Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Велико Търново "ХАРД ЕНДУРО 2011"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Велико Търново "ХАРД ЕНДУРО 2011"

Отмина още едно приятно събитие изпълнено с много положителни емоции. Ендурото отново събра своите най-верни почитатели.
    Много се зарадвах, като разбрах, че след доста отложени състезания най-накрая ще има повод да се съберем и си кажем "наздраве" с приятели и съмишленици.
    Още петък вечер след като разтоварихме машините в парка със сина ми веднага се "видяхме на по бира" с приятели. Настанихме се в хотела и скоро след това Зори се обади да каже къде са заседнали. Христов ни закара в ресторант Тремол. Доста се чудих се от къде ми е познато това име, добре че ме "светна" че било марка касови апарати. Малко с недоверие подходих, но с удоволствие установих че кухнята в ресторанта е прекалено вкусна. Вечерта протече в сладки приказки много напоително. Обслужването също беше перфектно, а ароматното барбекю разпалваше апетита ми.
    Естествено в съботе сутрин ставането ми беше трудно и леко закъсняхме, прибързано се облякохме и стартирахме на общ старт. Още първата обиколка "отидох за гъби" и след като 1 км. не видях маркери погледнах ГПС-а. Цяло лято мина и съм отвикнал да карам. Върнах се и видях, че са ме изпреварили всички. След това имаше много готино изкачване, като на места пътеката беше прекалено тясна. Горе видях, че Цанко беше спрял, защото някъде загубил ГПС-а. После отново "отидохме за гъби"аз, Иван и Зори в едно сечище. Върнахме се и хванахме трака. Беше ми се развило кормилото и въпреки че се мъчех с бедра да се стискам за машината започнах да изоставам. Стойката на ГПС-а също мърдаше и допълнително ме бавеше. Казах на сина ми да кара бързо напред и в зоната за зареждане да ми осигури инструмент. След няколко км. настигнах Зори, Миро и Кольо, който беше угаснал на коловоза. Докато с Миро се дърпаха Зори извади инструмент с който можеш основен ремонт да направиш и затегнах клампфите на кормилото. През това време ни настигна и сина ми- пак "ходил за гъби"...
    Подкарах втората обиколка и понеже вече знаех трасето и бях отстранил техническия проблем раздадох повече газ. В края на изкачването прекалено повярвах в себе си, включих на втора, дъъно...и като го ряпнах... в едно дърво с лявата гума. Продължих с разкрачена предница, но скоро разбрах, че няма да завърша обиколката защото главината беше разбита.

Получих извън пътна помощ от организаторите. Нямах фотоапарат за да снимам как предницата на КТМ- беше върху задния бар на КФХ-а.

По късно ще допиша...
    Човешко е да се греши... Но това че грешиш, още не означава, че си станал ЧОВЕК!

"Когато някой не може да направи нещо, поради недостатък на сили, той вини за това случая."

Коментар

Светльо много добро каране направихте с Ванката просто късмета не Ви достигна пожелавам ви повече късмет и успехи за другите състезания
      ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА!
      YAMAHA YZF426 '02; YAMAHA R6 '05

Коментар

Първо ще отскоча до пазара за гъби, че направо ми потекоха лиги от Светльовия разказ и по-късно ще пусна снимки от състезанието.
        Ендурото и сексът не са шега работа !
        -------------
        Животът се измерва с броят на издишванията !

http://sixdayscrazyjob.com
        http://crazy-job.com

Коментар

Първоначално публикуван от Жоро Хаджиев Преглед на мнение
          по-късно ще пусна снимки от състезанието.
          Моля Шефе и класирането ако обичате,по дни???Дано да не е нахално!!!

Коментар

Първоначално публикуван от p.djartov Преглед на мнение
            Моля Шефе и класирането ако обичате,по дни???Дано да не е нахално!!!
            Разбира се, Джарта !
            -------------

Коментар

Около две години не бях карал на Ендуро състезание и със Зорница решихме да се забавляваме и потренираме в Търново
              Хареса ми, че най-после имаше около 10 АТВ-та и специално трасе за тях, в досегашните състезания се появяха по-малко и ми хареса да се "преброим" и да се видим
              Атмосферата беше готина, нямаше напрежение и всички си купонясваха
              Браво на Барни и компания, че в това тежко време са се наели да организират състезание (виждате колко състезания отпаднаха и колко още няма да се проведат ) и доказаха, че с малко средства и желание пак може да се направи готино състезание !
              Затворения кръг беше много атрактивен, всичко се виждаше на длан, като забележката ми е, че можеше да бъде малко по-широко на препятствията.
              Аз карах само първия ден и пропуснах купона вечерта, но съм много доволен от уикенда в Търново...и от кетъринга също
              Пожелавам за следващата година още по-голям купон и повече участници

П.П.

