Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ЕНДУРО КЪРДЖАЛИ 2012

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ЕНДУРО КЪРДЖАЛИ 2012

Трак има ама не е препоръчително да ходиш, особенно сам
    Beta 525 RR
    Mercedes G 280 i
    Toyota Hailux 3.0 TD
    UAZ 452

Коментар

Първоначално публикуван от balkan_stz Преглед на мнение
      А нямам никакво намерение да се вкарвам в някакви приключения, защото обикновено си въртя сам, та просто ще гледам и ако преценя, че няма да за последно ще пробвам

Коментар

Нашето момче с каките, последно го прибраха.

В такава компания и аз не бих бързал,ама никак дори!!!

Коментар

Ха-ха, на Чинела стилът е толкова палав, че няма смисъл да го повтарям, пък и той е казал всичко интересно за това "сървайвър" състезание, затова аз ще пускам предимно снимки и ако има нещо интересно, ще коментирам !
          Искам само да поздравя Сървайвъра и клуба в Кърджали за крайно интересното състезание !

Ей т'ва е човека, който ги уби на хилклаймбинга - Тарзан. На преклонна възраст е, но му се отдава !

Ето го и виновника за многото камъни в района - Ники Мартинов (Сървайвъра) !

А сега, коя е тази близначка ? Имате право на два опита ...

Тия шматки да ви питам ли кои са ?

М.Митков - Хусаберга

Мартин се стяга да ги разбие на хилклаймбинга с Хонда 250 Мислех, че Мишо 69 е най-големия наивник, ама не !

Забележителният номер 80 ! Казах му, че тоя набор вече не са вървежни, ама ми отговори, че ако намали цифрата, жената щяла да му се сърди

Още от търновската група ...

Моля те Господи, дано поне един завърши !

Емблематичният въжен мост за този район.

Митака - тест драйвъра на Мартин и учител по подсечките. След като направи едно кръгче с хондата отсече: "Тая Хонда хич я няма !"

[IMG]http://files.offroad-bulgaria.com/JORO_HD/Kyrdjali 2012 FB/IMG_3.jpg[IMG]
          Винаги се настанявам тук. Кой каза, че Тодор Живков едно време бил прост човек ?

Стартът, неофициалният.

Фенове се придвижват на тълпи към старта ... майтапя се бе, това е пикапа на организаторите !

Действителния старт на състезанието. Имаше над 40 записали се, което за тези трудни времена си е постижение !

Личи им на търновлийки, че и те тръпнат в очкване на старта ... май трябва по-често да се събираме с болярския клуб ...

И газ до ... пластмасите ! Състезанието се разделя на две. Едната половина имат доверие на Пламен Кунев от Варна, а другата по-морски настроената на Мартин Иванов.

Не, тази крава не я докараха с таксито, но знаете, че колкото отиваш на изток, толкова кравите по-стават на почит.

... а ние се товаеим в лодките, които са заредени с ядене, пиене, бира, безалкохолно, жени и кучето на англичаните.

В нашата - съдийската обаче няма нищо. Ние сме сериозни хора и ще трябва да отсъждаме безпристрастно ! Ники пали маторя и напред !

Потегляме към контрола I. Наоколо красиви гледки.

[IMG]http://files.offroad-bulgaria.com/JORO_HD/Kyrdjali 2012 FB/IMG_30.jpg[IMG]
          Я да се върнем пак към самото състезание ! Някои не вярваха твърде на символите, изрисувани върху скалите на хилкламбинга.

Не, Чичко Фър не скочи от там с чадъра, защото той знаеше, че е произведен в КТМ !

Англичанинът заяви, че няма намерение да си чупи мотора на хилклаймбинга, защото утре ще кара много. Колко покара, видя се.

Ще пусна малко снимки от ЙЕкшъна без да коментирам, то всичко се вижда.

Айде, аман от тия мотори ! Следва малко за любителите на морските спортове ...

Приятно бяхме изненадани от контрола III - скътано водопадче с дълбок вир под него ! Какво му трябва на човек ?!

