и здрави догодина пак ако имате все още мерак.
                      Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                      ...

За Генчев, снимки от състезанието има тук, ще има и още:

https://www.facebook.com/media/set/?...3447875&type=3
                      Не ми стана ясно защо всички ме споменавате. Твърдо бях стиснал зъби и решил да не пиша, а пък Вие така да ме разколебаете.
                      Ще започна от нещата, които ми харесаха:

кетъринга
                      -бирата студена, скарата вкусна и гореща. Идеален беше, само дето ми липсваше в неделната сутрин да закуся с една бира и малко мръвка преди старта.

времето
                      -е те този път организаторите, участниците и публиката определено оцелиха в центъра на десетката.

природата
                      -уникално красива е северната част на Стара планина особенно през пролетта. Зелено, влажно, красиво, наслаждавах се на песните на птичките и на аромата на гората и на леурдата.

финала-Голяма сцена, много тържествено вълнуващо и за състезатели и за зрителите.

полицията, община-пълна подкрепа, помощ и съпричасност към събитието.

и тези, за които може да се направи и още:

организацията
                      на тридневно състезание с 2 работни дни /петък и събота/ и точкуването. 10 мин Х-крос носят на първия 25 точки и 2 /два/ дена ориентиране и носене на мотори носят сумарно други 25 точки. Не ме е еня за класирането, но си мисля, че не е много справедливо.

за каручките-
                      и в това състезание тотално бяха пренебрегнати. Трасето беше едно с това на мотоциклетите и създаде трудности на всички. След като бях отишъл за гъби и обръщах в нърфбара ми се заби мотоциклетист, но за щастие щетите са само материални. Мотоциклетист падна пред мен и едва спрях за да не го "валирам", постоянно срещах много мотоциклети и си пречехме взаимно.

тракът в неделния ден не беше верен или по-точно не беше възможно преминаването от там където е начертан. Освен това минаваше по трасето на тунела под Шипка и през една локва от където с дружни усилия включително и на един чужденец състезател извадихме потънал в тинята мотоциклет. А за съботния трак имаше 2 екстрима: едно спускане през сечище и изкачване от язовира нагоре. Всичко останало бяха хоризонтални свързващи коларски пътище с много, много кал. А можеше трасето да бъде спускане и изкачване, за да се избегнат огромните локви. И Габровския Балкан е толкова голям, че стига да има време и сили може да се направят и трасета за 10 различни класа без да се засичат. Говорих със Смилен, но той каза, че никой не му е помогнал и че цялата тежест е паднала върху него. Така че му благодаря, че все пак имаше клас "каручки" и че си направихме разходката.

затвореното трасе беше много тясно /особено препятствията/ и един като заседне на препятствието и всички си чакат...

В заключение: очаквам следващото издание да е още на по-високо ниво и да има повече участници и по-малко недоволни.
                      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
                        Правилно беше решението, в случая да се покажем гостоприемни домакини, тъй като нищо съдбоносно нямаше да излезе от това, дали Пачароза щеше да се класира преди гърците или сред тях. Понякога си има чисто морална страна на въпроса, която е много по-важна от резултата.
                        Не съм съгласен мразя Византийците мислят се за много хитри и го доказаха пак като шунтираха.
                        За всичко друго съм съгласен състезанието си беше супе.
                        Искам и аз да благодаря на организаторите всичко си беше на ниво " изключение е само класирането на Гърцине " НЕ заслужават за нищо.

Само за едно не съм съгласен защо никой не каза на Българите че Цървулите ще карат без навигация.

Коментар

Здравейте, освен скромното ми ми мнение на младши участник, че ендурото около и на пъпа на Габрово беше супер. Искам да ви споделя и два линка със снимки. Поздравявам организаторите за мероприятието. Догодина живот и здраве, ако пак се "нагърбят", да организират нещо подобно бих им "ударил" едно рамо.

https://goo.gl/photos/mf5cHZt3d6aEnD1MA
                          https://goo.gl/photos/cBKaLj39974eM4aPA

Коментар

Страхотно състезание браво на всички.
                            Пачароз,недей много рева за Гърците,щото единия си качи екстрима над "Язовирската" без помощ, а тебе трима човека си изкараха чарвата за да те изнесат нагоре.
                            Още щеше да си там.
                            Справка-Шипката !

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
                              Страхотно състезание браво на всички.
                              Пачароз,недей много рева за Гърците,щото единия си качи екстрима над "Язовирската" без помощ, а тебе трима човека си изкараха чарвата за да те изнесат нагоре.
                              Още щеше да си там.
                              Справка-Шипката !
                              Ааа не това не може да бъде вярно,Пачароза сам казва мотора се кара не се бута,сигурно е станала някаква грешка

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
                                Справка-Шипката !
                                А на втората обиколка ФСЕЗНАЙКО кой и как от къде мина.Справка-Шипката !
                                Последно редактирано от Pacharoza; 20-05-16, 20:51.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X