Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ГРАНД-БУРКАН № 2 ЕНИНА 18.02.2012.г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: ГРАНД-БУРКАН № 2 ЕНИНА 18.02.2012.г

Много добро състезание се получи !
    -- Yamaha Yz 125 --

Коментар

Миналата година не присъствах, за което още съжалявам. Тази година се бях заканил да дойда, ако ще и само като зрител и въпреки че ме тръшна някакъв вирус и освен това имах много други ангажименти все пак успях да присъствам и даже да се наредя на старта. Понеже машината на сина ми няма стартер идеята беше да покараме на опашката за да не правим тапи. Оказа се че събитието е посетено от толкова много участници и зрители, че може да кандидатства за рекорд по посещаемост. Докато чакахме моторите /аз си мислех, че са 2 серии, а те били 3/ сгънах набързо 2 кюфтака и биричка. След това със сина ми тръгнахме да се поразходим и разгледаме село Енина от високо. Винаги ми е правило много добро впечатление, че е чисто, подредено, село-образец. От околните склонове изглежда много красиво и голямо. Като стръскахме храната слезнахме и зачакахме старта. Оказа се, че имало и трета група мотоциклети, имаше даже желаещи и за четвърта.
      Стартирахме! Трасето се оказа много интересно, но твърде тясно за каручките. Изпреварването беше невъзможно. Обаче някои-"най-добрите" успяваха с шорткът-и. Освен това и с обиколките бяха на принципа на шофьорите при соцзиализма- правиш 1, пишеш 2 курса. Трасето беше идеално маркирано, но много, много късо. Затова в неделя го минахме още 1 път и продължихме да се кефим на улеите около селото. Стигнахме почти до билото, но там снега си стоеше и имаше здраво буксуване, носене и влачене на АТВ-та.
      Надявам, се че организаторите няма да ми се разсърдят заради следващите редове: Ето моята гледна точка на страничен кибик. Състезанието беше много посетено и заради това би било добре да има предварително записване, за да е ясен мащаба му и да се направи подобаващата организация. Чичко Фър Шорца и компания за много неща се бяха престарали. Затворено трасе, изкуствени препятствия маркировка, табели, но липсваше предварително оповестен правилник и часово разписание. Таксата от 10 лв. е прекалено символична, която даже не покрива изяденото и изпито количество храна. По трасето имаше възможност за съкращаване и заобикаляне на екстрими от което се възползваха доста "състезатели".

Хил клайминга много ми хареса. Застанах на средата, защото си мислех, че том ще бъде крайната спирка на повечето. С удоволствие забелязах младежите колко са задобрели.

За кетъринга: Хапнах и пийнах добре, но свободните кебапчии бяха малко и не са бяха достатъчно запасили с продукти. Личеше си, че Чичо фър не беше на скарата, защото от едната страна мръвките бяха прегорели. Виното беше много леко и приятно точно по мой вкус и се нареждах няколко пъти и след 4 чаши събрах погледа.

В заключение: Благодаря на организаторите, че ни събраха да се видим, да покараме, да се насладим на майсторството на колегите и да хапнем и пийнем. Вижда се, че бяха хвърлили много сили и средства и са хора, коита са всеотдайни. Както по-горе Жоро каза благодарение на тях все още има кой да ни събира, организира и ни прави кефа.

С удоволствие ще дойдем и на следващите издания на Гранд Буркан!
      Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
        ...[IMG]ftp://ftp.offroad-bulgaria.com/Enina GB 2012/IMG_3881.jpg[/IMG]Ако някой знае как се качват снимки, така че да се виждат, да ме отвори, защото нямам време да се уча на това отново ! За инфо от опцията "Insert Image" ми се появяват само някви малки картинки, нямащи нищо общо с предишното качване. Освен всичко FTP-то постоянно ми иска някакви пароли ... Не трябва ли за форум да е по-лесно ?! Още снимки ще кача , когато разбера как точно става !
        Само аз ли не виждам снимките?Като оправите снимките моля да изтриете и това ми мнение.
        Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение

Ако някой знае как се качват снимки, така че да се виждат, да ме отвори, защото нямам време да се уча на това отново ! За инфо от опцията "Insert Image" ми се появяват само някви малки картинки, нямащи нищо общо с предишното качване. Освен всичко FTP-то постоянно ми иска някакви пароли ...
          Не трябва ли за форум да е по-лесно ?!
          Още снимки ще кача , когато разбера как точно става !
          Жоро просто промениха http адреса на сървъра, за повече инфо тук http://www.offroad-bulgaria.com/show...16#post1749916
          между таговете [IMG] [/IMG], трябва да напишеш адреса на снимката

files.offroad-bulgaria.com/JORO_HD/Enina GB 2012/IMG_3754.jpg

а не както си го написал

[IMG]ftp://ftp.offroad-bulgaria.com/Enina GB 2012/IMG_3754.jpg[/IMG]