Пътя до там беше осеян с бири. Всички лодки се бяха насочили към оазиса.

Даммм ....

Имаше и красиви камъни, но за тях утре, че сега ме мързи да пиша !
          Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 11-07-12, 11:29.
          Ендурото и сексът не са шега работа !
          -------------
          Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
          http://crazy-job.com

Коментар

А, щях са забравя да пусна малко снимки от Kонтрола I (бирената контрола). Там се разбра как по-чавръстите са хванали трака насреща, а мислещите правилно.

Първи, както се очакваше в навигацията по GPS пристигна Пламен. Той имаше толкова преднина, че дори му остана време да се охака с Ариана Радлер

Очаквах за толкова малко километри повечето да пристигнат в група, но след Кокера и Магарето настъпи гробна тишина.

Магарето е боец. Няма значение колко време не е карал, зорът му е да започне веднъж. Той бе възприел тактиката да се хване зад Кокера, тъй като нямаше GPS и да не го изпуска. Дори Кокера си призна, че на места с повече камъни му превил тапи, заради окачването на леката цвайка, а "каеролито" минавало като лодка през тях.

Време е за няколко кофи разхладително ! След това се заредиха само хобита и нито едно профи ! Оказа се, че повечето са минали на отсрещния бряг

Време беше и ние да се изнесем към контролата с водопада. Навлизаме с мръсна газ в тясна лагуна.

Тук се налага да се гребе, защото е плитко, но за който е заякнал достатъчно от кръста нагоре, това не е проблем !

Скачаш, разтваряш ги и пред теб се открива страхотна гледка ! Става дума за храстите, които ни деляха от приказното място на водопада.

Биби вече ни чакаше там.

Пламен се къпа, къпа, та чак замръзна, докато отново дойдат останалите !

Кокера отново дойде втори, но Стоян го нямаше. Оказа се, че е счупил ръка попадайки с голяма скорост в голяма дупка.

Така се живее дълго !

В примамливата обстановка на вира, всички забравихме задълженията си и той се напълни с русалки и скачащи кучета.

Смо англичанката тренираше скално катерене, докато в един момент не се изпусна от скалата.

Този отвор в скалата, защо ли ми прилича на чаша ?!

По-предвидливите си носят и шапки, нищо че са млади и хубави !

Знаете за терапията с камъни, нали ? Ники Сървайвъра точно такава предложи и на състезателите !

Стига толкова красоти, време е да се отправим към контролата на стената !

На стената сварваме следната картинка: Голяма група ендуристи са седнали под сянката до чешмата, Чинела се охлажда само от кръста нагоре, защото не е бил на водопада ... а Пламен Кунев в заспал в едно кюше от отегчение.

Дожаля ми за него как се мъчи с тази малка чашка, отидох да потърся кофа, но по пътя се отплеснах нещо ... сори, Ванка ! Пламен и Кокера тръгваха, а ние трябваше да се отправим съм контролата "Бунгалото с огледалото".

Спортистът си е спортист и в гората да го намериш !

Англичанинът го знаех колко кара, но като плувец беше нъмбър уан !

А това да го направи Греъм Джарвис де !

Истински сървайвър ! Да оцелеем в такава обстановка си беше трудно !

Биби беше подвижната бензиностанция-лодка и се справи с задачата перфектно !

Тошко едвам се довлече до контролата. Беше се наиграл в същата дупка, в която и Магарето.

Както вече беше показано, моторите един по един или на групи се товарят по лодките.

Стоян е със счупена ръка, но гледа дините с настървение и глад

Време е за следващата контрола и се отправяме натам. Тошко е в нашето корито, че едвам ходи. И двата му крака са ударени в бедрата.

Ето го малкият джуниър от Габрово. Браво на това крехко момче ! От известно време кара с мъжете и се оправя отлично.

Междувременно Кокера пристигна на последната контрола 25 км преди финала. Разказа, че лежал из корита на чешми, търсил път и той да си ходи, но тракът се оказал най-лекия път. Нататък вече беше лесно !

След него дойде Барни и се молеше на колене да го вземем в лодката, но му отказахме !