Пропуснах да кажа, че съм изключително доволен и щастлив от показаното от младите АТВ надежди Кольо Губерков и Иван Генчев !
              Пожелавам им много подиуми през следващата година и най-вече безаварийно завършване !!!

Коментар

Добро състезание се получи и по точно добър купон.
                От моята група всички сме доволни,аз малко се преебах дето не изчаках да мина през гумите ама.....!!!
                Имам и аз малко кадри.Гера ги е снимала и каквото е хванала все е кяр!

Moeто момиченце......хубавицата Дени!

Това са много изявени личности от клуба на ''Тюфлек рейсинг"!!!

Змея на когото продадох Бетата ме поздрави и ми пожела всичко добро.

Краси нещо гледа мръсната ХОНДА.

Старта на мотори Хоби.
                Ден първи-навигация.

Старт мотори Експерт -навигация.

Куча камара!

Ето го и най големия...........на години де!

Познайте кой е този?
                Профито Пачарозин!

Без коментар!

Там е трасето на майсторите,в пушилката!

Опа и Келеметора,най добрият от Плевен.......ама по душа!

Теодор таман свалил гипса.

Жорката с невероятен хъс.

АТВ старт навигация.Малко снимки има и съжалявам за което.Просто жена ми и се доспало!!

Венко гледа жално, жално.Горкия му се кара че му се плаче ама нали спука гума.

Втори ден.
                Малък Тарзан е невероятен.Като го гледам така се кефя,че има толкова развитие и напредък на младежта в Ендурото.

Жорката и той е толкова израснал че направо скоро ще е в челото.

Ето го и нашия човек.Евала за хъса и борбрнноста на Пачароза.

Марти и той е невероятен.Страхотен техник.

Пак Тарзанчо.

Както вика човека''Стъпил Добри в папура"!!!Ама кой го вика?

Тея двамата отзат надбягват ли се?

Тука вече сме перфектни!!

Аматйора е на гумите.

И яка атака !

И ЖОрката отново в полет.

Старт на наште!

Кой казва че не съм минавал гумите???
                На лентата пише!!!
                Таланта си вика сигурно"Е да мога и аз така"!

Ичката е старо куче.

Оф,оф,оф.
                Както вика Чукура''Трагедийо,трагедийо"!

Последно редактирано от Петьо Джартов; 21-09-11, 23:20.

Коментар

К'во стана с тоя Генчев, да не е ял от грешните гъби ?! Няма да го чакам повече !

Много точно се е изказал Тодор Христов за състезанието като цяло, затова няма да правя анализ и аз. Само ще кажа, че то премина във ведра, приятелска атмосфера до самия край. Искам да подчертая, че този кръг беше кръг на младите в българското ендуро и това е много радостно ! Младежите показаха, че са вдигнали летвата доста високо и вече другите за да ги догонят ще трябва яко да потренират. Искам да отлича почти професионалното представяне на Вилимир Йорданов, Мартин Иванов, Георги Недев и Кольо Губерков, които показаха колко е важно да владееш техниката в ендурокроса. Те караха на скорост, с лекота преминаваха препятствията и най-важното, правеха всичко това красиво за окото. Ето, това вече е сериозна стъпка към професионалния спорт и жалко, че няма още поне 10 момчета от такава класа, но се надявам точно от тях да се заразят нови млади пичове, защото когато даден спорт се показва на такова ниво, той неминуемо ще привлече последователи.

Сега обещаните снимки от двата дни:

НАВИГАЦИЯ:

Да, десет ATV-та се събраха този път, което е радостно !

Имаше и окло 12 експерта от моторите

Марти направи 3 много добри старта и през двата дни.

Мадежите тръгнаха така или иначе най-бързо.

Втората вълна - малко по-тромавите.

Кокера е с новия си КТМ 350, но направо от магазина той пристигна на състезанието и окачването му беше ужасно настроено !

Тук не се заблуждавайте, че дърпат Пачароза. Напротив, бутат го назад, че много ги е изпреварил !

И докато се туткаше, бутнаха го и отстрани.

След първата обиколка позната картинка. Цанко "The mad" без малко да завърши, но си изгубил GPS-a. Дочков го счупи, а Краси Колев продължи.

Това вече са кадри от средата на трасето - прекосяването на реката и единият екстрем малко по-късно. Малък Тарзан водеше.

Георги Недев дишаше в гърба му.

Тук обаче Вилимир сгреши и Гошо излезе напред.

Доста след тях се движеше Мартин, но тактическите указания от "щаба" бяха такива - да не се напъва много и да завърши на 100 %. Това му бе достатъчно.

Ето го и фрийстайлъра Смилен Кабакчиев.

Смилен на екстремчето.

Още малко и ...

... 50 см не му достигнаха.