т.е. отваряш си от интернет браузъра твоята папка
          http://files.offroad-bulgaria.com/JO...Enina GB 2012/ и ти дава списъка със снимките
          и от там вече знаеш как да видиш линка на всяка снимка

преди беше htftp.offroad-bulgaria.com, но сега е както написах по горе, files.offroad-bulgaria.com

p.s.ако ми остане време по-късно, ще ти ги оправя.
          Последно редактирано от Краси; 20-03-12, 17:17.
          Husqvarna WR125 94-->Honda CR125 97-->Yamaha YZ125 04-->KTM 200EXC 07-->KTM 250EXC 06-->KTM 250EXC 09

Коментар

Оправено.

Както е обяснено по-горе - в първоначалния им вид линковете работеха само за човек логнат в фтп-то. Така работят за всички.
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Последно редактирано от d.6orca; 20-03-12, 18:50.

Коментар

Малко кадри от контрола номер 1 :
                Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение338.jpg
Прегледи:1
Размер:227.3 КБ
ID:5358221Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение342.jpg
Размер:172.2 КБ
ID:5358223Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение344.jpg
Размер:217.4 КБ
ID:5358225Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение345.jpg
Размер:204.1 КБ
ID:5358226Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение343.jpg
Размер:83.4 КБ
ID:5358224Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение341.jpg
Размер:212.1 КБ
ID:5358222
                Балкан 50--->Минск 125--->Кавазаки КЛХ 250---> Beta RR 525 Factory 2009

Коментар

А малко инфо като за медии, които не са могли да присъстват? (

Коментар

Адмирации за организаторите и от мен! Наистина стана добро и интересно състезание . На пръв поглед трасето беше лесно но накрая умората си каза думата.

Тъй като със снимките от "дългия" се поизложих, ще ви пусна едно аматИорско филмче докато избера от хилядата поне 50 за света.

ПП.
                    На 31.03. ще се състои традиционното Откриване на ендуро сезона. Всички желаещи да участват в него са добре дошли, а тези които ще приспиват в комплекса "Бяло камъне" да се свържат с мен за резервации.
                    Последно редактирано от Жоро Йорданов; 21-03-12, 06:17.
                    Искаш ли да получиш умен отговор-питай умно!
                    0894328706

Коментар

Викам да взема да пусна и аз някоя и друга снимка от най-уникалното състезание за годината.
                      Да, смея да твърдя, че е най-уникалното, няма как да се съберем толкова народ отново, няма.

Но всичко вече е казано и показано, аз само ще постна снимки, изводите оставям на вас.

После пак, че страницата ще стане много тежка.

Коментар

Ето тук на това място се реши състезанието....Ади се върна за втори опит и загуби състезанието....млад и буен, но ще натрупа опит.

За съжаление не можете да видите най-интересните моменти тук, защото и аз участвах в тях, а апарата беше захвърлен в калта.

От тук точно аз и брат му на Геле го извадихме, следващият който успя да излезе направи това чак след десетина минути.

Наклона не си личи, но е страховит на живо.

Машините завираха като руски самовари...

Утре ОЩЕ, за днес стига толкова.

Коментар

Евала Ванка,уловил си най-интересните моменти,поне за нас кебиците.Иначе,не им завиждам на състезателите в този участък,колко пот се е изляла.Открадвам си по някоя снимка и видео от Енина,за да докажа на жабите,че по нищо не им отстъпваме по организация и спектакъл.
                          Beta 450 RR-Factory
                          0039 3206052599

Коментар

Ванка, много готини снимки, не вярвам, че си захвърлил фотоапарата в калта.

Поздрави за труда!

П.П. Ако си "щракнал" и някоя каручка да видим, да се порадваме...

Коментар

Първоначално публикуван от s_s1 Преглед на мнение
                              Ванка, много готини снимки, не вярвам, че си захвърлил фотоапарата в калта.

Поздрави за труда!

П.П. Ако си "щракнал" и някоя каручка да видим, да се порадваме...
                              Ами щом не вярваш, попитай чичко Фър, Мариян, Мики64 и още 5-6 момчета от контролата.
                              Също така попитай и около седем-осем от състезателите КОЙ ги е вадил, сърцето ми изскочи от ризницата.
                              Ние бяхме 3-4 човека за всички, а около беседката бяха по десет помагачи на състезател.
                              Милко и дедо колабираха до мене....на това място се и реши състезанието, ФАКТ.

А за снимки на каручките СОРИ, нямам, тях никога не ги и снимам, не можаха да ме спечелят нещо АТВ-тата през годините......

Коментар

Ванка. От неделното каране има ли фотоси ? Не те видях да снимаш, но може да си щтракал тайно. Ха ха ха ...
                                За предпочитане е да паднеш на тревата или в калта, отколкото на асфалта!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X