Хе-хе, шегувам се за Барни ! Той излезе корав мъж, зареди и замина по трака без никакво мрънкане.

Още един мотор се вози ...

... а ние се отправяме към въжения мост с надеждата да хванем някого за снимки.

И пак налетяхме на Кокера. Нямаше смисъл да чакаме останалите, знаехме, че още няколко човека се движат след него, но беше вече късно.

Снимка за спомен с организатора.

И Кокера потегля за последните си няколо километра до финала.

Състезателите финишират един по един, но фокусът нещо ... Така съм изпуснал и Венко - победителят при хобитата.

След като оформихме класирането и се оказа, че няма други по трака, отидох да щракна моста на залез слънце.

... и корабче някакво тука - символът на България

Награждаването по-късно, че ми писна пак !
            Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 11-07-12, 11:03.
            -------------

Коментар

И все пак .... дайте нещо електронно насам ако е удачно........ за работещите, които не успяха да присъстват. Обещаваме да не ви съдим ако се "окъкаме" по наша вина.

Коментар

Пейо,Пейо!!!Дано да не се пишат по турци от ходжата!!

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                А нямам никакво намерение да се вкарвам в някакви приключения, защото обикновено си въртя сам, та просто ще гледам и ако преценя, че няма да за последно ще пробвам
                Първоначално публикуван от s6181ss Преглед на мнение
                И все пак .... дайте нещо електронно насам ако е удачно........ за работещите, които не успяха да присъстват. Обещаваме да не ви съдим ако се "окъкаме" по наша вина.
                Ето ви бате трак,дано само да не ми тежите на съвеста,то не че много я имам ама !!!Кърджали 2012.gdb

П.П.Всъшност там е и моя трак дето съм карал до параклиса в насрещното движение.От там има плуване с лодка.Ей да не фанете по водата!!!
                Грешката се вижда точно къде съм уловил за моста,там траковете стават два.

Коментар

Джарта ще карам, като пенсионер тръгнал за картофи от пазара - обещавам - ей, на - пред толкоз свидетели, че няма да ти тежа на съвеста Пък и сам само 107 кила - какво му е да ме понесеш

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                    Джарта ще карам, като пенсионер тръгнал за картофи от пазара - обещавам - ей, на - пред толкоз свидетели, че няма да ти тежа на съвеста Пък и сам само 107 кила - какво му е да ме понесеш
                    Не бе друже,не се притеснявам за вас.Притеснявам се за жените ви! Ако стане нещо, кво ще праим? Кой ще се грижи за тях?
                    Трябва да викаме Чинела, а София далеч !!!

Коментар

Първоначално публикуван от Петьо Джартов Преглед на мнение
                      Ето ви бате трак,дано само да не ми тежите на съвеста,то не че много я имам ама !!![ATTACH]471301[/ATTACH]
                      П.П.Всъшност там е и моя трак дето съм карал до параклиса в насрещното движение.От там има плуване с лодка.Ей да не фанете по водата!!!
                      Грешката се вижда точно къде съм уловил за моста,там траковете стават два.
                      Джарта, като ти гледам трака, вие по-трудната част сте я минали и малко е останало до стената на язовира, а от там насетне до финала щяхте да си карате и да си бъркате в носовете.
                      ПП: ... до старта де !

Още малко снимки от награждаването ...

Малък Тарзан е ухилен в лагера, след като и той ходи за риба. Какво стана с баща му, който се оказа при умните, така и не разбрах ?!

Щях да награждавам с тази каска водачът на отбора на "обратните", ама не ми я дадоха, била ценна реликва няк'ва !

Така трябва да изглежда всеки победител в хилкламбинг ! С решителен поглед, лявото око леко притворено от праха в него, с пръст вдигнат нагоре и бутилка "Банкя" зад маската на мотора. Винаги съм признавал Тарзан за един от добрите катерачи, но сега най-после го доказа на практика !

Awards, дет се вика ...

Масата на болярите. Барни беше много горд, че имат едно първо място при хобитата и едно трето в експерта, ама сега като си помисля, Crazy job имаме две втори и едно първо (при ATV-тата), та нали Капитана в люта битка се наложи сам над себе си !