Толкова от мен за навигацията. Имаше още един атрактивен улей при експертите, но трябваше да бъда бензиностанция на Мартин и нямаше как да осъвместя двете дейности.
                  Вечерта се насладихме на Царевец, отидохме на "тихия" купон, на който нежно гърмеше почти само гласът на Таланта и толкова. Иначе В.Търново наистина е красив град !

ЕНДРУРО КРОС:

Всички бяха заели атрактивните места ...

... трасето беше полято обилно с вода ...

... Марти и Гошо приятелски си говореха на старта ...

Първи манш. Мартин отново взе старта, Вилимир се засуети, с което попречи и на Гошо Недев и маншът вече бе предрешен.

Браво отново на Ненко ! Бори се ветеранът мъжки по трасето, минаваше всички препятствия, но тук го виждате как не е уцелил правилно гумата, затова следващия кадър няма да ви го показвам.

Мартин се движеше сигурно, макар и без седалка, която падна още в началото на манша.

Георги Недев също не правеше никакви грешки !

Тарзан /джуниър/ - също !

Наистина добре караше това момче, но си личеше, че още му липсва опит в състезанията и се надявам в надпреварата да израсте.

ATV. Таланта: "Не ги пускайте другите, адаша трябва да бие !"

Доката, след като предишния ден в страхотно темпо овърша останалите, сега също тръгна много добре, но ...

... силите му не достигнаха да победи младият Кольо Губерков.

Капитана с неговия трактор сякаш не беше много за тука.

К
                  Комаровски кара много добре, но получи наказание за заобикаляне на препятствие и остана назад.

Ванката Генчев, въпреки, че събра овациите на публиката не беше във формата си от Казанлък или Хисаря.

Още веднъж искам да поздравя Губерков за това, че кара навсякъде (крос, ендуро, рали, ендурокрос) и напредъкът му е огромен ! Браво !

И ... финал !

Начало на втори манш. Георги Недев в типичен за него стил на излизане от реката. За съжаление толкова успях да щракна от експертите, тъй като трябваше да се настаня в реката за да поснимам и там. Иначе нищо ново. Мартин, Вилимир, Георги - така приключи и втория манш.

Сега внимание към хобитата ! За съжаление имаше доста новаци, които не познавам, затова ще се въздържа от коментар.

Всъщност искам да похваля джуниърът Илия Иванов, който с лекота победи батковците и чичковците !

Още снимки от реката ...

Гледам тука един с CRF - уникат !

При ATV-тата първи в реката дойде Комаровски и я изплиска почти цялата.

Касапница

Точно се бе насъбрала вода ...

Ванката

Губерков вече е водач и не му се мокри.

Премина Доката и аз трябваше да отивам вече към съдийската маса, че да мислим как да прецакаме Джартата ...

... а ред-булките вече чакаха за награждаването, публиката - също.

Мотори Хоби: Илийката, Ицо и ... ммчето, което трябваше да бъде трето не мога да назова по име, защото класирането още не е дошло от Търново.

ATV: Първи е Дончо, който беше оправен отзад (искам да кажа бе обут с две нови задни гуми), Губерков и Краси Колев.

Лека приятелска закачка.

Джуниър: Отново Илийката, Радостин Димков и символично - Внаката Генчев.

Мотори Експерт: Победител от двата дни стана заслужено Вилимир Йорданов, който също бе уреден отзад. С победата си в ендуро кроса Мартин Иванов излезе на второ място, а Георги Недев остана трети.

И тук вече настана баня, ама баня !

Ето го и щастливият победител. Малък Тарзан от ден на ден напредва много бързо и очаквам от догодина да се намеси категорично в борбата за титлата "Шампион на България". Честита му първа победа !
                  Ще ме извинят останалите ни приятели от В.Търново и най-вече "болярките", че не пуснах техни снимки тук, но това направих вече в един друг сайт, а темата е преди всичко за състезанието.
                  Искам да благодаря на домакините за веселия купон по време на цялото състезание !

Утре се надявам да пуснем класирането за кръга и крайното класиране от BG X-Enduro Championship, а сезонът ще завърши, както обикновено с ташаклийско състезание край Стара Загора и гала вечер с награждаване на победителите от шампионата.
                  До скоро !
                  Последно редактирано от Жоро Хаджиев; 23-09-11, 00:58.
                  -------------

Коментар

Аз също бих искал да поздравя Търновлии за сътворения празник на ендурото,много радостно е ,че всички са доволни,само си мисля,че би могло да се обърне малко повече внимание на публиката.Слушах как зрителите се чудят кое,какво и кога ще се случва и според мен организаторите на всички състезания трябва да предвиждат и това, все пак публиката е много важен фактор.

Коментар

Все пак можеше да се спомене за момчето с мотор КТМ номер 22 ,,ХОБИ,,Иван Б.Иванов от МТК,,Ярост''-Трявна.На вторият ден той завърши 1 и 2 в двете серии.Новаците трябва да бъдат подкрепяни и отразявани както всички останали.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X