Масата на тревненци и Пейо. Прави ми кеф да ги гледам тия пичове, все са усмихнати, дори когато са и в камънаците !

MG Racing + Пацо и Ники. Най-после снимка и на Мишо 69 ! За пръв и последен път го видях, когато още от стадиона тръгна в грешна посока, а се бях подготвил да му правя цяла фото сесия !

Ицката, който беше заебан от баща си по трасето и после му организирваха спасителна акция. Малкият бе щастлив, че изкантарил 85-цата на 180 градуса и я овладял. Де да можеше и Джартата така ! Чинела, като видя на какво е заприличала най-вървежната Хонда в света, щеше да си слага камък на врата и да се хвърля от стената на язовира.

И най-добрия плувец сред ендуристите, нашият симпатичен гост - англичанинът. Той каза, че е пребродил Европа, бил е на Романякс-а, но само при нас си е прекарал страхотно !

[IMG]http://files.offroad-bulgaria.com/JORO_HD/Kyrdjali 2012 FB/IMG_137.jpg[IMG]
                      Бяхме решили с Барни да наградим всички объркали трака с цветя, но цветартката нямаше толкова много букети.

Пейо не кара в състезанието докрай, за да може да съхрани силите си и да получи наградите на старозагорци, които имаха важна работа и не останаха за награждаването.

По време на награждаването имаше и много ташаци. В момента с Пацо и Барни сме подхванали един

Снимка за спомен с победителят - ВенЮ и третият - СветлЮ. Браво на тия момчета ! Мажду другото, 4 хобита изкараха трака и само три "профита" Искам да кажа също, че тия, които се оплакват, че са объркали трака заради липста на GPS или надеждна маркировка хич не са прави. Втори при хобитата стана Миро Димитров, който долу-горе вижда колкото Стиви Уондър. Ашколсун на него !

За мен това е достойният победител от "Ендуро Кърджали" - Пламен Кунев Янков ! Той се движеше по трасето бързо, сигурно, без капка умора, мислещ и доказа, че в тази дисциплина няма по-добър от него. Надявам се с новата цвайка да ги разбие и на Six days crazy job и да стане троен победител от нея !
                      Браво на Кокера и Барни, които доказаха, че в подобни адвенчър състезания "старата" гвардия се справя по-добре, тъй като повече мисли по време на карането.

И англичанинът не си тръгна без приз ! Вечерта го разгледаха подробно край басейна в хотела с жена си Те са симпатяги, а кучето им ... и то !

В заключение искам само да изкажа моята благодарност за гостоприемството и прекрасното приключенско състезание, в което бяхме въвлечени от Ники Сървайвъра и клубът в Кърджали. Е, имаше малко разминавания, но това не може да помрачи доброто настроение от забавлението наречено "Ендуро Кърджали 2012". Вечерта на награждаването Ники ми сподели, че си е направил вече нужните изводи от слабостите и има нови интересни идеи за догодина.

Е, това няма да бъде за изпускане !
                      Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 12-07-12, 11:23.
                      -------------

Коментар

Евала момчета, и организатори и състезатели, без вас ендурото в България нямаше да изглежда по същия начин. Въпреки, че бях там пак оставам с отворена уста след тези невероятни снимки и коментари.
                        IN ENDURO WE TRUST!

Коментар

Голямо благодаря! Ето цел за до "края на годината".
                          Господа - вие сте ПОКАРАЛИ!!!

Коментар

Много добро състезание се е получило благодарение на организациятаПо разкази на колеги и от репортажите е било страхотно преживяванеБраво на организатора Ники

Коментар

Няколко месеца слушам само разкази за това състезание. Вчера Чинела за пореден път ме убеждаваше да прегледам темата.
                              Състезанието очевидно е било яко приключенско, което се долавя дори само от разказите и снимките. За последните специално искам да поздравя фотографите - уникални кадри, особено адаша е заковал много яки моменти!
                              Определено си заслужаваше отделеното време да прочета и видя тези страници.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X